Şimdi Ara

0-30 volt güç kaynağı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar link teki güç kaynağını yapan vamı benim devrdeki sorun volt yarlaması yapıyor ama akım ayarı yapmıyor. yüke binince volt sıfırlanıyor ve güç tansistörü aşırı ısınıyor

http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mernis35 -- 23 Haziran 2013; 20:51:29 >

• resim

0-30 volt güç kaynağı yardım
  • Bu devreden hazırlamıştım. Sorunsuz çalışıyordu. Akım ayarlı olduğu için, akımı ayarlayan potansiyo metre ayarı kısıksa, devre yüke binince voltajı sıfırlayabilir.
    Akım potunun bağlantılarını kontrol edin derim...
  • Maliyeti ne kadar oldu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Bu devreden hazırlamıştım. Sorunsuz çalışıyordu. Akım ayarlı olduğu için, akımı ayarlayan potansiyo metre ayarı kısıksa, devre yüke binince voltajı sıfırlayabilir.
    Akım potunun bağlantılarını kontrol edin derim...

potta sıkıntı yok hocam opampın bi bacağı soğuk lehim gibi geldi . üzerinden geçince düzeldi bu seferde 2.2 k çok ısınmaya başladı elimle tutamıyorum. 12 voltluk dc motor bağladım volt ayarı güzel ama dienç nerdeyse yanacak

bu arada trafo hariç maliyeti 17 lira tuttu bi arkadaşa aldırdım malzemeleri arkadaş pek anlamıyordu bana fazla gibi geldi
  • R1 direncin ( 2K2 1 w. ) pcb den yüksekte monte edilmesi istenmiş.( Isınmadan dolayı herhalde ) Dirençle pcb arası 1 cm havada olabilir.

• Devre kaliteli devre, akım ayarı var ama kısa devre koruması yok. Simetri kullanmak istedim, kısa devre koruma olmadığından bir kaç tane güç transistörü yaktım.
    Daha sonra bu devreyi yapmaktan vazgeçtim.

Tek devre güç kaynağı olarak, belki ufak-tefek işlerde kullanılabilir de... ( ben önermiyorum)

Aynı malzemeleri kullanabileceğim akım ayarlı, kısa devre korumalı , simetrik ELEKTOR PRECISION POWER SUPPLY devre yaptım onu kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 24 Haziran 2013; 3:00:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu devreyi yaptım kullanıyorum süper bir devre diyebilirim.kısadevre koruması yok fakat akım ayarı var.isteyen ekleyebilir kısa devre korumasını ekleyebilir.ama süper bir güç kaynağı diyebilirim.bendede sorun olmuştu.ledi bile yakarken uyarı veriyordu akım potunun ayağının birini ters bağlamışım düzeltince düzeldi gayet memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

bu devreyi yaptım kullanıyorum süper bir devre diyebilirim.kısadevre koruması yok fakat akım ayarı var.isteyen ekleyebilir kısa devre korumasını ekleyebilir.ama süper bir güç kaynağı diyebilirim.bendede sorun olmuştu.ledi bile yakarken uyarı veriyordu akım potunun ayağının birini ters bağlamışım düzeltince düzeldi gayet memnunum.

mrb hocam devrede ısınma sorunu varmı acaba güç transistöründe normal yükte
  • hocam bende yaptım bu devreyi bendede 2k2 direnç aşırı ısınıyor sebebi ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

R1 direncin ( 2K2 1 w. ) pcb den yüksekte monte edilmesi istenmiş.( Isınmadan dolayı herhalde ) Dirençle pcb arası 1 cm havada olabilir.

Cevabı yazıyor.
  • secollah kullanıcısına yanıt
    hocam direnç pcb den yüksekte ama yinede ısınıyor
  • edison3838 kullanıcısına yanıt
    Düşük wattlı direnç kullanıyorsanız 1/8, 1/4, 1/2 vs. vs. sorun olur. Devrede kullanacağınız direnç 2K2 1 watt olacak.

Önerim taktığınız direnci ölçün.Bazı dirençlerde tolerans çok fazla,Siz direnci ölçün, 2K2 olacak, toleransı fazlaysa ölçümlerde 1K5 veya 1K8 gibiyse bu da ısınma yapabilir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 13 Eylül 2013; 1:49:38 >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    hocam yardım edecek kimse yokmu yaptım devre gayet güzel çalışıyor ama çok ısınma var neden olabilir bu ısınma devrenin bazı elemanları çok ısınıyor sebebi nedir?
  • kondansatörler yeni mi eski mi
  • sansar_94 S kullanıcısına yanıt
    kondansatörler yeni ayrıca 2N3055 transistörde aşırı ısınıyor neden bu kadar ısınır soğutucum gayet yeterlidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

kondansatörler yeni ayrıca 2N3055 transistörde aşırı ısınıyor neden bu kadar ısınır soğutucum gayet yeterlidir

3055 ler sahte olabilir.
  • 30 voltta 3 amper çekersen atıyorum trafon 30 volt ac gerilim veriyor ise 45 volt gibi dc olur . 15 x 3 A = 45 watt transistör üzerinde harcanan güctür.

böyle bi hesap yap bakalım.
  • hocam 12v 1A de bile aşırı ısınıyor 3055 normalmidir sizce?
  • bilemem daha fazla bilgi ver bakalım. incelemeye başla köprü diyottan başla filtre kontrol transistörleri opamplar... uyguladıgın şeylerde sorun varmı . atıyorum mesela opampları cok ısıtmışsındır yanmıştır. bunun gibi cok olasılık var. ben eskiden böyle devrelrede çalışmadı mı hiç zorlamıyordum direk yeni plaket titiz bi çalışma hatalarımı görüyordum. öneririm. biraz maliyetlidir. düşe kalka ögreniriz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.