Şimdi Ara

Nutella'dan Türkiye'ye kötü haber (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Deadwood

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bu içi boş kuru tehdittir. kilosunu 8 tl ye verecek başka keriz ülke varsa buyursun gitsinler nereden alıyorlarsa alsınlar. dünyanın en kaliteli ve en ucuz fındığı bizde.

Doğru diyorsunuz..Hatta abartalım, ben olsam bu adamlara bir daha fındık vermem..Madem öyle deyip..Eşşek gibi gelip senden alacaklar dünyanın % 70 i bizim elimizde ayrıca en kalitelisi ve en ucuzu bizde..Bugün Nutella Nutellaysa Türkiye fındığı sayesindedir.

Abartmayalım.Nutella yani Ferrero firması komple fındık ihtiyacının sadece %30 unu Türkiye’den ihraç ediyor.Öyle dünyanın %70 i bizim elimizde filan biraz abartı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar sacmalamayin. Ne Kanada,Sili ve Avustralyasi. Ben Avustralya'da yasiyorum, burda marketteki findiklarin hepsi Turkiye'den geliyor. Kilosuda 40 AUD (118 TL); eger ucuz ve kaliteli olsaydi zaten biz Avustralya'da Avustralya findigi yerdik.

Aynisi fistik (pistachio) icinde gecerli, ici acilmis fistiklar ABD'den kilosu 60 dolara geliyor. Ama Avustralya'da fistik uretir, fakat ikisinin tadina baktiginizda bariz ABD findigi daha kalitelidir. Bu nedenden oturu yemek vs icin kullanimda yine amerikan fistigi tercih ediliyor.

Turkiye dedigin findigin kilosunu 10 liraya satan ulke. Kesinlikle bati ulkelerinin bu fiyatin altinda findik satacagini zannetmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peanuts

Ben şunu anlamıyorum madem aynı fındıktan üretiliyor bu çikolatalar, İtalya, Almanya, İsviçre gibi ülkelerin çikolatalarıyla bizimkiler arasında neden dağlar kadar fark var.

Cikolatada ayni zamanda sut urunleri (sut, tereyagi vs) de kullanilir. bu konuda Turkiye zayif.

Ha Turkiye'den kotu cikolata urunleri yapan yok mu var, misal ABD'deki Hershey's in tadina bakarsan anlarsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanal84

quote:

quote:

bu içi boş kuru tehdittir. kilosunu 8 tl ye verecek başka keriz ülke varsa buyursun gitsinler nereden alıyorlarsa alsınlar. dünyanın en kaliteli ve en ucuz fındığı bizde.

Doğru diyorsunuz..Hatta abartalım, ben olsam bu adamlara bir daha fındık vermem..Madem öyle deyip..Eşşek gibi gelip senden alacaklar dünyanın % 70 i bizim elimizde ayrıca en kalitelisi ve en ucuzu bizde..Bugün Nutella Nutellaysa Türkiye fındığı sayesindedir.

Abartmayalım.Nutella yani Ferrero firması komple fındık ihtiyacının sadece %30 unu Türkiye’den ihraç ediyor.Öyle dünyanın %70 i bizim elimizde filan biraz abartı.

Nutella nın aldığı değil Dünya fındık üretiminin % 70 i bizde..Hem ucuz hem kaliteli hem en çok bizde..Tabiri caizse eşek gibi senden alacak.

• Vayyyy bee... Onlar 10 tL den aliyor. Peki ya biz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woddy -- 3 Kasım 2017; 16:15:50 >
  • Türkiye'nin de umrundaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkat

Sen adamları Türkiye de algı operasyonları ile bitirmeye kalkarsan gider başka yerden alır tabi.

Hadi adamların almadığı fındığı meşhur torku nuz alsın hadi.

bana da bu mantıklı geldi, torkuyu övüp nutellaya söven büyük bir kesim ortaya çıkarıldı bunun farkında olmamaları imkansız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

Bu habere sevinen muhalifler var.
    İşte bu kafa yüzünden hep yönetileceksiniz. Asla iktidar olamayacaksınız.

Tam tersi sizin gibi Torkucu ak vatandaşlar sevinir. El birliği ile yok palm yağı, yok gavur malı diye diye boykot ettiniz.
  • doların euronun çıkmasının sebebi nutella olabilir

bence suçlu nutella
  • Tüketicinin sevinmesi lazım.
    Üretici zaten her türlü toptancının ve devletin eline bakıyor fiyatlarda hiçbir dahli yok çünkü birleşip isyan edemiyorlar.

Bütün fiyatı belirleyen çakal toptancı ve fındık tacirleriydi. Nasılsa hazır alıcı var diye üreticiden 10 liraya aldığını 40 liralara varan fiyatlarla satıyorlardı. 40 lira euro bazında bile az bir rakam değil. Üstelik fındıklarda hiçbir ürünümüzde olmadığı gibi kontrol olmadığından ilaç, zehir, aflatoksin vb kalıntısı kabul edilen miktarları aşıyordu.

Tüketici olarak daha ucuza fındık yeriz haber gerçekse
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Nutella nın aldığı değil Dünya fındık üretiminin % 70 i bizde..Hem ucuz hem kaliteli hem en çok bizde..Tabiri caizse eşek gibi senden alacak.

Hayır adamlar uyanık. Birçok çiftçiye ve ülkeye fındık fidanı vererek ürün yetiştirmesini istiyor.
    Yani birçok yerde fındık ürettirerek kaliteli ürün çıkarmaya, tek ülkeden fındık almamak için uğraşıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

%70 i sende ama abartmayın o kadar.Ferrero markası fındık ihtiyacının sadece %30 ünü Türkiye’den sağlıyor.Yani %70 i sende ama Nutella, Kinder çıkolata gibi birçok markayı elinde bulunduran firma fındığın %30 unu senden alıyor.Ve o %30 u başka yerden alması çok zor değil.Ama senin onun gibi ciro yapan sürekli üretip tüketen bir firma bulman ve fındığını satman kolay değil.O farka dikkat çekmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanal84 -- 3 Kasım 2017; 21:15:15 >

• Nutella'dan Türkiye'ye kötü haber

iyi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 3 Kasım 2017; 23:13:57 >
  • Adamlar kilosu 100 lira olan tomofil ihraç ediyor biz hala fındıktayız...

• quote:

Orijinalden alıntı: Peanuts

Ben şunu anlamıyorum madem aynı fındıktan üretiliyor bu çikolatalar, İtalya, Almanya, İsviçre gibi ülkelerin çikolatalarıyla bizimkiler arasında neden dağlar kadar fark var.

Kakao kalitesi

• Kanada da urettirecekmis. Yılda binlerce dolar kazanan zengin Kanadali cifciyi kurtarir mi fındık fiyati? Pek sanmiyorum. Daha fakir ulkelerde urettirirlerse olabilir. İklim uymasi gerek

• Karadenizliler başlarına gelen her şeyi peşinen kabul etmiştir, ağlamaları beni güldürüyor. Oylara bakınca anlıyoruz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

Bu habere sevinen muhalifler var.
    İşte bu kafa yüzünden hep yönetileceksiniz. Asla iktidar olamayacaksınız.

Yine bir ak zırvalığı daha ama sıkıntı yok bu adamın saçmalıkları forumu oyun parkına çeviriyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.