Şimdi Ara

1.0 Turbosuz motorlar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu hakkında hiç bilgi mevcut değil bunların çekişi nasıldır şehir içi bizi üzer mi ? Bursa'da yaşıyoruz trafiği zaten son 10 yılda hayli arttı 80 bilemedin 100 km hıza çıkabiliyorsun.

    Turbo motorlar için çok daha iyi olduğu söyleniyor ama somut olarak göremedim ve turbosuzların da ikinci el piyasası düşündürüyor.

    Kullananlar yorumlarını paylaşırsa daha faydalı olur diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hız yapmak konusunda sıkıntı yok 120 ile çok rahat her yere gidilir.

    Sıkıntı hızlanmak. Ara hızlar. 1.0 turbosuz araçların hızlanma değerleri çok kötü. Sakin bi kullanımda hiç bir sorun olmayan bu durum sollana veya kaçınma sırasında sorun çıkartır, yetersiz kalır. Kamyonların da 120-130 stabil gittiği yerlerde sollamaya kalkıp komyonu geçememek büyük sorun oluyur.
  • 3 silindirli 1.0 turbosuz motorlar cidden ekonomik.

    Arkadaşım 2015 senesinde 75 hp 1.0 polo aldı trendline.



    Bu arabalar zaten ortalama 900-1000 kg ağırlığında. Tek ve ya 2 kişiyseniz çok rahat gidiyor. Sabırlı ve sakin bir sürücüyseniz çok ekonomik seyehat edebilirsiniz.



    Ankarda o polo ortalama şehir içi 6 litre civarı benzin tüketiyordu. Tabii 3 silindirli olması büyük etken. Uzun yolda ise ortalama 4.5 litre civarı (90 sabit). 140-150 ye kadar çok rahat çıkıyor Sonrası zaman istiyor ama 170 i görüyor ortalama



    Atmosferik olduğu için lpg taktırıp çok çok daha ekonomik gidebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben usul usul sağdan giderim kimseye bulaşmam zaten fazla hız yapmam devir ekonomi devri diyorsan çok ideal motorlar 1.0 motor 208 kullanmıştım vites oranları harika ayarlanmış üzmez bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.0 atmosferik alınmaz, bir kaç bin tl fark verip turbo'lu olanı tercih edin.

    1.0 atmosferikler alırken ucuz diye mantıklı gibi duruyor ama kullanırken devamlı pişman ediyor.

    hem performansı çok kötü hemde turbo'lu olanlar daha az tüketiyor. Ayrıca ikinci el'de satarkende zaten alırken verdiğiniz farkı alıyorsunuz.

    2018 senesinde 1.600 motor dahil ve altında atmosferik araç alınmaz.



    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 22 Temmuz 2018; 11:43:9 >
  • şehir içi alınabilir bana göre. 1 sene 1.0 69 hp yaris kullandım. 2016 model idi.

    şehir içi evet fena değil, gidiyor işte. şehir içinde yapabileceğin hız ne zaten? ama kesinlikle şehir dışı arabası değil. sollamaya çıkmak hayal, hızlanmak hayal, az yakmak hayal. evet şehir dışında ailecek bir tatile gittiğinde (klasik türk ailesi) az yakmıyor bu arabalar. 1.0 turboları bilemem ama 1.0 atmosferikler böyle. yaris'le bir sinop'a gidelim dedik, 4 kişi dolu bagaj. arkadaş araba git gel toplamda 3.5 depo benzini bitirdi ya şimdiki arabamızla gitsek 1 depoyla gider geliriz. ama uzun yol odaklı bir araç tabi.

    kısacası, sadece şehir içi için alınır. 4 tekerlekli mobilet bunlar benim gözümde. donanımları da çok düşük paket oluyor genelde 1.0 atmosferiklerin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 22 Temmuz 2018; 11:57:51 >




  • Akraba 2000 model 1.0 Atos almış. Performansını denedim 90 a kadar gayet başarılı ivmeleniyor. Yenileri her halükarda daha iyidir elbet.

    Bu zamanda 1.0 alır mıyım lazım olsa elbet alırım. Tek sıkıntı donanımı düşük ve devir saatsiz olmaları. Yariste böyleydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız yapmak konusunda sıkıntı yok 120 ile çok rahat her yere gidilir.

    Sıkıntı hızlanmak. Ara hızlar. 1.0 turbosuz araçların hızlanma değerleri çok kötü. Sakin bi kullanımda hiç bir sorun olmayan bu durum sollana veya kaçınma sırasında sorun çıkartır, yetersiz kalır. Kamyonların da 120-130 stabil gittiği yerlerde sollamaya kalkıp komyonu geçememek büyük sorun oluyur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani şöyle ki performans konusunda pek bir beklenti yok ve genelde 2 kişi olacağız ekstra bir ağırlık olmayacak arabada o da var. Senede 2-3 defa uzun yol yapılacağı düşünürse üzse de sık olmadığı için büyük bir problem olacağını düşünmüyorum.



    Tek sıkıntım satarken zorlanır mıyız :)

    Edit: insan bir de düşünüyor 2016 model bir araba ve teknoloji + volkswagen ne kadar üzebilir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Tolga -- 22 Temmuz 2018; 12:22:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polonun ölüsüne bile müşteri var.
  • 2009 yılında 2007 model Citroen C1 1.0 benzinli 69 hp araç aldım ve 1 yıl 20,000 km boyunca kullandım. Araç sıfır olarak arkadaşım tarafından alınmış ve çok temiz kullanılmıştı, ben aldığımda 34,000 kilometredeydi.
    Citroen C1 aslında Toyota tarafından üretilen Igo modelinin aynıydı ve Toyota tarafından üretiliyordu, bunu yazıyorum çünkü araçtaki motor Toyota Yaris 1.0 ile aynı 3 silindirli motordu.
    Citroen C1 hafif kasasaya sahipti, 5 ileri manuel vitesli bu aracın ilk 3 vitesi normal, 4 ve 5. vitesleri ise uzun oranlı ve normalde aracın çevirmeyeceği oranlara sahipti. Ataç 3. viteste 180 km hıza çıkıyordu. Bu oranlar ekonomi amaçlı olarak ayarlanmışrı. 1. ve 2. viteste çok atak olan otomobil 3. viteste normal seyrini çok güzel sürdürüyordu 4. vitese atmanızla beraber uzun oran ve düşük tork sebebiyle gaz pedalı hissizleşiyordu. Ancak şehir içi kullanımda mükemmel bir araçtı hem atak, hem devirlenmeyi çok seven canlı motoruyla beni hiç pişman etmedi. İstanbul şehir içi trafiğinde gaza hiç sakınmadan basarak ve uzun dur kalk trafiğer girerek en fazla ortalamada 6 litre yakıyordu. Açık trafikte ve zorlamadan kullandığımda 4.5 litre civarı tüketimi vardı. Bu aracı zaten o zaman işim gereği çok yoğun trafiğer ve aşırı yoğun sokaklara girmek zorunda olduğum için almıştım.
    Polo'nun, Hyundai'nin 1.0 atmosferik motorları nasıldır, ne kadar yakar bilemem ancak Citroen C1 üzerindeki Toyota motoru mükemmeldi.




  • .Tolga . kullanıcısına yanıt
    Aractan beklentileriniz buysa dusunmeden alin hocam. Ben de 7 yildir kullandigim 2008 model 1.0 Yaris Terra var. 4 yetiskin 2 cocuk iskenderun - ankara yolculuklarim oldu. Cok rahattim diyemem ama insanlarin kus serisiyle bile bu yollari yaptigini dusunulurse konfor olarak onlardan rahat oldugumu dusunuyorum. Fazla hizli kullanmayi sevmem en fazla 130 civari giderim. Sehir icinde mükemmel. Yakit konusunda pek iyi oldugunu soyleyemem. 1.0 yakmaz derler ama oyle olmuyor. Bende lpg taktim. 50.000km dir lpg ile biniyorum. Yag yakmaya basladi.

    Ikinci araci aldim kiyipta Yarisimi satamadim. Piyasasi hicte kotu degil. Ilana cikarmama ragmen surekli taliplisi cikiyor etrafimda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 otomatik hyundai i10 1.0 kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır.25bin km oldu.
    Cebimdeki parayla borca girmeden ve benzinde kullanırken beni çok üzmeyecek şanzumanı sağlam olan otomatik vitesli %80 şehir içi kısa mesafelerde kullanılacak ve ilerde düşünürsem gaz da taktırılabiliecek ve eşimin de rahat sürebileceği sıfır araç arayaşı içerisinde karşıma hyundai i10 1.0 otomatik çıktı ve aldım.Boş ağırlığı 1100kg olan Araç şehir içi kısa mesafeli dikkatsiz kullanımda hele hele kışın -10 dereceli hava koşullarında 12lt/100km tüketimleri görebiliyor.Uzun dönem şehir içi kullanım ortalaması 9/100 km/lt.Eğer gaza sakin basan çok ılımlı bir söför iseniz şehir içi fabrika verisi 7,5/100 lt/km olan bu araçla 8/100 lt/km değerleri yakalamak mümkün.Kendi kullanımımızda elde ettiğimiz değerleri görünce gaz taktırayım diyerek atiker grand lpg kitini 4000kmde taktırdım.Sorunsuz bir şekilde çok şükür 21000km dir lpgli kullanıyorum.Araç 120km hıza kadar orta serilik bir performans gösterirken ışıklardan kalkışta 80 kmlik hıza kadar ortanın üzerinde bir serilik sergiliyor.Eğer araçta 4 yetişkin varsa ve klima açıksa artık ağır vasıta süren bir şoför gibi davranmanız gerekiyor.Aracın yol tutuşu kısa dingil mesafesi ve 4 köşeye yerleştirilmiş tekerleri sayesinde serte dönük süspansiyonu ile çok başarılı.Uzun yol kullanımında klima açık ve hızınızı 120km/h altına düşürmeden sürdüğünüzde 7.5/100 lt/km yol bilgisayarı değer veriyor.Motoru sessize dönük olan araç devirli kullanıma ihtiyaç duyduğu için biraz gürültülü çalışıyormuş hissi uyandırabiliyor.3 silindir olması sebebiyle titreşim ve cılız v6 motor sesi anımsatan araç titreşim konusunda aracın içine yansıttığı titreşim sadece sağ yolcu ön koltuğunun başlık ksımına dikkatli bakıldığında görülüyor.Sorunsuzluk konusunda şuana kadar sadece su fıskiye motoru bozulan aracın lpg kiti takılı olmasına rağmen garantiden değişmiş olup yeni açılmış olan servisin parçayı geç getirmesi şikayet olarak rahatsız etmiştir.Bagaj olarak hyundai getz ile aynı olan araç 251lt hacim sunmaktadır.Direksiyonu eps sistemi olan araç yumuşak bir kullanım sunarken hissizliğini ise eleştiriyorum.Bagaj kapağındaki pandizotunda ki bir ergonomi hatasından dolayı ilk aldığımda sıkıntı yaşadığım araç bagaj kapağı kapatma sorununu çağdışı müdahaleden sonra istenilen kıvamda kapağı kapatma durumuna kavuşabilmiştir ama yine de bagajı çabuk dolan ve pandizotun kalkık kalması durumlarında sıkıntı yaşatmaya devam etmektedir.Vites geçişleri tam otomatik bir şanzuman olmasına rağmen kullanım sitiline göre vites geçişlerini bazen belirgin hissettirmektedir ama hızlı vites geçişleri olduğu için hissedildiği zamanlarda aşırı bir rahatsızlık yaşatmamaktadır.Şuan sıırı 60-70bin civarlarına satılan araç şehir içi özellikle bayan söförler için çok ergonomik bir araç olup evin 2.aracı olarak şehir içinde ordan oraya 1 veya 2 kişi ile kullanım için gayet tatmin edici bir seçenek.




  • Genelde i10 ve yaris kullanıcıları var ve güzle Mesajlar geliyor bir de Polo varsa onları da dinlersek süper olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbosuz alınacaksa 1.2-1.25 motor daha yüksek beygirli almanız daha iyi olur. Şu an yeni kasa Rio 1.25 Concept kullanıyorum. İstanbul şehiriçinde 20 dakika trafiksiz güzergah 10 dakika levent-zincirlikuyu arası trafiğinde ortalamam 5.2 şu an. Şehirdışında ara hızlanmalarda baya seri 85 hp olduğu için. Aklınızda bulundun donanım olarak anlatılmaz zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayık gidiyorlar,alt devirler çok ölü araba sürünüyor.Başka problemleri yok.Düz bir şehirde iseniz mantıklı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Herkesin maddi durumu farklı.alınmaz deyip işin içinden çıkılmaz ki. Üreticiler haksız bir siz haklısınız valla müthiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 208 1.2 puretech 82 bg aracım var. Ankara şehiriçinde eğer yolunuz açıksa 4.5 -5 lt ile gezersiniz. Trafikte 6.5-7 civaro yakıyor. Antalya'ya da gittim İzmir'e de . Vtilar genelde torku alt devire yaydığı için yokuşlarda en fazla 1 vites azaltıyorum yüklü halde. Çeşme otobanında 200-205 km/h hızlar ile sol şeritte gittiğim oldu... Ağırlıklı şehiriçi kullanılacaksa kesinlikle alınır,binilir :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2jz1993

    Herkesin maddi durumu farklı.alınmaz deyip işin içinden çıkılmaz ki. Üreticiler haksız bir siz haklısınız valla müthiş.
    arada atla deve bir fark yok. az bir miktar yukarı çıkılabiliyorsa turbo'lu alınmalı ya da çıkılamıyorsa ikinci turbo'lu alınmalı.

    Üreticiler o 1.0 motorlu araçları gelişmiş ülkelerde şehir içi kullanılsın diye koyuyor.

    Dümdüz şehirlerde tabiki o araçlar A noktasında B noktasına götürür.

    Ama bizim gibi hem şehir içi hemde şehir dışı bol rampalı,bol kamyon sollamalı yollarda o araçlar ızdırıp oluyor. Ondan sonra yokuşlarda klima kapatmalı, araç hızlanacak diye 4-5.000 devir çevirmeli, kamyonların arkasında takılı kalmalı yolculuklar yapılıyor. Birde araç akan trafiğe ayak uydursun diye çok devir çevrilmek zorunda kalıyor araç fazla yakmaya başlıyor.

    ben alacak arkadaşları uyarıp doğruları söyliyimde alırlar almazlar kendileri bilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donald Draper

    arada atla deve bir fark yok. az bir miktar yukarı çıkılabiliyorsa turbo'lu alınmalı ya da çıkılamıyorsa ikinci turbo'lu alınmalı.

    Üreticiler o 1.0 motorlu araçları gelişmiş ülkelerde şehir içi kullanılsın diye koyuyor.

    Dümdüz şehirlerde tabiki o araçlar A noktasında B noktasına götürür.

    Ama bizim gibi hem şehir içi hemde şehir dışı bol rampalı,bol kamyon sollamalı yollarda o araçlar ızdırıp oluyor. Ondan sonra yokuşlarda klima kapatmalı, araç hızlanacak diye 4-5.000 devir çevirmeli, kamyonların arkasında takılı kalmalı yolculuklar yapılıyor. Birde araç akan trafiğe ayak uydursun diye çok devir çevrilmek zorunda kalıyor araç fazla yakmaya başlıyor.

    ben alacak arkadaşları uyarıp doğruları söyliyimde alırlar almazlar kendileri bilir.

    Alıntıları Göster
    Ortalama bakarsak en az 10 bin tl fark oluyor daha donanımlısı var... Benzin parası yapacak insan çok var bana göre ki ben de onlardan biriyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.