Şimdi Ara

1.4 TDI Mavi Duman (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
17.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesinlikle... zaten boyle giderse uzmanı olcam :) her tülü varyasyonu ogrendim

Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy

kesinlikle... zaten boyle giderse uzmanı olcam :) her tülü varyasyonu ogrendim

bilge Çe-dung(mao)derki:pratikle örtüşmemiş hiçbir teori başarılı olmuş sayılmaz....-teori ve pratik-

Orijinalden alıntı: aktuz

Tanjevic de basketbolun efsane koçlarından,bildiği şey teori.. oyna desen oynayamaz..

teorilerine pratiği uygulattırabildiği oyuncuları var amma elinde....

şimdi rolantide arac uzun sure calistigi zaman ekzos tamamen duman atıyor ama artık daha sık gorur oluyorum dumanı. ayrıc arac dumanı yag kokuyor.
    bilgisayara bagladık aracı enjektorlerden birinin degerlerinin kotu oldugunu soyledi usta. enjektorlerden bir tanesi işeme yapıyormus ama duman bundan mı yoksa motor durumu artık iyi degil ve yag yakıyor buna emin olamıyor. enjektoru degiştiririz veya ne gerekiyorsa yaptırırız ona gore eger dumanı keserse motorda sorun yoktur eger duman devam ederse motor yapılacak dedi. şimdi acıkcası enjektor için yaklasık 1.000 TL gibi bir masraf cıkma olasılıgı var ve bunun uzerine motor revizyonu da gerekirse acıkcası bu araca bu kadr masraf etmek de kafama yatmıyor.

enjektorun işeme yapması bu duman meselesini tabi yag kokulu duman olayını ortaya cıkarır mı?
    belirrttigim gibi trafikte kalmadıgımda aracı durdurdugumda bu sorunum ortadan kalkıyor.
    bir depo 45 Lt ve şehiriçi yaklasık 900 km gitmesi gerekirken (normal verileri) aracım suanda 470 km de ve yarım deponun bir altındaki çizginin de altına dustu yani ısık yanmaına az kaldı. yakıtım da fazla. filtreler son 700 km de ve yag 1500 km once degişti. aracıma 10-40w Total yag koymus usta. pek hoslanmadım ama ben basında degildim birşey demedim.
    Fikirlerinizi rica etsem? tesekkurler

• fikirlerinizi rica etsem...

benim sorunum hala devam ediyor :)

şimdi rolantide arac uzun sure calistigi zaman ekzos tamamen duman atıyor ama artık daha sık gorur oluyorum dumanı. ayrıc arac dumanı yag kokuyor.
    bilgisayara bagladık aracı enjektorlerden birinin degerlerinin kotu oldugunu soyledi usta. enjektorlerden bir tanesi işeme yapıyormus ama duman bundan mı yoksa motor durumu artık iyi degil ve yag yakıyor buna emin olamıyor. enjektoru degiştiririz veya ne gerekiyorsa yaptırırız ona gore eger dumanı keserse motorda sorun yoktur eger duman devam ederse motor yapılacak dedi. şimdi acıkcası enjektor için yaklasık 1.000 TL gibi bir masraf cıkma olasılıgı var ve bunun uzerine motor revizyonu da gerekirse acıkcası bu araca bu kadr masraf etmek de kafama yatmıyor.

enjektorun işeme yapması bu duman meselesini tabi yag kokulu duman olayını ortaya cıkarır mı?
    belirrttigim gibi trafikte kalmadıgımda aracı durdurdugumda bu sorunum ortadan kalkıyor.
    bir depo 45 Lt ve şehiriçi yaklasık 900 km gitmesi gerekirken (normal verileri) aracım suanda 470 km de ve yarım deponun bir altındaki çizginin de altına dustu yani ısık yanmaına az kaldı. yakıtım da fazla. filtreler son 700 km de ve yag 1500 km once degişti. aracıma 10-40w Total yag koymus usta. pek hoslanmadım ama ben basında degildim birşey demedim.
    Fikirlerinizi rica etsem? tesekkurler

benim aracımda da kötü yakıttan dolayı enjektör işemesi meydana geldi. tek belirtisi gaz ayaktan çekilip basıldığında sis gibi siyah duman atmasıydı. o dumanıda zaten aynadan göremiyordum. pompacıda enjektörler ayarlandı saat gibi oldu. enjektör işemesi ile bu kadar belirli miktarda mavi duman atması bence mümkün değil. ayrıca pompacılar enjektörlerin takımını 350 tl gibi fiyata ayarlıyorlar. sıfır takım enjektör almadan önce tamir edilmesinde fayda var.

• tabiki enjektor ayarı ile deneyeceğiz fakat daha büyük birseyin cıkması konusu dusunduruyor.
    aracımdan sogudum. satarım buyuk ihtimal alana da zaten anlatırım sıkıntılarını. aslında aracımı cok begeniyorum cok seviyorum ama cok sogudum bu yuzden. hızlanması cekişi gücü durusu bambaska ama heves bitti inanın

tabiki enjektor ayarı ile deneyeceğiz fakat daha büyük birseyin cıkması konusu dusunduruyor.
    aracımdan sogudum. satarım buyuk ihtimal alana da zaten anlatırım sıkıntılarını. aslında aracımı cok begeniyorum cok seviyorum ama cok sogudum bu yuzden. hızlanması cekişi gücü durusu bambaska ama heves bitti inanın

uğraşacak vaktiniz yok, para harcamak istemiyorsanız satmak en güzeli ama şuda var satarken bu sorun yüzünden kıracağınız fiyat ile, üst kapağı açtırmak aynı hesaba gelir. ayrıca motorda sorun var dediğinizde bir çok alıcı teşekkür edip telefonu kapatacaktır. siyah duman olsa enjektör arızası der çıkarsınız ama mavi duman deyince insanlar segman, piston v.s. düşünecekler siz ne kadar anlatsanızda.

usta ile konusayim bakalim ust kapagi acip kontrol edebiliyorsa deneyrbilirim de bu hali ile aldigim foiyata hmen hemen isteyen var

kaldır silindir kapağını tk. segman değiştir sibopları yaptır tarifinize göre pistonun en alt kısmındaki yağ sıyırıcı segmanlar aşınmış gömleklerin bozuk olduğunu sanmıyorum daha 124000 demişsiniz.
  • acıkcası performansından gayet memnunum beni hiç uzmuyor. yükte de olsa rampada da düzlükte de hızda da çekişte de gaza karsı tepkisinden inanılmaz memnunum. Bir hatam var ki aracı aldıgımda km kontrolu yaptırmadım. 125.000 gorunup 250.000 de olabilir.
    Bu ara da vaktim de yok param da :) karar vermekte de bu yuzden agır kalıyorum.
    Usta da segman atmak konusunda dizelde segman atmak olmaz yapılıyorsa hepsi yapılmalı falan diyor.
    istanbulda olsaydınız birlikte bakardık.

acıkcası performansından gayet memnunum beni hiç uzmuyor. yükte de olsa rampada da düzlükte de hızda da çekişte de gaza karsı tepkisinden inanılmaz memnunum. Bir hatam var ki aracı aldıgımda km kontrolu yaptırmadım. 125.000 gorunup 250.000 de olabilir.
    Bu ara da vaktim de yok param da :) karar vermekte de bu yuzden agır kalıyorum.
    Usta da segman atmak konusunda dizelde segman atmak olmaz yapılıyorsa hepsi yapılmalı falan diyor.
    istanbulda olsaydınız birlikte bakardık.

Bu konuda uzun zamandır gorusmemiştik. Ben aracımı gectigimiz haftasonu tamirci arkadasıma goturdum kendisi motor yapılması gerektigini soyledi.
    Pompa ve enjektör tamircisine gittik onlar da motor dediler. ama nedense ben bir türlü inanamıyorum.
    Analist oldugumdan mıdır nedir, bilgisayara baglamadan, verileri varyasyonları kontrol etmeden oyle bakıp da e aracdan gelen duman yag kokuyor motoru indirecegiz motor yapılacak demeleri kafama yatmıyor. al adam gibi bak ugras bilgisayara bagla nedenlerini dusun ondan sonra gel benimle konus. kafadan 3000TL masrafı var motor yapılacak denmesi kafama yatmıyor.

Aracın cekisi gidişi falan herseyinden memnunum ama cok duman var ve cok yakıyor.
    Ben yag yakan arac da gordum ama onlar bu kadar cok duman atmıyordu resmen yagı atese bosaltıyorsunuz gibi yag atıyor bu durumda olan bir aracın performansının da bu kadar iyi olması, hararet yapmaması, soguka ve kış aylarında calisma konusunda hiçbir sekilde 2.marşa bile gerek kalmadan hemen calisması mantıklı değil.

yag bakımında totalın 10-40W sanırım bir yagını koymus usta geri bosalt diyemedim ama ona da buna da hepsine isyan ediyorum.
    az kaldı kafam atacak oturup kendim indircem motoru artık yeter.
    siz ne dersiniz duruma?
    enjektorlerin ayara ihtiyacı var ve birisi bozuk durumda oldugunu biliyorum. afedersiniz bir tanesi işeme denen olayı yapıyor

• bu konu ile ilgilinen arkadaslar hepiniz saolun. Ben bu arac ile bu sekilde tehlike ve guvensizlik ile dolasamam dedim kendime.
    arızalı bir aracı yalan dolan ile kimseye satıp baskasının canını da acıtamam. arızalarını soyledigimde satılacak tutara bu aracı da satmam. en iyisi aracı tamir ettirip binmek dedim ve motoru söktürdüm.

motor piston cok bosluk yapmıs, pistonlar degişti yani rektefiye oldu motor. ust kapakta küçük, suanda sorun yaratmayan ama ileride sorun yaratabilecek küçük 2 adet 2 mm uzunlugunda catlak varmıs. teste gitti ve yenilendi. motor içinde pistonlar sekmanlar yataklar kol burcları v.s. akla gelinecek bütün parçalar orjinalleri ile değiştirildi.

enjektorler sorunluymus 3 enjektor sıfırlandı. turbo, turbocuya gitti kontrolleri yapıldı saglam cıktı.
    elim degmişken alt takımda rot rotil rot kolu , diskler fren balataları v.s. hepsini sıfırladım.

poloma bir passat alacak kadar masraf etmiş oldum :(
    bu polo tam hesap yapmadım ama bana yaklasık 21-22 ye mal oldu sanırım.
    fakat suanda fabrika cıkısı gibi sıfır motor sıfır alt takım fren takımı v.s. tüm donanımı yenilenmiş oldu.
    artık korkmadan binebileceğim sanırım aracıma. henüz almadım ama :) motor yarın toplanmaya baslayacak.

isterseniz hangi parca kaca mal oldu kalem kalem yazabilirim. sadece parçalara 2.000 TL'yi askın para ödedim.
    desteğiniz için sagolun. 1.4 TDI 3 silindir commonrail vw motoru ile ilgili her türlü soruya acıgım artık :) motorun dagıtılmasındaki her vidanın yanında ben vardım :)

• Geçmiş olsun aracınızı alınca rodajını yapıp uzun yıllar binersiniz inşallah.

Satmayı planladıgımda ise gögsumu gere gere aracım ile ilgili her türlü bilgi verebilir, kimseyi kandırmadan adam gibi bir alışveriş yapmış olurum.
    İnsan hakkına gireceğime benden gitsin daha iyi. aracı aldıgım kişi ile ayrıca gorusecegim o apayrı bir mesele.

desteğiniz için sagolun. 1.4 TDI 3 silindir commonrail vw motoru ile ilgili her türlü soruya acıgım artık :) motorun dagıtılmasındaki her vidanın yanında ben vardım :)

selam PD değilmi abi seninki Pomp duse ben Öyle biliyorum wurth katkı alacaktım sadece common rail yazmışlar bundan dolayıda almadım yanlışmı biliyorum aceba
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.