Şimdi Ara

0KM TOYOTA ARAÇ ALACAK OLANLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Auris dizel ve corolla dizel advance paket ÖTV. İndirimli fiyat alabilirmiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelden mesaj yazanlara tek tek fiyat verildi, konu güncel
  • Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem742

Hocam corolla 1.33 life auris 1.33 life icin fiyat alabilirmiyim ?

Aynı modeller için ben de fiyat istiyorum

Pm olarak cevaplanmıştır.

üstat niye pm olarak cevaplıyorsun ki ,konuya yaz bizde öğrenmiş olalım,ne zararı var yani
  • Abi adam konu açmış yardımcı olayım diye millet takmış bayinin karına.Ne garip millet var gerçekten. Alacağınız indirime bakın, daha aşağı birileri verirse gider ondan alırsınız.

Bayi karlarına gelince dediği doğru arkadaşın, kar oranını ana firma belirliyor duruma göre primler ile bunu dengeliyor. Bazı bayiler bu primi alabilmek ve servis faaliyetleri ile de daha fazla kazanacağını düşündüğü için kendi karında da indirim yapabiliyor. Yeri geliyor zararına bile satış yapılıyor, örneğin Chevrolet bir süre komik karlarla veya kar etmeden araç sattı zarar ettiği bile oldu.Yine yürümeyince kapattılar. Otomobil üreticileri olaya dünya ölçeğinden bakıyor, bu sene Türkiye'de zarar etmiş önemli değil eğer Polonya'da kar ediyorsa.Ertesi sene tam tersi olur vs vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Abi adam konu açmış yardımcı olayım diye millet takmış bayinin karına.Ne garip millet var gerçekten. Alacağınız indirime bakın, daha aşağı birileri verirse gider ondan alırsınız.

Bayi karlarına gelince dediği doğru arkadaşın, kar oranını ana firma belirliyor duruma göre primler ile bunu dengeliyor. Bazı bayiler bu primi alabilmek ve servis faaliyetleri ile de daha fazla kazanacağını düşündüğü için kendi karında da indirim yapabiliyor. Yeri geliyor zararına bile satış yapılıyor, örneğin Chevrolet bir süre komik karlarla veya kar etmeden araç sattı zarar ettiği bile oldu.Yine yürümeyince kapattılar. Otomobil üreticileri olaya dünya ölçeğinden bakıyor, bu sene Türkiye'de zarar etmiş önemli değil eğer Polonya'da kar ediyorsa.Ertesi sene tam tersi olur vs vs.

Liste fiyatında satılırsa bayiiler 2-3bin tl kar ediyor gibi bir cümle kullanmasaydı kimse bu konu hakkında bir şey demezdi. Madem 2-3bin kar ediyorsa aynı bayii bana neden corolla modeline 4bin lira indirim yaptı diye sormazlar mı?

Ayrıca zaten aracın liste fiyatının bir kısmı vergi. Bayii 3bin lira indirim yapınca karı da 3bin lira azalmıyor, yaklaşık 1800 lira kadar azalır vergileri düşünce(1600cc ye kadar).

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Cok dogru bir tespitte bulunmussunuz , ben arac alacaklara faydam olsun istedim dogrulari yazdim ama insanlar yok o oyle yok bu boyle herkes otomotiv sektorunde master yapmis cikti..
    Buradakiler hep elestri tayfasi ama daha kimsenin kimseye bir hayri dokunan forumda gormedim.
    Ben liste fiyatindan 2-3 bin lira kar ediyorlar derken ortalama 50-60.000tl bir arac icin soyledim heralde bir prado liste fiyatindanda 2bin lira kar edilecek degil. Ama herkese cevap yetistiripte burada savunma yapacak degilim. Genele de fiyat yazmiyorum, isteyen ozelden gelsin en dip fiyatla yardimci olayim.

Saygilar sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Liste fiyatında satılırsa bayiiler 2-3bin tl kar ediyor gibi bir cümle kullanmasaydı kimse bu konu hakkında bir şey demezdi. Madem 2-3bin kar ediyorsa aynı bayii bana neden corolla modeline 4bin lira indirim yaptı diye sormazlar mı?

Ayrıca zaten aracın liste fiyatının bir kısmı vergi. Bayii 3bin lira indirim yapınca karı da 3bin lira azalmıyor, yaklaşık 1800 lira kadar azalır vergileri düşünce(1600cc ye kadar).

Bayiler derken kendi bayisini kastetmiştir veya kendi ürününü satan diğer bayileri ( Lüks segment hariçtir elbette onu demek istiyorum).Neyse o kısmına arkadaş cevap verir. O indirimi bayinin yaptığını nereden biliyorsunuz? Fiyatı ana firma belirler, bunun bir de bayi karı vardır. Ana firma bayi karını koruyarak liste fiyatından daha fazla indirim yapabilir,sonra onlar hesaplaşırlar. Ayrıca dediğim gibi bazen ana firma belli adede ulaşırsa satışta aradaki zararı karşılar, kısacası 4 bin indirdi demek ki bir 4 bin daha kar ediyor demek doğru değil.

Ticaret dediğiniz toplam kara bakar,toplam da kar ediyorlar elbette ama bir araçta veya satışta bir sene kar etmeyip gerekirse zarar edip, serviste veya yedek parça da kar edebilecekken bunu telafi ediyorsa niye gerekiyorsa zararına vermesin ki?

Niyeyse bazı kişiler servislere takmış durumda, bu tepkinin onda biri devlete gösterilse çoktan araç fiyatları inerdi.Türkiye kişisel otomobil pazarı abartıldığı kadar büyük değil.Şirket araçları ve hafifi ticari piyasayı ayakta tutuyor. Bisiklet ülkesi Hollanda'da da bile bizim iki katımız otomobil satılıyor ki Hollanda'nın büyüklüğü de nüfusu da belli.

• Söylendiği gibi 2000-3000 tl arası bir kar marjları olduğu doğru olabilir fakat muhtemelen sene sonu satışlarına göre firmadan aldıkları prim gayet tatmin edicidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Abi adam konu açmış yardımcı olayım diye millet takmış bayinin karına.Ne garip millet var gerçekten. Alacağınız indirime bakın, daha aşağı birileri verirse gider ondan alırsınız.

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lervolerto

Listi fiyatından 2000-3000 iskonto yapan bayiler para kazanmıyor demek ki

Evet hocam hatta geçen mercedeste 5 bin indirim almıştık adamlar zararına iş yapıyor vay be gözlerim yaşardı dogrusu . Yarın gideyimde satış temsilcisine bir teşekkür edeyim.

• Millete iyilik yapmak için konu açmışsınız ama bizim millete iyilik yaramaz. Abuk subuk şeyler yazan o kadar çok ki..

• Bize iyilik yapmak için konu açmış. Yaw he he.. Hay Allah'ım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 28 Şubat 2015; 17:14:31 >
  • Toyota Auris 1.6 Touch
    Toyota Corolla 1.33 Life

ve özellikler şunda Toyota Auris 1.6 Touch Multidrive S ne kadar indirim yapılabileceğiniz pm atabilir misiniz?
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Siz biraz daha cizgi film izleyin.

• Bayilere yıllık kota verilir hatta yıl sonuna doğru zararına satış dahi yaparlar zarardaki farkıı bayi üslenir atıyorum 500 adet kotayı tuttururlarsa 1 2 milyon tl kotaya götere prim alırlar satış danışmanı arkadaşım söylemişti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

Cok dogru bir tespitte bulunmussunuz , ben arac alacaklara faydam olsun istedim dogrulari yazdim ama insanlar yok o oyle yok bu boyle herkes otomotiv sektorunde master yapmis cikti..
    Buradakiler hep elestri tayfasi ama daha kimsenin kimseye bir hayri dokunan forumda gormedim.
    Ben liste fiyatindan 2-3 bin lira kar ediyorlar derken ortalama 50-60.000tl bir arac icin soyledim heralde bir prado liste fiyatindanda 2bin lira kar edilecek degil. Ama herkese cevap yetistiripte burada savunma yapacak degilim. Genele de fiyat yazmiyorum, isteyen ozelden gelsin en dip fiyatla yardimci olayim.

Saygilar sevgiler.

Siz takılmayın yazılara. Her yazılana takılsak foruma bir daha girmememiz gerekecek. O hale geldi gerçekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightblueist kullanıcısına yanıt
    Bana hiçbir bayi iyilik yapamaz. Parasını verdiğim şeyin iyiliği, Hah! Ben araç alarak asıl size iyilik yaparım. İyilikmiş, yesinler...

• ÖTV artışı gelecekmiş, elinizi çabuk tutun. Sahi böyle sallayacak birşeyde kalmadı artık. Iyilik yapacaklarmış HAH!

• araba başı 2 bin kalıyor hemi.İçimden inanmanın i si geçmiyor.Örnek olarak peugeot alırken iki bayi arasında 4000 liralık fark vardı.Hatta satış yetkilisi arayıp 4000 aşağı veriyoruz neden gelip bizden almıyorsunuz diye.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.