Beslenmene dikkat ediyor ve gıdanızı alıyorsanız tabiiki o boya o kilo olmaz. Tam çekuptan geçin. Kan değerlerinden çıkar birçok şey. İlk aklıma gelen tiroidlerin ve metabolizmanın hızlı çalışması. Kulak burun boğaz ve bağırsaklarada bakılır. En kötü durum tabi kan kanseri gibi birşey çıkması. Allah şifalar versin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1.94 BOYUNDA 55 KİLO ADAM (2. sayfa)

-
-
Çok zayıfsın ben 180 boy 56-57 kiloydum buna zayıf diyordum şimdi 70 kiloya yakın oldum yüzümde pozitif anlamda değişimler oldu yüzüm daha dolgun ve kemiklerim daha belirgin oldu tombul olacağına yüz hatlarım daha belirginleşti şaşırdım ama daha yakışıklı oldum 12 kiloda değişim yaşadıysam 25-30 kilo hayli hayli değişim olur hatta insanlar seni tanımazsa şaşırma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.90 boyun da 90 kiloyum yaktığın kaloriden fazla kalori alırsan kilo alırsın spor a başlar düzenli devam edersen ve kalori sayarsan kilo almama gibi bir durumun olmaz
-
Sizin yaşlarınızda 191 boyunda fakat sizden daha düşük kiloda olduğum 50-51 olduğum zamanları hatırlıyorum üniversitede bu durumun üstüne düştüm şuan yaş 30 kilom 95. Gözünü korkutmasın maksimum 1-2 yıl içerisinde bu durumu tersine çevirebilirsin. Spor sağlık tabiki önemli bu yüzden bir öneri vermek istemiyorum doktora danışıp bilinçli hareket edecekmişsin sonuçta ben diyetisyene gitmedim doktora gitmedim vücudumu tanımaya odaklandım.
Benim problemim cidden aşırı yemek yiyip kilo alamamaktı enzimleyemiyordum yediklerimi üstüne birde gastrokolik refleks (yemeği yer yemez tuvalete çıkmak hatta ve hatta tuvaleti yaptığım saatler ertesi gün refleks olarak hiç değişmezdi günde en az 3 kere büyük) vardı her erkek kendini över çok yiyorum falan diyede ben 50 li kilolarda yemek yediğim zaman ben senin kadar yerim diyen iddaalı arkadaşların midesi bulanıyordu yediğim yemeği görünce
. Fakat boş yemek oluyor işte anca karnının doyduğunu hissediyorsun eskiden bir saatten sonra 1 parasına 3 menü veren fastfood markasında 2 verip 6 menü yiyordum içeceklerin sadece 2 tanesini kalan herşeyi yiyordum üstüne tatlı yemeğe gidiyordum 1-2 gün içerisinde tartılınca yine aynı çıkıyordum.
Sonrada bilinçli hafif sportif aktiviteleri (yürüyüş, koşu ve kardiyo antremanları) ile birazda takviye kullandım öyle kilo aldırıcı takviyeler değil tabiki multivitamin tarzında solgar markasının vitamin takviyeleri... Dedim madem yediklerimi öğütemiyorum bende enzimlenmesi kolay takviye kullanayım diye. Cidden aşırı güzel kilo aldım hatta saçlarımda dökülmüştü üniversitede saç ektirdim bambaşka bir insan oldum. Kilomun bir tık fazlalaştığı zamanda oldu masa başı çalışıp aynı şekilde yemeye devam edince ama yemeği kesince hemen bir haftada 3-5 kilo gidiyor öyle topluyorum hızlıca. Yanlız şunu öğrendim 2-3 yıl önce kafama dank etti yağlı kilo aldırıcı zararlı yiyecekler yemek ben dahil benim biyolojime yakın insanlara kilo aldırmıyor ama biraz pilav makarna bulgur ile bütünleşeyim günde 3-4 tabak yemeye kalkayım inanılmaz derecede ağır geliyor ve vermesi zor bir kilo alıyorum. İlla ki benim gibi birileri vardır burada ileride bir gün gelipte okursa bu konuyu en ufak bir fikir verebiliyorsam şu yazıdan sonra bana yeter...
-
Zamanında 1.90 boyunda 62 kiloydum, nasıl bir durum olduğunu çok iyi bilirim.
Bu durumdan dolayı çok şikayet ettim ve yedikçe yedim. 9 ay gibi bir sürede 84 kiloya ulaştım ve elim yüzüm açıldı diyebilirim. Normal kiloda olmanın vermiş olduğu mutluluk ve özgüven bambaşka oluyor.
Ancak, metabolizması hızlı olan bir birey olmama rağmen 84 kiloda olmayı dengeleyemedim. Düzensiz ve yağlı beslenme yüzünden 103 kiloya kadar ulaştım. Olay kilodan bağımsız inanılmaz bir yağ oranına ulaştım. Spora başladım 93'e kadar düştüm ve yağları inanılmaz zor yakıyorum.
Demek istediğim şu, sakın ama sakın kısa sürede kilo alayım diye vücudunu harap etme. Gerekirse doktor kontrolünden geç, kan değerlerini kontrol ettir ve bir diyetisyen ile bir senelik gibi bir planlama yapıp kilo almaya başla. Yanında spor ile desteklersen güzel bir vücutla çıkarsın.
Kısa sürede yapabileceğin şeyler sağlıksız olacaktır, bedenine zaman tanıman gerekiyor.
-
+1
120'den 95'e kadar indim, yüzümün böyle değişeceğini ben bile tahmin edemezdim. Kilo vermede ve almada ana amacın nasıl aldığın veya verdiğin olmalı, basit bir örnekle günlük 1000 kalori ile de kilo verilir;1500 kalori ilede verilebilir. Kilo alıp vermede diyetinizin yanında spor ol ak zorunda bunu baştan belirtmek istiyorum. Şuan deri sarkması fazla değilse spora borçluyum. Dengesiz beslenme ile aldığın kilo daha çok göbek,popo gibi yerlerde birikecek. Genel görünüm açısından skinny fat olarak dolaşmak istiyorum dersen dengesiz beslenmeyle de kilo alabilirsin ama öyle almanı önermiyorum. Düzenli beslenme, diyete uyma ve ağırlık, kardiyo çalışmalarını eklemen tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toporov -- 1 Eylül 2022; 13:41:35 >
Dahiliye doktoruna bir gideyim diyetisyene ihtiyaç kalırsa seninkine yazılırım hocam.
-
Dalga geçiyorum Allah aşkına nelerle uğraşıyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yüzündeki değişikliği anlatır mısın? Sen de oldu mu pozitif manada değişiklik?
-
Yüzünüzdeki değişikliği anlatır mısınız? Ciddi anlamda pozitif bir değişim oldu mu?
-
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 17 Mayıs 2025; 21:4:30 > -
hocam şu testleri de gittiğim hastanede yaptırsam? iki yere gitmek uğraştırıcı sonuçta aynı şey değil mi farkı ne özel hastanedeki testle özel tıp merkezindeki testin?
-
bi kere kas olarak 25-30kg alman imkansiz. senin durumun kaseksi oldugu icin yag alman daha iyi olur diye dusunuyorum. buradaki cahillere bakma, olympialar bile senede 2kg kas kazaniyor maks. tabi newbie gains olur orasi ayri ama hadi olsun 5-6kg ilk senede. senin icin en iyisi dirty bulk yapip deli gibi agirlik basmak olur haftada 5-6 gun.
aslinda kilo almak cok kolay kilo vermeye gore. yemek yemek buyuk bir haz cunku. sevdigin yemekleri tatlilari bol bol ye. metabolizman ne kadar hizli olursa olsun alirsin. hem zaten ne kadar hizli olabilir ki maks? normal insanin 2500’se gunluk ihtiyaci senin olsun hadi 3000 bilemedin 3500(maks). sen 4000-5000 kalori aldiginda her turlu kilo alacaksin. ki bu kaloriyi almak gun icine yayarsan cok cok rahat. ben bir gunde rahat 10.000kcal aldigimi bilirim, yeri geldiginde su orucu yapip 0kcal aldigimi da, aylarca 500kcal diyeti uyguladigimi da bilirim. tamamen insanin kendi iradesine bagli bir durum.
194 boyunda kas kutlesi min. olan insani baz alirsak bile bence en az bir 80kg olmasi gerek estetik goruntu icin.
senin yerinde olmayi o kadar isterdim ki. 30 gunde 17kg aldigimi bilirim. 55kg olsam ve 80kg olmam gerekse o 25kg yi 1 ayda bilemedin 1.5 ayda keyif yapa yapa alirdim. cunku yemek yemek dunyadaki en buyuk hazlardan biri.
kendini aylarca ac birakmak zorunda kalan, hayattan hicbir keyif alamayan ve aclik krizleriyle bogusan insanlari dusun ve sukret bence.
ha bir de, mide cok cabuk genisleyen bir kas. ben uzun sure diyetten ciktiktan sonra bir ogunde 2500 kalori alabiliyorken maksimum birkac haftada bu 6000-7000’e cikti rahatca. yedikce genisliyor tabii bu iyi bir sey degil orasi ayri.
kusuyorum demissin onu bilemem ama onun caresi de az az fazla ogun seklinde beslenmek olabilir. az yersen kusmazsin diye dusunuyorum. mesela bir ogunde 1000kcal bu sekilde 5 ogun yemeyi dene, eminim yaparsin.
gelismelerden beni haberdar et ozel mesaj ile, umarim saglikli bir sekilde kilo alirsin.
not: fast food’dan ve cop gidadan uzak dur sagligin icin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Değişiklik olarak yüz olarak bile bambaşka biriyim hocam. Tabiki fazla kilolu olarak değil ama sağlıklı olarak olmanız gereken kiloya geldiğinizde kendinize inanamazsınız desemde siz eski halinize bakmadan durumu idrak edemiyorsunuz. İsterseniz sadece 1-2 yıllık değişimi size gönderirim. Beni bir çok akrabam tanımadı ciddi anlamda söylemesen kim olduğunu hayatta tanımazdık dediler her yıl görüştüğüm insanlardı bunlar.
-
hocam kusmuyorum boşaltıyorum yediklerimi :) yemeğimi yedikten sonra hemen ya da en geç 10-15 dk sonra direkt tuvalete gidiyorum. bu sıkıntı işte. senin dediklerini bir dönem belli süreler içerisinde bazen 1 hafta bazen 10 gün uyguladım hiç bir çare olmadı. yediklerimi direkt boşaltıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidahibiri -- 2 Eylül 2022; 19:11:58 > -
hocam instagram kullanıyorsanız benimki @karamba606
gerçekten çok merak ediyorum değişimi.
kilo alırken bana büyük motivasyon sağlayacak bu durum.
hocam ayrıca gastrofolik refleks bende de var sen bunun üstesinden nasıl geldin?
-
hocam bana da gönderirseniz çok memnun olurum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X