Şimdi Ara

1.4 dizel uğultu sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım dizel erzurumda kullanıyorum. iki hafta önce uğultu gelmeye başladı. arabayı çalıstırdıgım an uğultu gelmeye baslıyor. cok nadırde olsa kesılıyor. hareket halindede devam etmekte ugultu. acaba sebebi ne olabilir

• aracım 2007 fiesta
  • fan sesi gibi bi ses bu arada yardımcı olursanız sevınırım
  • 10w40veya daha kalın viskotizede yağ kullanıyorsanız ve havalar da çok soğuksa; bir arızanın habercisi olabilir;mesala turbo..
  • yağla ilgili sıkıntı olduğunda uğultu yapan ne kısım neresi olabılır
  • mineral veya kalın viskotizeli yağ,soğuk havada biraz kalın kaldığından; ilk hareketlerde görevini yerine yeterince getiremez..bu da o sırada yik altında olan turbo miline zarar verir..en basit örneği..
  • Hareket halinde olsa bilyelerdendir derdimde durduğu yerdede uğultu var demişsiniz bir çok nedeni olabilir egzoz, turbo gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yağda sıkıntı olabilir havalar - 30 civarında ıken bole bı sorun olmadı su ıkı haftadır havalar -10 civarı şimdi karşılaştım bu durumla. bır bucuk ay once yolda mazotum dondu
    servise giittiğimde petrol ofısınden aldıgım mazotta sıkıntı varmıs yakıt fılıtresı degıstı. bu durumlar var ıken uğultu yoktu
  • motorun arka tarafında bir boru var, o yerinden çıkınca uğultu yapıyor fiestalarda, hava filtresinin arka tarafından kolunuzu içeri doğru uzatın elinize gelir içeri doğru sokun yerleşir, tahminen ondandır, filtre vs değiştirirken yerinden oynayabiliyor orası çok kolay çıkabilen bir boru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 20 Ocak 2014; 22:19:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slhslh10

yağda sıkıntı olabilir havalar - 30 civarında ıken bole bı sorun olmadı su ıkı haftadır havalar -10 civarı şimdi karşılaştım bu durumla. bır bucuk ay once yolda mazotum dondu
    servise giittiğimde petrol ofısınden aldıgım mazotta sıkıntı varmıs yakıt fılıtresı degıstı. bu durumlar var ıken uğultu yoktu

teşhis koydum gibi; mazot pompasından geliyor..
    depo dipteyken bende de uğultu oluyor ama çok dikkatli dinleyince..tdilarda böyle..
    yakıt seviyesi ne durumda?
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    tskkurler hemen bakıcam ıns ondandır ama fıltre degıstıkten 2-3 hafta sonra basladı ugultu ıns ondandır
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    benımde suphelendıgım yerlerden bırı pompada yakıt donmustu elımızle bastırarak erıttık orayı. ayrıca fıltreyı degıstırınce motor koruyucu ve yakıt antıfırızı koydum depoya fulledım bıde mazotu su an yarım depo cıvarında
  • başka neden olabılır
  • YARDIM
  • Hocam gelen ses aracın içinde böyle horuldama sesi ise arkadaşın dediği gibi hava filtresi nin sağ alt tarafında kalın plastik bir boru var o çıkmıştır horuldamayı o yapar. Ama yok devamlı uğuldayan bir ses ise araç çalışırken sağ çamurluğun ordan motorun sesini dinleyin. Eğer uğuldama ses kayışların olduğu bölgeden geliyorsa mutlaka ya vantilatör kayışınızın gergi veya avare bilyaları bozulmuştur yada triger kayışınızın bilyaları bozulmuştur. Bozulan bilya dediğiniz şekilde uğultu yapar. Gelen ses daha inceyse bi ıslık sesine benziyorsa o zaman büyük geçmiş olsun derim çünkü o ıslık sesini de turbo yapar. Ama tarif ettiğiniz ses turbonun sesi değildir. Geçmiş olsun..
  • sesi youtube a at bakalım nerden geliyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.