Şimdi Ara

1,2 albea?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
0
Favori
10.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sen benim ne demek istediğimi biliyorsun düzgün konuş lafı çarpıtma

albea halk arabası spor araba değil yol tutuşu gayet normal

al sana 1.6 araba ,iyişallah susmanı sağlar .

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=397&yil=2002/07

mercedes a 160 ortalama 8.1 l albea dan 1 litre yüksek

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=266&yil=2000/7

seat leon 1.6 ortalama 9 l albea dan 2 litre yüksek

bir de japon otosu corolla 1.6 ortalama 8 l albea dan yine nerdeyse 1 l yüksek
    http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=362&yil=2002/03

asıl işin ilginç yanı bu 1.2 16 v motor artık sadece lpg li üretilecek çok daha az yakan 1.4 fire motora geçildi.

işte copy-paste buyur oku.ben hiç olmazsa senin gibi insanları yanlış yönlendirmiyorum.aldığım kaynaklar belli ve doğru.

• arkadaşım albea 1.2 nasıl 1.6 araba gibi yakmıyor bi açıklasan senn werdiin werilerle aynı werileri bende kullanıorum,soorada mazda 1.6 yı koydum oraya baq,aynı değilde ne bu?
    1 araştırma yap istersen
    arkadaşta senden alıntı yapmamış ama bi gocuntu olmuş sanırım,neyse kardeş kardeş yazışsak olmuyo sanki şurda,ama yalnız noolur belgeler warken atıp tutmayalım,gir istediin siteye gir we bak tüketimlere...
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

steady

sen laflarına dikkat et sana millet orasıyla gülüyor,insan gibi konuş.

cevabını verdim link i bidaha oku.atıp tutmadan evvel iyi düşünseydin.

copy-paste değil 100 bin km test verisi verdim.albea 1.6 araba gibi yakmıyor ortalaması 7.2 çıkmış.

6 l ye kadar da düştüğü ifade edilmiş.

boşuna da laf kalabalığı yapma .senin seviyene bu sefer inmeyeceğim ,uyarı almak istemiyorum

• mazda3 1.6 ortalama 7.6 yakmış nerdeyse albea 1.2 den yarım litre kötü.

niye araştırma yapmıyım ki?

al test verileri

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=501&yil=2003/12

zaten albea nın motoru değişti 1.4 fire a geçti onun da ortalama tüketimi 6 litre fabrika verisi,yenisinin testleri yapılmadı.

ben kimseyi yanlış yönlendirmem 4 sene 1.2 16 v palio kullandım 1.6 gibi yaktığı falan yok.ortalama 7 l yakıyor daha neyi anlamıyorsunuz ki_?

keşke benim kadar araştırma yapsanız önyargılı olmadan test etseniz de şu motoru 4 sene kullanıp öyle yorum yazsanız

• Benim arabam 5,7 yakıyo ben napiyim şimdi satıyim mi bunu 1,2 den az yakıyo bu 1,6 diye?
    Allah aşkına rezillik yapmayın ya.araba çok yakıyo işte kabul et bunu.Ve son defa sölüyorum tavrına dikkat et.İstersem sabaha kadar konuşurum.Okumazsan beni muhatap alamamış hatta sevindirmiş olursun.Yakıt farkı yarım litre hacim farkı 400cc.Güç farkı 20BG.Sen bi 4 sene daha kullan en iyisi sağlıklı konuşmak için.
  • quote:

mazda3 1.6 ortalama 7.6 yakmış nerdeyse albea 1.2 den yarım litre kötü.

niye araştırma yapmıyım ki?

al test verileri

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=501&yil=2003/12

zaten albea nın motoru değişti 1.4 fire a geçti onun da ortalama tüketimi 6 litre fabrika verisi,yenisinin testleri yapılmadı.

ben kimseyi yanlış yönlendirmem 4 sene 1.2 16 v palio kullandım 1.6 gibi yaktığı falan yok.ortalama 7 l yakıyor daha neyi anlamıyorsunuz ki_?

keşke benim kadar araştırma yapsanız önyargılı olmadan test etseniz de şu motoru 4 sene kullanıp öyle yorum yazsanız

ya sen ne ilginç bi insansın senin verilerin test verileri adı altında kimin test ettiği belli olmayan raporlar,gir fiatın sitesine güzel kardeşim,gir hondanın sitesine bak girme diye sana copy\paste yapıorum,isteresen girip kendinde gör
    Honda Civic 1.6
    Şehir içi (lt) düz 8.2, otm 9.3
    Şehir dışı (lt) düz 5.5, otm 5.6
    Birleşik (lt) düz 6.5, otm 7.0
    siteyide weriyim,senn gibi milliyet arabam okuyanlardan değilim ben,fabrika verilerine güvenirim,test verileriymiş,test diil teknik werilere bakıcan önce,
    http://www.honda.com.tr/otomobil/model/?model=civic_sedan&page=main
    gir burdan da teknik verilere,mazdayada sitesine giripte bak,o zman herkes site açıp test ettik bu arabayı diip istedii hızda gitsin,soorada yazsın test werileri die,sordun mu hiç honda kullananlara,mazda kullananlara,ya allahın aşkına bu kadar asosyal olmayın ya!
    yani o testlerin nasıl yapıldığını bilmiyoruz sanki,lütfen ya,daha fazlada uzatma bu konuyu uzattıkça batıosun çünkü,milliyete mı inanıcam fabrikayamı ya,adamlar arabayı üretenler ya!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delicem -- 12 Aralık 2005, 17:31:51 >

• ok fabrika verileri olsun test yapanlar sana göre yalan söylüyor .derdini gidip autoshow a ileticeksin.

şimdi yazıcaklarımı iyi oku o zaman

fabrika verileri ile gerçek hayattaki farkı sana bir anlatıyım

FORD un kataloğundan yazıyorum.

tüketim standartı EEC 80/1268/EC DİREKTİFİ UYARINCA laboratuar ortamında ve aşağıdaki özeti verilen koşullarda yapılan testlerde elede edilen lt/100 km mertebesinde sonuçları göstermektedir.Tabloda yer alan yakıt tüketimi değerleri,aracın bu değerlerde yakıt tüketeceğine ilişkin bir garanti ya da taaahhüt teşkil etmediği gibi,bu maksatla yapılacak değerlendirme için de emsal teşkil etmez.

şehir içi: lab ortamında soğukken çalıştırılmış motor ile 4 km 'lik teorik mesafe boyunca maksimum 50 km/h
    ve ortalama 19 km/h hızla ölçülmüş yakıt tüketimi değerleridir.

şehir dışı:şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen,7km teorik bir mesafe boyunca maksimum 120 km/h hıza ulaşılacak şekilde ,yarı xamanlı sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketimi değeridir.

ortalama:şehir içi ve şehir dışı kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalama alınarak
    hesaplanmaktadır

bütün bunları niye yazdım?

1-fabrika tüketim testlerini belli standartlar uyarınca yapar
    2-bu veriler ağırlık ,yol durumu,ısı ,nem ve sizin yapıcağınız hıza bağlı olarak değişir
    3-depodaki yakıt miktarı ve bagajdaki ağırlık dahi önemli.

sadece fabrika verilerine bakarak gerçek hayatla ilgili yorum yapamayız.

test etmek de mantık budur yoksa hiçbir dergi araç test etmezdi.burda fabrikalar yalancı anlamı çıkmaz onların test kriterleri çok farklı.

ben asosyal olsam test verilerini vermem önüme gelen yere fabrika verisi yazarım hayat fabrika verisi değil

şimdi gelelim honda 1.6 meselesine fabrika 90 km sabit hız 5.5 demiş o şehir dışı değil.

sen 100 km boyunca 90 la sabit gidebileceğini düşünüyor musun? hayat böyle değil işte .

ortalama tüketim de 6.5 denmiş bunu tutturabileceğine inanıyor musun?

sen fabrika test koşullarını bizim ülkemizde bulamazsın ve onun söylediklerini yakalayamazsın ancak şehir içi fabrika verileri yakalanabilir o da yol boşsa.

honda 1.6 ortalamada albea 1.2 16 vden az yakabilir ben ona bişey demiyorum sen 60 ı geçmezin albea kullanan da 80 le gider ortalama da honda daha az yakar .

ayrıca ben birçok 1.6 araç verisi verdim sadece honda ya bakarak 1.6 araç gibi yakıyor denemez bu tamamen subjektif bir genelleme olur.

zaten albea nın motoru değişti yeni motor ortalama 6.2 yakıyor yani yine honda 1.6 dan o.3 litre daha az

yazdıklarımı dikkatli ve güzelce okursan benim ne demek istediğimi anlarsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

SADECE ALBEA YA DA PALİO İÇİN DEĞİL.
    ALBEA NIN FABRİKA VERİSİ MAX HIZI 162 DİR. BU HIZA SON VİTESTE 5000 DEVİRDE ULAŞIR.
    GÜCÜ 80 BG / 5000 D. ALBEANIN 3000 DEVİRDE 120 YAPMASI MATEMATİKSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİLDİR. HESAP BASİT: 3000*162/5000=97,2 KM.
    BÜTÜN ARAÇLAR FABRİKA VERİSİ SON HIZINA, MAX GÜCÜNÜ ÜRETTİĞİ DEVİRDE ULAŞIR.
    ÖRNEK: ROVER 620 Sİ
    MAX GÜÇ: 131 BG / 5400 DEVİRDE. FAB VERİSİ SON HIZ:200 KM.
    SON VİTES 3000 DEVİRDEKİ HIZI: 3000*200/5400=111 KM OLUR.
    EĞER MOTORU 5. VİTESTE 6500 DEVİRE ÇIKARABİLİRSENİZ HIZ: 6500*200/5400=240 KM OLUR.
    BU MATEMATİKSEL BİR HESAPTIR. BU ŞEKİLDE ARACINIZIN KİLOMETRE GÖSTERGESİNİN NE KADAR FAZLA GÖSTERDİĞİNİ DE NET OLARAK HESAPLAYABİLİRSİNİZ.
    5. VİTESTE MOTORUN 6500 DEVİR ÇEVİREBİLMESİ İSE GÜÇLE İLGİLİDİR. 131 BG BİR ARAÇ BUNU ÇEVİREBİLİR (DÜZ YOLDA), ANCAK MAX GÜCÜ 80 BG OLAN HERHANGİ BİR ARACIN (DÜZ YOLDA) 6500 DEVİR ÇEVİREBİLMESİ NEREDEYSE İMKANSIZDIR.

bak her aracın max hızı maxhp devrinde değildir:

Daihatsu YRV turbo 3.viteste 190a kadar çıkar ama 6800dd de - max hpyi 6000de verir, 4.viteste 4500dd üstüne çıkamaz...

aynı şey bizim araçta da var: 115bgyi 6000dd de üretirken, son viteste sadece 4800dd çeviriyor 182kmde

210 çevirirken bile henüz 6000e yeni gelmişti...

1000dddeki hız hesaplaman tamamen hatalı oluyor buy durumda...

"yani max hız max HP devrinde olur" tezin tamamen doğru değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 12 Aralık 2005, 17:59:03 >

• sen pek anlamak istemiyorsun sanırım,şehirdışı fabrika verilerini 60 la giderken veriolar dimi!zuhahahaha asıl 60 gitse araba daha fazla yakar 100kmde bea!çünkü aynı dewirde yol daha uzun sürer,vites küçük olmasına rağmen motor daha fazla çalışmış olur,bunlar öyle üniversitede öğrenilecek şeyler değil haberin olsun!pratik hesap,arabada devir önemlidir!
    neyse bunları bırakta giderek daha gülünç oluyosun,bak şmdi herşeyi 1 kenara bırak tamam mı albea 1.2 motorunun tüketiminin 1400 cc araçların tüketiminden fazla olduğunu biliosundur büyük ihtimalle,ki bununlada kalmayıp 1.6 nın yakıt tüketümine yaklaşması ama aynı olmaması(bazı durumlarda fazla bile) senin için bu arabann az yaktığı anlamına geliyor anladığım kadarıyla!!!
    Sen naap biliomsun o arabadan al(ki büyük ihtimalle wardır çünkü gereksiz ve yanlış olduğunu bile bile,göre göre bu arabayı sawunma ihtiyacı duymuşsun) sonrada bol bol gez,benzin harcasın senin için pek önemli diil,ben çözdüm seni!yaksın o 1.6 tüketimine yaklaşsın ama düşükse 0.1-0.2 falan iidir o araba canım kardeşim!kaçırma sen o arabayı!
    walla ben sana söyliycek başka söz bulamıyorum,1de bastıra bastıra 2 kere söölemişsin 1.4 ü çıkıcak die,ki çıktı fiyat listesi,teknik özellikleri falan yazıo ben daha önce forumdada yazdım,1.2 albea 1.4 albeadan çok yakıo ya tezata bakar mısın
    yok senin için 0.1 üstündeyse önemli diildir ama nede olsa sen 3-5 km yol yaparsın en fazla,oda cebine dokunmaz
    O NE YA???
    1az destekli olsun lütfen arkadaşım ya,küçük 1iyle muhattap oluomuşum hissi uyandırıo söölediklerin ya!
    ii forumlar,ben başka hiç 1 şey söylemiycem sana...

• bak arkadaş:

bir araç (test edilen megane 1.6 sedan 115bg)

5.viteste rüzgarsız havada düz yolda hız sabitleyicide anlık tüketim değerleri:

saatte 30la: 2.1lt/100km

saatte 60la: 4.3lt/100km

saatte 90la: 5.6lt/100km

yani en büyük vityes, en düşük devir en tutumlusudur...

ama uzun süreli kullanım için 2000-3000dd aralığı tavsiyedir...
  • SEVGİLİ ARKADAŞLAR SREADYROCKİN VE DELİCEM.

ÖNCE BİR YANLIŞLIĞI DÜZELTELİM.

BEN "YAKAMLADIM İŞTE" DİYE BAŞLAYAN YAZIMDA, AKINCI NIN VERMİŞ OLDUĞU TEST VERİLERİNİ KOPYALADIM VE KENDİ YAZIMIN ALTINA İLAVE ETTİM.

YANİ O TEST VERİLERİNİ BEN BULUP KOYMADIM. ONLAR AKINCININ. ZATEN AKINCININ CELALLENMESİ DE BUNDAN.

KALDI Kİ BEN, YAKIT TÜKETİMİ KONUSUNDA DA HESAP YAPABİLİRİM. ANCAK, DEVİR VE SON HIZ HESABINDAN BAŞKA BU FORUMDA, HİÇ BİR YAZIMDA YAKIT TÜKETİMİ İLE İLGİLİ HİÇBİR ZAMAN, HİÇBİR ŞEKİLDE BİR HESAP YAPMADIM VE YAZMADIM.

quote:

Orjinalden alıntı: steadyrockin

Sane ne oldu ben onu anlamadım.insan gibi konuşmadıysam hayvan mıyım ben?Eğer ima ettiğin buysa sana iade ediyorum.Kimden alıntı yaptığıma bir daha bak laflarına kimin dikkat etmesş gerektiğini de iki kere düşün.
    quote:

steady

sen laflarına dikkat et sana millet orasıyla gülüyor,insan gibi konuş.

cevabını verdim link i bidaha oku.atıp tutmadan evvel iyi düşünseydin.

copy-paste değil 100 bin km test verisi verdim.albea 1.6 araba gibi yakmıyor ortalaması 7.2 çıkmış.

6 l ye kadar da düştüğü ifade edilmiş.

boşuna da laf kalabalığı yapma .senin seviyene bu sefer inmeyeceğim ,uyarı almak istemiyorum

• bak delicem arkadaş uslubuna dikkat et ve gırgır yapıcaksan başka yerde yap.senin zuhaa muhaaa larınla uğraşmıyacam.

hiçbirşey bilmiyorsan da dikkatli oku.

şehir dışı 60 demedim iyi okomuyorsun max 120 ye kadar dedim.80 le giden 6o la gidenden çok yakar dedim vites söylemedim .uygun vites ve devirde gidildiğini farz ettim ama sen bunu dahi saptırmaya çalışıyosun

devir tüketim konusunu burda açıklayan kişi benim..

1.4 albea daha az yakıyor çünkü değişken faz variatörü adlı bir parça var .o motor püskürtme zamanını her devire göre farklı şekilde değiştirebiliyor.ve optimum tüketimi buluyor.

bu tezat değil tekmoloji farkı sen bunu anlayacak yaşta değilsin heralde.

1.2 16 v palio m vardı ve askerlik sebebiyle sattım.

1.4 fire albea gayet az yakıyor testleri de yakındır

• yalnız şöyle 1 durum war 30 la gidersen 100km yi kaç saatte alırsın?
    yaklaşık 3buçuk saat(buda aracın motorunun 3,5 saat çalışacağı anlamına geliyor,sizce 3,5 saat çalışan ve ilerleyen 1 motor 2.1lt benzin yakar mı?)
    aynı devirse eğer test werilerininz 90 la gidildiğinde kaç saatte yol biter?
    yaklaşık 1 saat(1 saatlik aynı devirde çalışan motor sürtünmesiz bir ortamda yaklaşık aynı değerleri yakıcaktır,fakat işin içine sürtünme ve maddenin korunumu kanunun da etkisiyle geri gitmek isteyen araca fazladan yakıt tüketimi geitrecektie,buna rağmen motor daha az süre çalışmasından dolayı bu tüketim açığını kapatacaktır...
    quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k

bak arkadaş:

bir araç (test edilen megane 1.6 sedan 115bg)

5.viteste rüzgarsız havada düz yolda hız sabitleyicide anlık tüketim değerleri:

saatte 30la: 2.1lt/100km

saatte 60la: 4.3lt/100km

saatte 90la: 5.6lt/100km

yani en büyük vityes, en düşük devir en tutumlusudur...

ama uzun süreli kullanım için 2000-3000dd aralığı tavsiyedir...

• güzel kardeşim ben 1.4 albea çok mu yakıyor dedim sana? 1.4 albea sonunda olmuş,söylediklerimi taklit etmene de gerek yoktu!
    bak seninde warmış 1.2 n çokçok yakmış işte daha neyi sawunuosun!
    biz arklarla antalyaya tatile giderken kiralamıştık 2 sene önce albeayı yeterince test edip notunu werdik onun merak etme,ki bu not zaten teknik werilerde yazdığı gibi
    FİAT ALBEA 1.2 16V ÇOK YAKIYOR
    bu kadar basit nie ordan girip burdan çıkıyorsun çok yakıyor işte gayet açık ve net,çünkü araba motora göre ağır!tamam anlaşıldımı?
    ÇOK YAKIYOR...
    eğer hala itiraz ediosan ve şu andaki durumundan eğleniosan 1 kaç kere daha yazabilirim aynılarını sana ok?
  • 2006 model albea 1.2 ,16 valf,80 hp fire motor ile izmi-kusadası 190 km......30 ytl benzinle gidp geldim.....
  • sizin aracınızın(115 bg yi 6000 devir de veren arabanın) markasını ve fabrika verilerini rica ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k

quote:

Orjinalden alıntı: roverci

SADECE ALBEA YA DA PALİO İÇİN DEĞİL.
    ALBEA NIN FABRİKA VERİSİ MAX HIZI 162 DİR. BU HIZA SON VİTESTE 5000 DEVİRDE ULAŞIR.
    GÜCÜ 80 BG / 5000 D. ALBEANIN 3000 DEVİRDE 120 YAPMASI MATEMATİKSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİLDİR. HESAP BASİT: 3000*162/5000=97,2 KM.
    BÜTÜN ARAÇLAR FABRİKA VERİSİ SON HIZINA, MAX GÜCÜNÜ ÜRETTİĞİ DEVİRDE ULAŞIR.
    ÖRNEK: ROVER 620 Sİ
    MAX GÜÇ: 131 BG / 5400 DEVİRDE. FAB VERİSİ SON HIZ:200 KM.
    SON VİTES 3000 DEVİRDEKİ HIZI: 3000*200/5400=111 KM OLUR.
    EĞER MOTORU 5. VİTESTE 6500 DEVİRE ÇIKARABİLİRSENİZ HIZ: 6500*200/5400=240 KM OLUR.
    BU MATEMATİKSEL BİR HESAPTIR. BU ŞEKİLDE ARACINIZIN KİLOMETRE GÖSTERGESİNİN NE KADAR FAZLA GÖSTERDİĞİNİ DE NET OLARAK HESAPLAYABİLİRSİNİZ.
    5. VİTESTE MOTORUN 6500 DEVİR ÇEVİREBİLMESİ İSE GÜÇLE İLGİLİDİR. 131 BG BİR ARAÇ BUNU ÇEVİREBİLİR (DÜZ YOLDA), ANCAK MAX GÜCÜ 80 BG OLAN HERHANGİ BİR ARACIN (DÜZ YOLDA) 6500 DEVİR ÇEVİREBİLMESİ NEREDEYSE İMKANSIZDIR.

bak her aracın max hızı maxhp devrinde değildir:

Daihatsu YRV turbo 3.viteste 190a kadar çıkar ama 6800dd de - max hpyi 6000de verir, 4.viteste 4500dd üstüne çıkamaz...

aynı şey bizim araçta da var: 115bgyi 6000dd de üretirken, son viteste sadece 4800dd çeviriyor 182kmde

210 çevirirken bile henüz 6000e yeni gelmişti...

1000dddeki hız hesaplaman tamamen hatalı oluyor buy durumda...

"yani max hız max HP devrinde olur" tezin tamamen doğru değil..

• http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/468/MAZDA
    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/334/TOFAŞ
    akıncı arkadaşım çok rica ediyorum 2sinede gir al senin werdiin kaynak!test tüketimleri 7.5 a 7.6 sence kim haklı?
    quote:

Orjinalden alıntı: ONURUM88

2006 model albea 1.2 ,16 valf,80 hp fire motor ile izmi-kusadası 190 km......30 ytl benzinle gidp geldim.....

buyrun işte teknik verilerle örtüşüyor!yaklaşık 6.0 şehirldışı

• delicem arkadaş bak fiat kullanmış olan benim sen değilsin.

verdiğin linkteki testde 7.5 çıkabilir ne var bunda? o gün hava soğuktur motor geç ısınır daha fazla yakarsın hergün aynı veri çıkmaz.ağırlık rüzgar ısı hepsi etkiler.kaldı ki testi yapan kişinin gaza basma oranı bile etkiler.

sen bunları bilmiyorsan ben sana hiç cevap vermiyim.

ben aynı motorlu palio da ortalama 7 l ile gidiyordum 100 bin km test sonuçlarına göre albea 1.2 16 v de ortalama 7.2 yakmış.

bu çok mu yakıyor? cevap hayır 4000 i geçmezsen hiçbir fiat çok yakmaz.işletim sistemi buna göre programlı.

yeni albae 1.4 fabrika verilerine göre az yakıyor test daha ortada yok.

zaten ben gidip benzinli fiat artık almam.

giderim mis gibi multijet alırım.

sen ne diyorsun fabrika honda 1.6 ya 6.5 demiş yani

km de 168 bin yakar

albea multijet de fabrika verilerine göre 4.7 hadi 5 olsun

km de 105 bin yakar

aradaki fark 60 bin lira km de

senelik vergi de malum 1.3 nerdeyse yarısı.

senin anlayacağın honda isterse benzin tüketmede mucizeye ulaşsın sonuç ortada benzin pahalı.

albea satışlarına bakarsan genelde dizel satılıyor.benzinliye rağbet son yılarda azaldı.

yani bu boş tartışma bitsin çünkü sıkıldım.

honda dizel yapamadığı için satış şansı düşük gitti 2.2 accord getirdi 100 tane sattıysa öpsün başına koysun.

• Bak akıncı kardeş bu iş böyle dar mantıkla yürümeyecek ben sana biraz uzunca ve izahlı ie şekilde yazayım da belki biraz daha iyi ifade ederim kendimi.Ben konuya ilk yazdığım mesajdada ve devamındakilerdede albea palio veya toptan fiat ı kötüleyecek bir cümle kurmadım.Bilhsaa alayımmı diye danışan arkadaşa almasını tavsiye etim ancak bilinçlenmesi gereken konudada bildiğim şeyleri yazdım.olay ana çerçevesiyle bundan ibaret.Ancak senin bu arabayı daha önce kullanmış olman çok doğaldır ki sana bu arabayı savunma kötülenmesine engel olma güdüsü kazandırmış ki bunda haklısın her insan çok şikayetçi olmadıktan sonra arabası için iyi sözler söyler ve söylenmesini ister bu da doğal ama ortada gerçek olan şeyleri gölgelemeden bunu yapabilmek karşı tarafın ihtiyacı olan bilgiyi sağlamasını daha da kolaylaştırır.Bak sen 1,2 palio yu kullanmışsın Delicem arkadaşa kullanmadan falan demişsin.Biz onunla Albeayı ikimiz beraber test ettik.Yani direkt albea nın kendisiyle yaptık bu işi palio ile değil.Yani bu konuda senden daha bilgili olmamız imkansız değil.Ben şahsen sessizliğine konforuna hayran oldum tofaş geliştirmiş falan diye sevindim hatta.Ama 1,2 litrelik bir motor için 100km de 6-6,5 litre yakıt tüketimi fazla bunu hepimiz biliyoruz.Bunu bilmek için ne Albea sahibi olmak gerekir ne palio ...Bu herkesin kabul edebileceği değerler içinde değildir.Fakat anlaşmazlık şunda bu yakıt neye göre fazladır?Biz ikimizde anlatmaya ve paylaşmaya çalışıyoruz :Bu değerler 1,2 için fazladır.Mazda3 Honda falan örnekleri verildi sen mazda yarım litre honda şu kadar litre fazla yakıyo diyosun ama o değerler sınıf içinde normal.1,2 arabanın 1,6 ya en az 1-1,5 litre fark koyması gerekmez mi?Koymayacaksaneden 1,2 oldu ki bu?dizel konusunda eleştirdiğin hondanın 100 tane satamadığı arabanın fiyatı 72 milyar.Yani multijetle falan biliyosun ki pek alakası olamaz.Fiat güzel motorlar üetir,albea nın da motoru güzel ama yakıt tüketimi rakiplerine göre fazla.Ve 1,6 araçlarınkine de oldukça yakın.Bunu ikimiz gibi tüm katılımcı arkadaşlar yapacakları çok küçük bir aramayla bulabilir ve teyit edebilirler.Ben ne honda nede mazda üzerinden para kazanmıyorum ikisininde bayisi parçacısı falan değilim.Dolayısıyla söylediklerim benim fikirlerim ve deneyimlerimden başka birşey olamaz.Inan 15 yaşında çocuğun bile burda palavra atmaktan daha önemli işleri vardır.Yani bilmediğim emin olmadığım şeye zaten zaman harcamam bu en başta forumun mantığına aykırı eğer amaç bilgi paylaşımıysa.Honda,Mazda ve Toyota ile Fiat'ın hiçbir alanda zaten rekabet içinde olmadığını,fiatın orta kaliteli iç pazara yönelik diğerlerinin ise nispeten daha üst sınıf aralar ürettiğini herkes bilir.Bunu esnetmek aramızı bozmaktan başka birşeye yaramaz ki ben en azından kendim için söyleyebilirm burada benim amacım bu değil

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steadyrockin -- 12 Aralık 2005, 22:56:23 >

• +1
    1,2 MOTOR İÇİN ŞEHİRDIŞI SABİT HIZDA 6-6,5 LİTRE BENCE DE FAZLA. DİZELLER HARİÇ BU YAKIT TÜKETİMİ FİATIN EN BÜYÜK SORUNU DEĞİL Mİ.

quote:

Orjinalden alıntı: steadyrockin

Bak akıncı kardeş bu iş böyle dar mantıkla yürümeyecek ben sana biraz uzunca ve izahlı ie şekilde yazayım da belki biraz daha iyi ifade ederim kendimi.Ben konuya ilk yazdığım mesajdada ve devamındakilerdede albea palio veya toptan fiat ı kötüleyecek bir cümle kurmadım.Bilhsaa alayımmı diye danışan arkadaşa almasını tavsiye etim ancak bilinçlenmesi gereken konudada bildiğim şeyleri yazdım.olay ana çerçevesiyle bundan ibaret.Ancak senin bu arabayı daha önce kullanmış olman çok doğaldır ki sana bu arabayı savunma kötülenmesine engel olma güdüsü kazandırmış ki bunda haklısın her insan çok şikayetçi olmadıktan sonra arabası için iyi sözler söyler ve söylenmesini ister bu da doğal ama ortada gerçek olan şeyleri gölgelemeden bunu yapabilmek karşı tarafın ihtiyacı olan bilgiyi sağlamasını daha da kolaylaştırır.Bak sen 1,2 palio yu kullanmışsın Delicem arkadaşa kullanmadan falan demişsin.Biz onunla Albeayı ikimiz beraber test ettik.Yani direkt albea nın kendisiyle yaptık bu işi palio ile değil.Yani bu konuda senden daha bilgili olmamız imkansız değil.Ben şahsen sessizliğine konforuna hayran oldum tofaş geliştirmiş falan diye sevindim hatta.Ama 1,2 litrelik bir motor için 100km de 6-6,5 litre yakıt tüketimi fazla bunu hepimiz biliyoruz.Bunu bilmek için ne Albea sahibi olmak gerekir ne palio ...Bu herkesin kabul edebileceği değerler içinde değildir.Fakat anlaşmazlık şunda bu yakıt neye göre fazladır?Biz ikimizde anlatmaya ve paylaşmaya çalışıyoruz :Bu değerler 1,2 için fazladır.Mazda3 Honda falan örnekleri verildi sen mazda yarım litre honda şu kadar litre fazla yakıyo diyosun ama o değerler sınıf içinde normal.1,2 arabanın 1,6 ya en az 1-1,5 litre fark koyması gerekmez mi?Koymayacaksaneden 1,2 oldu ki bu?dizel konusunda eleştirdiğin hondanın 100 tane satamadığı arabanın fiyatı 72 milyar.Yani multijetle falan biliyosun ki pek alakası olamaz.Fiat güzel motorlar üetir,albea nın da motoru güzel ama yakıt tüketimi rakiplerine göre fazla.Ve 1,6 araçlarınkine de oldukça yakın.Bunu ikimiz gibi tüm katılımcı arkadaşlar yapacakları çok küçük bir aramayla bulabilir ve teyit edebilirler.Ben ne honda nede mazda üzerinden para kazanmıyorum ikisininde bayisi parçacısı falan değilim.Dolayısıyla söylediklerim benim fikirlerim ve deneyimlerimden başka birşey olamaz.Inan 15 yaşında çocuğun bile burda palavra atmaktan daha önemli işleri vardır.Yani bilmediğim emin olmadığım şeye zaten zaman harcamam bu en başta forumun mantığına aykırı eğer amaç bilgi paylaşımıysa.Honda,Mazda ve Toyota ile Fiat'ın hiçbir alanda zaten rekabet içinde olmadığını,fiatın orta kaliteli iç pazara yönelik diğerlerinin ise nispeten daha üst sınıf aralar ürettiğini herkes bilir.Bunu esnetmek aramızı bozmaktan başka birşeye yaramaz ki ben en azından kendim için söyleyebilirm burada benim amacım bu değil

Saygılar.

• Bak test etmek ile 4 sene kullanmak arasında dağlar kadar fark var.

bu 1.2 16 v ortalama 7 l yakıyor ve gayet normal fazla değil.

fiat honda ve toyata her alanda rakiptir

a sınıfı toyota aygo&fiat panda
    b sınıfı honda jazz,toyota yaris ,fiat punto
    c sınıfı honda civic ,corolla,stilo
    d sınıfı accord,avensis, yeni croma
    kompakt suv honda hrv,toyota rav 4 ,fiat sedici

kompakt mpv fiat idea diğerlerinde rakip bile yok

hafif ticari araç doblo rakip bile yok
    mpv corolla verso,fiat multipla

halk otomobili honda city,fiat palio,albea

fiat da bir tek lüks araç yok o da alfa da ve büyük suv yok.

fiat rakip olmaz diyorsan zaten fiat ı aşağılamaya çalışıyosun demektir.boşuna yazı yazma gerçekten sıkıldım.

ben fiat üstün falan demiyorum,halk otomobili palio yu kullandım hertürlü memnun kaldım,fiyatına göre tüm beklentilerimi karşıladı bir kere beni yolda bırakmadı.

konforu tüketimi performansı yol tutuşu herşeyi makul bir araç.sınıfına göre yeterli en iyisi diyen yok ki

test ediceğinize kullananlardan bilgi alın 10 km araç kullanmakla iş olmaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.