Şimdi Ara

1 Adet Fizik Sorum(Tork-Denge)>> 3.Sorum Kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardımcı olursanız çok sevinirim. 3.soru kaldı Sadece
     1 Adet Fizik Sorum(Tork-Denge)>> 3.Sorum Kaldı 1 Adet Fizik Sorum(Tork-Denge)>> 3.Sorum Kaldı 1 Adet Fizik Sorum(Tork-Denge)>> 3.Sorum Kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İşçimen -- 20 Nisan 2016; 18:43:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buyur
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Diğerini 6/5 buluyorum ya bi hatam var ya da yanlış kontrol ettin
    Bu mesaja eklenen görseller:

• İlk soru her bölmeye p de sagdakinde 2axp olur oteki de 2 çubuk ortasından ax2p toplam 4 ben dikdörtgenin tam ortası a xcarpip=4 ise dikdörtgenin ağırlığı 4 tur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lejyoner1 kullanıcısına yanıt
    Hocam allah razı olsun anladım. Diğer soru 6/5 değilmiş. Yani cevap doğru yazmışım. Hocam ben şunu anlamadım. 2p ve p dedik uzunluklardan dolayı. Ancak p den indirdiğimiz o uzantı nasıl yani o a uzunluğu nası oluyor. O kısma takılıyorum.:) orayı açıklar mısınız orası nasıl a oluyor ? Diğer soru için de teşekkür ettim

• Invisible Pink Unicorn kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ettim eyvallah. Cevap 13/10 o soruya bakar mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: İşçimen

Hocam allah razı olsun anladım. Diğer soru 6/5 değilmiş. Yani cevap doğru yazmışım. Hocam ben şunu anlamadım. 2p ve p dedik uzunluklardan dolayı. Ancak p den indirdiğimiz o uzantı nasıl yani o a uzunluğu nası oluyor. O kısma takılıyorum.:) orayı açıklar mısınız orası nasıl a oluyor ? Diğer soru için de teşekkür ettim

Tam olarak nereyi kastettiğini anlamadım ama ağırlık merkezi tam ortadadır o yüzden 2a yı bölüp a olacak şekilde alırız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Basit Mat-1 Sorularım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lejyoner1 kullanıcısına yanıt
    2a dır ya o kısım. İnce kısım sağ tarafta p ağırlığında tork alırken ağırlığı ile mesafeyi çarpıyoruz ya. Mesela siz 2a dediniz ya o kısmı anlamadım. Sonuçta orada ağırlık merkezinden tork aldığımız yere göre mesafe nasıl 2a oldu. 2a demek ucuna kadar demektir. Ancak p ağırlığını tork aldığımız yere göre her türlü 2a dan daha kısa mesafe yok mudur? Zira siz torku p.2a diye aldınız. Ancak demem o ki 2a dan çok az kısa gibi .

• http://hizliresimyukle.com/images/2016/04/20/1461169687410-1086253961.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Invisible Pink Unicorn -- 20 Nisan 2016; 19:30:32 >
  • İşçimen kullanıcısına yanıt
    Destekle arasında tam 2a var pek anlamadım ama eğer o ufacık bi fazlalığı kastediyorsanız onu ihmal ediyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn

http://hizliresimyukle.com/images/2016/04/20/1461169687410-1086253961.jpg

hocam elinize sağlık uğraşmışsınız da bence uzun olmuş. çubuğun 2. kısmı yüzeye dik oradan p geliyor bir de 1.kısmın 2 ye yatay baskısını bulmak lazım o da kuvvet çarpı kuvvet kolu mantığı ile cos53/2 p geliyor .
  • Allah razı olsun, beyler. Emek harcamışsınız. Çok ama çok teşekkür ettim emeklerinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: GuardsmanBob

quote:

Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn

http://hizliresimyukle.com/images/2016/04/20/1461169687410-1086253961.jpg

hocam elinize sağlık uğraşmışsınız da bence uzun olmuş. çubuğun 2. kısmı yüzeye dik oradan p geliyor bir de 1.kısmın 2 ye yatay baskısını bulmak lazım o da kuvvet çarpı kuvvet kolu mantığı ile cos53/2 p geliyor .

Aynen hocam şimdi farkettim 11 olunca pek pratik değil çözümler. Sagolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.