Şimdi Ara

1 AY KALDI HALEN DERS ÇALIŞAMIYORUM DİYENLER BU YAZIYI OKUYUN !!! (15.05.15 EDİT GELDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
19
Favori
9.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN. İLGİNİZİ ÇEKECEK ŞEYLER VAR.



    Merhaba arkadaşlar. Forumda gezerken ölüm orucu, lys günlükleri gibi konulara rastladım. Bunlar insanı motive ediyor ancak birçok arkadaş da ders çalışamamaktan şikayetçi. Bu yazımda bu arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum.
    YGS'ye çalıştık. Belki iyi yaptık belki kötü. Belki hayallerimiz yıkıldı belki umutlarımız yeşerdi. LYS'ye 1 ay kala halen daha kocaman bir zaman varken gelmiş olan gevşeklik üzerimize çökmüş sanki. Bir söz vardır. ''Gelir bahar ayları gevşer gönül yayları.''. Bizim de durumumuz aynen bu. Ama önümüzde kocaman bir(1) evet yanlış duymadınız kocaman 1 ayımız var. Neden mi kocaman;
    Kabaca bir hesapla 720 SAAT.
    Günde 8 saat uykuyla birlikte KALAN 480 SAAT.
    Günde 4 saatlik yeme, içme vs. ihtiyaçlardan KALAN 360 SAAT.
    Yahu kendime de zaman ayırayım diyerek günde dışarıda oyalanma 2 saatten KALAN 300 SAAT.
    Evet yanlış duymadınız! Günde 14 saatimizi kendimize ayırıp yalnızca 10 saat derse ayırdığımızda toplam 300 saatimiz var. Sizce halen gevşek gevşek oturmak mı yoksa bu 300 saati değerlendirmek mi gerekir ?

    ''Hocam sen de ne yaptın günde 10 saat mi çalışılırmış??'' diyenler elbette olacak. Ama şöyle düşünelim;

    -Gece 12 de yattık ve sabah 8 de kalktık.
    - 30 dakika tuvalet, kahvaltı falan geçti diyelim.(YEME, İÇMEDEN 3.30 SAAT KALDI.)
    - 8.30 da oturduk dersin başına ve 1.30 saat 10 dakika arayla ders çalıştık.
    - Ee saate baktık 10 olmuş. 30 dakika dinlenelim değilmi..(YEME, İÇME KALAN 3 SAAT)
    - 10.30 olmuş saat. Yine 1.30 saat 10 dakika arayla dersimizi çalıştık.
    - Saat 12 olmuş ya la. Ee 15 dakikalık yürüyüşe ne dersin? ( DIŞARIDA OYALANMA KALAN 1 SAAT 45 DAKİKA)
    - 12.15 te eve geldik. Acıktık galiba.. 30 dakika yemek yiyelim mi? ( YEME, İÇME KALAN 2.30 SAAT)
    - 12.45 te derse oturduk. Aynen sabahki gibi 1.30 saat çalıştık dersimizi. Uu sabahtan beri 4.30 saat çalışmışız, vay bee!!
    - Saat olmuş 14.15 biraz tv izleme vakti. 30 dakika tv seyredelim. (YEME, İÇME KALAN 2 SAAT)
    - 14.45 te dersimize oturduk tekrar. 1.30 saat güzelce çalıştık.
    - 16.15 olmuş saat. O da ne arkadaşım mesaj atmış dışarı çağırıyor. 1 saat onla gezeyim. (DIŞARIDA OYALANMA KALAN 45 DAKİKA)
    - Oh be temiz hava.. 17.15 oldu karnım da acıktı. 30 dakika yemek yiyelim. (YEME, İÇME KALAN 1.30 SAAT)
    - 17.45 te oturduk dersimize. 1.30 saat çalıştık yine.
    - Off amma sıcak saat de olmuş 19.15 biraz haber seyredeyim. 30 dakika haberlere baktık. (YEME, İÇME KALAN 1 SAAT)
    - Saat olmuş 19.45. Oha o da ne bugun toplam 7.30 saat ders çalışmışız. 1.30 saat daha oturalım madem.
    - Saatlerimiz 21.15 i gösteriyor. Bir akşam yürüyüşüne ne dersin? 30 dakika akşam yürüyüşü yapalım. (DIŞARIDA KALAN 15 DAKİKA)
    - Gün sonu da geliyor. 21.45 de eve geldik. Biraz yemek yiyelim. 30 dakikaya yemeğimizi yedik. ( YEME, İÇME KALAN 30 DAKİKA.)
    - Saat oldu 22.15. Ne dersin bugün çalıştıklarımızı tekrar etmeye. 1.30 saat yeter de artar bile.
    - 23.45 olmuş be saat. Bugün yaptıklarıma bakıyorum da 10.30 saat ders çalışmışım, evde 3.30 saat ve dışarıda 1.45 saat zaman geçirmişim.

    Şöyle bir günüme bakıyorum da dersimi bütün güne yaymışım ve hem evde keyifli zaman geçirmişim hem de dışarı vakit harcamışım. Bunları yaparken de zaman bile artırmışım. Yani bu kadar dolu günümü iyi geçirmişim.

    Bu programdan özetle: Günde istediğiniz kadar ders çalışırsınız. *Programın saatleri kafadan uydurulmuştur. İster kendiniz ayarlarsınız ister buna uyarsınız.

    Yani görüyoruz ki çoook vaktimiz var. Şunun şurasında ne kaldı ki. Sıkalım dişimizi biraz. Düşünsene LYS'den iyi puan yapmışsın ve bir tatili hak etmişsin. O muhteşem tatilinden sonra istediğin üniversiteyi tercih ediyorsun ve kayıt yaptırıyorsun. Yeni mekan, yeni arkadaşlıklar ve hayatına katacağın milyonlarca şey. Neden bunları elinin tersiyle itesin ki !!

    ''Peki hocam çalıştık da beni oyalayan çevrem, ev ortamım, elektronik eşyalarım var. Ne yapmalıyım??''

    İlk önce çevreden başlayalım. Hava sıcak, çok güzel bir saha var. Arkadaşların topunu almış seni maç yapmaya davet ediyor. Bir an içinden off o sahada ne goller atarım ne şutlar çekerim diye geçiriyorsun. Peki ya hayallerin?? İstediğin üniversite?? Bunları aklına getirdin mi!! Ananın babanın 18-19 yıllık emeğini çöp mü edeceksin? Haa hiç mi dışarı çıkmayacaksın, tabiki çıkacaksın ama haftada belli bir gün ve belli saatlerde. Eğer sen bu 1 ay içinde o saatlerde uygun olduğunu arkadaşlarına söylersen onlar da seni o günlerde ve o saatlerde davet ederler. Böylelikle hem sen iyi arkadaşlıklar kurarsın hem de hayallerinden vazgeçmezsin!!

    Gelelim ev ortamına. Üstad küçük kardeşim var bütün ağlıyor-Annem babam tartışıyor evde ders çalışamıyorum.. Gibi şikayetler hepimizde var. Ee ev yoksa nerede çalışacağız? Cevabı çok basit. Dünyanın en sessiz ortamlarından biri=KÜTÜPHANE. Kütüphane sabah 8.30 da açılır ve çoğu yerde 17.30 da kapanır veya akşam geç saatlere kadar açık olur. Bu senin için bir şans değil mi? Kütüphanenin içine girdiğinde burnuna gelen kitap kokuları seni ders çalışmak için motive edecek bir araç değil mi ? Oturduğun sıradan kafanı kaldırdığında harıl harıl ders çalışan insanlar seni ders çalışmaya teşvik etmez mi? İşte bunları bir kez daha düşün ve ders çalışmak için uygun ortamını sen bul!

    Ve en son olarak da cep telefonu, bilgisayar tabi ki. Öncelikle bilgisayarlar ünivcersiteye hazırlanan aday için yalnızca ders videosu izleme alanıdır.Youtube vb. sitelerde binlerce video seni beklerken neden face, twitterda takılıyorsun be yavrum! Peki ya cep telefonuna ne demeli!! Sürekli mesajlaşmalar sürekli internete girmeler.. Yahu tabi ki gireceksin girmezsen zaten dünyadan bir haber olursun ama her şeyin de bir zamanı var be arkadaşım. Ne olur bunlara da dikkat et.


    ''Ders çalışıyoruz da deneme neden çözmüyoruz??"

    Güzel kardeşim, güzel arkadaşım. Konuların bitti mi de denemeye başlıyorsun. Bir bakıyorum 50 soruluk matematik testinin 20 sorusu boş. ne anladım o denemeden. Haa konuların bitti tekrarlarını da yaptın. Yardıralım denemeye!!! Paranızın el verdiği kadar piyasadaki hepsini almaya çalışalım. Yapamadığımız sorunun cevabını mutlaka ama mutlaka bulalım bir yerlerden. Bundan mütevellit deneme sınavın can damarıdır. Kendimizi alıştırmadan girersek kötü sonuçlar doğabilir.


    DAHA KONUŞULACAK ÇOK KONU VAR. ŞUANLIK KAFAMA BUNLAR YATTI VE YAZDIM.
    BEN MEZUNUM VE BEN DE HAZIRLANIYORUM SINAVA. İNŞALLAH KAZANACAĞIZ VE HAYATTA HER DAİM İSTEDİKLERİMİZİ YAPACAĞIZ.

    YAZIMI OKUYAN OKUMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM. SORULARINIZ OLURSA CEVAPLAMAYA HAZIRIM. HAYDİ SELAMETLE...



    EDİT : 15.05.15

    Dünkü yazımdan sonra güzel yorumlar aldım. Bugün de bu yazıma devam etmek istiyorum.

    İlk önce bir arkadaşımın mesajından başlamak istiyorum. ''Hocam 30 gün çok az diyorlar ne yapayım?" gibi bir soru aldım. Dostlar, gardaşlar, yoldaşlar... Lütfen ama lütfen gününüzün değerini bilin. Burada reklam yapmak istemem ama Vodafone'nin bir reklamı vardı ve sonunda "ANI YAŞA" diyordu. İşte bizim olayımız da bu. Her günün, her saatin değeri bilinmezse hayaller çöpe gider. Şöyle düşünün; bir yakınımız öldüğünde ahh keşke burda olsa diyoruz. Demek ki zamanında değerini önemsememişiz ki onu özlüyoruz. İşte her günün değeri burada ortaya çıkıyor. "Off çok yoruldum 1 saat de dinleneyim ne olacak ki, arkadaşlarım çağırıyor dışarı çıkayım gelince çalışırım, saat de geç oldu yarın sabah çalışayım" diye diye diye gün mü kalır!! Onun için her anın değerini bilelim ve BOŞ ÇALIŞMAYALIM, ÖZ ÇALIŞALIM!

    Bazı arkadaşlar forumda konu açmışlar. "Henüz yeni başlıyorum ama bitiremeyeceğim, seneye kaldık ne yapalım?" gibisinden. Bu arkadaşlara kızıyorum. Birinci olarak neden geç vakte işinizi bıraktınız? İkinci olarak da her şey bitmiş değil. Adam YGS'de 400 bine girmiş diyor ki off seneye kaldım. Yahu be adam sen 2 milyon kişi içerisinde 400 bine girmişsin. 1.6 milyon çöp olmuş senin karşında. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Sen o kadar kişiyi geride bıraktın da bi LYS denen illeti mi geçemeyeceksin? Ne var ki şurda 1 ay sabredip muradına ersen. Adam akıllı çalışıp istediğin yere gitsen. Bu sayede de ailenin ve sevdiklerinin takdirini kazansan. Lütfen dikkat edelim...

    Anı yaşayalım dedik ve bu gün de vesile olsun bi anlamda. Bugün MİRAÇ KANDİLİ. Bir sıkıntımız yoksa ve zor durumda değilsek lütfen ama lütfen ibadet edelim. İster camide ister evde bizim için hayırlı olanı yaratandan isteyelim. Bu sözlerimle hepinizin kandilini kutluyor ve kandilinizin mübarek olmasını diliyorum.

    Sorularınız geldikçe yazıma devam edeceğim. Haydi selametle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forbearing -- 15 Mayıs 2015; 18:36:12 >







  • baştaki cümleye gülmekten yarıldım

    forumda gezerken ölüm orucu diye konuya rastladım
  • Çok güzel yazı.Tebrikler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FonksiyonOlmayanBağıntı

    Çok güzel yazı.Tebrikler :)

    Eyvallah hocam. Yararım olduysa ne mutlu bana..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazı TeşekkürleR.

    Benim çalışamamamın tek nedeni okul. Sabahın köründe bana hçbir şey katmayan o binaya gidiyorum eve döndüğümde ise uyumadan edemiyorum. Ne yazıkki devamsızlık hakkımda yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kızagan

    Güzel yazı TeşekkürleR.

    Benim çalışamamamın tek nedeni okul. Sabahın köründe bana hçbir şey katmayan o binaya gidiyorum eve döndüğümde ise uyumadan edemiyorum. Ne yazıkki devamsızlık hakkımda yok.

    Okulu ders çalışma evine çevirmelisin. Kitaplarını al ve okulda kimsecikler yokken harıl harıl çalış. Geçen sene benim de yoktu ve ben okulda çalışıyordum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sessizsimetri

    baştaki cümleye gülmekten yarıldım

    forumda gezerken ölüm orucu diye konuya rastladım

    Ben de güldüm oraya.

    ''Geçen sokakta gezerken bir kıza rastladım''

    Ama güzel konu olmuş teşekkürler




  • ben de haykırdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozank_95

    quote:

    Orijinalden alıntı: sessizsimetri

    baştaki cümleye gülmekten yarıldım

    forumda gezerken ölüm orucu diye konuya rastladım

    Ben de güldüm oraya.

    ''Geçen sokakta gezerken bir kıza rastladım''

    Ama güzel konu olmuş teşekkürler

    Ben teşekkür ederim. Insallah yararım olmustur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • oyymeliha O kullanıcısına yanıt
    senin gibi beyinsizlerin anlamaması normal
  • Güzel konu iyi denk geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan reyiz ya ''ölüm orucu'' diye bi akım başlattın baya da tuttu ama . Artık hep aklıma gelecek ölüm orucu :))
  • NamelessNick kullanıcısına yanıt
    İSMİNİ DEĞİŞTİRDİM :D ŞUAN Kİ YENİ AKIM DAHA ÇEKİCİ


    http://forum.donanimhaber.com/m_105790517/f_//tm.htm#105790517



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D543EADA -- 15 Mayıs 2015; 1:36:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FonksiyonOlmayanBağıntı

    senin gibi beyinsizlerin anlamaması normal

    5k yaptım ve lys konuları bitti nerem beyinsiz. Biraz daha benimle uğraşırsanız sizi yöneticiye şikayet ederim!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyymeliha O kullanıcısına yanıt
    nerem beyinsiz ????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gordon_

    Güzel konu iyi denk geldi

    Tesekkurler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaza getirdin bunu uygulamaya calıscam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKSiDeRS55 -- 15 Mayıs 2015; 2:07:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ölümorucu

    İSMİNİ DEĞİŞTİRDİM :D ŞUAN Kİ YENİ AKIM DAHA ÇEKİCİ


    http://forum.donanimhaber.com/m_105790517/f_//tm.htm#105790517

    Bu da fena değil ama ölüm orucu daha bi efsane :))

    Takipteyim akımlarını
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaRKSiDeRS55

    gaza getirdin bunu uygulamaya calıscam bunu

    çok sevindim. Belki bu kadar sıkı uygulamayabilirsin ama bundan asla vazgeçme. 1 ay sonra kazanan sen olacaksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.