Şimdi Ara

1.2 İ TWİNPORT EASYTRONİC ŞANZIMAN ESSENTİA ŞANZIMANDAN SES GELMESİ VE FREN ŞİŞMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 1 hafta önce Corsa 1.2 i Twinport Easytronic Şanzıman Essentia aldım.

iki tane sorunum var eğer bir bilginiz var ise yardımcı olursanız sevinirim.

1) Araç gün içersinde devamlı değil ama bazı zamanlar otomatik modda iken 1. vitesten 2. vitese geçerken sol ayağımın altından bir ses geliyor. Sankı aracın debriyaja basma sesi geliyor. Ama benim ve yanımdakilerin duyabileceği şekilde. Bunu sesi devamlı değil ama ara sıra çıkıyor. Bu da beni huzursuz ediyor. Normalmidir????

forumlarda araştırma yaptım bazıları esp devreye giriiyor o ses geliyordur yazmış ama Benim aracımda bildiğim kadar ESP yok......

2) Diğer problem ise araç klima açıkken kısa aralıklarla frene bastığında şişme yapıyor. Bu normal mi?

Eğer cevaplandırırsanız sevinirim. Bu iki durum beni husursuz ediyor.Şimdiden Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can_elka -- 29 Haziran 2012; 10:33:56 >

• Merhaba

Bende 2006 model corsa var belirttiginiz ses aldigimdan beri 1ve 2 gecisinde var. Ayni sekilde klima acikken fren sertlesiyor ve arac cekisten dusuyor. İlkinin nedenini bilmiyorum ama ben 2. Problem yuzunden ozellikle aracta 2 kisiden fazla varsa klima kullanmiyorum 1,2 arabaya fazla gelİyor sanirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ,
    can_elka haziran ayında bende aynı araçtan aldım ve yaşadığın 2 problemi birebir bende yaşıyorum ve son 2 haftadır da bu sorunlarla uğraşıyorum.

2. problem : Frenin şişmesi o kadar ciddi ki vitesten gelen sesleri umursamaz oldum.

iki problem içinde servise götürdüm vitesten gelen sesler için sağ-sol aks kapaklarının sıkıldığını söylediler ancak hala ses geliyor sanki bozuk bir araç kullanıyormuş gibiyim.

Fren sistemi ise internetten araştırdıkça canımı sıkıyor. yalnız değiliz . ve sanırım sorunu yaşayanlar bununla yaşamaya alışmış..
  • arkadaşlar merhaba bende temmuz ayında 1.2 easytronic opel corsa aladım bahsettiğiniz sorunlar bende de var özellikle 1. bahsettiğiniz her zaman olmasa da arada bir yapıyor ve sinir bozucu servise gidipte soramadım bu sesi genellikle 2000 devir ile 2500 devir arasnda sert kalkış yapıp ayağımızı gazdan çektiğimde tak diye bir sesle karşılaşıyorum. ancak daha yumusak bi kalkışta o ses gelmiyor.
    Fren şişme konusunda genellikle klima yada fan açıkken yokuşta fren sertleşmekte oda motor küçük olduğu için kompresör yeterli gelmiyor ve fren tutmuyor bu durumda el frenini kullanıyorum bu şikayetleri başka corsa kullanıcılarında da duydum ama en yakın bir zamanda servise götürüp sormak istiyorum. bu konu hakkında bi arkadaş bilgi sahibiyse bizide aydınlatmasını rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kskdogi

arkadaşlar merhaba bende temmuz ayında 1.2 easytronic opel corsa aladım bahsettiğiniz sorunlar bende de var özellikle 1. bahsettiğiniz her zaman olmasa da arada bir yapıyor ve sinir bozucu servise gidipte soramadım bu sesi genellikle 2000 devir ile 2500 devir arasnda sert kalkış yapıp ayağımızı gazdan çektiğimde tak diye bir sesle karşılaşıyorum. ancak daha yumusak bi kalkışta o ses gelmiyor.
    Fren şişme konusunda genellikle klima yada fan açıkken yokuşta fren sertleşmekte oda motor küçük olduğu için kompresör yeterli gelmiyor ve fren tutmuyor bu durumda el frenini kullanıyorum bu şikayetleri başka corsa kullanıcılarında da duydum ama en yakın bir zamanda servise götürüp sormak istiyorum. bu konu hakkında bi arkadaş bilgi sahibiyse bizide aydınlatmasını rica ederim.

Burada
    http://forum.donanimhaber.com/m_55455329/mpage_2/f_/key_//tm.htm#66474136

ve burada

http://forum.donanimhaber.com/m_64765264/mpage_1/f_/key_//tm.htm#66730198

gerekli bilgileri bulabilirsin.

• aracım 2012 29 eylül de aldım. fren problemi için benim aracıma bir pompa takmışlar fabrikadan. sorun yok şimdi. yetkili servisten bunu talep etmelisiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.