Bildirim
1 Adet Fizik Sorum(Tork-Denge)>> 3.Sorum Kaldı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
-
İlk soru her bölmeye p de sagdakinde 2axp olur oteki de 2 çubuk ortasından ax2p toplam 4 ben dikdörtgenin tam ortası a xcarpip=4 ise dikdörtgenin ağırlığı 4 tur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam allah razı olsun anladım. Diğer soru 6/5 değilmiş. Yani cevap doğru yazmışım. Hocam ben şunu anlamadım. 2p ve p dedik uzunluklardan dolayı. Ancak p den indirdiğimiz o uzantı nasıl yani o a uzunluğu nası oluyor. O kısma takılıyorum.:) orayı açıklar mısınız orası nasıl a oluyor ? Diğer soru için de teşekkür ettim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam teşekkür ettim eyvallah. Cevap 13/10 o soruya bakar mısınız
quote:
Orijinalden alıntı: İşçimen
Hocam allah razı olsun anladım. Diğer soru 6/5 değilmiş. Yani cevap doğru yazmışım. Hocam ben şunu anlamadım. 2p ve p dedik uzunluklardan dolayı. Ancak p den indirdiğimiz o uzantı nasıl yani o a uzunluğu nası oluyor. O kısma takılıyorum.:) orayı açıklar mısınız orası nasıl a oluyor ? Diğer soru için de teşekkür ettim
Tam olarak nereyi kastettiğini anlamadım ama ağırlık merkezi tam ortadadır o yüzden 2a yı bölüp a olacak şekilde alırız. -
2a dır ya o kısım. İnce kısım sağ tarafta p ağırlığında tork alırken ağırlığı ile mesafeyi çarpıyoruz ya. Mesela siz 2a dediniz ya o kısmı anlamadım. Sonuçta orada ağırlık merkezinden tork aldığımız yere göre mesafe nasıl 2a oldu. 2a demek ucuna kadar demektir. Ancak p ağırlığını tork aldığımız yere göre her türlü 2a dan daha kısa mesafe yok mudur? Zira siz torku p.2a diye aldınız. Ancak demem o ki 2a dan çok az kısa gibi .
http://hizliresimyukle.com/images/2016/04/20/1461169687410-1086253961.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Invisible Pink Unicorn -- 20 Nisan 2016; 19:30:32 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Destekle arasında tam 2a var pek anlamadım ama eğer o ufacık bi fazlalığı kastediyorsanız onu ihmal ediyoruz -
quote:
Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn
hocam elinize sağlık uğraşmışsınız da bence uzun olmuş. çubuğun 2. kısmı yüzeye dik oradan p geliyor bir de 1.kısmın 2 ye yatay baskısını bulmak lazım o da kuvvet çarpı kuvvet kolu mantığı ile cos53/2 p geliyor . -
Allah razı olsun, beyler. Emek harcamışsınız. Çok ama çok teşekkür ettim emeklerinize sağlık
quote:
Orijinalden alıntı: GuardsmanBob
quote:
Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn
hocam elinize sağlık uğraşmışsınız da bence uzun olmuş. çubuğun 2. kısmı yüzeye dik oradan p geliyor bir de 1.kısmın 2 ye yatay baskısını bulmak lazım o da kuvvet çarpı kuvvet kolu mantığı ile cos53/2 p geliyor .
Aynen hocam şimdi farkettim 11 olunca pek pratik değil çözümler. Sagolun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X