Şimdi Ara

1.2 16V 75 HP Nasıl bir motor? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
23.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.2 16V motoru yarı otomatik kullanan arkadaş var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

İkinci mesajınızda tüplü broadway dediğin araba rampada köpek gibi gidiyor. Üstüne üstlük vites yükselt diye bağırıyor. Küçümsemeyelim.

tüplü broadwaymi köpek gibi gidiyor?2 sene tüplü broadway kullanmak zorunda kalmış birisi olarak diyebilirimki rampada ancak yüklü kamyon sollayabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antares07

quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

İkinci mesajınızda tüplü broadway dediğin araba rampada köpek gibi gidiyor. Üstüne üstlük vites yükselt diye bağırıyor. Küçümsemeyelim.

tüplü broadwaymi köpek gibi gidiyor?2 sene tüplü broadway kullanmak zorunda kalmış birisi olarak diyebilirimki rampada ancak yüklü kamyon sollayabilir.

Bizde de 97 broadway var tüp yok kalkıslarda rampalarda arkadasın dediği gibi gercekten de köpek gibi gidiyorBence senin kullandıgın aracta sorun olabirlir.

• 1,2 16V fabrika verisine batım şehir içi 7,8lt yazıyor. buda 3tl olan benzin fiyatına göre 24kr km yakar ki yüksek bence ama şehir dışı 5.5 yazıyor.16 kuruş yakar ki normal..
  • quote:

Orjinalden alıntı: LahanaSever

bende renaultun bütün serisi var, vel satis espace ve laguna hariç..
    2007 model 1.2 Clio III hb yi ilk kullandığımda hayretler içinde kalmıştım.. kendi kullandığım araç scenic II ben nekadar kasarsam kasayım şehir içinde hiç bir zaman 10 Lt nin altına düşüremiyordum.. bitane 1.4 16V modusumuz var.. onda da 9 lt nin altına düşmüyor.. 1.4 clio şehir içinde 300 Kr ye yakın yakıyor benzinde..
    1.2 clio şehir içinde 6,5 lt benzin tüketiyor bu mükemmel bir değer.. çekişi de gayet iyi.. yani 1.4 modusla aynı gidiyor neredeyse.. arabanın performansı 150 Km süratten sonra düşük geliyor.. yüksek devirlerde vites değişimlerinde arabada hiç çekiş problemi yaşanmıyor.. LPG de ise 48 TL lik gazla 345-400 km arası gidiyor.. uzun yolda ise ağırlık düz yol ise 100 ü geçmediğinizde 48 tl lik gaz ile 600 - 650 km yol alıyor.. yeni alacağım araçlar büyük ihtimalle clio 1.2 16 V lik motor olur..

• bende GT var 1.2 6300km de
    şehir içi 7.2 yakıyor. Mayıs başında istanbula gittim geldim. ortalama tüketim 5.5
    Şehirler arası yolculuk için çok keyif verici değil. Uzun süre sabit hızda giderken ara ara motoron gaz yemediğini mayıldığını hissediyorsun.
    Ama şehir içi kullanım için bence ideal.
  • 1.2 16 v bu motora kötü diyene şaşıyorum ne beklentiniz varki neyle kıyaslşıyosunuz yada ekonomik bi motor insana gaz taktırma gereği dahi hissettirmiyor ve düz yolda performansı 1.2 olmasına rağmen çok çok iyi diyebilirim ama evet yokuşta yapacak bişey yok ama arkadaşım atmayacaksın sende 3 e 4 e olacak bitecek
  • bu arada şu GT olayına bi açıklık getirsek bahsedilen graund tour değil zannedersem clio gt olarakda bi seçenek sunmayı düşünüyormuş diye duydum veriler ve henüz gelip gelmeyeceği net değil ama clio 3 artık iyice spor bi araç olma yolunda yani spor derken şehir içi spor e bencede artık rs haricinde çünkü rs apayrı bi klasman 4 kapılı iddalı bi motor seçeneğide sunması gerekio
  • Arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var.
    Bende 2005 model Clio var 1.2 75 bg. Bugün baktık 2019 model Cliolarda 1.2 75 bg motor seçeneği var. Motor görünümü de benimkiyle aynı. Yani 14 yıl olmuş hala aynı motoru mu kullanıyor Renault. Yoksa bu motorlar farklı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sauths S kullanıcısına yanıt
    Ben aynı araca baktım sonra da aldım. Ufak değişikliklerle aynı motor ve 14 yıl bir motor için eski demeye yetmeyeceği gibi yeni nesil bile denebilir. Alıcıysanız düşünmeden alın. Daha 600km ancak yapabildim ama bu kadarıyla bile çok memnunum. Tam da bahsedildiği gibi basarsanız kesinlikle hantal falan değil. Ve sıfır motor olmasına rağmen tüketimin şu an ekranda 6.5 karma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sauths

Arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var.
    Bende 2005 model Clio var 1.2 75 bg. Bugün baktık 2019 model Cliolarda 1.2 75 bg motor seçeneği var. Motor görünümü de benimkiyle aynı. Yani 14 yıl olmuş hala aynı motoru mu kullanıyor Renault. Yoksa bu motorlar farklı mı?
    Bu motorun ilk üretimi 2001 yılına ait... (1149cc / 16v / 75bg)

Clio, Sandero, Logan, Proton Savvy gibi modellerde kullanılmış...

Zaman içerisinde yapılan ufak modifikasyonlarla emisyon ve tüketim değerleri iyileştirilmiş...

Bilinen kronik sorunu yoktur ve uzun ömürlü motorlardır...

Belki ilginç gelecektir; günümüzde satışta olan, popüler Clio4 GT Line ve Captur TCe 120bg modellerinde kullanılan 1197cc hacimli turbo motor da bu motorun üzerine inşa edilmiş...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 4000'li rakamlara geldi km saati ve memnuniyetim devam ediyor. Sadece bana mı öyle geliyor bilemiyorum ama motor sesi diğer küçük motorların aksine vızıltı gibi değil gayet güzel. Sıfır aldığım için girmeyeceğim işler olsa da pro bir egzost ve hava filtresi ile sportif bir ses alınabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.