Şimdi Ara

1 Biyoloji Sorusu Acil Beyler Başka Yorumu Olan???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beyler bu adam ( bakteri) glikoz olduğu ortamlarda üreyebiliyor 1 ve 2 yi anladık 4 zaten olamaz
    cevabına 1 ve 2 diyor ama 3 teki yargıya bakarsak oksijenli ve oksijensiz solunumda da CO2 çıkmıyor mu?
    Zaten bira mayası Etil alkol fermantasyonu yapacak yorumları bekliyorum........
    Edit: Bu arada soruda hangilerine ulaşılabilir diye soruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 4 Şubat 2014; 20:57:52 >

• ozank_95 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende başta 1,2,3 yapardım da ama şöyle mi düşünücez glikolizde co2 oluşmadığı için artmıyor olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ISTAR -- 4 Şubat 2014; 20:19:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ISTAR

Hocam bende başta 1,2,3 yapardım da ama şöyle mi düşünücez glikolizde co2 oluşmadığı için artmıyor olabilir mi ?

Glikolizde yok ama oksijenli solunum sonucunda CO2 çıkması lazım bunlarda krebs ETS yok mu?
    Ama soruda hem o2li hem o2siz diyor. Bu bakteri ikisinde de yaşıyormuş ama o2siz ortamda glikoliz yapıcağı için co2 oluşmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Ama soruda hem o2li hem o2siz diyor. Bu bakteri ikisinde de yaşıyormuş ama o2siz ortamda glikoliz yapıcağı için co2 oluşmaz diye düşünüyorum.

Hocam ama bira mayası demiş bu adamlar oksijensiz ortamda etil alkol fermantasyonu sonucu CO2 çıkarmıyorlar mı?
    Hocam doğru söylüyorsun bende 1-2-3 yapardım sadece mantık kurmaya çalıştım belki cevap anahtarında sıkıntı vardır yoksa o2lidede o2sizdede yaşıyor yaşıyorsa solunum yapıyor solunum yapıyorsa Glikoz=2atp + 2 etil alkol + 2co2 olması lazım
  • quote:

Hocam doğru söylüyorsun bende 1-2-3 yapardım sadece mantık kurmaya çalıştım belki cevap anahtarında sıkıntı vardır yoksa o2lidede o2sizdede yaşıyor yaşıyorsa solunum yapıyor solunum yapıyorsa Glikoz=2atp + 2 etil alkol + 2co2 olması lazım

Evet hocam aynen öyle. Şıklarda yanlış olabilceğini sanmıyorum özdebir türkiye geneli sınavından soru.
    Ne yapıcaz şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ben bu sınava girdim :D hiç hatırlamıyorum baya oldu gerçi heralde 1,2,3 yapmışımdır. :D
    Hocam acaba şey mi grafikte hiç bahsetmiyor co2'den o yüzdende olabilir. Soru kalıbında grafikte ki bilgilere göre diyor ben okumamıştım.
  • quote:

Hocam acaba şey mi grafikte hiç bahsetmiyor co2'den o yüzdende olabilir. Soru kalıbında grafikte ki bilgilere göre diyor ben okumamıştım.

Hocam aslında haklı olabilirsin başka çözüm kalmadı ama ben hala 1-2-3 ü işaretlerdim
  • up
  • 1 2 değil mi cevap 1 ve 2 ulaşabilirsin de 3. ye nasıl ulaşacan grafiklere tabloya bakarak ona ulaşabilir misin önceki bilgilerine göre değerlendirme grafiğe göre bitki fotosentez yapmaz diyosa yapmaz diyecen cevaplarda :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

1 2 değil mi cevap 1 ve 2 ulaşabilirsin de 3. ye nasıl ulaşacan grafiklere tabloya bakarak ona ulaşabilir misin önceki bilgilerine göre değerlendirme grafiğe göre bitki fotosentez yapmaz diyosa yapmaz diyecen cevaplarda :D

Evet diğer arkadaş da o sonuca vardı ama hocam ortamda glikoz varken hem oksijenli hem oksijensiz ortamda ürediğini gösteriyor grafikte. Zaten verdiği tepkimelerle 3.yargıya ulaşabiliriz yani CO2 çıktığını söyleyebiliriz ama 3 ün olmaması bana saçma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 4 Şubat 2014; 21:09:20 >
    etil alkol ya da laktik asit fermantasyonu yapabilir etil alkolde CO2 çıkar laktik asitte CO2 çıkmaz
  • quote:

etil alkol ya da laktik asit fermantasyonu yapabilir etil alkolde CO2 çıkar laktik asitte CO2 çıkmaz

hocam sorunun üstü çıkmamış bira mayası popülasyonunun değişim grafikleri verilmiştir diyor. Bira mayaları sadece etil alkol fermantasyonu yapmaz mı laktik asit yapabileceğini bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 4 Şubat 2014; 21:15:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozank_95

quote:

hocam sorunun üstü çıkmamış bira mayası popülasyonunun değişim grafikleri verilmiştir diyor. Bira mayaları sadece etil alkol fermantasyonu yapmaz mı laktik asit yapabileceğini bilmiyorum

evet etil alkol fermantasyonu yapar ama grafiğe göre yorum yapacaz sen şuan etil alkol yaptığını bilmiyorsun grafiğe göre laktik asitte yapabilir etil alkolde
  • bira mayası değil de arkelerin popülasyonun değişimi deseydi yine aynı yorumları yapacaktın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozank_95

quote:

evet etil alkol fermantasyonu yapar ama grafiğe göre yorum yapacaz sen şuan etil alkol yaptığını bilmiyorsun grafiğe göre laktik asitte yapabilir etil alkolde

Hocam bira mayasının laktik asit yapacağını ben bilmiyordum sen emin misin bu durumdan araştırdım ama sonuç çıkmadı ????

• Öncelikle cevap I ve II bence.

Yalnızca grafiklere bakarak hangisini çıkarabiliriz diyor soru, öte yandan seni grafiklerin dışına çıkmaya da zorluyor tabi. Önemli olan bu tuzağa düşmemek.

Bir kere glikoz olan ortamda yaşayıp glikoz olmayan ortamda hemen ölmelerinden heterotrof (tüketici) oldukları sonucunu çıkarabiliyoruz. (Bkz: 1 ve 2. grafik VS. 3. ve 4. grafik) --> I. öncül doğru.

Her canlının yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için ATP üretmesi gerekli. Bu da ancak solunum ile sağlanabilir. Şimdi ortamları inceleyelim: 1. ortamda oksijen ve glikoz varken sağ kalabilmişler ki bu da oksijenli solunum yapabildiklerini gösterir. 2. ortamda ise glikoz var lâkin oksijen yok, buna rağmen hayatta kalabilmişler ki bu da fermantasyon yapabildiklerini ifade eder. --> Dolayısıyla II. öncül de doğru.

Sanırım sorunlu olan öncül bu. Hem oksijenli hem de oksijensiz ortamda karbondioksit üretebilir diyor. Doğru, bira mayaları etil alkol fermantasyonu ve oksijenli solunum ile karbondioksit üretebilir kesinlikle. Fakat ortam & popülasyon grafiklerinden bunu nasıl çıkarabiliriz ki? Çıkaramıyoruz, dolayısıyla bilgi her ne kadar doğru olsa da yanlış kabul ediyoruz. --> III. öncül yanlış.

Dördüncü öncülde bira mayası ökaryot hücre yapısına sahiptir diyor. Bir başka doğru bilgi daha ama bu bilgi de "sadece grafiklere bakarak" kuralının dışında kalıyor, dolayısıyla bunu da yanlış kabul ediyoruz. --> IV. öncül de yanlış.

Cevap I ve II.

İlk girdiğim Maltepe ve Zambak denemelerinde 2 kez karşıma grafikli soru çıktı bu tip ve ikisinde de tuzağa düştüm, artık akıllandım yani. Bu tür sorularda "sadece bu bilgilerle" ifadesi yer alıyorsa Biyolojiye dair tüm detay bilgileri silip sadece verilen bilgilere odaklanmamız gerekiyor. Diğer türlü yanlış yapıyoruz çünkü...

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ozn.

Öncelikle cevap I ve II bence.

Yalnızca grafiklere bakarak hangisini çıkarabiliriz diyor soru, öte yandan seni grafiklerin dışına çıkmaya da zorluyor tabi. Önemli olan bu tuzağa düşmemek.

Bir kere glikoz olan ortamda yaşayıp glikoz olmayan ortamda hemen ölmelerinden heterotrof (tüketici) oldukları sonucunu çıkarabiliyoruz. (Bkz: 1 ve 2. grafik VS. 3. ve 4. grafik) --> I. öncül doğru.

Her canlının yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için ATP üretmesi gerekli. Bu da ancak solunum ile sağlanabilir. Şimdi ortamları inceleyelim: 1. ortamda oksijen ve glikoz varken sağ kalabilmişler ki bu da oksijenli solunum yapabildiklerini gösterir. 2. ortamda ise glikoz var lâkin oksijen yok, buna rağmen hayatta kalabilmişler ki bu da fermantasyon yapabildiklerini ifade eder. --> Dolayısıyla II. öncül de doğru.

Sanırım sorunlu olan öncül bu. Hem oksijenli hem de oksijensiz ortamda karbondioksit üretebilir diyor. Doğru, bira mayaları etil alkol fermantasyonu ve oksijenli solunum ile karbondioksit üretebilir kesinlikle. Fakat ortam & popülasyon grafiklerinden bunu nasıl çıkarabiliriz ki? Çıkaramıyoruz, dolayısıyla bilgi her ne kadar doğru olsa da yanlış kabul ediyoruz. --> III. öncül yanlış.

Dördüncü öncülde bira mayası ökaryot hücre yapısına sahiptir diyor. Bir başka doğru bilgi daha ama bu bilgi de "sadece grafiklere bakarak" kuralının dışında kalıyor, dolayısıyla bunu da yanlış kabul ediyoruz. --> IV. öncül de yanlış.

Cevap I ve II.

İlk girdiğim Maltepe ve Zambak denemelerinde 2 kez karşıma grafikli soru çıktı bu tip ve ikisinde de tuzağa düştüm, artık akıllandım yani. Bu tür sorularda "sadece bu bilgilerle" ifadesi yer alıyorsa Biyolojiye dair tüm detay bilgileri silip sadece verilen bilgilere odaklanmamız gerekiyor. Diğer türlü yanlış yapıyoruz çünkü...

Kolay gelsin

Tamam hocam ya güzel açıklama uzun uzun açıklamışsın çok teşekkür ederim böyle yazınca daha iyi anladım tuzağa düşmemek gerekiyor haklısın
    Diğer arkadaşlara da teşekkürlerimi sunuyorum anlatmak istediklerini ilk başta anlayamadım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.