Şimdi Ara

0 Dan Site Tasarlama Kodlama Ve Siteye Kodu Koyma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Ben 0 dan site yapımına başlıyorum ilk önce fotoshop yani cs4 bilgim var az biraz idare ediyorum site yapabilmek için en önce sadece cs4 ile çizip sonra firefox ile kodlayıp sonra ise web sitesi alıp oraya mı koyucaz bu aşamaları sırayla söyleyip sora nasıl yapıcağımı anlatabilirmisiniz biliyorum bayağı uzun olucak ama bilgisayar işlerinden kolayca anlarım bunuda rahatça anlayabilirim umarım her madde için siz anlatırsanız veya videolu bir ders linki verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julimezar -- 22 Ocak 2013; 22:56:11 >

• "PSD to HTML/CSS'' şeklinde aratırsan bir çok kaynağa ulaşabilirsin.

http://net.tutsplus.com
    http://webdesign.tutsplus.com

Yukarıda yazdığım sitelerde konu ile ilgili herşey fazlası ile var.

İhtiyacın olanlar :

PS
    Kod editörü (Ücretsiz Notepad++ ya da ücretli olarak Sublime Text 2'i öneririm)
    Web tarayıcı (Firefox için Firebug eklentisine bakmanı öneririm (şimdi bir anlam ifade etmeyebilir ama ileride anlayacaksın))

İlk başta bunların dışında birşeye ihtiyacın yok. Elbette belli noktalarda JavaScript ve JQuery gibi JavaScript kütüphanelerini kullanman gerekebilir, gerecektir. Yazdığım sitelerde bunlarla ilgili de pek çok kaynak var zaten. Js dışında, seni en zorlayacak şey muhtemelen CSS ile pozisyonlama olur.

Son olarak bu işin Front-End kısmı (Hatta bunları bilmek kendine Front-End Developer demek için yeterli değil.). Yani bu bilgilerle ancak statik web siteleri yapabilirsin. Örneğin sitede bir üyelik sistemi olacaksa sunucu tarafına kayman gerek. Bunun için de açık kaynak tarafında Php/MySQL/Apache ya da Microsoft tarafında ASP.NET (C# ya da .NET'in desteklediği başka bir dil ile birlikte), SQL Server (MSSQL olarak da geçer) ve IIS'e bakman gerekli. Elbette Java tarafında ve başka çözümler de mevcut ama yazdıklarım en popüler çözümler.

• Ben Hep Chrome Kullanırım Firefox Kullanmam Zorunlu Mu ? Birde Dediklerinin Çoğunu Anlamadım :S .
  • Abi Ben Şunu Sormak İstiyorum Ben photoshop cs6 ile sayfayı çizip hangi türk kaydediyim sonrada dreamweawer da o resmi nasıl kodlayıpta site yapıcam ordayım.
  • sıfırdan web hazırlamanın en iyi yolu flash biliyorsan flash. bilmiyorsan çok daha basite indirgenmiş şekli var o da joomla. herşey hazır sen sadece neyin nerde olması gerktiğine krar vereceksin. tabiki ufak tefek düzenlemeler için kodlama bilgin olması gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.