Şimdi Ara

0850 47370XX Hattına dikkat, Dolandırıcılıkta Yeni Teknik.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 5 gündür sürekli ve saatte bir neredeyse 0850 47370XX numaralı hattan aranıyorum. E Devlet üzerinden de şikayette bulundum ve buradan da uyarmak istiyorum. XX yaparak son iki rakamı gizledim ki siz de arayıp bunların ekmeğine yağ sürmeyin.

    Bu hat sizi akradığında kimse konuşmuyor ve siz açınca 2 saniye sonra kapanıyor. Peki niyeti ne?

    Tabii ki merak ve kızgınlık ile siz hattı geri arıyorsunuz. Ama hatta sizi bir telesekretek karşılıyor ve size sizimüşteri temsilcisine bağlayacağım lütfen bekleyin diyor. Neresi olduğu hangi kuruluş olduğu ne için beklediğinizi size asla söylemiyor. Tabii ki bunu duyunca hemen kapattım, oltanın farkına vardım.

    Burada amaç sizi bu 800 lü hatta uzun süre telefon başında bekleterek size masraf çıkartmak. Kaç dakika bekleniyor bilmiyorsunuz, belki de 5+15 dakika bekleyen ve hatta 25 dakika bekleyen var mıdır bilmiyorum ama eğer karşılaşırsanız bu yeni dolandırıcılardan uzak durun ve hemen Ticari Elektronik Şikayet sistemine SS'di alarak şikayette bulunun.
    https://tiss.gtb.gov.tr/

    Bunların bir de 0212 824 03 xx ile başlayan ve her seferinde Vodafone, Türkcell, Türk Telekom gibi yerlerden aradığını söyleyerek üyelik süreniz bitti diye yalan söyleyen versiyonu da var aman dikkat.

    Son zamanlarda bu dolandırıcılardan bir hayli türedi ve umarım yeni bir baskın ile bu dolandırıcıları teke teker TV ekranında haberlerde görme şansımız da olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Şubat 2019; 11:57:5 >







  • Teşekkürler bende bir konuda uyarayım bir mesaj geliyor vovoo tv aboneliğiniz tek seferlik 75 TL ile aktif olmuştur gibi sonrada iptal için 0800 lü numarayı arayın yazıyor bu numarayı arayınca yüklü bir fatura geliyor kiminede kredi başvurunuz onaylandı diye mesaj atılmış. Memlekette dolandırıı çok.
  • bilginiz olsun diye yazıyorum;

    2 yıl önce çeşmede hotelde wifi ile dizi film filan izlerken google diye mesaj geldi " telefonunuza virüs girmiştir hemen bu google yazan yere basın " diye. bende google dır ne olacak diye bastım. telefon çaldı açıldı kapandı. sonra bir daha aradım açıldı kapandı. saniyelik bir şey. dedim ki herhalde hat düşüyor bir daha deneyeyim derken turkcell den mesaj geldi;

    " yaptığınız 3 özel görüşmenin bedeli 96 liradır. "

    turkcell i aradım " uluslar arası dolandırıcılar bunlar " dedi görüştüğüm yetkili ; " mesela bakıyorum şu an sizin görüştüğünüz numara singapur da görünüyor, başka birisinin aradığı hindistan da görünüyor işin içinden çıkılmaz" dedi.

    bilginiz olsun asla aramayın. ve 96 lirayı ödedim tabi...
  • Beni de arayıp durdular en sonunda numarayı blokladım. Telesekreter konuşuyor işte borcunuz var bilmem ne mh bağlanmak için 1 tuşla

    Ya da arıyot açıyorsun ses yok. Kapanıyor. Dikkatli olun hele faturalı hat kullanan gözü dört açsın

    Ayrıca turkcell menude gezerken aniden onay butonu çıkıyor evet dersen bilmem ne servisine ayda 5 lira abonelik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.