Şimdi Ara

1 Haftadır Kilo Veremiyorum Sebebi Ne Olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyete başlayalı 2 hafta oldu ilk hafta 4 kilo verdim 3.8 kilosuda yağ idi ikinci hafta yani şimdi daha az yedim 10km yürüyüş yaptım hergün ve sonuç kilo gitmiyor
    115 den 111.1 e düştüydüm şuan 110 da takıldım 2 gündür kendimi yırttım 109 u görmek için 10km yürüdüm dahada az yedim her gece yoğurtta yedim yok aynı kilo çıktım sabah

Dün yaptıklarım
    Sabah 10 da kalkıp yürüyüş yaptım 6km eve döndüğümde 12 gibi 3 yumurta 20gr kaşar 20gr beyaz peynir 30gr hindi füme 30 gr sucukla omlet yaptım sonra ağzıma gram bişey sürmedim saat 5 de bi daha yürüyüş yaptım 4km dönüncede 100-150 gr köfte yaptım yoğurdun içine döküp yedim
    Tüm yemem bu toplasan 600-700 kalori anca çıkar zaten 600-700 kalori dün yürüyüşten yakmışken nasıl aynı kiloda takılıyorum tek bir gün değil bu hafta hep böyleydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kilo verme işinde gün aşırı ölçüm yapılmaz. Tartıya basış şekline göre bile 3-4 kg lik sapmalar olur. Yani tartı 110 ile 109 arasındaki farkı direkt tespit edemeyebilir. Siz az yemeye ve spora devam edin, kilolar gidiyor merak etmeyin.

• Hocam işte ben kendimi aynaya bakarak avutuyorum eridiği belli görüntüden ama haftalık 1 kilo falan az geliyor

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azdan az, çoktan çok gider.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    110 kiloyum olm

• quote:

Orijinalden alıntı: faber12

Hocam kilo verme işinde gün aşırı ölçüm yapılmaz. Tartıya basış şekline göre bile 3-4 kg lik sapmalar olur. Yani tartı 110 ile 109 arasındaki farkı direkt tespit edemeyebilir. Siz az yemeye ve spora devam edin, kilolar gidiyor merak etmeyin.
    Kesinlikle katılıyorum. Şöyle düşün. 1 kg yağ 7000 kalori kadar. 1 günde 7000 kalori fazladan yakmak ne kadar gerçekçi?
    1 günde böyle sert bir düşüş bekleme bu yüzden :) Vücudundan 1 günde 1 kg kadar eksilebilecek tek şey su. Diyete ve egzersize başladıktan sonra muhtemelen başta o suyu kaybetmeye başladın. Ondan sonra biraz yavaşlıyor gibi gelecek çünkü gerçekten yağ yakmaya başlayacaksın. Yani gün aşırı kg kg yağ yakmayı bekleme, sadece 1 günde fazladan 7000 kalori yakmamız çok zor olurdu çünkü, bu bir :)

İkinci olarak aklında bulundurmalısın ki vücut onu içine soktuğun her duruma adapte olmaya çalışır. Eğer sürekli aynı miktarda kalori alırsan o kadar kaloriyle senden bir sey eksiltmeden yaşamayı öğrenir (mesela başka yerlerden kısmaya başlar: daha yorgun olabilirsin, hücrelerin daha yavaş yenilenmeye başlayabilir, bağışıklık sistemin zayıflayabilir...) O yüzden bence en azından haftada bir biraz daha fazla yediğin bir gün olsun, mesela 1500-2000 kalori, kilonu verdiğinde ve her şey normale döndüğünde yiyeceğini hayal ettiğin türde ve miktarda bir yemek yediğin bir gün. Ki vücudunun 'normal'i 600-700 kalori olmasın, kendini bu kadar enerjiyle yaşamaya alıştırmasın.

Eğer enerjim böyle azalmasın ve gerçekten yağ yakayım diyorsan (ki yağdan gelen enerji insanı gerçekten çok enerjik yapıyor) 'Interminnent Fasting' (Aralık Oruç Diyeti) diye bir şey var, onu deneyebilirsin. Hem böyle aşırı miktarlarda kalori kısmadan yapabileceğin hem de yağ yakma hormonlarının saldgılanmasını sağladığı için yağdan yaktığına emin olabileceğin bir metod. İnternette bir sürü kaynak bulabilirsin ama ilgini çektiyse ben de özet geçebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lyrae Vega kullanıcısına yanıt
    yav haftada 1 az en azından 2 olsun da ayda 8 kilo yapar 2 aya piliçleri sulandırırım

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk hafta verdiğin 4 kilonun çoğu su ve glikojen depolarından. Öyle hızlı kilo kaybı bekleme. Haftada yarım kilo 1 kilo normaldir. Kalorileri çok kısma, hareketini arttır. Sabırlı ol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.