BU adresi vermemin nedeni yasaklanan product keya sahip insanlar mcronun sitesinden çekemezler.
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar ( yani internette iken 60 saniye içerisinde makineniz yeniden başlatılacak mesajı gelip sorunu çözemeyenler ) aşağıda anlatılanları uygulayarak çözüme ulaşabilirler...
Öncelikle Symantec in ( Norton güvenlik yazılım araçlarının üretici firması ) bu sorun için çıkardığı program ile solucanı bilgisayarımızdan sileceğiz. Bunun için;
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe internet adresinden gerekli programı indirin ve ardından makinenizde çalışan diğer tüm programları kapatarak bu programı bir diskete atın ve disketten programı çalıştırın. ( Makinenizi güvenli kipte açtıktan sonra programı çalıştırmanızı tavsiye ederim )
Ardından eğer Windows XP Home, Prof. yada Corp. Edition Kullanıyorsanız;
linklerinden size uyan microsoft un bu sorunu yaşayanlar için sunduğu bugfix paketini indirin ve çalıştırın.
Dikkat: Bu paketi yüklemeden önce Windows XP, Windows Server 2003 ve SP3 yada SP4 lü Windows 2000 işletim sistemi kullananlar sistem geri yüklemeyi devre dışı bıraksın. Paketi çalıştırıp sistemi yeniden başlattıktan sonra dileyen sistem geri yüklemeyi tekrar aktif hale getirebilir.
Bu işlevlerden sonra sorunu devam eden arkadaşlar yada anlattıklarım hakkında fikir yürütmek isteyen arkadaşlar buraya mesaj atsınlar...
Newest herşeyi çokgüzel linkleri ile vermiş ancak bişeyi unutmuş: başka bir yerden bu dosyaları temin etme olanağı olmayan arkadaşları onlarda symantecin dosyası ile temizledikten sonra işletim sistemini açmadan önce makinelerini internettten koparmaları ve aşağıda yazacağım portları herhangi bir firewall ile kapamaları gerekiyor...böylece worm giriş yapamıcak ancak o portlar sizin windowsunuza lazım olduğundan patchleri yapınca yeniden portları açınız...
UDP 69 TCP 4444 TCP 136
teşekkürler newest, guffy ve ilgilenen tüm arkadaşlar... işte dayanışma destek böyle olur.
yaw dun akşam buraya yazarken bile evdeki sistemim patch yapmadığım için kapanmıştı amerikada elektirik kesintisine bile neden olan buymuş... :) Millet te 11 eylül terorü olacak diye şehirleri boşaltmış bomba yaw...
kopegın ıseyıp trafonun havaya uctugu bır ulkede yasamıyor adamlar bızım gıbı alıskın degıl bız orada olsak elektrık kesıldı hadı uyumaya devam derız
Bu Sorunun Çözümü nü Adım Adım Bundan 3 gün Önce Açıklamıştım Girip Çözüme bakabilirsiniz. <b>BU TOPICI ziyaret Ediniz </b>http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=47393
kuzenin pcde de oldu geçen gün. ilginç bişey. çocuk nete girmez adam akıllı ama hemen kapmış virusu :)
ARKDAŞLAR BU VİRÜS HAKKINDA ÇOK ÇOK ÖNEMLİ Bİ KAÇ ŞEY SÖYLEMEM GEREK O YÜZDEN MUTLAKA OKUYUN!!!!! 1-VİRÜSTEN ŞİMDİLİK KURTULMAK ZOR (PATCH'i YÜKLEYENLER HARİÇ) ÇÜNKÜ BU MİCROSOFT'un ÜRÜNLERİNE KARŞI YAPILAN BİR SALDIRI VE MİCROSOFT VE ALAKALI SİTELERDEN BULAŞIYOR HER AYIN 16 SI İLE 30 ARASI Bİ VİRÜS SALDIRISI BU !!! 2-ANTİVİRÜS PROGRAMLARININ GÜNCEL VERSİYONLARINI KULLANAN ARKADAŞLAR BU VİRÜSÜN ETKİSİNDEN KISMEN KORUNABİLİR 3-VİRÜSÜN ÖZELLİĞİ NETE BAĞLANDIĞINIZDA BAĞLANTIYI KESİP BİLGİSAYARI YENİDEN BAŞLATMASI(TAMAMİYLE SİNİR BOZUCU Bİ DURUM OLDUĞU KESİN) 4-ANTİVİRÜS KULLANAN VE KULLANMAYAN TÜM ARKDAŞLAR REGEDİT'i ÇALIŞTIRIN lOCAL MACHINE/SOFTWARE/MICROSOFT/WİNDOWS/CURRENT VERSION/RUN İÇİNDEKİ WİNDOWS UPDATE KAYITINDA MBLAST.EXE VARSA VİRÜS BULAŞMIŞ DEMEKTİR. 5-TABİ BİZ İSE ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI BUNA GÖZ YUMMUYORUZ VE KENDİMİZ KISMEN KORUMA SAĞLAMAK İÇİN DENETİM MASASI/PERFORMANS VE BAKIM/YÖNETİMSEL ARAÇLAR/HİZMETLER BÖLÜMÜNE GİRİYORUZ VE KARŞIMIZA ÇIKAN LİSTEDEN UZAKTAN YORDAM ÇAĞIRICISI VE KONUMLANDIRICISININ ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİ KURTARMA SEKMESİNDEKİ 3 ÖZELLİĞİ DE "HİZMETİ YENİDEN BAŞLAT" ÖZELLİĞİNİ SEÇİM TAMAM DİYORUZ 6-YUKARDA YAPTIĞIMIZ İŞLEM VİRÜSÜN AKTİF ÖZELLİĞİNİ PASİF HALE GETİRİR 7-EKSTRA YARDIM İSTEYENLER MESAJ YAZSIN
arkadaşlar ayrıca dikkatli olun bugünlerde microsoftla alakalı sitelere girmeyin hele o patch yüklemelere girmenizi hiç tavsiye etmem çünkü genelde bu sayfalardan bulaşıyor
in#351;allah herkes görüp tetbirini alm#305;#351;t#305;r. sticky'i kald#305;r#305;yorum çünkü.:)
Bu tür solucan ve sistem hatalarından korunmanın yegane yolu Windows Updateyi sık sık ziyaret etmek.Fakat bazen sistemi yavaşlatan yamalarda olabiliyor...Ama yinede Güncel Windows kullanalım herzaman
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme