Bildirim
0-40 Volt Çıkışlı Güç Kaynağı (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lesitin
http://electronics-lab.com/projects/power/003/index.html
Kardeş bu devrelerin konuyla ne alakası var. Açıklarsanız, bizde öğreniriz.
Başlıkta açılan konu da, simetrik çıkışlı, ayarlı 2 x 20 v. çıkış verebilen devre lazım.
Sizin önerdiğiniz, 0-30 veya 0-50v. devreler. Biz bunları biliyoruz. Bunlardan çokkkk var.
Simetrik çıkış veren " ADAM GİBİ, OPAMPLI DEVRE " önerilerinizi bekliyoruz.
İyi çalışmalar, kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Kasım 2012; 20:49:22 >
-
hocam siz bu devreleri biliyorsunuz da bunlardan iki tane yapıp simetrik çıkış alabileceğinizi bilmiyorsunuz.. sizin paylaştığınız devrelerin hangisinde akım sınırlaması var? hangisinin çıkışı geribesleme ile kontrol ediliyor? daha da önemlisi hangisi tam yük binince çökme yapmıyor? sonuçda benim paylaştığım devreler de amatör devre ama sizinkilerden kat kat iyidir.. paranız çoksa alın şundan bi tane kullanın. zaten profesyonel adam zamanını kullanacağı cihazı tasarlamakla harcamaz. parasını verir belirli kalite standartlarındaki cihazları alır kullanır.. kalan zamanını da kendine para kazandıracak cihazların tasarımı için kullanır..
-
@lesitin anlaşıldı " ADAM GİBİ SİMETRİK DEVRE " öneremeyeceksiniz.
Akıl vermek istiyorsunuz.
Atölyemde kullandığım, Akım sınırlamalı, geri beslemeli, röleli, Profesyonel cihaz var. Atölyemde simetrik çıkışlı 2 X 0-20 veya 2 X 0 -30 v güç kaynağı olsun isterim.( 3 - 5 A çift voltaj çıkışlı devre her zaman lazım olabilir.) Elektronik benim için hobi amaçlıdır. Dolayısıyla çoğu devrelerimi hazır almaktansa, kendim yapmayı tercih ederim. ( Bunun hazzını yapan bilir...) Simetrik profesyonel bir cihaz 300.- 500.- TL arasındadır.
Hobi amaçlı kullanılacaksa, bu parayı vermek anlamsızdır.
Yukarıda yapmış olduğum şeması sorunlu devre, benim için kayıp değildir. Devreyi bozarım, malzemeleri sağlam yeni çalışan devre de kullanırım.
Sizlerinde önerebileceğiniz " ADAM GİBİ SİMETRİK DEVRE " öneriniz olursa, her zaman ilgimi çeker.
Saygılarımla,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Kasım 2012; 21:48:45 >
-
Şu an merak ettim atölyenizde kullandığınız ''profesyonel'' cihaz hangi marka? önceki mesajımda belirttim işte o devrelerden 2 tane yapıp seri bağlarsanız simetrik çıkış alabilirsiniz. Ben size tasarımlarınıza para harcamayın demedim bakın sizinde söylediğiniz gibi kendi yaptığınız devre ile zamanınız ve paranız boşa gitmiş.. benim önerdiğim devreler yurt dışında ticari amaçlı kitleri satılan devreler. yani belirli standartlar üzerine üretilmiş devreler. Hobi olarak uğraştığınız bir işte bunlar gibi yada daha gelişmiş bir güç kaynağı tasarlayacak bilgiyi ve tecrübeyi kendinizde görüyorsanız tasarımlarınızı bizlerle de paylaşın, herkes faydalansın.. Sanırım sizin yaşadığınız dünyadaki para kavramı biraz farklı.. resimdeki cihaz 1500 tl nin üzerinde.. ancak ben buna halen profesyonel cihaz diyemiyorum. kaliteldir evet ama benim ihtiyaçlarımı karşılayamıyor.. işte size benim gözümde ''adam gibi'' olan bir cihaz..
http://www2.rohde-schwarz.com/en/products/test_and_measurement/Power_Supplies/NGMO2.html
-
Kullandığım cihazın markası TTechnic 3003 D III Şeması da burada 0-30 , 0-3 A. fiyatı da 110 tl. Bu paraya bu cihazı yapamazdım. Hobi amaçlı kullanılacak , bu fiyata başka bir profesyonel laboratuvar cihazı kimse öneremez. 1.500.- laboratuvar tipi güç kaynağı benim için yüksek bir fiyat ama en azından yüksekten uçmuyorum, ayaklarım yerde, kendi kullanacağım devreleri cihazları kendim yapabiliyorum. Buradaki devreleri beğenmeyenlerin de önerdikleri de ortada...
Simetrik devre önermemi istiyorsanız buradaki site de var. PCB - şema hepsi var. 2 X 5 A. toplam 10 A. kullanabileceğiniz güç kaynağı olarak önerebilirim. Atölyemde kullanmak için bundan yapacağım.
Daha iyisini önerirseniz, ilgimi çeker.
İyi günler, Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Kasım 2012; 23:08:33 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kenakord08
Bunlarda Devre şeması baskı ve montaj planları
/>
kenakord08; Hocam bu sistem elektor dergisin de yayınlanan güç kaynağı değilmiydi acaba?Hatırladığım kadarıyla 1982 tasarımı.Bir abim önermişti yapmamı ve ek olarak bir kaç öneride bulunmuştu. Üzerinde ki P1 potunu bulabilirsem Tel yoksa 1-2W'lık kaliteli bir pot olmasını önermişti sebebi ise ayarlarken voltaj sapmalarını önlemek. 2N3055 yerine plastik tip daha güçlü pwr transistor değiştirebileceğimi hatta güçlü tek bir darlington kullanıp BD241 ve 2N3055 leri iptal edebilirsin demişti. Bende yapmayı düşünüyorum sistem üzerindeki değişiklikler konusunda sizin öneriniz nedir. Öneride bulunan abimin tavsiyesi konusunda neler önerebilirsiniz ve nasıl bir değişiklik söz konusu olur yardımcı olabilirmisiniz?(güç tek bir darlington kullanıp BD241 ve 2N3055'leri iptal edebilirsin dediği kısmı nasıl yapmalıyım kestiremedim açıkcası)
-
Selamlar.
Arkadaşlar . kalite ve profesyonel cihaz konusunda Lesitin arkadaşımıza tamamen katılıyorum. Buradaki amaç soruyu soran öğrenci arkadaşımızın istediği şeyi verebilmek olmalı. Ve maalesef Lesitin ve kenakord08 abimizin verdikleri devreler dışında verilmiş olan hiçbir devre maalesef kardeşimizin yapması gereken devre değil !!! Öncelikle konuyu bir aydınlatmakta fayda var :
İstenilen devre :
Arkadaşlar hoca 0-40 Volt çıkışlı simetrik kısa devre korumalı bir güç kaynağı yapıcaksınız dedi. herşeyini biz yapcaz ( Kutusu Dahil ) budur. Buradan anlaşılması gereken de , 0 ila +40VDC ve 0 ila -40VDC arasında çıkış voltajı ayarlanabilen ve kısadevre koruması ( veya en azından akım sınırlaması veya ayarlaması ) olan ve bir laboratuar güç kaynağı yapılması gerekmekte. Arkadaşımızın öğrenci olduğu da gözönüne alınarak , en düşük maliyetle ve en kolay yapabileceği devreyi bulmamız gerekmekte sonuç olarak. Yazılan tüm başlıkları okuduktan sonra aklımda en az 2Amper kaldığından , o şekilde arama yaparak birkaç devre şeması buldum. Fakat şu an tekrar baktığımda 2Amper diye bir önşart bulunmadığını farkettim. O kadar konuya uymayan devreler verilmiş ki , konunun aslından uzaklaşılmış. Şimdilik bulabildiğim şemaların linklerini veriyorum ve tekrardan devrenin verrbileceği akım miktarını kaale almadan tekrar bir araştırma yapmam gerekiyor.
http://www.eleccircuit.com/circuit-power-supply-regulator-01-50v-1a-by-ic-ca3130-ca3086-2n3055/
http://www.eleccircuit.com/circuit-power-supply-regulator-switching-0-50v-5a-by-tl494-mj15004/
http://www.eleccircuit.com/l296-switching-power-supply-regulator-0-40v-4a/
http://www.eleccircuit.com/power-supply-regulator-0-50v-2a-by-ic-lm723-transistor-2n3055-bd140-a671/
Arkadaşlarımız , bu devrelerin hiçbirisi simetrik değil diye sormasınlar , çünkü bu devrelerden herhangi birisinden 2 adet yapıldığında simetrik bir devre elde edilmiş olacaktır. Şayet tamamen transistörlü ve 40VDC ve üzerine çıkabilen bir devre bulabilseydim onu önerecektim. Bu durumda NPN ler PNP yapılıp , diyot kondansatör gibi yönlü malzemelerin yönünün ters çevrilmesi ile otomatik olarak negatif güç kaynağı elde edilmiş olacaktı. Ama maalesef bulduğum en baba devre 0-30VDC çalışyordu. Oturup o 0-30VDC çalışan devrede de modifikasyonlar yaparak 40-50VDC lere çıkartmak mümkün olsa da harcanacak emek ve zamana değmeyecek diye düşündüğümden direkt sonuca gidecek devre önerilerinde bulunmayı tercih ettim açıkçası...
Saygılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: photos
Kullandığım cihazın markası TTechnic 3003 D III Şeması da burada 0-30 , 0-3 A. fiyatı da 110 tl. Bu paraya bu cihazı yapamazdım. Hobi amaçlı kullanılacak , bu fiyata başka bir profesyonel laboratuvar cihazı kimse öneremez. 1.500.- laboratuvar tipi güç kaynağı benim için yüksek bir fiyat ama en azından yüksekten uçmuyorum, ayaklarım yerde, kendi kullanacağım devreleri cihazları kendim yapabiliyorum. Buradaki devreleri beğenmeyenlerin de önerdikleri de ortada...
Simetrik devre önermemi istiyorsanız buradaki site de var. PCB - şema hepsi var. 2 X 5 A. toplam 10 A. kullanabileceğiniz güç kaynağı olarak önerebilirim. Atölyemde kullanmak için bundan yapacağım.
Cihazınız gerçekten profesyonelmiş.. panelmetrelerin icl7107 ile yapılmış olması cihazı daha da profesyonel yapıyor..
Bakın elektronik ile hobi olarak uğraşıyorsanız bırakın öyle kalsın. başkalarının ihtiyaçlarını yüksekten uçmak olarak değerlendirmek size düşmez.. bu tür cihazlara talep varki üretiliyor.. alın size bir örnek vereyim; nokia nın yetkili servislerinin tamamında her teknisyen masasında yukarıdaki benzeri bir cihaz olması gerekiyor. bu en basiti daha diğer ekipmanları saysam inanmakta güçlük çekersiniz.. açıkcası o servisteki görev için sizin ultra profesyonel güç kaynağınız da iş görür ama nokia belirli standartları sağlayamayan servislere yetki vermiyor.. aslında iyide yapıyor. sizin güç kaynağı neye göre kalibre edildi?hata-sapma oranı nedir? göstergeler nekadar doğru çalışıyor?çıkıştaki gerilim nekadar stabil? bunlar hakkında en ufak bir fikriniz varmı? 110 tl yi verdim en iyi makina bende edasıyla mesaj atıyorsunuz ama sırf bu servisteki cihazların kalibrasyonu için her birine ödenen para sizin güç kaynağından bir kaç tane almaya yeter.. yüksekten uçuyorum değilmi? üzgünüm ama gerçek bu...
-
quote:
Orijinalden alıntı: untayk
Selamlar.
Arkadaşlar . kalite ve profesyonel cihaz konusunda Lesitin arkadaşımıza tamamen katılıyorum. Buradaki amaç soruyu soran öğrenci arkadaşımızın istediği şeyi verebilmek olmalı. Ve maalesef Lesitin ve kenakord08 abimizin verdikleri devreler dışında verilmiş olan hiçbir devre maalesef kardeşimizin yapması gereken devre değil !!! Öncelikle konuyu bir aydınlatmakta fayda var :
İstenilen devre :
Arkadaşlar hoca 0-40 Volt çıkışlı simetrik kısa devre korumalı bir güç kaynağı yapıcaksınız dedi. herşeyini biz yapcaz ( Kutusu Dahil ) budur. Buradan anlaşılması gereken de , 0 ila +40VDC ve 0 ila -40VDC arasında çıkış voltajı ayarlanabilen ve kısadevre koruması ( veya en azından akım sınırlaması veya ayarlaması ) olan ve bir laboratuar güç kaynağı yapılması gerekmekte. Arkadaşımızın öğrenci olduğu da gözönüne alınarak , en düşük maliyetle ve en kolay yapabileceği devreyi bulmamız gerekmekte sonuç olarak. Yazılan tüm başlıkları okuduktan sonra aklımda en az 2Amper kaldığından , o şekilde arama yaparak birkaç devre şeması buldum. Fakat şu an tekrar baktığımda 2Amper diye bir önşart bulunmadığını farkettim. O kadar konuya uymayan devreler verilmiş ki , konunun aslından uzaklaşılmış. Şimdilik bulabildiğim şemaların linklerini veriyorum ve tekrardan devrenin verrbileceği akım miktarını kaale almadan tekrar bir araştırma yapmam gerekiyor.
http://www.eleccircuit.com/circuit-power-supply-regulator-01-50v-1a-by-ic-ca3130-ca3086-2n3055/
http://www.eleccircuit.com/circuit-power-supply-regulator-switching-0-50v-5a-by-tl494-mj15004/
http://www.eleccircuit.com/l296-switching-power-supply-regulator-0-40v-4a/
http://www.eleccircuit.com/power-supply-regulator-0-50v-2a-by-ic-lm723-transistor-2n3055-bd140-a671/
Arkadaşlarımız , bu devrelerin hiçbirisi simetrik değil diye sormasınlar , çünkü bu devrelerden herhangi birisinden 2 adet yapıldığında simetrik bir devre elde edilmiş olacaktır. Şayet tamamen transistörlü ve 40VDC ve üzerine çıkabilen bir devre bulabilseydim onu önerecektim. Bu durumda NPN ler PNP yapılıp , diyot kondansatör gibi yönlü malzemelerin yönünün ters çevrilmesi ile otomatik olarak negatif güç kaynağı elde edilmiş olacaktı. Ama maalesef bulduğum en baba devre 0-30VDC çalışyordu. Oturup o 0-30VDC çalışan devrede de modifikasyonlar yaparak 40-50VDC lere çıkartmak mümkün olsa da harcanacak emek ve zamana değmeyecek diye düşündüğümden direkt sonuca gidecek devre önerilerinde bulunmayı tercih ettim açıkçası...
Saygılar.
Tamda anlatmak istediğim şeyi yazmışsın forumda her kez bi link paylaştı ama benim durmumu anlayan bi tek sen varsın. Bu devrelerden hangisini yapmamı önerirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lesitin
quote:
Cihazınız gerçekten profesyonelmiş.. panelmetrelerin icl7107 ile yapılmış olması cihazı daha da profesyonel yapıyor..
Bakın elektronik ile hobi olarak uğraşıyorsanız bırakın öyle kalsın. başkalarının ihtiyaçlarını yüksekten uçmak olarak değerlendirmek size düşmez.. bu tür cihazlara talep varki üretiliyor.. alın size bir örnek vereyim; nokia nın yetkili servislerinin tamamında her teknisyen masasında yukarıdaki benzeri bir cihaz olması gerekiyor. bu en basiti daha diğer ekipmanları saysam inanmakta güçlük çekersiniz.. açıkcası o servisteki görev için sizin ultra profesyonel güç kaynağınız da iş görür ama nokia belirli standartları sağlayamayan servislere yetki vermiyor.. aslında iyide yapıyor. sizin güç kaynağı neye göre kalibre edildi?hata-sapma oranı nedir? göstergeler nekadar doğru çalışıyor?çıkıştaki gerilim nekadar stabil? bunlar hakkında en ufak bir fikriniz varmı? 110 tl yi verdim en iyi makina bende edasıyla mesaj atıyorsunuz ama sırf bu servisteki cihazların kalibrasyonu için her birine ödenen para sizin güç kaynağından bir kaç tane almaya yeter.. yüksekten uçuyorum değilmi? üzgünüm ama gerçek bu...
Sıkıntınız ne? Bize ne nokia dan, servis ekipmanlarından, konu ile ne alakası var.Siz merak edip sordunuz, kullandıklarımı yazdım. Dalga geçesiniz diye mi ? Sıkıntınız ne? kullandığım cihazların hobi amaçlı olduğunu yazdım. Hobi ile uğraşanlara bu ekipmanlar çok bile. Elektronik benim için hobi amaçlıdır ve hep öyle kalacaktır. Kullandıklarım çoğu hobi ile uğraşanlarda yok bile... Sizi rahatsızeden ne , ne alakası var konu ile oradan buradan mevzuya bodozlama dalıp alkasız, alakasız konulara yönlenmeye çalışıyorsunuz.
kibirinizden uçacağınıza, elektroniğin kenarından köşesinden, artık ne anlıyorsan site de insanlara yardımcı olun. Bakın yukarıda öğrenciler soru soruyor, Siz 1.500.- tl lık cihazlardan güya nokianın bizim hayal bile edemeyeceğimiz ekipmanlarından bahsediyorsunuz. Bize ne? Size ne?
İsterseniz bir aynaya bakın. Elektronik adına nelerden bahsedenin kim olduğunu tanımaya çalışın.
Bu yazıya da cevap vermeyin artık size yazmak bana zul gelir...
Kendinize iyi bakın. Kibirden de uzak durun. Kasılmak, kibir İyi bir şey değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 5 Kasım 2012; 0:47:41 >
-
http://www.eleccircuit.com/wp-content/uploads/2008/06/circuit-variable-regulator-0-50v-2a-by-ic-lm723-2n3055.jpg
http://electronics-lab.com/projects/power/003/index.html
http://www.malzemesepeti.com/LM10?filter_tag=LM10
http://bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=756192&kategori=78#ara
Bu 3 devrenin aktif malzemelerinin fiyatlarını araştırınız ve en ucuz olanını yapınız. Herbirisi de işinizi görecektir.
Yapımına karar verdiğinizi belirtirseniz teknik olarak size fikirler verip yardımcı oluruz forumumuzda sayın kardeşim.
Saygılar...
-
quote:
''Atölyemde kullandığım, Akım sınırlamalı, geri beslemeli, röleli, Profesyonel cihaz var.''
''Kullandığım cihazın markası TTechnic 3003 D III''
quote:
''kullandığım cihazların hobi amaçlı olduğunu yazdım.''
quote:
quote:
''1.500.- laboratuvar tipi güç kaynağı benim için yüksek bir fiyat ama en azından yüksekten uçmuyorum, ayaklarım yerde,''
quote:
başkalarının ihtiyaçlarını yüksekten uçmak olarak değerlendirmek size düşmez.. bu tür cihazlara talep varki üretiliyor..
insanlara yardımcı olup olmamak benim kontrolümde. kaldı ki sizden daha fazla yardımcı olduğumu düşünüyorum. örnek verdiğim konuları kibir olarak algılamanızı anlayamadım. sonuçta o cihazlara ve ekipmanlara sahip olan ben değilim. evet konu hakkında bilgim var ve kaliteli birşey gördüğümde örnek almasını bilirim. siz kendi cihazınız için profesyonel dediniz sonradan hobi amaçlı olarak çevirdiniz. bende cihazınızın nekadar profesyonel olduğunu sorguladım. yazdıklarımda yanlış birşey yok. sanırım olayı yanlış algılayıp farklı taraflara çeken sizsiniz. ben buarada başından beri kibiri değil kaliteyi savunuyorum.. her yazdığıma bukadar alınıp tavır yapacaksanız sizinle daha fazla muhatap olmayalım. burası bir teknoloji forumu herkes kendi standartlarında görüşlerini sunabilir öyle değil mi ?
-
Belki farkında değilsiniz ama iğneleyici bir uslübünüz var. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: slayer_ank
quote:
/>
kenakord08; Hocam bu sistem elektor dergisin de yayınlanan güç kaynağı değilmiydi acaba?Hatırladığım kadarıyla 1982 tasarımı.Bir abim önermişti yapmamı ve ek olarak bir kaç öneride bulunmuştu. Üzerinde ki P1 potunu bulabilirsem Tel yoksa 1-2W'lık kaliteli bir pot olmasını önermişti sebebi ise ayarlarken voltaj sapmalarını önlemek. 2N3055 yerine plastik tip daha güçlü pwr transistor değiştirebileceğimi hatta güçlü tek bir darlington kullanıp BD241 ve 2N3055 leri iptal edebilirsin demişti. Bende yapmayı düşünüyorum sistem üzerindeki değişiklikler konusunda sizin öneriniz nedir. Öneride bulunan abimin tavsiyesi konusunda neler önerebilirsiniz ve nasıl bir değişiklik söz konusu olur yardımcı olabilirmisiniz?(güç tek bir darlington kullanıp BD241 ve 2N3055'leri iptal edebilirsin dediği kısmı nasıl yapmalıyım kestiremedim açıkcası)
Merhaba Murat bey..
Evet bu devre elector dergisinden alıntıdır .. Yaparken bazı değişiklikler yaptım elbetteki. Başta transistörleri MJ15003 kullandım daha sonra P1 ve P2 potlarını çok turlu kaliteli olanlardan kullandım. ve bunların serilerindeki dirençlerin değerlerini yükselttim ve 45 volta göre kalibre ettim.. Daha sonra beslemede 3 amper 32 volt AC gerilimi 42 volt 5 amper olarak seçtim ve beslemedeki kondansatorün kapasite ve voltajlarını yüksek tuttum.. Çıkışlardada 7107 İle yapılmiş Voltmetre ve ampermetre kullandım... Kısaca Yaptığım değişiklikler bunlar..
Dolayısıyle yıllardır kullanırım hiç falso vermedi ve tüm ihtiyaçlarıma karşılık veriyor.. bundan 2 adet yaptım bazen yüksek güçlü amplifierlerde testlerde bile kullanabiliyorum.... Saygılar..
Merhaba Kenan Abi.
Bir kaç sorum olacaktı.
Sanırım her 2N3055 yerine MJ15003 kullandınız yani 3 adet MJ15003. Peki MJ15003'leri sürmek için gene orjinalindeki gibi BD241'mi kullandınız acaba?Normal emiter bacaklarında kullanılan 1W'lık R17-20 direnç'leri değerini tam göremedim 0.022R diye okuyorum bu direnç'lerin değerlerin de bir değişiklik yaptınız mı acaba?P1 ve P2 pot'larına seri dirençler üzerinde tam olarak nasıl bir değişiklik yaptınız? Daha detaylı anlatma şansınız varsa cok memnun olurum bende kendime 1 adet yapmayı düşünüyorum o sebepten ötürü...
Tekrar'dan teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: certy
quote:
Bu devre çalışıyor. Benim atölyede var. Simetrik Dijital voltmetre yapıldı.
Benim atölyede var. Simetrik Dijital voltmetre yapıldı. Uzun zamandır kullanıyorum. + 20 . - 20 ( 0- 40 v.) kullanabiliyorum. 90w. Trafo, kocaman soğutucuda var ve sorunsuz kullanıyorum.
İyi çalışmalar, Kolay gelsin...
Güç kaynağının içindeki volt metrelerin dokümanları var mı acaba?
Arkadaşım bu sorunuzu göremediğim için yanıt veremedim. Az önce forumda birşey ararken gözüme takıldı. 7107 voltmetre şema ve baskı devresini istemişsiniz.
7017 voltmetre baskı devre İndirebilirsiniz.
İyi çalşmalar, Kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 25 Kasım 2012; 13:52:01 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: slayer_ank
quote:
/>
Merhaba Murat bey..
Evet bu devre elector dergisinden alıntıdır .. Yaparken bazı değişiklikler yaptım elbetteki. Başta transistörleri MJ15003 kullandım daha sonra P1 ve P2 potlarını çok turlu kaliteli olanlardan kullandım. ve bunların serilerindeki dirençlerin değerlerini yükselttim ve 45 volta göre kalibre ettim.. Daha sonra beslemede 3 amper 32 volt AC gerilimi 42 volt 5 amper olarak seçtim ve beslemedeki kondansatorün kapasite ve voltajlarını yüksek tuttum.. Çıkışlardada 7107 İle yapılmiş Voltmetre ve ampermetre kullandım... Kısaca Yaptığım değişiklikler bunlar..
Dolayısıyle yıllardır kullanırım hiç falso vermedi ve tüm ihtiyaçlarıma karşılık veriyor.. bundan 2 adet yaptım bazen yüksek güçlü amplifierlerde testlerde bile kullanabiliyorum.... Saygılar..
Hocam ben bu devreyi 2 ayrı plakete delikli ve bakır plaket yapıp denedim fakat bir türlü çalıştıramadım acaba nerde hata yapıyorum henüz anlamış değilim çok cins bi devreye benziyor 2 haftadır bu devreye kafa patlatıyorum sorunu henüz çözebilmiş değilim...
sizce nerde hata yapmış olabilirim ?? ben 2n 3055 yerine 2n 3773 kullandım devre neden çalışmıyor anlamadım gitti yaww
-
Evet ben trafoyu degıstırıp tekrar deneyecegım. Yıne olmazsa kesınlıkle entegrelerı degıstırecem... Ya ılk defa boyle sorun yasıyorum...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok yok yok olmuyor arkadas ben bu lanet devreyı ne yapıp ettıysem bır turlu calıstıramadım arkadas Allah kahretsın entegre degıstırıyorum yok trafo degıstırıyorum yok calısmıyo Allahın belası bende attım bı koseye sımdı bana adam akıllı Lm 317 entegresıyle yapılan 5 amperlık guc kaynagını yapacam bu aptal devreden bın kere daha ıyıdır...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kenan Ustanın verdiği devre çalışıyor ben yaptım kullanıyorum hatta birçok hazır dijital göstergeli (iş yerinde TES marka var) cihazdan daha güzel Ama US+ ve US- girişleri ne işe yarar bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t u r g a y -- 19 Nisan 2013; 9:48:18 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X