Bir makine ile bir işin yarısı bitirilince makinenin birim zamanda yaptığı iş miktarı başlangıçtakinin 2 katına çıkarılıyor.Bu şekilde işin tamamı 21 saatte bitiriliyor.
Aynı işin tamamını 4 saatte bitirebilmek için tüm iş süresince bitim zamanda yaptıkları iş bu makinanın başlangıçta yaptığı işle aynı olan kaç makine çalıştırılmalıdır?
cvp:7
2. paragraf öldürücü vuruş.Soruyu anlamadım
quote:
Orijinalden alıntı: sisilik
Bir makine ile bir işin yarısı bitirilince makinenin birim zamanda yaptığı iş miktarı başlangıçtakinin 2 katına çıkarılıyor.Bu şekilde işin tamamı 21 saatte bitiriliyor.
Aynı işin tamamını 4 saatte bitirebilmek için tüm iş süresince bitim zamanda yaptıkları iş bu makinanın başlangıçta yaptığı işle aynı olan kaç makine çalıştırılmalıdır?
cvp:7
2. paragraf öldürücü vuruş.Soruyu anlamadım
Yarisini 2t surede yaparsa hiz iki katina cikacagi icin geri kalani 2t degil t surede yapar. 21 saat 3t ise t 7diir. Yani normalde makine 4t surede yapacakti 28 saatte yapacakti. Bi makine 28de yaparsa 7 makine 4 saatte yapar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
hocam güce x de işin tamamına da 1 de , x.1/2 + 2x.1/2 = 3x/2 = 21 bu denklemden devam et cıkıyo ztn :D
quote:
Orijinalden alıntı: xecutioner96
hocam güce x de işin tamamına da 1 de , x.1/2 + 2x.1/2 = 3x/2 = 21 bu denklemden devam et cıkıyo ztn :D