Şimdi Ara

1.5 DCİ - 1.3 MJ - 1.5 CRDİ Şehir içi - Şehir dışı YAKIT tüketimi nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam şehir içi tüketiminiz nedir? hangi ilde kullanıyorsunuz aracı ? araç modeli nedir ?
  • Eski bir megane 2 kullanıcısı olarak sehir içi en fazla 6 litre görüyordum, sehir dışı 4-4.5 yakıyordu 1.5 dci 85

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qashqai 1.5 dci düz vites 9 ocakta aldım şu ana kadar 1950 tl yakıt almışım 9800 km yol yapmışımdepo full dolu 11000 km ye tamamlarım depo bitene kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içi kısa mesafede bu saydıklarınızdan dci grubu daha az yakar.

Şirkette bir dönem getzlerimiz vardı ve trafikte iyi içiyordu. Kesinlikle mjet daha az yakıyor crdi lerden.

dci - mjet - crdi diyebilirim şehir içi için
  • Yrumlarınız için teşekkürler :)
    clio 3 dci- megane 2 dci ilk tercihim olacak
    olmadı accent era 1.4, kia rio 1.4, megane 2 1.6 alınıp lpg ile kullanılacak :)
  • Dci alın.
    Crdi'lar performans olarak iyidir ama hiçbir zaman yakıt tüketimi konusunda iddiası olmamıştır he az yakar mı yakar ama bir dci ya da hdi kadar az yakmaz.

1.3 Multijetinde 95liği makbuldür. 75liği çile olarak çekilmez

• Megane II dCi sizin ilacınız hocam.

• kısa mesefede dizeller az yakmıyor. Daha çalışma sıcaklığına ulaşmadan yol bitiyor. Düşük model yüksek km dizeller sorun çıkarmaya daha müsait sizin için en ideal lpg li araç

• yolcu07 Y kullanıcısına yanıt
    15 kmlik sehir ici yolda vaad edilen lt ye ulasamazmiyim sizce dci icin 5-5.5 lt deniyor s.ici..
    Sizce min kaç km gerekli?

• quote:

Orijinalden alıntı: KaymaklıLokum

Bu multijet çok yakıyor diyorlar ya çok merak ediyorum diğer dizeller ne kadar az yakıyor. 1.3 corsa var 130-160 skalasında 270 km yol gidiyorum 5.5-5.7 litre/100 km yakıyor yol bilgisayarına göre. Renault ile gitsem 4 lü rakamları görebilir mi bu hızlarda yol bilgisayarında?

Not: 4 yolcu, bagajda ağırlık yapacak bir şey yok, klima kapalı.

adam crdi sehir icinde mjet den az yakiyor demis resmen ve 4 kisi artilamis forumun hicbir halttan anlamadiginin gostergesi bu

• Babamın 2015 linea euro5 34.000 km 6.6 ortalama tüketim sürekli istanbul şehiriçinde
    Edit: 1.3 multijet 95 hp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustang2007 -- 3 Ağustos 2016; 2:04:00 >
  • aarmaganozturk A kullanıcısına yanıt
    Linea da mı kullanıyorsunuz ? Punto da abartı yüksek tüketimi yok çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Linea da mı kullanıyorsunuz ? Punto da abartı yüksek tüketimi yok çünkü.

Astra H kasada kullanıyorum.
    Klima hiç kapatılmadan 20 km/h altındaki ortalama hızda 100 kilometrede 8 litreden fazla yakıyor.

• multijeti bilmem ama dci crdi kısa mesafede çok yakıyor kango var şirket aracı otobanda 5 litre yakarken kısa mesafede 7 8 litre yakıyor suan aile aracımız var blue kışın soğuk havada 2 km gidip kontak kapatıyodum yol bilgisayarında 9 10 litreleri gördüm ama uzun mesafede uzun yolda 3.9 fabrika verisinide tutuyor
  • samsunlyy S kullanıcısına yanıt
    Hocam dci ile 10-15 km gittiginizde (soguk motorla) tüketimi yazarmısınız?

• APPY038 kullanıcısına yanıt
    Hocam kısa mesafe şehir içinde dizel araçlar öyle aman aman farklı değerler vermezler. Çoğu forumda yazdım aynı şartlarda ve koşullarda aynı şoför dizel motorlara bir ltlik fark yaptiramaz. Özellikle şehir içi kullanımda tamamen nasıl kullandığınıza göre değişir.
    Samsunda iseniz öncelikli tavsiyem kesinlikle renodur. Megan 2 için sanayi için üretilmiş derler ama yedek parçası ustası öyle fazlaki bide ikinci eli diğer söylediğiniz modellere göre çok yüksek aldığınızin ertesi günü karla bile satabilirsiniz.

• 1.3 mj ,işe gidiş geliş 12 km yol yapıyorum 3 kişi, toplamda 6 trafik ışığı yol boyunca istisnasız hepsine takılıyorum 10dk yol oluyor 25 dk ;D yakıt tüketimi 4.8 - 5 litrede geziyor.
  • 1.3 multijet, şehir için 6.8-7.2 arası yakar tabi bu biraz da sana bağlı, uzun yolda 110la giderim dersen 5.0 lt'yi geçmez, parçası ucuzdur heryerde bulunur, ustası da aynen, 1.3 olduğu için mtvsi kaskosu sigortası daha düşük olur
  • Genellikle 2.500dd gecmem
    Simdiki palio benzinli onda bile 2.500de atiyorum benzinli 8-9 lt yakiyo boyuna bakmadan namussuz :D

@kaan0101 hocam sizin arac marka modeli nedir kac model?
    Kac devirde vites yukseltirsiniz surdugunuz güzergah benimkine benzer durumda

• işyerinde 1.5 dci logan kullanıyorum yakıt bi türlü bitmiyor
    geçen hafta fullemiştim bir hafradır beykoz_ kağıthane git gel hala fulll

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.