Bildirim
1 adet parabol sorusu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
x=0 için en küçük değer -4 X=4 için y=12 olur fakat 4 aralığa dahil değildir o yüzden 12den bir küçük tamsayı alınır yani en büyük değer 11 olur. parabolün şeklini de çizersen rahatlıkla göreb,ilirsin -
hee dahil değil dedıgın iyi oldu bende 12 alıyodum 8 çıkıyodu. 11 almak gerekıyomus saol kardesım -
altaki soruyu yapabildin mi satış sorusunu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
17? -
Hocam -b/2a formülü var.Oradan en küçüğü ya da en büyüğü bulabilirsin(Tabii -b/2a derken o apsisli ordinatı kastettim).En küçük ya da en büyük olduğunu tabii parabolün çiziminden ya da x^2'nin işaretinden anlayacaksın.Min ya da max alacağı değeri (aynı zamanda bu değer orta noktadır parabolde) bulduktan sonra ona en uzak olan aralıktaki değeri seçersin bu da duruma göre max ya da min olur.
Yok hacı üstteki yöntem çok zor dersen türev var.Max min problemlerindeki çözüm gibi türevini al sıfıra eşitle bu kadar :)
1,5 ay olmuş türevi özledim lan!
Düzenleme : Bendeki beyin nasıl işliyorsa üstte parabol çözümünü zor buluyorsan türevden yap demişim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aMACHİNE -- 30 Temmuz 2015; 22:59:30 > -
quote:
Orijinalden alıntı: A Dios Le Pido
17?
ne işlemi yaptın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Persom
quote:
Orijinalden alıntı: A Dios Le Pido
17?
ne işlemi yaptın
y'den x'i çıkar, oluşan ifadenin türevini al sıfıra eşitle, x 3 çıkıyor. Yerine koy çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X