Şimdi Ara

0km İ30 veya Corolla alma arefesindeyim ( corolla alındı destekleriniz için teşekkürler) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
4.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Not Afraid

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.shadowx

Bildin süpersin. Hangi markanın fanatiği olduğumu da bil sana benden bir huyundayee

Bak hocam burda kıyasladığın golf olsa anlarımda, kıyasladığın araba corolla.Corolla işcilik ve malzeme anlamında gerçekten kalitesiz.Görünüme değinmiyorum zaten.Bir araba sırf sorunsuz diye o kadar para verilmez.Ayrıca arkamda bir polodan da tokat yemek istemem.Donanım göz boyama filanmış geçiniz bunları hocam . Ha konuyu açan arkadaş alıp uzun yıllar kullanıcaksa bir şey diyemem ona.

Corolla kalitesiz i30 kaliteli öyle mi?

İnsanlar arabanın içerisine bakıyorlar. Hyundai janjanlı yapmış, süslemiş, görsel detaylar eklemiş. Güzel, çekici duruyor. Toyota ise tam tersi, önemli olan işlevselliği diyerek sade bir iç mekan yapıyor. Göz boyamaya kaçmıyor. İkisine bakan adam vay be hyundai yapmış diyor.

Aradan 50bin km geçtikten sonra toyotanın iç mekanı hyundai'den daha kaliteli görünmeye başlıyor nedense. Dayanıklılığını koruyor, sadelik ön planda olduğu için bir süre sonra sıkıcı görünmüyor.

Adana 100bin km geçiyor hyundai araba mı her tarafı dökülmeye başlıyor demelere başlanıyor. Dökülmüş, yüzü eskimiş arabayı satarken de zarar büyük oluyor tabii.

50000 kmde dökülen bir i30 göster bana(direksiyon deme kronik o zaten)

Yukarıdaki teste kıyaslanan i30

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.shadowx

Bildin süpersin. Hangi markanın fanatiği olduğumu da bil sana benden bir huyundayee

Bak hocam burda kıyasladığın golf olsa anlarımda, kıyasladığın araba corolla.Corolla işcilik ve malzeme anlamında gerçekten kalitesiz.Görünüme değinmiyorum zaten.Bir araba sırf sorunsuz diye o kadar para verilmez.Ayrıca arkamda bir polodan da tokat yemek istemem.Donanım göz boyama filanmış geçiniz bunları hocam . Ha konuyu açan arkadaş alıp uzun yıllar kullanıcaksa bir şey diyemem ona.

Corolla kalitesiz i30 kaliteli öyle mi?

İnsanlar arabanın içerisine bakıyorlar. Hyundai janjanlı yapmış, süslemiş, görsel detaylar eklemiş. Güzel, çekici duruyor. Toyota ise tam tersi, önemli olan işlevselliği diyerek sade bir iç mekan yapıyor. Göz boyamaya kaçmıyor. İkisine bakan adam vay be hyundai yapmış diyor.

Aradan 50bin km geçtikten sonra toyotanın iç mekanı hyundai'den daha kaliteli görünmeye başlıyor nedense. Dayanıklılığını koruyor, sadelik ön planda olduğu için bir süre sonra sıkıcı görünmüyor.

Adana 100bin km geçiyor hyundai araba mı her tarafı dökülmeye başlıyor demelere başlanıyor. Dökülmüş, yüzü eskimiş arabayı satarken de zarar büyük oluyor tabii.

50000 kmde dökülen bir i30 göster bana(direksiyon deme kronik o zaten)

Yukarıdaki teste kıyaslanan i30

Nesi dökülmüş.Hayatınızda binmediğiniz kullanmadığınız bilmediğiniz arabalar hakkında nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsun ? testteki araç kiralık bir araba.Hangi kiralık araba tertemiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

İ30 un otm versiyonları yakıttan dolayı çok üzer. Corollanin mmt si ise performans törpüsü. Hangi aracı alırsanız alin 3 ay sonra heves kaçacak ve söylenmeye başlayacaksınız. Burda hangi cümleyi kurmak sizi daha çok üzecek onu seçin.

Off bu ne ya !! 9-10 lt yakıyor bu araç. Ha bide taktiğinin karşılığını vermiyor.

Ya da,

Bu ne kardeşim. Her vites geçişini hissediyorum. Birde 80 bin liralık aracın böyle mi performansı olur. Ama az yakıyor.

Işte durum bu hocam.

Kolaylıklar dilerim.

Abimiz noktayı koymuş.
  • İlla ki otomatik ve dizel alıcam diyorsanız, Fluence-Megane yada Jetta-Golf Vag grubu bir şey bakmaya bakın, bu ikisi arasında kalırsanız şahsen ben performans tan ziyade yakıt tüketimine baktığım için Corolla alırdım. 0-100 isterse 20 saniye olsun şehiriçinde drag yaparak kalkış yapılmadığı için gayet yeterli gelir, zate performans önceliğiniz varsa Opel Astra 130hp lik manuel e bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Hundayi ve kianin arabalari kardes. Yani i30 ve ceed otomatik olanlar cok yakiyor. Corollayi bilemem. Param olsa gider mitsubishi alirdim.

Neden Mitsubishi Hocam

Herkese her araba hitap etmez. Misal corolla falan bana pek cazip gelmiyor. Lancer ise genç ve dinamik. Tasarımı hoş. Lpg uyumu iyi. Ve fiyatı eşdeğer araçlara göre ucuz. Ayrıca japon. Bu açıdan tercihimdir.

Misal :

0km İ30 veya Corolla alma arefesindeyim ( corolla alındı destekleriniz için teşekkürler)

• quote:

quote:

quote:

Hundayi ve kianin arabalari kardes. Yani i30 ve ceed otomatik olanlar cok yakiyor. Corollayi bilemem. Param olsa gider mitsubishi alirdim.

Neden Mitsubishi Hocam

Herkese her araba hitap etmez. Misal corolla falan bana pek cazip gelmiyor. Lancer ise genç ve dinamik. Tasarımı hoş. Lpg uyumu iyi. Ve fiyatı eşdeğer araçlara göre ucuz. Ayrıca japon. Bu açıdan tercihimdir.

Misal :

0km İ30 veya Corolla alma arefesindeyim ( corolla alındı destekleriniz için teşekkürler)

Lancer bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manuel dizelse bekleyip Focus 3 makyajlı alabilirsiniz yada beklemeyip direk Focus 3 alabilirsiniz ... ama Toyota mı Hyundai mi derseniz, Toyota direk geçer. Ülkemizin en sevilen markalarından ve sorunsuzluk oranı çok iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

quote:

quote:

Neden Mitsubishi Hocam

Misal :

Lancer bu

ı ııh benim gösterdiğim lancer

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Ben gördüğümü söyledim. Benim incelediğim i30'da ne torpido gözü öyle pat diye düşüyordu nede devirde dalgalanma vardı. Bu adamların bütün testlerini izledim daha bugüne kadar taraflı yada yanlış yorum yaptıklarını görmedim.

Öteki taraftan kaliteyi yerlere seren corollayıda tanıyoruz cvt yok, valvematic yok yani corolla almanın bi mantığıda yok

Tabi neye inanacağınız size kalmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan düşüncem %60 i30 %40 corolla yönünde bakalım ne olacak araç seçimi yapmak çok zor
  • Corolla aliyorsan beyaz alma da. Nedir bu ya bütün civic ve corollalar beyaz. Kapının önünde kırmızı bir corolla gördüm güzel görünüyor.

• yeni corollaların içini hiç sevmedim . vw golfe benziyor hepsi. iğrenç
  • Hyundai dizel olrsa otomatik olmasın hem çok yakıyor hem kağıt üstündeki verileri hissettirmiyor.Toyota bir kaç kez kullandım ben sevmedim bişey diyemeyeceğim son karar sizin.
  • arkadaşlar peki yakın zamanda i30 un makyajlanma gibi bir durumu var mı yada ne zaman olur çünkü i20 daha yeni makyaj gördü i30 peşinden gelir diye düşünüyorum biraz daha beklemek birşey kazandırır mı bayide satış temsilcisine sordum hayır öyle birşey yok dedi ama video sitelerinde de kamufulajlı videolarını gördüm corollayı da linea gibi heryerde görmeye başladım gerçekten çok satıyor i30 gibi yolda nispeten daha az görünen bir arabaya binmek daha güzel olur kanısındayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_ege21

Hyundai dizel olrsa otomatik olmasın hem çok yakıyor hem kağıt üstündeki verileri hissettirmiyor.Toyota bir kaç kez kullandım ben sevmedim bişey diyemeyeceğim son karar sizin.

arabanın modeli ne olursa olsun otomatik olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skyline_GTR

quote:

Orijinalden alıntı: tmshmna

Sıfır alındıktan sonra değer kaybı yaşamayan araba var mı piyasada? Ben i30'u aldığım fiyatın üzerinde satabiliyorum ama bu tamamen kur farkı ve ötv artışıyla alakalı. Diğer markalarda da benzer suni artışlar var kanmamak lazım. Evet i30 otomatik muadillerine göre 2 lt fazla yakar ama hiç sorun yaşatmaz, aklın şanzumanda kalmaz, geri kaçtı, çok ısındı olmaz vs. ayrıca bakım masrafları da birçok markaya göre hesaplıdır. Yılda 20.000 km yol yapıyorsan 2 lt fazla yakan i30 ile 400 lt fazla mazot yakarsın. Bu miktarı 4.40 tl'lik litre fiyatıyla çarptığında 1.760 tl fark yapar. Bu iş keyif işi, bu rakam değer mi bence değer ama dediğim gibi keyif işi, her tür maliyeti ve kullanım ömrünü hesaba katarak karar vermelisin ...

hocam açıklamaların için çok teşekkür ederim benim değer kaybından kastım iki modelde de mutlaka değer kaybı olacaktır ama biri diğerinden bariz şekilde değer kaybedecekse bu durumla kimse karşılaşmak istemez açıkçası aracı satarken benim canımı sıkar i30 gerçekten çok güzel bir araba yılda yapacağım 10.000km civarı 5-6 yıl kullanmak istiyorum bu yüzden çok kararsızım keşke gözümü kapatıp i30 alabilsem

Kararsızlığınızı anlıyorum, benzer durumu bende yaşadım ama öyle gözümü kapatıp i30 alabilsem diyecek bir durum da aslında yok, şahsen gözlerim son derece açık ve isteyerek aldım hatta araba piyasaya çıktıktan 6 ay sonra aldım :) Her arabanın artısı ve eksisi var, tüm görsel ve donanım güzelliğinin toplandığı, en az yakıt tüketen, şanzımanı sorunsuz, boyası kalkmayan, trim sesi olmayan, ikinci elde iki günde satılan, her gün değerini katlayan, tüm üst düzey güvenlik donanımlarına sahip araç hangisi ise onu alalım :)))) Daha satın almadan 5-6 yıl sonra satılacak arabanın planı yapılıyorsa bence daha dikkatli araç seçmek lazım çünkü artık neredeyse her 3 yılda bir arabalar kasa değiştiriyor...

• Yılda 10.000 km için dizele de gerek yok aslında, i30'un yakıtı yılda 10k km için üzmez.

• 2014 Model Totoya corolla 1.4 Dizel otomatik 20-25 km ortalama hız ile 5.5 litre 80-90 km ortalama hız ile 4.1 litre yakıyor haberin olsun. Arabayı 2 hafta önce aldık açıkçası çok güzel bir araba değil ama Ekonomik e devirde Ekonomi devri olunca Corolla alınır :) Hyundai ve Kia Otomatik Dizel araba yapamıyorlar bu bir gerçek :) 2 si dışında gerçekten bir ihtimalde olsa alternatifin varsa 2014 yılının Otomobili olan Peugeot 308 i öneririm
  • aynı paraya vw golf onerırım bıraz bos olur ama olsun alman panzeri sonucta
  • İkisi arasindan kesinlikle toyota'yi severdim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.