Şimdi Ara

0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
1
Favori
25.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok yok yok arkadaş yemin edecem bi daha bu devreyi yapmamaya

Deli olacam yaa nerde hata yapıyom bütün malzemeler sağlam yollar sağlam niye neden çalışmıyor bu devre bana karşı gıcığımı var arkadaş !!!

Kenan abi yarın müsait olursan senin yanına geleceğim bu devreyle beraber ben yapamıyorum arkadaş zorla değil işte olmuyor olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    çift trafo kullanıyorsun değil mi ,beslemene dikkatli bak bence karışıklık olabilir.
  • Yaw ilk elektrik verdiğimde voltaj ayarı yapıyordu 0-48 arası sonra akım potu nu çevirdim çat diye gitti voltaj sonra sapıttı şu An sadece 31 volt ile 45 volt arası ayar yapıyo ama ölü voltaj birde bu 36 volt trafo çıkışındaki filtre kondansatör lerinde halen 49 volt Dc gerilim var.

Başka POT ile denedim bu sefer yine aynı üstelik kısa devre kedi yanıyor sürekli çok turlu POT takılıyken kısa devrede yok acayip enteresan bi devre 2 X 12 volt trafonun Dc çıkışı 17-0-17 şeklinde 741 ler sağlam 723 sağlam sorun nerde ben onu anlamadım....

• Yok arkadaş yok zorla olmuyor tüm emek boşa gitti Yaw heryerine baktım yok yok

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

LM723 2x3055 ile 8A civarı alıyorum.

bende aynı yöntem ile 6 amper alıyorum.
    İlk yapttığımda 3.5 alıyordum ama ısınıyordu, sonra voltmetre ve 1x3055 daha ekledim, köprüyü büyüttüm.
    Güzel oldu, taş dirençlede fan sürdüm kutu içi buz gibi.
  • sen o devreyi bana getir. hallederiz .. nerden olduğunu anlarız..
  • Yaw niye yapamadım neden çalışmadı bu devre

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Yaw niye yapamadım neden çalışmadı bu devre

ben yaptım çalıştı. hatta bana demiştin bir ara yap çalıştır helal olsun :)

Bence bir yerde hata yapıyorsun. ben ilk yaptığımda transistörleri yanlış bağlamışım çıkış voltajı 33voltta kalıyordu ve potlar ile hiç değişmiyordu sonra farkettim hatayı düzelttim çalıştı devre. belki transistör bağlantısı yanlış. eğer transistörler bozuk ise voltaj ayarı yapmıyor. Giriş voltajı aynen çıkışa gidiyor. Bu nedenle bu tür devreler çok sakat, olaki yüksek akım çeken bir alet deniyorsun bu güç kaynağına taktın bir yere gittin. Geldiğinde bir bakarsın transistörler yanmış çıkış voltajı 30-35 volt olmuş. ve senin aletinde mefta olmuş :)

ama lm2576 gibi smps tipi devrelerde bu yok, güç kaynağı bozuldu mu çıkışa voltaj vermiyor.

• Trde smps devre yaptı biri bizmi yapmadık bilmiyorum, bu konuda sitemliyim, üzerinize alınmayın, 1982 de yayınlanmış bu devre yılının ötesinde ve kararlı demekki elden bu geliyor, ha smps devre yayınlansa bile uygun çekirdeği heryerde satan da yok. İşin aslı elektronikte baya geriyiz maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: integer

quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Yaw niye yapamadım neden çalışmadı bu devre

ben yaptım çalıştı. hatta bana demiştin bir ara yap çalıştır helal olsun :)

Bence bir yerde hata yapıyorsun. ben ilk yaptığımda transistörleri yanlış bağlamışım çıkış voltajı 33voltta kalıyordu ve potlar ile hiç değişmiyordu sonra farkettim hatayı düzelttim çalıştı devre. belki transistör bağlantısı yanlış. eğer transistörler bozuk ise voltaj ayarı yapmıyor. Giriş voltajı aynen çıkışa gidiyor. Bu nedenle bu tür devreler çok sakat, olaki yüksek akım çeken bir alet deniyorsun bu güç kaynağına taktın bir yere gittin. Geldiğinde bir bakarsın transistörler yanmış çıkış voltajı 30-35 volt olmuş. ve senin aletinde mefta olmuş :)

ama lm2576 gibi smps tipi devrelerde bu yok, güç kaynağı bozuldu mu çıkışa voltaj vermiyor.

yaw şu bc 559 transistöründen şüpheleniyorum yönü devrenin dışına doğru bakmıyor mu ? aslında aynı yönde ama voltaj ayarlanmıyor nedenini anlayamadım

o kadar hassas davranıyorum herşeyi kontrol ediyorum neden ben çalıştıramıyorum bu devreyi niye olmuyor hayatımda hiç bir devreyle bu kadar uzun uğraşmamıştım yaa

kendi kendime sorunu çözmeye çalışıyorum hiç bişe olmuyo bide şimdi başladı kısa devre olmaya

• bc559 kısa devre olunca veya çekilen akım sınırı geçince ledi yakmaya yarıyor. nerden mi biliyorum; ilk yaptığımda kısa devre olduğunda led yanmıyordu bc559'u değiştirdim led yanmaya başladı.

bence ilk önce baskı devreyi bir kontrol et belki kısa devre filan vardır. Yada pasta artığı filan varsa onu temizle soğuk lehimde olabilir. Aslında devre basit çünkü çok fazla bir eleman yok. Kulladığın dirençleri kondansatörleri ve transistörleri kontrol et. Bende komponent test cihazı var atmega8 ile yapılmış çinden aldıydım bence bu aletten kesinlikle al. transistör kontrolü inanılmaz kolay. Bence hiç bir yerde soru yok sa transistörlerde bir sıkıntı vardır.
  • quote:

bc559 kısa devre olunca veya çekilen akım sınırı geçince ledi yakmaya yarıyor. nerden mi biliyorum; ilk yaptığımda kısa devre olduğunda led yanmıyordu bc559'u değiştirdim led yanmaya başladı.

bence ilk önce baskı devreyi bir kontrol et belki kısa devre filan vardır. Yada pasta artığı filan varsa onu temizle soğuk lehimde olabilir. Aslında devre basit çünkü çok fazla bir eleman yok. Kulladığın dirençleri kondansatörleri ve transistörleri kontrol et. Bende komponent test cihazı var atmega8 ile yapılmış çinden aldıydım bence bu aletten kesinlikle al. transistör kontrolü inanılmaz kolay. Bence hiç bir yerde soru yok sa transistörlerde bir sıkıntı vardır.

yaw ilk elektriği verdiğimde çok güzel 0-48 volt ayar yaptı sonra akım potunu çevirince sapıttı

yaw sen R4 ve R16 ya hangi dirençleri kullandın ?? orjinal devrede bu dirençlerin yeri boş ben R16 ya 39 k taktım R4 e ne taktım bilmiyorum kenan abinin devresinde de bu dirençlerin yerinde 2 tane çok turlu trimpot var ne iş ??

ulan sırf bu iki direnç yüzünden devrem çalışmadıysa o dirençleri un ufak ederim valla ya

•  0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ??  0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ??

Şimdi bu devre çalışmadı mı? Al eline havyayı, referans ölçümlerden başlayalım nerede hata var diye

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Bu iki direnci bende kenan abiye sordum birşey takma dedi. Bu iki direnç maksimum akımı ve voltajı ayarlamak için. Eğer hiç birşey takmazsan maksimum 35volt 3amper alabilirsin bu devreden. Sana yanıma gel modifkasyon yapayım dediği bu iki timpot zaten. Bu sayede eğer trafon yetiyorsa çıkışı max. 45volt 5ampere ayarlayacak. eğer bu iki direnci kullanmadıysan 48volt vermesi sıkıntı. Çünkü en fazla 35v vermeli. Eğer yine delikli plakete yapıyorsan o iş biraz karışık baskı devre yapmayı dene öyle daha kolay montaj ve hata bulma.

Benim tavsiyem transistörleri kontrol etmen üzerinde.
  • quote:

Bu iki direnci bende kenan abiye sordum birşey takma dedi. Bu iki direnç maksimum akımı ve voltajı ayarlamak için. Eğer hiç birşey takmazsan maksimum 35volt 3amper alabilirsin bu devreden. Sana yanıma gel modifkasyon yapayım dediği bu iki timpot zaten. Bu sayede eğer trafon yetiyorsa çıkışı max. 45volt 5ampere ayarlayacak. eğer bu iki direnci kullanmadıysan 48volt vermesi sıkıntı. Çünkü en fazla 35v vermeli. Eğer yine delikli plakete yapıyorsan o iş biraz karışık baskı devre yapmayı dene öyle daha kolay montaj ve hata bulma.

Benim tavsiyem transistörleri kontrol etmen üzerinde.

yaw madem r4 ve r16 dirençleri boş kalacak ben neden oralara bu dirençleri taktım ??? hey Güzel Allahım yaa şimdi ben sana bişey diyimmi bu dirençleri taktım ve ilk volt verdiğimde çok turlu potans ile 0-48 arası ayar yaptım sonra ampermetre potuyla oynadım devre sapıttı ayar falan yapmadı bu iki direnci taktım 48 volt verdi ayarda yaptı bir kereye mahsus hocam ben çıkardığımda 35 volt veriyorsa sorun yok değilmi hocam ??

devreyi baskı devre üzerine el ile çizerek kurdum bence sorun bu iki dirençten kaynaklı başka da bişe yok haa unutmadan 3,3 volt zener yoktu elimde yerine 3,6 volt taktım yarım wattlık birde 820 NF bulamadım 680nf ile 100 nf yi paralel bağlayıp 780 nf yaptım son bişe daha oda 47 mf 63 volt yerine 47 mf 50 volt taktım birde sürücü transistör BD 241 yerine BD 243 taktım bunlardan dolayı da sorun çıkarabilirmi devre ??

işte resimler !!!
     0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 19 Kasım 2014; 0:02:28 >

• resme bakın ben R4 e 39 k R16 ya da 22k takmışım sırf bu yüzden bence sapıtıyo bu devre 723 ten sıfır olarak 3 tane daha var elimde soket olmadığı için direk pertinaksa lehimledim 741 lerde soket mevcut

yarını iple çekiyorum arkadaş inşallah bu yüzden çalışmıyodur yaa
  • Baskılı devreyi ters basmışsınız. Bu devre çalışmaz. PCB yeniden yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 19 Kasım 2014; 1:49:46 >
  • Aklıma geliyordu ama herhalde dikkat etmiştir diyordum

• Baskı devre doğru .. yakın özelliklerde bağlı elemanlarda doğru bunlar sorun oluşturmaz .. Çok büyük ihtimalle 2X12 volt girişinde bir hata var. çünkü baskı devrede farklı bir köprü diyot ayak bağlantısı var bunu şemaya göre düzeltmek gerekebilir... her neyse ömer bana bu devreyi getirdiğinde anlıyacağız....
    Aynı devreyi evvelki gün ben yaptım gayet güzel çalışıyor...

0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ??

• resimler gitmemiş bir kez daha deniyorum...

0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? 0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ??

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.