Şimdi Ara

1.9 TDI Passat B5.5 vs. 1.6 TDCI Ford Focus MK2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki araç arasında kaldım. Bulunduğum ülke Avrupa Birliği'ndeç 1.9 TDI Passat B5 veya B5.5 (tam hangisi oluyor bu kasa bilmiyorum) ve Ford Focus Kombi 1.6 TDCI arasında kaldım.

İki aracın da kendilerine göre artıları var.

2005 VW PASSAT 1.9 TDI 6 İLERİ MANUEL;
    www.autoesa.cz
    Volkswagen Passat 1.9 TDi nafta | Autobazar AutoESA
    https://www.autoesa.cz/volkswagen/passat/kombi/nafta/244182820

2006 FORD FOCUS TREND 1.6 TDCI 5 İLERİ MANUEL;
    www.autoesa.cz
    Ford Focus 1.6 TDci nafta | Autobazar AutoESA
    https://www.autoesa.cz/ford/focus/kombi/nafta/484179334

Araçlar yukarıda gördüğünüz gibi arkadaşlar. Ülkenin ilk ve en büyük sertifikalı galerisinden ama gel gelelim AB'inde başka ülkeden araç getirmek çok kolay. Dolayısıyla İtalya'dan birçok araç getirilip KM'leri düşürüp, araçları temiz gösterip, bir sorun olmadığını söyleyip, sizin paranızı bir nevi sizden çalıyorlar.

Birçok başlık okudum her iki araçla ilgili olarak. Her ikisinin de artıları ve eksileri mevcut. Aracın elbette bakımları gelecek bunun bilincindeyim ama tek dilediğim en azından aldıktan sonra belli bir süre -6/12 ay- sorun çıkarmaması. Kısa sürede araca yatırım yapacak param yok maalesef.

Gönlüm VW Passat'tan yana ancak araçlara bakmaya gittiğimde kaporta kısmı hariç, motor için nelere dikkat etmeliyim? Test sürüşü esnasında aracı nasıl denemeliyim?

Özellikle Passat için turbo ve enjektörlerinde herhangi bir sorunu olduğunu anlama şansım var mıdır?

Gelelim Focus'a;

Focus beğendiğim bir araç ancak, DPF sorunu olması beni korkutuyor ve linkte göreceğiniz üzere aracın motor kapağı mevcut değil. Aracın İtalya'dan veya başka bir ülkeden gelmiş olma ihtimali %90. KM'si olması gerektiğinden çok daha düşük (bence düşürülmüş).

Her türlü bilgi çok yardımcı olur. Eğer birini almaya karar verirsem öncesinde bir şekilde bir ustayla gidip bakacağım araçlara. En azından diagnostik yapabiliriz diye düşünüyorum.

İki araçta bulunduğum ülkede tercih ediliyor. İkisini de yollarda görmeniz çok muhtemel. Sayı olarak da az değiller açıkçası.

Yakıt tüketimi vs. çok önemli değil. Genel olarak biliyorum zaten. Mekanik konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yorumlarınızı bekliyorum,

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyvole -- 14 Ağustos 2019; 12:33:47 >

• Passat ben 400 bindeyim der gibi bakıyor. Focus hem daha az sorunlu hem daha az masraflı olur hocam.
  • Farları kirli diye öyle geldi banada ama kmsinin orjinal olduğunu düşünüyorum. bugün gidip görüşeceğim galeri ile.
  • fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. upupupupup
  • 2 araca da sahiptim, Passat 2.0 benzinliydi ama.
    Kaba bir tabir olacak ama B5.5 Passat'ın kalitesi, yalıtımı ve işçiliği Focus'u en kötü ikiye katlar, zaten aralarında sınıf farkı var ama Passat B5 lerin üretim kaliteleri oldukça yüksekti.
    Bunlardan bağımsız olarak hangi aracın kondisyonu daha iyiyse o alınır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SUPERB VS PASSAT / 1.6 TDI
    11 yıl önce açıldı
    Yeni Aracım POLO 1.9 TDI
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.