arkadaşlar apartmanda ortak çanak var. dolayısı ile daireye sadece tek bir kablo uydu anteni geliyor (yukarda hotbird ve turksat canağı varmış)
evde 2 tv 2 tane de Digiturk ten kalma DT-9001 uydu alıcı var. (ikisinde de digiturk kartı yok. yukarıda da dıgıturk anteni yok)
splitter ile gelen tek kabloyu ikiye ayıran aparatı kullanınca iki receiverda da son derece problem oluyor. (ikisi aynı anda çalışmasa bile)
ben de daireye gelen uydu kablosunu BİRİNCİ receiver in "LNB IN" GİRİŞİNE TAKTIM. AYNI RECEİVER IN "LNB OUT" KABLOSUNDAN DA İKİNCİ RECEİVER A kablo çektim.
(bu receiverlarda M tuşu mode var. basarsanız digiturk kanalları - tekrar basarsanız normal uydu alıcısı gibi işlem yapıyor)
birinci receiver da M tuşuna basıp digiturk tarafına geçince normal 22 kanal nosunda show tv nin olduğu kanallar -kanal yerleri değiştirilemez şekildeki- son derece net. hem Horizontal hem Vertical kanallar net bir şekilde çalışıyor.
ikinci receiver da ( diğerinin lnb out undan yayın alan) normal uydu kanallarının sadece H olanları var. Vertical olanlar yok. üstelik iki cihazın da aynı anca açık olması hiçbir şey değiştirmiyor. problemsiz yani.
birinci receiver kapatılmadan önce V de ya H de olması da ikincideki V leri göstermeme durumunu değiştirmiyor.
birinci receiver da sadece o 22. kanal show tv ile başlayan ve değiştirilemeyen digiturk listesine razıyım ikinci receiver da hem H hem V kanallarını nasıl gösterebilirim?
ne yapabilirim.?
LNB OUT unu kullanmayınca ikisinde de sorun oluyor.
çatıdan başka kablo indirme şansım yok.
yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
Banada buna benzer bi işlem lazım
Sizinle aynı konumda bir sürü insan var. Uydu satıcısına sordum, bu mümkün değil dedi. Zaten mantıklı geliyor: santralden gelen sinyal kablosunda ya H sinyal ya da V sinyal anahtarlama mümkündür. Aynı anda ikisi çalışamaz.
Benim ise merak ettiğim: Bireysel tek çanak (Diseq olmadan) ve tek çıkşlı LNB ile iki adet receiver nasıl verimli çalıştırılabilir? Splitter veya Receiverin birinin LNB out kullanarak mesela.
Ustaların yorumlarını duymak isterim.
merkezi sistemden gelen kabloya sipleter bağlayabilirsin ancak 2 televizyonuda aynı anda izleyemezsin. çünki kablonun bağlı olduğu kanaldan gelen ohm. gücünü ikiye bölmüş olursun bu bölünmeden dolayı izleme olanağın yok.
LNB out kullanarak izleyebilirsin ama 1. uydu alıcında izlediğin kanalı aynı anda 2. uydu alıcında izlyemezsin. aynı kanalı aynı anda 2 uydu alıcısında izlemek istiyorsan paralel scart kullanman lazım.