Şimdi Ara

1 beygir güç ile kaç watt üretebiliriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
15.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR ŞİMDİ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BİŞEY VAR HALEN DAHA BU KONUDA BEYNİM ERROR VERİYOR KAFAMA TAKILANLAR ZORLUK DERECELERİNE GÖRE YAZDIM
    // *** // WATT HESAPLANMASI ELEKTİRİK ÜRETİRKEN YAPILMIŞ HALBUKİ BEN ELEKTİRİK ÜRETİRKEN YANİ DC MOTORU 736 WATT VERSEM AYRI BİŞEY ÇIKIYOR 1BEYGİR GÜÇ HARCASAM AYRI YANİ ÜRETİRKEN FARKLI TÜKETİRKEN FARKLI DEĞİLMİ BU HESAPLAMA NASIL TUTTURULUYOR.
    // ** // VERİM : HER MOTORUN AYNI VERİMİ SAĞLADIĞINI HİÇ DÜŞÜNMÜYORUM VE BUNU ŞU VİDEO İLE İSPATLIYAYIMhttp://www.youtube.com/watch?v=6kgzrXFSDwA
    BEN ÖMRÜ BİLLAH BÖYLE VERİMLİ MOTOR GÖRMEDİM REDÜKTÖR YOK BELLİ OLUYO VE ACAYİP VERİMLİ BUNUNLA 1 BEYGİR 736 WATT İSE BENİM KULLANDIKLARIMLA 2KW 1 BEYGİR OLUR BEN ÇEVİR ÇEVİR LEDİ ZOR YAKIYOM
    // * // AYRICA ŞU FORMÜLDE HER ZAMAN GEÇERLİMİDİR SANKİ OLMAYA BİLİR GİBİ DÜŞÜNÜYORUM NEDENİ HAKKINDA TAM BİŞEY SÖYLİYEMESEMDE İÇİMDEN Bİ HİS BU FORMÜL GERÇEK HAYATLA AYNI DEĞERLERİ YANSITMIYOR FORMÜL ŞU WATT= AKIM * VOLT ŞİMDİ 1000WATT = 1 VOLT * 1000 AMPER DEĞİLMİ BUNA ŞUDA EŞİT OLMALI O HALDE 1000 WATT = 1000VOLT * 1AMPER NE BİLİYİM BANA ARALARINDA FARK OLUŞACAK KESİNLİKLE DİYOR SANKİ KULLANILAN KABLONUN BOYUTLARIDA KAFAMI KURCALIYOR AMA NEYSE VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN.

• trnkttc T kullanıcısına yanıt
    Elektronikte gücün birimi watt, makine de ise bg(beygir) dir.Ve ayrıca 1bg=736w dır.
    Bir dc motora elektrik enerjisi verilirken mekanik enerji açığa çıkar. Mesela motora 736w verildiğinde 1bg çıkar. Eğer motora beygir cinsinden enerji verilirse bu motorun ters çalıştırıldığı yani mekanik enerjinin girip elektrik enerjisinin açığa çıktığı anlamına gelir.
    Aynı zamanda da hiçbir zaman 1bg verilerek 736w elde de edilmeyebilir.(motorun verimi söz konusu) Aynı şekilde bu olayın tam terside olmayabilir, yani 736w verilip 1bg alınamayabilinir.
    Gücün formülü P=V.I, P=I^2.R, ve daha birçok dönüştürülmüş formülle hesaplanabilir. Ama burada asıl önemli olan etmen verilen akım miktarı değil devreden geçen akım miktarıdır.
  • ya ben mi anlatamıyorum üretirken az tüketirken çok tüketiyor gibi geliyor diyorum sizin dedikleriniz internette yazanlarla aynı
  • Birinci yanıldığınız nokta;dc motoru generatör olarak kullandığınızda yüksek verim beklemeniz.Oysa DC motorlar milinden çevrilince elektrik üretse de elektrik üretimi için verimsizdir.Çünkü yapısı itibariyle tork üretmek amaçlı yapılmıştır.Daha açıkçası;bir dc motorun verim tespiti;motora verdiğiniz akımın ne kadarını milinden güce çevirebiliyor şeklinde tespit edilir.Doğal olarak DC motor üreticileri de az akım çekmesi için motor bobin iletken çapını mümkün olduğu kadar düşük tutmalıdırlar ki elektrik motor üzerinde devresini tamamladığında hem çektiği akım minumum olsun hemde bu esnada uygun torku üretebilsin.
    Siz uyguladığınız gücün verimli karşılığını arıyorsanız DC motor ile değil generatör(alternatör)lere yönelmelisiniz,bunlarla denemelisiniz.

İkincisi;evet 1000Ax1V=1000watt eder ama bu akımı taşımak için iletken kesiti ne olmalı dediğimizde karşımıza devasa çaplı iletken çıkar ki aklımız şaşar.1V ile 1000Amper akım taşımaya çalıştığımıza bin pişman oluruz.
    Yani önemli olan 1000Watt gücü harcanacağı yere kadar(cihaza yada kapalı devreye)kayıpsız taşımak önemli tekniktir.

Siz diyorsunuz ki,1000V-1A daha güçlü gibi,ama değil.Ör;12V-100A bir aküyü düşünün.Yada punta yapan devreleri örnek vereyim.
    Vel hasıl=1000Ax1V ile 1000Vx1A evet eşittir.

Ben de kastettiğiniz şeyden bahsettim zaten, sadece örnek olarak sizin veriğiniz sayıları ele aldım
    Aynı şeyden bahsediyoruz;her motorun verimi aynı olmadığından motor çektiği güçten daha az gücü üretir.
  • peki hocam dediklerinizde biraz haklı olabilirsiniz ama halen daha 1bg = 736 watt olduguna inanmıyorum şöyle söyliyim ilk 736 watt bildigim kadarıyla şöyle hesaplandı
    ADAMIN TEKİ ALMIŞ TRİBUNLERDEN BEYGİRLE ELEKTİRİK ÜRETMİŞ ONA GÖRE BAKMIŞ HESAPLAMIŞ TMM EYW AMA BU KAÇ SENE ÖNCE İDİ O ZAMANKİ MEKANİK PARÇALARDAKİ KAYIPLARLA ŞUANKİ AKYIPLAR BİRMİ
    SORU ŞU DEVİR VE KAYIP
    ÖRN 36800 WATT LİK BİR DC MOTORLAR SÜRTÜNME KATSAYI 0.01 İLE 0.05 ARASINDA DİYELİMKİ 50 BEYGİRLİK Bİ MOTOR YAPACAKSINIZ 0.001 LİK İKEN KAYBINIZ 368 WATT OLACAK 0.05 İLE İSE 1840 WATT OLACAK ARADA YAKLAŞIK OLARAK 12 122 AMPERLİK BİR AKÜ KOYMANIZ LAZIM AYNI GÜCÜ ALABİLMENİZ İÇİN VE AYRICA EXTRA ISINACAK SUNUCTA DAHA AZLA ENERJİ YANIYOR ISI OLUŞTURUYOR BU FARK NASIL BU KADAR ÇIKAR DİYECEKSİNİZ ESKİ SİSTEMLER 1000 - 2000 RPM DE ÇALIŞIRKEN ŞUAN AVRUPADA GELİŞMİŞ SİSTEMLERDE 50000-60000 RPM KULLANILIYOR BUDA HASSASİYETİ DAHADA ARTIRIYOR BENCE BUNLARDA ARAŞTIRILMALI TEKNİK RESİM DERSİNDE GÖRDÜK BUNLARI İSTERSENİZ BAKABİLİRSİNİZ FARK AZ GİBİ GÖZÜKSEDE O KADAR ENERJİ 2 İLE ÇARPIM ÇÜNKÜ BİDE ONU SAĞUTMAK İÇİN Bİ OKADAR DAHA ENERJİ HARCIYACAKSINIZ KOLAY GELSİN

1. Büyük yazmak demek bağırmak anlamına gelir.
    2. "//***//" gibi işaretler koymanı da anlamış degilim.

Benim üzerime düşen görevi yapayım da:

Beygir Gücü: Yakıtla çalışan motorların kaç beygir (at) kuvvetine sahip olduğunu göstermek için kullanılan terimdir.

HP: Açılımı İngilizce horsepower (at gücü) kelimesinin kısaltılmış halidir.

1 HP : 1 Beygir gücü demektir.

1 HP Güç: 745,69 Watt’a eş değerdir

1,34 HP Güç: 1000 Watt, yani 1 kW güce eş değerdir.
    Beygir Gücünden Watt, kW bulma?

Beygir gücü (HP) ile 1 beygirin watt karşılığın çarpılması sonucunda çıkan sonuç, watt veya kW değerini gösterir.

HP x 745,69 = Watt, kW

Örnek olarak;
    5,5 beygir kaç watt veya kW eder?

5,5 x 745,69 = 4101 waat veya 4,1 kW
    Watt veya kW Gücünden, Beygir Gücünü Bulma?

Watt veya kW değerinin, beygir gücünü bulunabilmek için öncelikle; 1 watt’ın kaç HP gücüne denk geldiğini bulmak gerekir.

1,34 HP gücün, 1000 watt yani 1 kW güce eşit olduğunu biliyoruz.

1,34 / 1000 = 0,001340 (1 watt elektriğin beygir gücü)

Örnek olarak;

2400 watt elektrik gücü, kaç beygir gücü eder?

2400 x 0,001340 = 3,21 HP eder.

450 watt elektrik gücü, kaç beygir gücü eder?

450 x 0,001340 = 0,6 beygir eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 11 Ocak 2014; 10:50:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • www.birimcevir.com
    Güç Birimleri Çevirici | Güç Ölçüleri Watt, Beygir, KiloWatt
    http://www.birimcevir.com/guc-birimleri/guc-birimleri.aspx
    abi yanlıs anlamayın ama bu sitede verilen bilgiden başka bişey değil işin halen daha teorisindesiniz anlamıyorum biri bana şunu anlatsın
    ŞİMDİ İLK DEFA 1 BEYGİR GÜÇ İLE KAÇ WATT ÜRETİLİR SORUSUNA İLK KEZ NE ZAMAN CEVAP VERİLMİŞ HANGİ ŞARTLAR ALTINDA VERİLMİŞ SÜRTÜNME KATSAYILARI NELER BUNLAR DEĞİŞKENLİK GÖSTERMEZMİ İLK HESAPLANMASINDAN İTİBAREN ÇOK ZAMAN GEÇTİ VE MAKİNELERİN HASSASİYETİ ARTTI BU KONU DC MOTORLARA HİÇ Mİ YANSIMADI BENCE TEKRAR Bİ DENENMELİ VE DAHA AZ OLDUGU GÖRÜLMELİ BUNUN EN BARİZ ÖRNEĞİ ARABALARDIR SÜRTÜNME NASILDA HASSAS Bİ ŞEKİLDE YOK EDİLDİ 2000 LERDEİ ARABALAR 2005 LERDEKİ ARABALAR 2010 LARDAKİ ARABALAR VE EN YENİ ÇIKANLAR ARALARINDA DAĞLAR KADAR FARK OLMAYA BİLİR AMA 2000LER İLE ŞUANKİ ZAMAN ARALIĞINA BAKTIĞIMIZDA PEHH BE DEMİYOMUYUZ YOKSA BEN RÜYA ALEMİNDEMİ YAŞIYORUM ??????.

• Ya abi kabullenme bunlar. Sen zannediyor musun ki evindeki kg cinsinden ölçen baskül gerçekten kütle olcuyor ? O da ağırlık olcuyor. Sen dersin ki buldum 1 hp 453 watt, ben gider ingiliz ati kostururum 600 alirim. Ee sonuç ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya hocam hani derdim elektirikli arablar hakkında geniş bilgi sahibi olmak hangi aküler kullanılıyor motorları en verimli nasıl çalışıyor şuan sizin dediğiniz gibi bir şeylede uğraşmıyoruz 1 bg güç 75 kg 1metre 1saniye diye bakıyoruz ama anlatamıyorum galiba bunda değişiklik YOK MOTORLAR DAHA HASSA ÜRETİLEBİLİYOR VE YÜKSEK HIZDA ÇALIŞTIRDIĞIMIZ İÇİN EN UFAK BİR DEĞİŞİM BİZİ Bİ KAÇ ADIM BİRDEN ATLATIYOR ONDAN arıyorum acaba daha düşük güçlede 1 beygir güç üretilebilen dc motorlar varmı yada varda piyasayamı sunulmuyor ki bence bu en büyük ihtimal
  • hoca, verim konusunu unut. buradaki hesaplar sürtünmenin, kaybın olmadığı ideal ortamda yapılıyor. bir beygirin kaç olması gerektiği bir kabullenmedir. zamanın birinde böyle kabullenilmiş. ve bu da ideal bir dönüşüm olduğu için zamanla kayıpların azalmasının bu değere bir etkisi yok.

förmülü gerçek hayata uygularken sürtünme kayıplarını bir katsayı olarak formule ekleyebilirsin. zamanla sürtünme kayıpların azalırsa bu katsayıyı güncellemiş olursun ama temel ideal formul değişmez. katsayıyı sıfırlarsan ideal formüle ulaşmış olursun en fazla elde edeceğin budur.

K + 1BG = 736W

K senin sisteminin kaybıdır. zamanla gelişen sistemlerin faydası K yı sıfıra yaklastırmaktır. formülle ilgisi yok.
  • Yalnız 1 hp = 736 watt derken bu şu demek, (sayılar sallamasyon)

600 watt elde ettiğin iş

70 watt sürtünme yüzünden çıkan ses

66 watt sürtünme yüzünden çıkan ısı

Sorun ?

Senin dediğin gibi olsaydı bu hesaba göre 1 hp = 600 watt derdik her sene overclock yarışması gibi firmalar 1 hp yarışması düzenlerdi. Yok öyle bir dünya.
  • hmm pek tatmin olmadım benim buldugum siteyi şuan bulamadım ama rüzgar türbinlerinde ölçüm yapılarak bu sonuçlar elde edildi deniyordu ondan dedim her motor aynı mıdır ki ne alaka diye ama direk formül olarak bulunuyorsa o zaman bişey diyemicem ama genede irdelenmesi gerekir diye düşünüyorum
    "her motor aynı mıdır ki"

Üstad sen son cevabımı gerçekten okudun mu ?
  • hocam bak şimdi ben şunu sorguluyorum 736 watt 1 beygir ediyorsa adam 745 watt ile 1 beygir hesaplamışsa ozaman sürtünmeye 9 watt kalır 9 watt ile okadar ısınıyorsa hiç bişey demiyorum kaldıki bi miktar ısı bi miktar ses ve havadaki sürtünmeye enerji gidecek sorunuza gelince okudum tabiki ilginiz için teşekkürler
  • burada amacım şu ben mekanik güç istiyorum ısı ses bunlar oluşmasın bunları minimuma düşürebilirmiyiz yada düşürdülermi ?
  • bakın şunu söylemeyi unutmuşum hadi 1Ax1000V=1000Watt ile 1000Ax1V=1000Watt aynıdır diyordunuzya şu soruyu sormak o an aklıma gelmedi şunu soruyorum hangisi daha ağır olur :D anladınız mı yani biri 1kg olurken diğeri 3 kg olacak ee motorun hafif olmasımı iyi ağır olmasımı iyi bak verim nasıl ++++++++ oldu bence bizi kandırıyolar 745 watt 1 beygir hesaplaması ile elektirikli arabalarda kullanılan hesaplamalar farklı bununla ilgilenenler sistemi tam kurmadan tüm verileri doğru düzgün vermiyor olabilirler ( bende olsam bende vermem sadece TÜRKİYE de elektirikli araba satarık milyarder oluna bilir) hepinize teşekkürler kolay gelsin kafanızı sıktım hakkınızı helal edin.
  • Merhabalar konula ilgili değil ama birşey soracağım. 1 bg gücün 745 watt güce denk geldiğini yazmışsınız. Peki bunu ağırlık olarak düşünürsek 100 kg bir ağırlığın yer çekimi ile zemine yaptığı baskı kuvveti kaç bg değere eşittir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh -- 21 Ocak 2015; 0:39:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif_dh

Merhabalar konula ilgili değil ama birşey soracağım. 1 bg gücün 745 watt güce denk geldiğini yazmışsınız. Peki bunu ağırlık olarak düşünürsek 100 kg bir ağırlığın yer çekimi ile zemine yaptığı baskı kuvveti kaç bg değere eşittir ?

Yani bildigim kadariyla, soylediginiz hesap BG cinsinden yapilmiyor. Cunki BG guc birimi, agirligin yere uyguladigi kuvvet, adi ustunde kuvvet. Guc degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif_dh

Merhabalar konula ilgili değil ama birşey soracağım. 1 bg gücün 745 watt güce denk geldiğini yazmışsınız. Peki bunu ağırlık olarak düşünürsek 100 kg bir ağırlığın yer çekimi ile zemine yaptığı baskı kuvveti kaç bg değere eşittir ?

Konu hk. detaili bilgiye sahip değilim.Bu sebeple cevap veremiyorum.İşin teorisini bilen arkadaşlar cevap vereceklerdir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.