Bildirim
1 adet yaş problemi sorum

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Alinin yaşı : x
Hasan : y
Hüseyin : z yaşında olsun.
x+y+z=33 ve z>y>x tir
Ali hasanın yaşına geldiginde Ali y-x kadar büyümüştür hasan bu durumda 2y-x yaşında olucaktır ve hasanın 2y-x olan yaşı soruda verilmiş olan hüseyinin yaşına yani z ye eşittir.Bundan sonrası işlem su adımları uygula
z= 2y-x, x+y+z= 33
Ali Hasanın yaşına geldiginde hüseyinde z+y-x yaşında olur ve bu da soruda verilmiş olan 19 yaşına eşittir
x+y+z=33 yerine z nın 2y-x değerini koyucaksın ve oradan 3y=33 y=11 oldugunu bulucaksın. sonrada z+y-x=19 denklemine yine z yi koyucaksın ama bu kez y yi buldugun icin tek x kalmıs olucak 33-2x=19 buradan x=7 bulucaksın y=11 di x=7 z de otomatik olarak 15 gelicek ben sanal üzerinden cozum nasıl yapılıyo bilmiyorum o yuzden biraz uzun uzun anlattım kısa esasında umarım yardımcı olabilmişimdir -
veya daha kısa yoldan;
soruyu dikkatli okursan aralarındaki yaş farkı eşit.
k aralarındaki yaş farkı olsun
Z+Z-k+Z-2k=33
3Z-3k=33
Z-k=11
k sene sonra diyor.(hepsi bi üstündekinin yaşına eşit olacak)
Z+k=19 muş
Z-k=11 Z=15 -
Tamam anladim nasil yapildigini tesekkur ederim
Bu da iyiymis ama denemelerde hepsinin arasini esit vercegini sanmiyorum@muhalefet adam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mühendis 1 -- 6 Şubat 2014; 14:54:23 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X