Şimdi Ara

kilit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kilit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CastellonA -- 16 Mayıs 2021; 18:13:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • efedrin/kafein

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balık yağı ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kreatin al kreatin.
  • L-Karnitin,cla,bcaa güzel bir 3lü :) önerim hepsine aynı anda başlama aralarında en az birer hafta olsun daha öncede supplement kullandığın için vucüt kolay alışır. sporu ve yemeği düzene koyduğunu belirtmişsin zaten söylenecek pek fazla şey yok ama bunların yanında günde 3 öğün 20gr protein alabilirsen senin için daha faydalı olur "muscleandfitness" da okuduğum bir yazıda günde 6 öğün 20gr protein alımının kas yapılanmasının yanında %30 civarında yağ yaktırdığı ortaya konulmuş "muscleandfitness" da birçok bilimsel araştırmaya yer veriliyor bildiğin gibi ve son olarak ürün önerebilirim
    Power System L-Carnitine 3600Mg
    Optimum Pro Series BCAA Powder
    Hardline CLA One 2400Mg

    ben hacim istediğim için bcaa dışındakileri kullanmıyorum gözde olanları f/p olarak yazmaya çalıştım.
  • Genellikle supplement yerine beslenmeye odaklanildigi zaman sonuclar gelmeye basliyor. Herkese soyledigim gibi supplementlere bosuna para vermeye gerek yok. Herkes mucize bekliyor, cunku uretici firmalar oyle dusunmemizi istiyorlar. Oysa yemek zaten bize her seyi sagliyor.

    Illa kullanacagim diyorsan, asagidakileri denedim:
    1. Kahve - Favorim: antreman oncesi 1 shot cift cekilmis espresso. 30dk sonra zihin cam gibi oluyor. Herkes bilir, yorgun zihinle salona gelince pek performans alinamiyor. Yag yakiminda da son derece etkili. Biliyorum, sup degil ama sup gibi iste.

    3. L-carnitine. Yag asitleri enerji olarak kullanilmasi icin hucrelere tasir. Vucut zaten yeteri kadar uretiyor. Salondan once 3000 almak ve almamak arasinda hic fark hissetmedim. Ama taurine iceren icecekler kalp artisi hizlandirdigi icin bir az daha etkili gibi hissettim. Erformans arttiriyor. Taurine ile birlikte olursa az bir fark hissediliyor. Dana, yumurta, sut urunleri, fistiklar, broccoli ve bruksel lahanasi icinde buyuk miktarda carnitine bulunuyor.

    3. CLA - bir tur omega trans yag asiti. Yag yakiminda etkilidir diyorlar. Yalniz tum calismalar hayvanlarda yapilmis. Insandaki etkisi belli degil. Calisip calismadigini anlamak mumkun degil cunku yag eksilmesi kalori eksikligi ile orantilidir. Ben fark gormedim. Ne performans ne de yag eksilmesi anlaminda. Almayi birakinca yag vermeye devam ettim. Dana, kuzu vs etlerde cla var.

    4. Kreatin - iste bu kanitlanmis bir sup. Kaslarda hazir enerji deposunda tutuluyor. Kuvveti arttiriyor. Alinca kas icindeki sivi artiyor, cok hos bir siskinlik olusuyor. Agirlik basarken de 1-2 tekrar fark yaratiyor. Kesinlikle oneriyorum. Her gun 5gr, spor oncesi ozellikle. Daha fazla tekrar ciktigi icin uzun vadede daha fazla kas yapimini sagliyor. Kirmizi etlerde var.

    5. Bcaa - zinci dalli aminoasitler. Leangains programina gore ac karnina antremana gittigim icin cut doneminde surekli kullaniyorum. Antreman oncesi 10gr. Ac karnina calismak kaslara cok zarar verdigi icin bcaa o zarari azaltiyor. Tum protein iceren yemeklerde ve protein tozlarinda var. Bulk donemleri icin gereksiz. Salona gitmeden 1-2 saat once pre-workout olarak 4 yumurta beyazi, yulaf ve yagsiz sut yedigim icin dunya kadar bcaa kanimda dolasiyor.

    6. Protein tozu: Bulk icin kullanmiyorum. Yemekten aliyorum proteini. Pek hesaplamayi bilmeyenler veya ugrasmak istemeyenler toz kullanabilirler. Kalitesierde %60 civarinda gercek protein var. Bulk doneminde fark gormedim, cunku cut a gore zaten daha az protein ihtiyaci var. Cut icin farkli bir durum var, 16 saat sonra ac karnina gittigim icin spor sonrasi 1 olcek, yagsiz sut ve muz ilk ogune kadar beni goturuyor. Obur turlu ilk ogune kadar 1 saat falan geciyor, iyilesmeyi bir az yavaslatiyor.

    Benim onerim, beslenmeyi hallet, gerisi cok onemli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devam.....
    7. Yohimbine HCL - yohimbe agacinin ozu. Beta reseptorlere baglanip zor bolgelerden yagi mobilize ediyor. Ac karnina kahve ile icilip yuruyuse cikilir. Cok etkilidir. Cut'in son haftalarda kollardaki tum damarlar gozukurken hafif gobek kaliyor, bilen bilir. O kalan gobegi yohimbine ile eritmek mumkun.

    8. Vitamin D - genel olarak morali ve spor performansini etkiler. Bence herkes ozellikle kis aylarinda 1000-2000 iu almalidir. Kilo vermede de yardimci oluyor. Kas kaybetmeden yag yakimini hizlandiriyor.

    9. ZMA - cinko, magnezyum aspartate ve vitmain b6. Cok basit bir sey gibi gozukse de uykuyu derinlestiriyor. Derin uyku - daha iyi dinlenme ve daha fazla performans. Cinko testosteron yapiminda kullanilir, magnezyum derin uyku yapr ve kaslari daha hizli iyilestirir. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kas agrisi daha hizli geciyor. Iyilesmis kas = daha fazla performans. Dusuk testosteron seviyesi olanlar icin kullanilmasi tavsiye edilir, mesela uzun sure kilo verirken.

    10. Tribulus terrestris - leutenizing hormonun salimini arttirir. Bu hormonu vucut testosterona donusturur. Bulk doneminde pek fark yaratmiyor ama cut suresince son aylarda testosteron seviyesi dustugu icin tribulus bu eksik testosteron seviesini tamamlayabiliyor. Genelde 2,5-3 ay saglam kalori eksikligi ile enerji dusuklugu hissedilebiliyor. O zaman kullanimi uygundur.

    Umarim yardimci olmusumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar MYPROTEİN markalı 2 adet birer kiloluk kreatin var elimde. Satılıktır. Teklifleri mesaj olarak atabilirsiniz.
  • Alx kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın , beslenmeye dediğin gibi baya dikkat ediyorum dediğim supp larıda aldım kullanıyorum 1.5 kilo vermişim bir yandan da gücümde hızlı bir toparlanma söz konusu aynı zamanda ufak ufak kaslar geri şişmeye başladı beslenme ve uyku olmadan olmaz o disiplini çok iyi biliyorum , tıp öğrencisiyim elimden geldiğince uymaya çalışıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CastellonA C kullanıcısına yanıt
    Ne demek.

    Bir de Glutamine var.
    1 - kas agrilarini minimuma indirir
    2 - ertesi gun yorgunlugu giderir
    3 - bagisiklik sitemini guclendirir

    5gr spordan once, 5gr spordan sonra, 5gr uyumadan once. Dinlenme gunlerinde sadece uyumadan once.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alx

    Ne demek.

    Bir de Glutamine var.
    1 - kas agrilarini minimuma indirir
    2 - ertesi gun yorgunlugu giderir
    3 - bagisiklik sitemini guclendirir

    5gr spordan once, 5gr spordan sonra, 5gr uyumadan once. Dinlenme gunlerinde sadece uyumadan once.

    Dostum gayet iyi bilgiler vermişsin peki arginine yani arjinin hakkında bilgi verebilir misin. araştırdık bişeyler ama pek bilgi bulamadım. kullanan biri dedi 2. haftadan sonra etkisini göstermeye başladı damarlar belirginleşti. Bir başkası ise boşa para verme ona zeytinyağına ekmek ban aynı işi görür dedi.
  • Kezahakeza kullanıcısına yanıt
    Sahsen kullanmadigim icin yorum yapamam. Damar acici ozelligi varmis, yani alete iyi gelmesi lazim . Vucut bu aminoasidi uretiyor ve bircok gida icinde var. Vucudunun icinde nitrik asite donusturuluyor.



    Bence kompleks icinde kullanilabilir ama tek basina fazla etki yaratacagini dusunmuyorum. Tabi denemek lazim. Ama ona gelene kadar daha etkili maddeler var.
  • Alx kullanıcısına yanıt
    Damarları fazla açıcam diye abanmayın ona o iş için fazla açılıp birde erejsiyon sorunu falan yaşayabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.