Şimdi Ara

1.4 TSİ KULLANAN VARMI (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
0
Favori
167.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullanmadım ama kullanmak için de can atıyorum
  • bugün test ettim 1.4 Golf TSI 140 hp

-1. viteste araba çıldırıyor asr falan ne varsa devreye giriyor arabayı sabit tutmak için
    -hızlanmalar müthiş
    -yakıt tüketimi bence fazla değildi 9.2 gösteriyordu ama km arttıkça düşüyordu ki klima açıktı ve sürekli devirli kullandım
    -vites aralıkları sportif kullanım için güzel ve rahat
    -direksiyon konforlu
    -yol tutuşu harika araba resmen oturuyor virajlarda
    -iç donanım güzel
    -koltuk rahat
    -eğimli yolda kaymıyor frene basıldıktan sonra (bu bence süper)

galiba alıcam :)
    Beşiktaş JK1903

Audi A5 Coupe 3.0 TDI S Line 7 Speed
    B7 Audi A4 3.0 TDI Quattro Tiptronic 6 Speed
  • sen bide dsg sanzumanla spor modda kullan.
    bende 2 gun once test ettim.
    yaklasik 1 saat kullandik arabayi.
    vites gecislerini hissetmedim bile.
    bu kadar mi olur yaw,
    harika bir sanzuman yapmislar.

arac calisir calismaz, "ben gidecem, tutmayin beni" diyor.
    bende kararimi verdim.butcem uyarsa comfort olmazsa midline.
    sene sonu aliyorum.

Orjinalden alıntı: melankolik23

bugün elazığdan okulun tatil olmasını bilip malatya tan otoya TSI golf'ü test etmek için gittim....İlk kez golfe bindim...Sürmeden yazıp-çizmek çok kolay(benim için de geçerli konuşması kolay oluyor...)Ama direksiyonun başına geçip gaza dokunmaya başladıktan sonra aracın başka-bambaşka olduğunu hemen farkediyorsunuz..Yol bozukdu ve yağmurluydu nasıl 160 km/h'geldiğimi farketmedim(Ortam daha fazla basmaya müsait değildi)...Bu arada vites 4 teydi ve bassaydım 4'de zorlanmadan daha da gidebilirdi...Garip olan aletin bir de 5 ve 6, vitesleri varmış...İnanın inmek istemedim arabadan....İndikten sonra üzülerek baktım arabaya,bu arada test aracına egzoz,camlara film falan atmışlar tam manyak olmuş.....Bence herkes gidip sürsün bu arabayı....Satış temsilcisinden söz aldım bidahaki gidişimde daha uzun süreli kapsamlı sürecem....

1.4 TSİ KULLANAN VARMI

1.4 TSİ KULLANAN VARMI

test aracına bak be fılm lı 17" jant lı flan enfes bısey olmus.VW musterılerını memnun etmeyı bılıyor bu aracı goren bınen alası yoksada alır.buda vw farkı olsa gerek
    saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 29 Nisan 2007; 9:22:40 >

• şükür bu makinayı ankarada kullanmak nasip oldu söyleyecek tek sözüm var oda harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • benim kullandıgım araç 140 tsı golf idi. ben arabanın motorunu çalıştırdıktan sonra gazı neredeyse her zaman köküne kadar bastım aracı çok yüksek devirlerde kullandım. hatta çogu zaman vites geçişlerinde herzaman pati çekiyordu ve bu makinaya binen herkes de böle hor ve deli kullanıyor çünki tesst aracı. ve hatta ben azını diyeyim sen gerisini anla 2. viteste 100km gördüm. ona ragmen 100 km de 9,2 lt yaktı. ha şurası var bazan anlık yakıt tüketimi 22 25 lt diyor ama o okadar gerçekçi degil önemli olan 100 km de yaktıgı topşlam yakıttır. nrmal kullanımda bu araç 7-8 lt yakar. umarım cevabım tatminkar olmuştur
  • Sadall arkadaşım cevabın için teşekkürler..Golf 140 hb DSG'yi test etmiştim ve anlık tüketimde zaman zaman 15-16 lt'yi gördüğüm oluyordu..Çekişi mükemmeldi..90 km/h sabit hızdaki tüketimine bakmak o zaman malesef aklıma gelmedi..Önemsememim sebebi şu; Bir aracın ne kadar ekonomik olduğunu anlamanın en objektif yolunun bu olduğunu düşünüyorum..Örneğin 90 km/h'ta 5 lt'nin altında bir rakam gösteren araba bence ekonomiktir ve böyle bir araba şehiriçinde kabaca 7.5-8 lt yakıyor.. ( %50-60 fazlası) ..140 hb TSİ bu rakamları tuturursa çok çok iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 1 Mayıs 2007; 14:10:43 >
  • Kendi sorumu kendim cevaplayayım..Autoshow dergisinin bu haftaki sayısında Jetta TSİ 140 hb DSG'nin test sürüşü var...Testteki yakıt tüketimi 10 lt..Aynı dergi Civic Sedan otomatiği 8.3 lt olarak ölçmüştü..Aradaki fark korkunç..Buna yakın bir veriye başka bir kaynaktan da ulaşırsam TSİ rüyası benim için son bulacak demektir..

Wala bu çıkarsa Tsi yalan olur

1.4 TSİ KULLANAN VARMI
  • kardeşim otomobilin yakıt tüketimi fabrika verilerine göre farklılık gösterir bunu herkes bilir. otomobili lifte kaldırıp 100 km gitmek ile gerçek yol şartlarında 100 km gitmek arasında yakıt tüketimi çok farklılık gösterir. hatta otomobil degil tüm mototrlu araçlar için geçerli olacak bi kural daha vardır: otomobilin yokuşta yaktıgı yakıt ile düz yolda yaktıgı yakıt da aynı degildir. hem testlerde denir ki 0-99/km hızlarda elde edilen degerklerdir der.bu hızdan kasıt motor düşük devirlerde çalışır tahminimce bu deger 2000 devir civarıdır. senin o dergideki adamlarda bu hız aralıklarında sabit hızla kullansalar bak bakalım 10 lt mi yakacak yoksa 5,9 mu yakacak. hem sen honda demişinsenn o hondfayı bana getir 8,3 mü yakıyor yoksa ben sana o hondanın 100 km de 15 lt yakıtı nasıl sömürdügünü göstereyim bunu da yapmak zor nasıl mı yüksek devirlerde motoru kullanmaktır.
  • Bir kere o dergi benim değil, ikincisi sadece Civic'i , Golf'ü değil, başka bir sürü modeli test ediyorlar...Bu sınıfta hiç bir otomatiğin bu kadar yaktığını görmedim daha (VW'nin eski motorunu saymazsak)..Sen Civic'de 15 yakarsın da başkası TSİ'de 15-16 yakamaz mı? Test sürüşlerindeki yakıt tüketimi AŞAĞI-YUKARI bizim ortalama yakıt tüketimlerimize yakın değerler elde ederler..Test sürüşlerinin belli kuralları var, kafasına göre takılamaz kimse..Ayrıca bu dergi Almanya'nın en büyük otomobil dergisi olan autobild'in test sürüşlerini bize aktarır.."Alman bir dergi kendi ülkesinin otomobilini özellikle fazla yakması için zorlamış, Civic'e, Corolla'ya ise çok insaflı davranmış" diyorsan ona bir diyeceğim yok..O zaman hiç bir otomobili konuşmayalım burda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 6 Mayıs 2007; 1:23:03 >

Orjinalden alıntı: muratcasper

ARkdaşlar bu araçın ne zman çıkacağından haberi olan varmı??

Wala bu çıkarsa Tsi yalan olur

1.4 TSİ KULLANAN VARMI

Önden sanki Audi A3'e benziyor
  • tamam söylediğiniz dogru ama o dergilerin objektiflik noktasını da bilemem. tek bildigim bir nokta var bu makinayı kullandım anlık yakıt tüketimini ve ortalama yakıt tüketimini gördüm arabanın yüksek devirlerde kullanılırsa bu araba kesinlikle 15 yakar ona bişey demem.ben volkswageni seviyorum ama o kadarda fanatiği degilimde mesela tsı motorun kalitesinden de şüphe ediyorum. dayanıklılıgı da beni düşündüryor. neyse konuyu dagıtmayalım ama sölediğim gibi. bide şu noktayı düşünmek lazım o otomobil 140 mı yoksa 170 mi ona göreede yakıt tüketimi değişebilir.
    şu noktayıda belirteyim bana sorsanız honda mı yoksa vw motorunamı daha fazla güvenirsin diye kesinlikle honda derim ama ben bir vw severim.
    saygılarımla

Böle bi golf un olcak bide 170 Hp olcak daha ne istrsn ki
  • Test edilen araç Jetta 140 hb DSG..Ben Golf'ü test etmiştim ve çok da keyf almıştım..Hem çekişi hem de DSG şanzımanı çok iyi idi..TSİ'lerin cazip olarak sunulan yani yüksek güç ve torku EKONOMİK tüketimle birlikte sunma iddalarıydı..Testte 10.1'i görünce çok şaşırdım doğrusu..Ayrıca başka kanallardan da benzer eleştiriler duymuştum..Burda yapılan bir markayı kötülemek değil, iyi ve kötü yanlarını ortaya koymak..Bu arada 90 km sabit hızdaki anlık tüketim değerini siz kaç olarak görmüştünüz??Bu bile bize bir fikir verebilir diye düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: sadall

tamam söylediğiniz dogru ama o dergilerin objektiflik noktasını da bilemem. tek bildigim bir nokta var bu makinayı kullandım anlık yakıt tüketimini ve ortalama yakıt tüketimini gördüm arabanın yüksek devirlerde kullanılırsa bu araba kesinlikle 15 yakar ona bişey demem.ben volkswageni seviyorum ama o kadarda fanatiği degilimde mesela tsı motorun kalitesinden de şüphe ediyorum. dayanıklılıgı da beni düşündüryor. neyse konuyu dagıtmayalım ama sölediğim gibi. bide şu noktayı düşünmek lazım o otomobil 140 mı yoksa 170 mi ona göreede yakıt tüketimi değişebilir.
    şu noktayıda belirteyim bana sorsanız honda mı yoksa vw motorunamı daha fazla güvenirsin diye kesinlikle honda derim ama ben bir vw severim.
    saygılarımla

• arkadaşım benim 2008 golf goal de begenmediğim yanı tipi. birde otomobilde kendine has(özgün) çizgileri olmalı eger böyle olur ise golfün ön ızgarası audi gibi olmuş.
    diger arkadaşın sorusuna gelince şöle açıklayayım bu makinada 3000 devirden sonra turbo devreye giriyor ve sizlerde bilrisiniz ki turbo demek daha fazla güç güç ise daha fazla yakıt demek. ve bu otomobilin 7000 devire kadar rahat ulaşabildigini gözününe alırsak bu gücü haliyle yakıt tüketimi ile karşılamak zorunda. 5. viteste 2000 devir civarında bu makina 100ü rahat görür ve anlık yakıt tüketimi 7,1 civarı. zaten 6. viteste 2500 devirde 125 e rahat ulaşıyor ve bu noktada ise 7,3 civarı gösterir. eger siz derseniz ben 180- 200 hatta 220 basayım o zaman 100 km de 9,8 den aşagıyı düşmüyor.
    saygılarımla
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.