Şimdi Ara

1.3 mpi 2005 hyundai accent harareti ile ilgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.3 hyundai 2005 53000 km de atiker sıralı sistem takılı otomobilim var. Kahramanmaraşta oturuyorum. Aracı genelde 3000-4500 devirlerde kullanıyorum.
    Aracımda kış ve bahar aylarında herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak yaz aylarında özellikle rampada araç 4 kişi ile seyahat ederken vites düşülterek gazlıyorum bunun sonucu hararet yapıyor ve hararet göstergesi durmadan yüseliyor ancak aracı zorlamadığınızda hararet biraz yükselip aynı yerde kalıyor olması gereken sıcaklıkğın biraz üstünde duruyor.
    Aracım hiç su kaynatmadı yani aracın çok zorlandığı yerlerde (hararet yükselince düşük devirde gitmeye çalışıyorum) daha yavaş gittiğimde hararet düşüyor ama yinede normal değerine gelmiyor.En önemlisi otobanda 140-150 km hızda hararet sürekli artıyor ve bu yüzden aracı yazın hızlı kullanamıyorum. Fanlarda sorun yok zamanında devreye giriyor klima açık yada kapalı fark etmiyor ancak aracın klima radyötörü büyük iken motor radyötörü küçük (hatta klima radyötörünün yarısı uzunluğunda.) Araç tüplü olduğundan mı böyle sorun yaşıyorum diye benzinde de denedim aynı sorun devam ediyor. Birkaç kişi motor üst kapak contasından dedi birileride radyötörü değiştir tıkanmıştır dedi araç da castrol entifiriz var bu sorunu aşamadım yardım istiyorum.
    Anlamadığım sadece bu sorun yaz aylarında var sıcak havadan dolayı ve genelde uzun yollarda bu sorunu yaşıyorum.

• Aracının radyatörü suyu yeterli decedece soğutamıyor.

1. Yağ çubuğuna baktığında köpürme olup olmadığını kontrol et. Varsa Kapap contası! olmazsa sıradaki.
    2. Aracının yağ eksiltip eksiltmediğini yağ karterinde delik olup olmadığını kontrol et. olmazsa sıradaki.
    3. Fanın çalışma devrini kontrol et.düşük devirde dönebilir. olmazsa sıradaki.
    4. Radyatörün ön ve arka tarafını oto yıkamacda basınçlı su ile sağlam su tuttur. olmazsa sıradaki.
    5. Termostatını kontrol et. yazlık kışlık termostat . yada açıp açmadığını. baktı. olmazsa sıradaki.
    6. Radyatör suyunu komple boşaltıp tekrar doldur ve antifirizini yenile.

Bunlar senin yapabileceğin cebinden para çıkmadan yapabileceğin şeyler.
    Durumu bilgilendirirsen devam edebiliriz.

Çözülemeyecek bir durum olmadığını düşünüyorum.

• Mekanik bir sorunun yoksa bor power kullanmanı öneririm. Sürtünme katsayısını azalttığı için hararetide düşürüyor. Aynı araçla gaz kesmeden (min. 150 max. 190) istanbul - Adapazarı yapıyorum otobandan, hararet sabit kalıyor ve hiç fan açmıyor. Bu arada müşürede baktırsan iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.