Şimdi Ara

1.6 tdı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Golf VI'da 1.6 TDİ motor olacak mı peki?
  • Şu an 1.6 dizel motor gözükmüyor 1.9 olan 110hp ye yükseltilmiş ve 2 adet 2.0 dizel seçenek var.
  • 1.9 tdi tarih olmuş durumda. 2.0 tdi 110 ve 140 hp gözüküyor golf 6 için şu anda.
    quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Şu an 1.6 dizel motor gözükmüyor 1.9 olan 110hp ye yükseltilmiş ve 2 adet 2.0 dizel seçenek var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

1.9 tdi tarih olmuş durumda. 2.0 tdi 110 ve 140 hp gözüküyor golf 6 için şu anda.
    quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Şu an 1.6 dizel motor gözükmüyor 1.9 olan 110hp ye yükseltilmiş ve 2 adet 2.0 dizel seçenek var.

1.6 TDİ gelmeyecek o zaman.
  • şu aşamada 1.2 tsi gibi 1.6 tdi motordan da bahsedilmiyor golf 6 için. 1.4 80 hp atmosferik 122 ve 160 hp tsi ve 102 hplik 1.6 8v motor var 2.0 tdi 110 ve 140ların yanında. belki ilerki zamanlarda bu söylenti durumundaki 1.6 tfi ve 1.2 tsi motor çıkar. benim okuduğum yabancı kaynaklar 1.2 tsi için yeni poloyu bekliyor gibi vw. motor önce polo da uygulanır sonra model değişim yılında golfe uygulanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Değerli dostlarım,

Burada verdiğiniz cevaplar, unutmayınız ki, sadece düşüncelerinizi değil, eğitim, bilgi birikimi, ve tecrübenizi de yansıtıyor. Bilhassa noktalama, imlâ ve cümle yapısına özen ve dikkat göstermenizde fayda var.

Basit kurallar ve örnekler:

1. Noktalama işaretlerinden önce boşluk olmaz: Bugün denize gitsek de güneşlensek ,olmaz mı?
    2. Noktalama işaretlerinden sonra 1 adet boşluk bırakılır: Bugün denize gitsek de güneşlensek,olmaz mı?
    3. Cümle daima büyük harfle başlar: bugün denize gitsek de güneşlensek, olmaz mı?
    4. Soru ekleri ayrı yazılır: Bugün denize gitsek de güneşlensek ,olmaz?
    5. Ayrı yazılan da/de hem ayrı yazılır: Bugün denize gitsekde güneşlensek, olmaz mı?
    6. Hem f-s-t-k-ç-ş-h-p (Fıstıkçı Şahap) ünsüzlerinden sonra da ta/te ile yazılmaz: Bugün denize gitsekte güneşlensek, olmaz mı?

Recep İvedik'le chat ediyormuş gibi değil, Türk Henkel'e iş başvurusu için tanıtım mektubu yazıyormuş gibi ele almanızı rica ediyorum.

Teşekkürler ve iyi forumlar.

Taner Göde

MİLLET DAHA HERKESSSSSSSSSSS YAZMAYI BİLMİYOR.NOKTALAMA İŞARETLERİNE Mİ DİKKAT EDECEK?

• quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

55-65 MİLYAR ARABAYA VERİPTE 2-3 KURUŞ BENZİNİN HESABINI YAPANLARA GÜLÜYORUM..şaka gibi ya

İnsanlar komik duruma düşmek için suv alırken yüz bin euronun üstünde para ödemelerine rağmen dizel tercih ediyorlar değil mi? Zannedersin ekonomiyi sadece 15 bin liraya dacia alan adam düşünüyor. Tüm dünya nasıl yakıt ekonomisi sağlarızı düşünürken böyle anlamsız bir yorum çok yerinde olmamış. Sizin düşüncenize göre hybrid araba yada dizel araba üretilmesin.

O KOCA KOCA 4X4 LERE BİNİPTE YAKITI DÜŞÜNMEK Mİ?????Bİ DAHA GÜLÜYORUM .ÇOĞU HER YIL ARAÇ YENİLER,GEREKSİZ YERE BİNLERCE KM YAPAR.

BİNLERCE LİRA ÖTV MTV ATV ZART TV ÖDEYİP ALDIĞI ARAÇTA 2 LİTRE YAKITIN LAFINI EDENLERE BANNNNNNNNNNNNNNNN.SAKIN ÇEVRE İÇİN DEMEYİN ÇEVREYİ DÜŞÜNEN İHTİYACI OLANA BİNER.SİZCE Q7 VB ARAÇLAR İHTİYAÇ MI GÖSTERİŞ Mİ???NEYSE BİNEN BİNSİN O BENİ İLGİLENDİRMEZ AMA KARŞIMA GEÇİP ''BEN BUNU MAZOTLU ALDIM ÇOK HESAPLI DERSE'' İŞTE ONA Bİ TARAFIMLA GÜLERİM

• cevap yazıp konuyu uzatmaya ve anlamsızlaştırmaya gerek görmüyorum. herkesin düşüncesi kendisini bağlar.
  • rocky_m5

ister oranla ister buranla gül. 50 milyara da 250 milyarada araba alan kişi neden tasarrufu düşünmesın ki. kendi durumunuzu başkalarının kı gıbı sanamazsınız o 50 milyar lık arabayı

almak için 3-4 yıl para bırıktırmıs ınsanlar olabılır. şu da bir gercekki dizel benzinliden tasarruflu.(tsı tdı) bence passat ta bu ıkı motor farkı fazla olmayacaktır.
  • Değerli arkadaşlarım,

Lütfen forumun kalitesini düşürmeye yönelik tüm ve her türlü tutumlardan imtina ediniz.

1. Türkiye Cumhuriyetinin resmi para birimi 2005'ten bu yana YENİ TÜRK LİRASI'dır ve 1 YTL = 1.000.000 TL olduğuna göre "milyar", "milyon" ve "yüz bin" ifadeli meblağlar artık kullanılmamaktadır.

2. Lütfen bir konuya, hususa, cevaba veya fikre "oranızla" veya "buranızla" gülmeyin. Bu hoş olmayan bir yaklaşım. Forumda da yeri yoktur.

3. Noktalama ve imlâ kurallarına bir defa daha dikkat etmenizi rica ediyorum. Sizler henüz gençsiniz, aklınız fikriniz "hız" ve "kız" ama ileriki yaşlarınızda büyük şirketlerde işe girdiğinizde, rapor ve teklif yazmanız gerektiğinde "da" ayrı mı yazılıyordu? ve soru eki bitişik miydi? gibi durumlarla karşılaşmamanız ve bunun acısını çok fazla çekmemeniz için lütfen sizleri uyaran ve yol gösteren ağabeylerinizi "muhahaha" veya "ban" gibi cevaplarla terslemeyiniz. "İyilik yap, denize at, Malik bilmese Hâlik bilir" hesabı tek amacım bilmeyenlere öğretmek. Değerli vaktimi size harcarım, gençlere yapılan yatırım asla boşa gitmez.

4. Bir şeyi bilmiyorsanız öğrenin. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Şu anda bildiklerinizin tümü 20 yıl sonra yerini tamamen başka şeylere bırakmış olacak. Bu nedenle öğrenmeyi de öğrenin.

5. Burada chat yaparmış gibi değil, makale yazarmış gibi katkıda bulununuz. Ciddiyet ve düzen sizin aynanızdır. Kah keh, muhaha, zart zurt, mıngır tıngır gibi ifadeler ilkokul çocuklarına has, lise-üniversite seviyesinde bilgi sahibi olan kültürlü forum severlere değil.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Taner Bey'in görüşlerine sonuna kadar katılıyorum. Lütfen biraz daha dikkat..

1,6 TDI ile ilgili olarak ise, daha önce yazmıştım aslında ama tekrar etmekten zarar gelmez sanırım. Önümüzdeki sene başında VW gurubunda bu motorların kullanılmaya başlayacağı ve Türkiye'ye de bu motoru taşıyan araçların en kısa zamanda geleceği bilgisini off the record olarak edindim. Bu doğrultuda aracımı değiştirmek için yıl sonunu beklemeye karar verdim çünkü yıl sonunda konu netlik kazanacak.
    Şu an için ise hem Türkiye hem de diğer pazarlarda çok ciddi satış başarısı yakalamış olan TSI motorun başarısını gölgelememek için açıklama yapılmıyor. Özellikle bizim gibi ülkelerde 1,4 TSI motorlar ve 1,6 TDI motor birbirine muadil olarak değerlendirilecektir. Bu nedenle satışları birbirini etkileyecektir.

Saygılarımla,
  • BELKİ DE FORUMDA İLK-OKUL ÇOCUKLARI VARDIR...
    BURASI İÇİN YAŞ SINIRI YOK BELKİ...
    AYRICA HİÇ KİMSE "MAKALE" YAZMIYOR...

ÖZGÜR DÜŞÜNCESİNİ AKTARANLARI KISITLAMAYALIM...

TÜRKİYE BELKİ BU YÜZDEN HİÇ İLERLEYEMEYECEK, ÖZGÜR DÜŞÜNCELER "ŞEKİLCİLİK" YÜZÜNDEN HER ZAMAN KISITLANMAKTA....
  • Tam tersi,

Türkiye "KURALSIZLIK" nedeni ile ilerlemiyor. Kaç kişi bir dağıtımda sıraya giriyor, kaç kişi dilekçe ve form doldurabiliyor (40 yaşına gelmiş ve zarfın üzerine adres yazmasını bilmeyenler var), kaç kişi süpermarkette kasada nasıl davranması gerektiğini biliyor, 10.000 araçlır otoparka 6.000 araç zor sığıyor, çünkü herkes gelişigüzel park ediyor. Toplum uyutuluyor, ama bu toplumun hoşuna da gidiyor, yemekte cips ve hamburger ne kadar BOŞ ise TV'de magazin ve müzik yarışmaları da o kadar BOŞ.

Özgür düşüncenizi sınırlama hususunda yazmadım, onu ambalajlama ve tanıtma hususunda size yardımcı olmaya çalıştım. Beni tanımıyorsunuz, buna gerek de yok, ama 20 yaşımdayken birisi elimden tutup da "bak bu şöyle olacak, bunu da böyle yapacaksın, tamam mı?" deseydi ona teşekkür ederdim, ama ne yazık ki olmadı, ve olmadığından ötürü bu eksikliği sizler yaşamayasınız diye karanlıkta en azından bir mum yakmak istiyorum, onu da söndürmeye çalışıyorsunuz.

Siz bilirsiniz, neticede ben ışığı gördüm, tek isteğim sizin de görmeniz.

Bu konuda da daha fazla yazmayacağım. Bir dostumun bana gönderdiği PM'yi hatırladım.

T.G.

• Sayin CTRL_ALT_DELETE;

Türkiye, "dahi" anlamindaki de ekinin ayri yazilmasiyla, soru eklerinin kesinlikle birlestirilmemesiyle, sanal forumlarda bu ülkenin resmi dilinin dilbilgisi kurallarina uyulmasiyla hiç ilerleyemeyecekse varsin ilerlemesin, hatta batsin.

Bir zamanlar bu ülkede, dahi anlamindaki de soru ekinin ayri yazildigini bilmeyenler ÖYS'de (bir zamanlar bu ülkede 2 basamakli ÖSS vardi) Türkçe'den 0 çekerlerdi. Dilbilgisi kurallarina uymak için makale yazmaniza gerek yok. Duvara graffiti yapmanin ötesinde yazi yaziyorsaniz dilbilgisi kurallarina uyma sartini pesinen kabul etmissiniz demektir. Dilbilgisi kurallari degildir özgür düsünce aktarimina mani olan, insan kendi beynidir.

Gidin bakin Ingilizce, Almanca geyik disi forumlara, dilbilgisi kurallarina ne kadar uyuldugunu gözlemleyin. Benim Fransizcam yok, olsaydi Fransizca forumlarda da durumun farkli olmadigini bilirdim.

10 kisiden 11'inin kendisini Ingilizce bilir sandigi, ancak 10 kisiden en fazla 3'ünün dahi Sultanahment Ingilizcesi konusamadigi bir memleketin çocuk ve gençleri, V yerine W yazmaya baslamissa durum vahimdir. V yerine W yazarak özgür düsünce aktarilmaz, ancak hamburgerci kültürünün karanligi altinda ezilir gidersiniz.

Forumdaki herkesin - ben dahil - www.dahianlamindakideayriyazilir.com sitesini web tarayicilarina açilis sayfasi yapmasini tavsiye eder, terörsüz, kazasiz-belasiz hayirli günler dilerim.
    LagrangePasha

quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

BELKİ DE FORUMDA İLK-OKUL ÇOCUKLARI VARDIR...
    BURASI İÇİN YAŞ SINIRI YOK BELKİ...
    AYRICA HİÇ KİMSE "MAKALE" YAZMIYOR...

ÖZGÜR DÜŞÜNCESİNİ AKTARANLARI KISITLAMAYALIM...

TÜRKİYE BELKİ BU YÜZDEN HİÇ İLERLEYEMEYECEK, ÖZGÜR DÜŞÜNCELER "ŞEKİLCİLİK" YÜZÜNDEN HER ZAMAN KISITLANMAKTA....

• Sevgili arkadaşlar,

Benzinli ve dizel araç maliyeti / yakıt masrafı kıyaslamasındaki oran farkılığı biraz kafamızı karıştırabilir.
    Genelde karşılaştırma, dizel ile benzinli aracın fiyat farkı ve kullanım sırasında km başına edinilecek tasarruf ile yapılıyor. Bu doğru bir yaklaşım olabilir fakat bir yere kadar.

Büyük şirketler de bir yatırım / harcama yaparken farklı kıstaslar ele alıyorlar.
    1. Yatırım maliyeti : Aracı satın aldığımız değer. Bu değeri karşılayabilmemiz, o anki USD / EURO kurları, elimizdeki anapara ve kredi kullanacak isek faiz oranlarına göre değişebiliyor.
    2. İşletme maliyeti : Dizel ya da benzinli araçların tüketim değerleri, yılda yaptığımız yol / km ve masraf çıkarma potansiyelleri bu işletme maliyetine doğrudan etkiliyor.

Araç alırken aracın kendi değerini, belirli bir yüzde ile, koruyabileceği varsayımı ile ve imkanımıza göre pek tabii ki istediğimiz sınıf bir aracı alabiliriz.
    Yaptığımız yol az ise işletme maliyeti yüksek bir araç tercih edebiliriz.
    Konfora, güvenliğe ve teknolojiye özen gösteriyorsak yatırım maliyetini yükseltebiliriz.
    Çevreye duyarlı isek yine yatırım maliyetini yüksek tutabiliriz.
    Gezmeyi çok seviyorsak, her hafta sonu bir yerlere gidiyorsak işletme maliyetini kısmak isteyebiliriz.
    Örnek ve seçenekleri arttırmak mümkün.

Sonuç olarak harcadığımız emeğimizdir. Herkes önceliklerine göre bu emeği ve karşılığını idareli kullanmayı hedefliyor / hedeflemelidir.

Selamlar

• .i

İŞTE BENDE BUNA KARŞIYIM SEN 4 YILLIK EMEĞİNİ GİDİP 50 MİLYARLIK ARABAYA YATIRIRSAN SONRA DA AZ YAKMASI İÇİN KIVRANIRSAN AĞZIMLA DA GÜLERİM İSTEDİĞİM YERİMLE DE GÜLERİM.NE DÜŞÜNCELERİME NE DE İFADE EDİŞ TARZIMA KİMSE KARIŞAMAZ.(TANER GODE BEYEFENDİ DAHİL)
    KÜFÜR ETMEDİM HAKARET ETMEDİM!!!

SÜREKLİ BORÇ İÇİNDE YÜZEN BİR ÜLKEDE 35 BİN CİVARINDAKİ MEGANE,FOCUS,ASTRA,COROLLA GİBİ ARAÇLARA BİNMEK BİLE LÜKS.UNUTMAYIN O
    ARAÇLAR DIŞARIDAN GELİYOR.

HIZDAN KONUŞMAYIN DİYORSUNUZ HEPİNİZİN ALTINDA BİLMEM KAÇ BEYGİRLİK BİLMEM KAÇ TORKLUK ARABA VAR.HIZ SINIRI EN FAZLA 120 OLAN Bİ ÜLKEDE 30-35 BİNE SATILAN ARAÇLAR HERKESE YETER.EN KÖTÜ ABS 4-6 HAVA YASTIĞI ZARTI ZURTU VAR.

35 BİNİN ÜZERİNDE SATILAN ARAÇLARIN ÇOĞU G-E-R-E-K-S-İ-Z.TABİ AMAÇ SADECE GÜVENLİ HUZURLU BİR ŞEKİLDE A NOKTASINDAN B NOKTASINA GİTMEKSE.

MİSAL FOCUS TİTANİUM 38 BİN CİVARI.İÇİNDE ELEKTRONİK KLİMADA VAR.ABS DE VAR.YOL TUTUŞUDA İYİ.YANİ NORMAL KULLANIM İÇİN BİLE LÜKS SAYILIR.EEE O ZAMAN NEDEN GİDİP BMW ALAN VAR!!!!TABİKİ GÖSTERİŞ OLSUN HAVA OLSUN DAHA ÇOK HIZ OLSUN DİYE.170 180 LE VİRAJA GİREN ARAÇLA DÜZ YOLDA 90 LA GİDEN VAR MI????ORTALAMA 65.000 EURO VERİP 5.20D ALMAK EKONOMİ Mİ SİZCE?????HEMDE BAŞKA ÜLKENİN MALI.ZEVK İÇİN ALANLARA LAFIM YOK....

DEDİĞİMİN HALA ARKASINDAYIM.50 60 BİNLİK ARABA ALIPTA 2 LİTRE BENZİNİ DÜŞÜNMEK MANTIKSIZ.HELE DİZELİ BENZİNLİSİNDEN 7-8 BİN PAHALI OLAN MODELLERDE.......BİRAZ OBJEKTİF OLUN VE GERÇEKLERİ KABUL EDİN.BÖYLE EKONOMİ OLMAAZZZZZZZZZZZZZ.

AYRICA BURAYA GİBİ İŞARETLER KONULDUĞUNA GÖRE KULLANMAKTA BİR SAKINCA GÖRMÜYORUM SAYIN TANER GODE BEYEFENDİ...

BURAYA YAZILAN YAZILAR RESMİ DAİRELERE GİTMİYOR.KİŞİYE HAKARET OLMADIKTAN SONRA KİMİN NE YAZDIĞI SİZİ İLGİLENDİRMEZ.......

• Sevgili "rocky_m5"

Yorumlarımı kullanıcı adı belirtmeden yaptım. Ancak kendi paylaşımınızda adımı telaffûz ettiğinizden bana cevap hakkı doğmuş oldu. Lütfen inandığınız yoldan sapmayın, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi özgürce beyan etmeye devam edin. Buraya kadar bir sorun yok. Zaten ben de bu hususları tartışmıyorum. Ricam sadece beyan etme şeklinin teknik boyutları ile ilgiliydi. Onu da yanlış anladınız. Ziyanı yok, elbette siz de öğreneceksiniz. En son paylaşımınızı print edip saklayın ve 10 yıl sonra okuyun derim. Siz kendiniz de çok şaşıracaksınız, "bunu ben mi yazdım" diye kendinize soracaksınız.

Müsaadenizle hakettiğime inandığım iznimi kullanacağım.

Saygılarımla,

Taner Göde
  • ben sadece çoğu kişinin ''herkes'' kelimesini bile yanlış yazdığını,sizin söylediğiniz yazım kurallarını dikkate almayacaklarını vurgulamak istedim.fakat siz diğer cevabınızda benim kullandığım kelimeler ve işaretler hakkında bu forumda yeri yok gibisinden yorumlar yaptınız.

2. Lütfen bir konuya, hususa, cevaba veya fikre "oranızla" veya "buranızla" gülmeyin
    Kah keh, muhaha, zart zurt, mıngır tıngır gibi ifadeler.....................

siz resmi bir görevli olsanız da ben size bunları yazsam haklısınız ama burda kimin nasıl konuştuğu sizi ilgilendirmez. beğenmediğiniz yazıları okumamanızı tavsiye eder iyi günler dilerim..
  • Neyse bunları unutalım. TDI hakkında yenı bilgiler var mı onlara bakalım.

Acaba 1.4 tsı 122 ile 1.6 105 hp passat arasındakı fiyat farkı ne olur ?

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Değerli arkadaşlarım,

Lütfen forumun kalitesini düşürmeye yönelik tüm ve her türlü tutumlardan imtina ediniz.

1. Türkiye Cumhuriyetinin resmi para birimi 2005'ten bu yana YENİ TÜRK LİRASI'dır ve 1 YTL = 1.000.000 TL olduğuna göre "milyar", "milyon" ve "yüz bin" ifadeli meblağlar artık kullanılmamaktadır.

2. Lütfen bir konuya, hususa, cevaba veya fikre "oranızla" veya "buranızla" gülmeyin. Bu hoş olmayan bir yaklaşım. Forumda da yeri yoktur.

3. Noktalama ve imlâ kurallarına bir defa daha dikkat etmenizi rica ediyorum. Sizler henüz gençsiniz, aklınız fikriniz "hız" ve "kız" ama ileriki yaşlarınızda büyük şirketlerde işe girdiğinizde, rapor ve teklif yazmanız gerektiğinde "da" ayrı mı yazılıyordu? ve soru eki bitişik miydi? gibi durumlarla karşılaşmamanız ve bunun acısını çok fazla çekmemeniz için lütfen sizleri uyaran ve yol gösteren ağabeylerinizi "muhahaha" veya "ban" gibi cevaplarla terslemeyiniz. "İyilik yap, denize at, Malik bilmese Hâlik bilir" hesabı tek amacım bilmeyenlere öğretmek. Değerli vaktimi size harcarım, gençlere yapılan yatırım asla boşa gitmez.

4. Bir şeyi bilmiyorsanız öğrenin. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Şu anda bildiklerinizin tümü 20 yıl sonra yerini tamamen başka şeylere bırakmış olacak. Bu nedenle öğrenmeyi de öğrenin.

5. Burada chat yaparmış gibi değil, makale yazarmış gibi katkıda bulununuz. Ciddiyet ve düzen sizin aynanızdır. Kah keh, muhaha, zart zurt, mıngır tıngır gibi ifadeler ilkokul çocuklarına has, lise-üniversite seviyesinde bilgi sahibi olan kültürlü forum severlere değil.

Saygılarımla,

Taner Göde

Hocam benim ismimde MALiK orayı değiştirirmisin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.