Şimdi Ara

1.6 FSI LPG taktırdım. 30.000 km. izlenimlerim, tavsiyelerim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
5
Favori
48.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • faydalı konu hocam teşekkürler...bizde de 2006 1.6FSİ Passat var Romano lpgli.size bir hatırlatma yapayım.yeni yazılımla artık rölantideki benzinle çalışma olayı da ortadan kalktı.çok az bir benzin püskürtüyor.bence servise gidip güncellemenizi yaptırın.bizimki böyle çalışıyor.
  • Hocam lutfen artik "Yurtdisinda bilmemne arac lpgli uretiliyormus, lpg iyidir" sacmaligina son verin. Fabrika cikisi lpgli olan arac zaten iyidir, cunku motoru enjektoru subaplari ona uygundur. Bizim tartistigimiz sey, sonradan takilan lpg. Ikisi coook farkli seyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok bir farkı yok. Opel Honda Türkiyede garantiyi bozmadan serviste LPG takıyor. Nerde takılırsa takılsın aynı sistem. Güvenlik açısından aynılar.
  • Bende lpg taraftari degilim one ole bagajda piknik tupu gibi:)

Dünyanın çivisi çıkmış bir tarafta kan bir tarafta alem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

30.000 kilometrede birşey olmaz. Zamanla subaplar erimeye başlar, oldukça yüklü bir masraf açar. Zaten benzinle karisik yakmasinin mantigi da bu. Sübaplari soğutmak için belli miktar benzin püskürtülerek motorun daha geç kucaklanmasi amaçlanıyor.

44 bin kmdir lpg ile kullanıyorum.
    Km de 15 kuruş daha az yakarak 6000tl kârım oldu.
    Eğer subabları değiştirecek olsam, 1500 tl civarında yapılıyor.ki sonrası daha sağlam oluyor.
    Elde var 4500 tl.
    Lpg okadarda kötü bişey değil yani.:))

2010 Mazda 3 Impressive AT+lpg
  • diğer konuya yazdığımı burayada yazayım; şimdiye kadar 1 kere aracıma lpg taktırdım.. Çok yol yaptığım bir dönemdi, üç ay sonra gaz sızdırmaya başladı... 2 günde nerden sızdırdığını bulamadı takan firma.... Sistemi komple garantiden değiştirdiler. O stres bana yetti, satıp dizel araç aldım... Zaten güvenlik sebebiyle mesafeliydim tamamen soğudum lpg den... Araçların üzerinde zaten bir adet yakıt deposu var.. benzinli de dizel de olsa bu bir risktir. Üretici firmalar bunu bildikleri için dünyanın ar-ge'sini yapıp yakıt kesici elektrik kesici sistemler geliştiriyor... Biz bir de lpg takıp riski iki katına çıkarıyoruz... Avrupa'da lpg kullanımı yok denecek kadar azdır... 0rada cng kullanırlar, doğal gaz daha güvenli, daha ekonomik ve sağlıklıdır. Her markada fabrika çıkışı cng li araçlar vardır... Çevreci olduğu için vergileri düşüktür...C sınıf bir araç için, Türkiye deki doğalgaz fiyatıyla hesaplarsak km de 10 kuruş gibi bir tüketim vardır. Türkiye'de devlet politikası olarak insanlar lpg ye mahkum ediliyor....

sAmimi olarak soruyorum.. Avrupada fabrika çıkışı lpgli araç hangi modeller vardır ben hatırlayamadım...... Benim bildiğim hepsi doğalgazlı... Hatta vw tgi motorları geliştirdi doğalgazlı olarak... 1.4 tgi (110 hp) vs.
    mercedes e serisi cng li satılmakta... . Misal 30 milyon motorlu aracın olduğu almanyada sadece 200000 lpgli araç var... Türkiyede 15-16 milyon aracın 4 milyonu lpgli... Dünya'da lpgli araç olarak 1. sıradayız...
    şu anda en güvenli en ekonomik olan doğalgaz ülkemizde malesef yaygınlaştırılmıyor...

• hfguler kullanıcısına yanıt
    100.000 km de iken taktirdim, şu anda 178.000 km.de, halen sorun yok. Geçen lpg filtre değiştirmeye gittim yeni sistem çıktığı ve daha ucuz olduğunu öğrendim.

Lpg markalarının piri Hollandalı ve İtalyan markalar. Hangi ülkede ne oranda kullanılıyor araştırmak lazım. Ama yazdıklarınız yanlış. Bir kere CNG, LPG'den daha riskli ve depolama sırasında daha fazla basınçla sıkıştırılaarak depolanıyor. O nedenle CNG tankları, LPG tanklarından daha sağlam yapılmak zorunda.
    Örnek vermek gerekirse, Allah korusun bir LPG'li aracın deposu infilak etse, aracın kendisi ve yakınındakiler zarar görür. CNG'li bir aracın deposu infilak etse, o sokaktaki tüm araçlar, binalar savaştan çıkmışa döner.

Opel'de Astra, Insignia, Vw'de de Golf'ün LPG 'li fabrika çıkışı modelleri var. Bunlar sadece benim bildiklerim, belki başka markalar da vardır.

Ayrıca CNG'nin motor uyumluluğu ve verimi LPG'den daha düşük. Depolaması daha özen istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 23 Temmuz 2014; 9:44:55 >

• Aslında bu konu TSI motor için de açılıp, bu ikisinin üst konu olması lazım. Dilimizde tüy bitti anlatmaktan ama hala FSI-TSI motora LPG uygulanamıyor deniyor. Hadi FSI güncelliğini yitirdi ama ben birkaç tane TSI motora takılmış LPG gördüm ve gayet iyi çalışıyor.

Ya bu konuyu açan arkadaş da aklımı çelmeye başladı, normalde LPG'ye karşıyım ama yeni bir dizel araca dünya kadar para bayılmak yerine lpg ile devam mı etsem diyorum çünkü şu anda aracımda hata yok ve muadilini almaya kalksam dünya para.

Orijinalden alıntı: The Division Bell

2.0 FSI boğaza kadar dolu bir Highline passat çaksın o zaman araba alıcak olanlar. Hem FSI hem de MTV dezavantajından dolayı öldü pahasına gidiyorlar ikinci elde.

Gayet mantıklı bir tercih olur lpg ile.

Söyle, Görebiliyor musun seherin ilk ışıklarında,
    Alacakaranlıkta gururla selamladığımız bayrağımızı?
  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    vw.de ve opel.de VEYA MERCEDES.DE e ye girip kontrol ediniz sadece cngli modeller var. Lpgli model göremedim. Dikkatimden kaçmış olabilir. lpg ağır bir gazdır. Doğalgaz ise havadan hafif... Herhangi bir sızıntıda doğalgaz uçar gider birikme yapmaz... Doğalgaz havadan 2 kat daha hafif olduğu için bir kaza ya da sızıntı halinde diğer yakıtların (LPG, Benzin vs.) tersine hemen havaya karışıyor ve diğer yakıtlar gibi zeminde birikerek patlayıcı ve yanıcı bir ortam oluşturmuyor. Bu nedenle patlama riski daha azdır. Ayrıca Doğal gazın tutuşma sıcaklığı 650 ºC; benzininki ise 350 ºC’, lpg ninki 420 ºC dir. Standart 60 lt. LPG tankı konabilen bir araca 70 Litre CNG tankı monte edilebilir. Dolu LPG tankıyla, dolu CNG tankı yaklaşık aynı ağırlıktadır. Çünkü LPG sıvı olarak depolanırken CNG gaz halinde depolanmaktadır. CNG dönüşümü uygulanan araçların tek sıkıntısı menzildir. DOlu depoyla 180 km gidilebilir. Fakat fabrika çıkışı araçlarda üreticiler benzin deposunu ufaltıp, cng deposunu büyük tutuyorlar.. Menzil 300 km ye kadar çıkabilmekte... Cng deposunun patlaması çok kolay değildir. yüksek dayanımlı çelik depolardır...

• hfguler kullanıcısına yanıt
    Opel'in sitesinde Astra'da var mesela.
     1.6 FSI LPG taktırdım. 30.000 km. izlenimlerim, tavsiyelerim
  • Merhaba arkadaslar bugun yarin golf 5 almayi dusunuyorum. 1.6 duz motor tada fsi temiz ne duserse artik. Tup taktiracagm nerede taktirabilirim istanbul icin yardimci olurmusunuz ? Fsi ve duz motora tup takabilen sorunsuz biyer varmi? Daha once taktirms olan ve kullanan. ?

• Merhaba arkadaslar bugun yarin golf 5 almayi dusunuyorum. 1.6 duz motor tada fsi temiz ne duserse artik. Tup taktiracagm nerede taktirabilirim istanbul icin yardimci olurmusunuz ? Fsi ve duz motora tup takabilen sorunsuz biyer varmi? Daha once taktirms olan ve kullanan. ?

Yeni sistemlerde ariza isigi yanmiyormus.

Cekisi vs iyi. Bi sorun olmadi. 90.000 km oldu

• Tamam tsk ederm istanbulda bi iki yere sordm 3000 lira 2500 dediler 2000 liraya bulursam taktircam bi fsi la anlastm araci bu hafta alacagm ksmet olursa. Tupte cok fiyat cekiolar onun icinde yer aratriorm bi iki aya tupude taktircam.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.