Şimdi Ara

0'dan Matematiği nasıl başardım ? Matematiği 0 olanlar içeri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
5
Favori
3.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar öncelikle merhabalar hepinize kolay gelsin son sınıflar için yorucu mezunlar için ise çok sıkıntılı günler sizleri bekliyor hepinize kolay gelsin.

Kendimden bahsedeyim biraz ben son derecek kötü bir düz lise mezunuyum lise boyunca Matematiği vasat sözlü notlarıyla 2 getirip geçmiş biriydim son sınıfta dershaneye yazıldığımda 9.sınıfın üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmişti ve zaten vasat olan matematiğim iyice yok olmuştu , ilk deneme sınavlarında şıklardan deneyerek 4-5 net anca çıkarıyordum sonra bu işin böyle olmayacağını anlayarak kitapları önüme aldım ve çalışmaya başladım.

Geldiğim nokta Geometrisiz (2 doğru 2 yanlışım vardı. ) 32 Matematik sorusu 28 doğru 0 yanlış oldu hatta 1 tane de çok kolay cebir sorusu dikkat hatasından gitti.

Gördüğünüz gibi bazılarına saçma gelebilir ama Türkiye'de özellikle iyi bir lisede okumayan Matematikten korkan veya başaramayacağına kendini şartlamış aklı başına yeni gelen arkadaşlar için ateşleyici bir konu olacağını düşünüyorum.

İstediğiniz soruları konunun altına yazabilirsiniz hepsini seve seve yanıtlarım.

• Hocam 3 yılda 30 doğruya ulaşmışsın.Buradaki insanlar 6 ayda nasıl ulaşacaklarını merak ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 14 Eylül 2016; 16:29:43 >
  • Ilk başta hangi kaynakları çözdünüz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk ve ikinci sene saglam çalismadiginiz belli ama son sene duzenli bir çalisma olmus.
    Son sene kullandiginiz kaynaklar ve dinlediginiz konu anlatimlari nelerdir?

• Hocam tebrik ederim. 30 net düz liseli için az değil. Ben de meslek lisesi çıkışlıyım. Senin ilk halinden bile geriyim. Gerçi bir yeri kazandım ama olsun, yine girecem sınava. Nasıl böyle 30 yaptın. Bence çok iyi bir rakam ... Elimde bir sürü matematik kitabı var ama hala baktıkça canım sıkılıyor kapatıyorum. Özel ders mi aldın? Bir de istersen yanıtlamayabilirsin ama nereyi kazandın?
  • HOCAM TEMEL OLUŞTURMAK İÇİN NE YAPTINIZ ?
    HANGİ KAYNAKLARI ÇÖZDÜNÜZ ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralmirac41

Ilk başta hangi kaynakları çözdünüz ?

Fen Bilimleri dershanesine gitmiştim ilk yıl onun ince mavi-beyaz bir kitabı vardı başlangıç oldukça idealdi güven verdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketronx1453

Hocam ilk ve ikinci sene saglam çalismadiginiz belli ama son sene duzenli bir çalisma olmus.
    Son sene kullandiginiz kaynaklar ve dinlediginiz konu anlatimlari nelerdir?

Son sene sadece deneme çözdüm . Karekök,FEM,Fen Bilimleri ve aklıma gelmeyen bir sürü kapsül.
    Video olarakta ilk 2 yıl temelim olmadığından önüme geleni izlemiştim ama YGS Matematikte konu önemsiz olduğundan pek bir faydası olmaz ama LYS için Hocalara Geldik idealdir konuyu anlamak açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezginherif

Hocam tebrik ederim. 30 net düz liseli için az değil. Ben de meslek lisesi çıkışlıyım. Senin ilk halinden bile geriyim. Gerçi bir yeri kazandım ama olsun, yine girecem sınava. Nasıl böyle 30 yaptın. Bence çok iyi bir rakam ... Elimde bir sürü matematik kitabı var ama hala baktıkça canım sıkılıyor kapatıyorum. Özel ders mi aldın? Bir de istersen yanıtlamayabilirsin ama nereyi kazandın?

Özel ders almadım ama alabilirsen büyük fayda sağlar o kesin başarmak için öncelikle Matematiği sevmen gerek , temel şart bu bence geçen gün gazetenin birinde KPSS deneme sınavı yayınlanmış bende üzerinde yemek yiyordum orada Matematik soruları gözüme çarptı yemeği bırakıp odadan kalem alıp geldim mesela başarmak için önce sevmek gerek Matematiği benim görüşüm bu.

Elektronik ve Haberleşme mühendisliği kazandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35bna -- 14 Eylül 2016; 17:06:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hukukçu01

HOCAM TEMEL OLUŞTURMAK İÇİN NE YAPTINIZ ?
    HANGİ KAYNAKLARI ÇÖZDÜNÜZ ?

Kolaydan zora gidin ve bir süre sonra önünüze geleni çözün kaynak farketmeksizin yaprak test , fasikül deneme , soru bankası , çıkmış ALES KPSS soruları hiç farketmez.

Zaten bir süre sonra her soruyu çözmeyip kalitelileri seçip çözmeye başlayacaksınız ki iş o zaman bitmiş oluyor zaten benim geometrim iyi olsa 34-35 doğru içten bile değildi , Geometriyi es geçmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IntelligentDesign

Hocam 3 yılda 30 doğruya ulaşmışsın.Buradaki insanlar 6 ayda nasıl ulaşacaklarını merak ediyor.

Burada asıl amaç yapılabileceğini görmek bence.

Herkesin algısı ders çalışma süresi birbirini tutmaz . Keza imkanlarıda ( özel ders vb.)

İster 2 ay kalsın ister 2 sene yapılabildiğini görsün herkes ilk yıl dener olmaz 2.yıl girer kazanır ama en azından yapılabildiğini görmek insana ümit moral verir ki moral bu süreçte ki en yakın dosttur.
  • Tebrikler hocam benim gözümde büyük iş yapmışsın imkanları kötü olan bir liseden mezun olmana rağmen

• sınavlar yaklaştı belki ümidi kırılanlar vardır.
    korkmayın üstüne gidin.
  • aradan 1yıl geçmiş ama soruyum ne okuyosunuz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: trafalgarrlaw

aradan 1yıl geçmiş ama soruyum ne okuyosunuz hocam

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trafalgarrlaw

aradan 1yıl geçmiş ama soruyum ne okuyosunuz hocam

Elektronik ve Haberleşme mühendisliği kazandım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.