Şimdi Ara

0 Kelvinde Madde Bulunabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0 Kelvin, yani -273 C ' de madde bulunabilir mi arkadaşlar ? Arkadaşlarımla tartıştık fakat ortak karara varamadık. Her maddenin elektronları hareket eder dolayısıyla sıcaklığıda vardır diye düşünüyorum. Ayrıca Kimya öğretmenimiz 0 kelvinde madde olamayacağını, biyoloji ise 0 kelvinde maddenin labaratuvarda yapılabileceğini, Fizikci ise Teorik olarak var ama insanlar elde edemezler dedi. Siz ne düşünüyorsunuz ? Gerçekten merak ettiğim bir konu. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 0 kelvin'e düşürüldüğünde, maddeye ne olacağını düşünüyorsunz peki?
  • cüpiter reyiz aşırı soğuk değil mi?
    oaralarda da daş toprak madde var yani değil mi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

0 kelvin'e düşürüldüğünde, maddeye ne olacağını düşünüyorsunz peki?

Ben düşürülemeyeceğini savunuyorum. Düşürüldüğü takdirde 'Madde' kavramının dışına çıkar zaten. Bu benim düşüncem tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En soğuk madde 1 kelvindir. 1 kelvin maddenin varlık ısısı gibi bişey yani 0 kelvinde ne madde bulunur nede 0 kelvin bir maddenin sıcaklığı olur.
  • cok isininca plazma oluyor ama o da madde yani zaten madde ve enerji yokolmuyor evrende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maldan adam

cüpiter reyiz aşırı soğuk değil mi?

Oradaki sıcaklık -272 C yani 1 kelvin. Yani sıcaklık mevcut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okuz Baslı Antilop

quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

0 kelvin'e düşürüldüğünde, maddeye ne olacağını düşünüyorsunz peki?

Ben düşürülemeyeceğini savunuyorum. Düşürüldüğü takdirde 'Madde' kavramının dışına çıkar zaten. Bu benim düşüncem tabi.

Maddenin tanımında titreşim hareketi yaptığı yazılır.
    0 kelvinde elektronlar dahil tüm hareketler donarak duracağından maddenin tanımına uymuyor dediğin gibi.
    Belki bir şey olur ama madde olmuyor tanım olarak.
  • uzay boşluğu kaç kelvin?
  • şöyle düşünebilirsin bir maddeyi soğutmak için daha düşük sıcaklıkta bir maddeyle temas ettirmen gerekir, ısı alışverişi olur ve denge oluştuğunda bir maddenin sıcaklığı yükselir bir tanesinin düşer.

0 kelvinden daha soğuk bir madde olması gerekir ki temas ile bir başka maddeyi 0 kelvine indirebilelim ama bu da tanıma aykırı olduğu için olmaz diye düşünüyorum ben.

bunu tanjant eğrisi gibi düşünebilirsin sürekli yaklaşır ama hiçbir zaman 0 olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

cok isininca plazma oluyor ama o da madde yani zaten madde ve enerji yokolmuyor evrende

0 Kelvin acaba maddenin 5.hali olabilir mi ? Saçma gelecek ama olma ihtimalini görüyorum ben. Bunla ilgili çalışmalar yapılmalı.

• Charles kanununa göre 0 kelvine ulaşınca gazın hacmi 0 olur.Gazın hacmi sıfır olacağından madde yok olur.Kanunlara göre madde yok olamayacağından 0 kelvine ulaşılamaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bilmiyordum teşekkürler.
    peki ondan daha soğuk gezegenler var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wukian

şöyle düşünebilirsin bir maddeyi soğutmak için daha düşük sıcaklıkta bir maddeyle temas ettirmen gerekir, ısı alışverişi olur ve denge oluştuğunda bir maddenin sıcaklığı yükselir bir tanesinin düşer.

0 kelvinden daha soğuk bir madde olması gerekir ki temas ile bir başka maddeyi 0 kelvine indirebilelim ama bu da tanıma aykırı olduğu için olmaz diye düşünüyorum ben.

bunu tanjant eğrisi gibi düşünebilirsin sürekli yaklaşır ama hiçbir zaman 0 olmaz

Doğal haliyle evrende bulunuyorda olabilir ama.

• Nasıl ışık hızını geçersek ne olur diye sormuyoruz, bu da aynı şey. Hiçbir madde ışık hızını geçemez ve 0 Kelvine düşemez. Evrensel yasa bunlar. Olmayan bir şeyin sorusunu soramayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 18 Temmuz 2014; 14:35:04 >
  • Bence maddenin enerjisinin veya "hareket"inin olup olmayacağı bir soru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 18 Temmuz 2014; 14:35:18 >
  • quote:

quote:

quote:

Bilmiyordum teşekkürler.
    peki ondan daha soğuk gezegenler var mı?

'İnsanların bildiği kadarıyla' yok.

• Hocam eğer ingilizceniz varsa bu videoyu kesinlikle izleyin derim.

Soğukluk değil ama Kugelblitz'e ( yani o kadar sıcak ki Big Bang'den 5.4×10−44 saniye sonraki evrenin sıcaklığı ) kadar geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Patates

Hocam eğer ingilizceniz varsa bu videoyu kesinlikle izleyin derim.

Soğukluk değil ama Kugelblitz'e ( yani o kadar sıcak ki Big Bang'den 5.4×10−44 saniye sonraki evrenin sıcaklığı ) kadar geliyor.

İngilizce altyazılısı var mı hocam ? Bilgisayara geçince izlerim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Patates

Hocam eğer ingilizceniz varsa bu videoyu kesinlikle izleyin derim.

İngilizce altyazılısı var mı hocam ? Bilgisayara geçince izlerim.

Sanmıyorum altyazılısı olacağını hocam.Bir belgesel değil sonuçta bu konular hakkında video yapan bir Youtube kanalı.Ama adam çok iyi anlaşılıyor yani altyazıdan anlayabilirseniz konuşurken de anlarsınız rahatlıkla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.