Şimdi Ara

0,4 Mbps Download - 2,4 Mbps Upload ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, son çare olarak yazmak istedim belki biri daha tecrübelidir.

Evde 24 Mbps hızlı internet bağlı. (Efektif hız 22 Mbps)
    Modem Zyxel marka wmg3312-b10b model (TTNet kampanya modemi)
    Ağda ethernet ile 1 smart TV, wi-fi ile 1 laptop, 4 telefon, 2 tablet bağlı. (Toplam 8)

Laptop ile telefonlardan biri üzerinde hız testleri maksimum 0,4 Mbps çıkıyor. (Tarayıcılar sayfa açamıyor)
    Diğer cihazlardan test yaptığımda ise 21 - 22 Mbps arası hızında. (Normal)
    Fakat tüm cihazlarda upload hızı 2,0 ila 2,4 Mbps arasında çıkıyor. (Tamamı normal)

Modem firmware güncelledim, silbaştan kurulum yaptım.
    Çakışma olabilir diye tüm cihazlara network mapten statik DHCP ekledim. Çakışma yok.
    Laptop üzerinde tam sürüm Panda Antivirüs ile tarama yaptım, temiz.
    Hızı düşük olan diğer telefon android, hard format attım.
    DNS, VPN, proxy vs hiç bir şey kullanmıyorum.

Bu iki cihaz hâlâ çok düşük hızda download alıyor fakat upload hızı normal, -tüm bu bilgiler ışığında- neden olabilir?

• Merhaba,

Modem arayüzünde hat değerlerinin olduğu bir bölüm var,oranın bir görüntüsünü çekip atabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleveruser

Merhaba,

Modem arayüzünde hat değerlerinin olduğu bir bölüm var,oranın bir görüntüsünü çekip atabilir misin?

Değerlere baktım, normal gayet SNR vs.
    Telefon başka modemler ile de sorun yaşamakta.
    İkinci defa hard format attım, yine aynı.
    Bu durumda anlaşılmakta ki bağlantı veya modemde sorun yok.
    Diğer 6 cihaz 21 mbps download almakta.
    En son firmware silip yeniden yükleyeceğim.
    Ama virüs olsa hard formatta gider.
    Laptopa ise dokunamıyorum.
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Telefonun markasını paylaşabilirsen, daha detaylı bilgi aktarmaya çalışıcam ?
  • Yavaş olan telefon ZTE T70
    Yavaş olan laptop WiFi card Realtek on 32 bit Vista

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Teşekkür ediyorum sıkıntı şimdi netleşti, VDSL bağlantılarda saha dolablarında internet bağlantılarının geldiği kartlar vardır, saha dolabı erişim kartları, chipset kaynaklı yazılımsal çakışma durumu var sizin.
    Ve saha dolabınızın önüne gittiğinizde dikkatli bakın ZTE t7 tip fiber kabin erişimi yazacaktır.
    Bağlantı probleminiz bu yüzden.
    Realtek genel manada sıkıntılı chipset içeriği ve en örnek konusu lenovo g580 wifi problemleri olarak bir çok forumda problemleri var erişimle alakalı genel manada sizin durum bundan ibaret.

Durum değerlendirilmesi yaptığımıza göre çözüme gelelim, telefon ile alakalı çözüm maalesef zor çünkü chipsetler aynı birtanesi büyük tabanlı birtanesi mikro tabanlı bundan kaynaklı çakışıyor ve buna benzer bir durum da xiaomi laptop,mobil telefonlarda da yaşanmaktadır.

Driver olarak da gerçekten işin ehli bir anakart chipset tamircisine wifi adaptörünü atheros olarak değiştirebilirsin.

Aslına bakarsan internet servis sağlayıcın yapar mı bilmem ama ZTE saha dolabı kartını ALCATEL'e çevirirlerse kökten çözülür bu problem.

• cleveruser C kullanıcısına yanıt
    Dikkatli okuyunca anladım. Telefon çok sıkıntı olmuyor 30 GB internet dahil tarifeme bir şekilde idare ediyorum.
    Ama telefon wi-fi her yerde böyle oldu. Mutlaka bir yerde ZTE değil farklı markalı kutu vardır.
    Şehrin 4-5 farklı ilçesinde farklı farklı wi-fi denedim, yine aynı.
    Ve bir de bugüne dek böyle bir sıkıntım yoktu. Son ay birden bire oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 MB/s kaç mbps eder?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Merhaba,

Wi-fi olayını çok fazla zaten kutuya bağlamıyorum, realtek serisinin ehternet port yazılımı çok güçlüdür ki ben masaüstü pc üzerinde onu kullanıyorum, orada da size belirttim, realtek wi-fi yazılımları berbat ötesinde bir durumda şu an.
    Windows 10 ya da 8 kullanıyor iseniz ya da 8.1 pro bir güvenlik duvarı güncellemesi var, ondan sonra wi-fi üzerinden düşüyorsunuz zaten yani orada da paylaştığım üzere anakart chipsetten anlayan sağlam biri varsa onu atheros olarak değiştirsin sizin problem kökten çözülecektir.

Ek not : Bir internet servis sağlayıcı avrupa ya da türkiye farketmeksizin genelde hep ZTE,ALCATEL,HUWAEİ saha dolabı kartları kullanıyorlar ha bu iyi olup olmadıkları tartışılabilir fakat maliyet olarak gayet bir şirket içeriğine uygun şekilde yönlendirirler.
    Türkiye'deki genel sıkıntı bu kartların saha dolablarında ve ana santralde az bulunması ve yeterli olmamasıdır.
    Türkiye içeriğindeki en sağlam kablolu bağlantı hizmeti ADSL ve Gpon sistemdir yani orjinal Fiberoptik sistemdir.

Doğrudur huwaei kullanıldığını ben de biliyorum. Kutudan olma sorunu bana da mantıklı geldi. Ethernetten bağlanıncada aynı sıkıntı devam ediyor çünkü. Sadece laptop olsa yine sorun alanı daralacak ama telefonda da var. Diğer 3 telefon samsung oldugu için sıkıntı yok.

Merhaba,

Sizinle paylaşımda bulunduğum iletilmiş ve sorunu çözdüyse ne mutlu sıkıntı yok demektir, çünkü bizzat yaşamış olduğum sorunlar sonucunda yapmış olduğum çok detaylı araştırmalar sonucunda bu bilgilere ulaştım.
    Artık sorunlar ve çözümlerini biliyorum diyebilirim.
    Bir sıkıntı gelmeden öğrenilmiyor zaten tecrübe bedava kazanılmıyor. Bende umarım çözerim, paylaşırım.

Turkcel ZTE T70 problemini tesadüfen pilimin %20 altına düşüp telefonun otomatik olarak Bluetooth kapaması ardından çözdüm. Bluetooth açıkken hız aşırı düşük. Neden bilemiyorum. Akıllı bileklik ve kablosuz kulaklık kullandığım için sürekli açık. Ama Bluetooth kapalı iken hız 23 Mbit.

Laptop problemide şöyle çözüldü. Norton kurdum, sorun devam etti. Combofix kurdum. Sorun çözüldü.

Laptop tamam trojan olabilir ama Bluetooth ne alaka anlayamadım.

2.4 ghzde çalışıyor Bluetooth cihazlarıda routerınızda wireless profesyonel bölümünde Bluetooth-co’lu bir bölüm olması lazım pre-empty deneyin olmadı etkin olarak çalıştırın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.