Bildirim
1 adet Mat ikinci dereceden denklemler sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam b kare eksi 4 ac ya en basitinden bakalım 6 alalım b yi 36 gelir ac yerine 5 yazarsam 36-20 olur 16 olur ac yerine 4 yazarsam 20 olur o da olur şimdi b yerine 8 yazıyorum ac yerine 2 yazarsak 58 olur ac yerine 4 yazarsak da 48 gelir ama 30 hiç bir zaman 4 ün katı olmayadığı için bulamayacağımız bir sonuç -
cevap c -
b2-4ac den b ye 6 ver ac 5 ver a oluyor ac 4 ver oluyor b 8 ver 64 ac 4 ver d oluyor ac 2 ver e oluyor ama TAM SAYI dediği için asla c ye ulaşamazsın -
Hocam a=0 diyince b² bir tamsayının karesi çıkıyor o da şıklarda 16 var o yüzden 16 diye düşündüm ama yanılmışım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Soruda a 0 a eşit olmamak üzere diyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
evet hocam 4 ile neyi çarparsanız çarpın içinde 4 çarpanı olduğu için 4 ün katı olan bir şey gelecek onu demek istedim -
Hocam işte ben de ona dayanarak öyle dedik 0 a eşit olmuyorsa diskriminant da 16 olmaz dedim
x^2+6x+5=0 16
x^2+6x+4=0 20
x^2+8x+4=0 48
x^2+8x+2=0 56
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigerimsoldu -- 24 Aralık 2019; 17:50:5 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam eline sağlık
Teşekkürler hocam eline sağlık
Teşekkür ederim hocam elinize sağlık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X