Şimdi Ara

1.3 dizel aracım 140'ı geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar en fazla 140 diyor gösterge 200 neden gitmiyor olabilir ya? turbodamı sorun var acaba?

• arabanın markası modeli ne ki
  • opel combo
  • arabada kaç kişiniz ? araç boş mu ? yol nasıl ? Denediğin tüm yollarda aynı sorun mu var ?
  • Zaten o arabanın yapacagı maksimum 170 falandır. Muhtemelen buji hava filtresi mazot filtresi gibi bir sorununuz olabilir. Ya da debriyaj balatası kacırıyordur. Turboda sorun olsa eksozdan beyaz duman atar ve o akdar da hız yapmaz hatta hic gitmeyedebilir.
  • bi ara bendede olmuştu mesafe kısaydı ve birden yüklenmiştim aynı şekilde 130 da takıldı kaldı. Benzinli araba gibi birden açılmıyor, yavaş yavaş basmış olsak düzelirmi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mprivateturun

Zaten o arabanın yapacagı maksimum 170 falandır. Muhtemelen buji hava filtresi mazot filtresi gibi bir sorununuz olabilir. Ya da debriyaj balatası kacırıyordur. Turboda sorun olsa eksozdan beyaz duman atar ve o akdar da hız yapmaz hatta hic gitmeyedebilir.

bujiden değildir herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erciiment

quote:

Zaten o arabanın yapacagı maksimum 170 falandır. Muhtemelen buji hava filtresi mazot filtresi gibi bir sorununuz olabilir. Ya da debriyaj balatası kacırıyordur. Turboda sorun olsa eksozdan beyaz duman atar ve o akdar da hız yapmaz hatta hic gitmeyedebilir.

bujiden değildir herhalde

Neden olmasın buji yeterli ateslemeyi yapamazsa yakıt iyi yanmaz ve performans dusuklugu ve yakıt artısı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mprivateturun -- 6 Şubat 2009; 19:43:57 >
  • bence bujileri 3 tırnak performans bujisi kullansın hatta hava kelebegine bir baktırsın degilmi
  • mprivateturun,

delphinn adlı arkadaşın arabası dizel, dizel motorda sadece kızdırma bujisi bulunur, benzinli motordaki gibi ateşleme bujisi bulunmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciiment -- 7 Şubat 2009; 0:13:22 >
  • quote:

mprivateturun,

delphinn adlı arkadaşın arabası dizel, dizel motorda sadece kızdırma bujisi bulunur, benzinli motordaki gibi ateşleme bujisi bulunmaz.

Evet yaw benim aklım gitmis. Bizim arabalar benzinli oldugu icin hemen o tarafa donuyoruz. Kafa dalıyor. Zaten arkadas da buji arasa da bulamayacaktır.
  • muhtemelen debriyaj baskı balata, bende de aynı olmuştu, 120 yi geçemiyordum , ne kadar bağırtırsam bağırtayım motoru gitmiyordu...en sonunda debriyaj çıktı sorun.

şimdi 180 e çıkabiliyorum...
    kolay gelsin

• quote:

quote:

mprivateturun,

Evet yaw benim aklım gitmis. Bizim arabalar benzinli oldugu icin hemen o tarafa donuyoruz. Kafa dalıyor. Zaten arkadas da buji arasa da bulamayacaktır.

aynı yanılgıya bende düşmüştüm o açıdan dikkatimi çekti,

devir artıyor hız artmıyorsa direk kusuru baskı balatada aramak gerek.

• 1.3 motorlu araçlar yakıttan tasarruf içindir, genelde şirketlerde bunları kullanır, belki araban sıfır alındıysa motor açılmamış olabilir. arkadaşların dediği gibi eskiye nazaran gaza yüklendiğinde araba kendini toplamakta zorlanıyosa debriyaj sıyırmış olabilir
  • quote:

quote:

quote:

mprivateturun,

aynı yanılgıya bende düşmüştüm o açıdan dikkatimi çekti,

devir artıyor hız artmıyorsa direk kusuru baskı balatada aramak gerek.

Evet muhtemelen baskı balatada arkadasın sorunu ama ben olabilecek butun durumları saymaya calıstım. Ama buyuk ihtimal balata

• o arabanın son sürati zaten 140 daha fazla gitmez.istersenteknik verilerine bak.göstergedeki son hız bağlayıcı değildir.
  • Aynı motor benim arabamda var 1.3 cdti opel astra 220km. sürat yapıyor. Öyle yokuş aşağı felan da değil bence teknik bir sorun var
    combonun yapı itibari ile 220km yapması beklemez ama en azından 170-180 yapar arkadaşımda 1.3 doblo var çok rahat 170 - 180 yapıyor bizzat
    gözlerimle gördüm servisinize başvurun.

quote:

Orjinalden alıntı: sephıa

o arabanın son sürati zaten 140 daha fazla gitmez.istersenteknik verilerine bak.göstergedeki son hız bağlayıcı değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

Aynı motor benim arabamda var 1.3 cdti opel astra 220km. sürat yapıyor. Öyle yokuş aşağı felan da değil bence teknik bir sorun var
    combonun yapı itibari ile 220km yapması beklemez ama en azından 170-180 yapar arkadaşımda 1.3 doblo var çok rahat 170 - 180 yapıyor bizzat

quote:

o arabanın son sürati zaten 140 daha fazla gitmez.istersenteknik verilerine bak.göstergedeki son hız bağlayıcı değildir.

Gerçi aracın hakkında pek bilgim yok ama 1.3 dizel motor düz yolda 220 km hıza nasıl çıkabilir. Bu motor rüzgar direncine nasıl dayanıyor.
    Bizim citroen c4 1.6 dizel olmasına rağmen rüzgar direncinden dolayı düz yolda 200 km yi geçene pek şahit olmadım. Acaba senin aracın tasarımından dolayı mı bu suratlere çıkabiliyor?
    Bu konuda bilen arkadaşlar bizi aydınlatabilirler mi?

• 1.3 Doblo nasıl çok rahat 180 km yapıyor ya 1.3 Corsa ile çok rahat değil kasa kasa 180 yapılıyor bu arada.Çok rahat 150 km yapılıyor
  • arkadaşım senin opel astran 90 hp son sürati de 170 tir.aracının motoru sağlıklıysa yapacağı en fazla 180 dir.220 km sürati göstergede görmüş olabilirsin bu da gösterge yanılmasıdır.bütün arabalarda mevcuttur.10-20 km arası gösterge yanılması olabilir.opel combo ise 70 hp dir.fabrika verisi son hızı 150 km olarak geçer.bir arabanın son süratine çıkması için yolun düz veya aşağı doğru eğimli olması lazım.kullanıcısınında arabayı devirli hızlandırması lazım.öyle araba hemen son süratine çıkmaz biraz zaman gerekir.bence combonun sahibi acemi olduğu için arabayı son süratine çıkartamıyordur.arabanın bir sorununun olduğunu zannetmiyorum.opel combonun son süratine çıkması için 2-2,5 dakika zaman gerekir.

quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

Aynı motor benim arabamda var 1.3 cdti opel astra 220km. sürat yapıyor. Öyle yokuş aşağı felan da değil bence teknik bir sorun var

quote:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.