Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
173.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizimde 26 Nisan' da mahkememiz var bakalım ne olacak
    İnşallah para cezası felan almayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.SAYGILI
    Bizimde 26 Nisan' da mahkememiz var bakalım ne olacak
    İnşallah para cezası felan almayı.

    Savunma olarak ne
    söyledin?Insallah bir
    problemle karsilasmazsin
    kardesim.mahkemeden
    sonra olanlari paylasirsan
    sevinirim.hakkinda hayirlisi
    olsun...
  • Arkadaşlar 2011 Ocak ayında yoklama kaçagı olduguma dair bir kagıt gönderilmiş.Yaşadığım problemlerden dolayı 2010 eylülünde açık öğretim lisesi kayıdımı yeniletmeyi unuttum. Askeri şubeye gitmeyip bir dahaki 2011 eylülünde açıköğretim için kayıdımı yeniletsem sonra öğrenci belgeleri ile askeri şubeye gidip askerligimi tecil ettirebilir miyim ? Mahkemelikte olsam para cezası alıcak olmam hiç önemli degil istediğim tek şey askere en azından şimdilik gitmemek

    Cevaplayan biri olursa gerçekten ama gerçekten çok sevinirim
  • bugün kalan 1 senelik tecil hakkımı kullanmak için gittim. tüm işlemler pürüzsüz halledildi hiçbir zorluk çıkarmadan. tabi bunda tüm evrakların hazır bi şekilde yanında olması işi çok kolaylaştırıyor.. tam yoklama kaçağı konusunda kimseden ses çıkmıyor derken son işlemde memur kadın 29 gün yoklama kaçağısın şuraya sebeplerinide içeren cevap yaz dedi yani bir nevi mazeret.. görevli memura ne olcak peki şimdi dedim.. biz memleketinde ki savcılığa göndericez ordan ne çıkar bilemem dedi :) bende kaç yıl yatarım dedim :)) bu gibi durumlarda yoklama kaçağı süreside sınıflanırılmış sanırım her sınıf ayrı ceza alıyor gibi bişey.. ilk 30 gün - 30 gün 90 gün arası ve sonrası diye sınıf yapmışlar... bundan sonra ne gibi komedi beni bekliyor hiç bilmiyorum.. bilenler varsa yazarsa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antidespotik


    quote:

    Orijinalden alıntı: A.SAYGILI
    Bizimde 26 Nisan' da mahkememiz var bakalım ne olacak
    İnşallah para cezası felan almayı.

    Savunma olarak ne
    söyledin?Insallah bir
    problemle karsilasmazsin
    kardesim.mahkemeden
    sonra olanlari paylasirsan
    sevinirim.hakkinda hayirlisi
    olsun...


    Savunma olarak açıköğretim bürosunun tecil için belgelerimi göndereceklerini söyleyip göndermemesini detaylandırdım.
    Okuldan da okuduguma dair belge alıp birde kendi yaptırdıgım tecil belgemi alıp gidecem bakalım ne olacak
    Sağol, hayırlısı bakalım.
    Buradan bildiririm




  • abilerim, arkadaşlarım yazımda da belirdigim gibi ne olur beni bilgilendirin.




    mesleki açık ögretim lisesinde okuyorum.1991 doğumluyum
    2010 ekimde tecil için başvurdum 1 sene tecil ettiler. yani 2011 ekimde tecilim doluyor. lisede azami ögrencilik süresi olan 12 dönemide aşmış bulunmaktayım tekrar tecil etme gibi bi hakkımda yok artıkk. terslikk şu ki ben okuldan 2012 haziranda mezun olacagım . 2011 ekimdeyse tecilim dolacak ben 2012 haziranda gidersem şubeye yoklama kaçagı durumunamı düşerim yoksa bakayamı olurum?
    liseyi bitirmek istiyorum ve diplomayla tekrar tecil ettirmek istiyorum.

    ben böyle bişey yapsam çok büyük ceza alır mıyım?

    bide benim bildigim kadarıyla. zannedersem bakaya olma durumu erteleme yaptıranlarda oluyor 1 sene sonrası için çagırıldıkları sevk tarihinde gitmeyenlerde oluyor. bense tecil ettirdim.meslek açık liseliler her sene tecil ettiriyorlar.
    ben bakaya ile ilgim yok diye düşünüyorum ama beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakal91 -- 25 Mart 2011; 18:30:26 >




  • Evet arkadaşlar aynı durumla bende karşı kaşıyayım... cümlemize hayırlı uğurlu olsun.. :D öyle böyle değil bana 1 günden bişi olmaz dediler 1 gün tecil geçti diye 1 gün = 600tl koydular resmen şerefsizler... ! işte bizim adaletimiz bu kadar kanunlarımız böyle saçma sapan sebeblere çalışıyor.. ! ödücekmiyim tabikide hayır mahkeme kağıdı gelsin bakacaz artık.. cümlemize geçmiş olsun...
  • arkadaşlar merhaba 1 nisanda 3. mahkemem oldu ve bitti. beraat ettim çok şükür. suçum yoklama kaçağı olup 3 aydan sonra gelmekti. 240 gün kaçak gezmişim. duruşma tutanağında şunlar yazıyor:

    Belirli gün ve saatte 3. celse açıldı.Açık yargılamaya devam olundu. sanığın hazır olduğu görüldü. Sanığın üniversitesine yazılan müzekkereye cevap verildiği, 18.06.2009 tarihinde mezun olduğunun bildirildiği görüldüğü. Sanık son savunmasında beraatimi talep ederim dedi.Dosya incelendi. Araştırılacak başka husus kalmadığından açık yargılamaya son verildi.

    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

    1. Her ne kadar sanığın yoklama kaçağı kalmak suçundan cezalandırılması için kamu davası açılmış ise de; sanığın 18.06.2009 tarihinde lisans programından mezun olduğu ve bu tarihten itibaren kanundan kaynaklanan 2 yıllık tecil hakkının suç tarihinin de kapsadığı ve sanığın bu nedenle suç tarihinde askerlik yükümlüsü olmadığı anlaşıldığından kanunda sayılan şartları oluşmayan suçtan BERAATİNE,
    2. Yargılama gidelerinin hazine üzerinde bırakılmasına dair sanığın yüzüne kaşı kararın tefhiminden itibaren 7 gün içinde mahkememizie verilecek bir dilekçe ile Yargıtayda temyiz yolu açık olmak üzere karar verildi.

    Evet arkadaşlar kesin ceza alırım diyordum ama korkularım boşa çıktı. 3 duruşmaya da katıldım hakim gelmene gerek yok dese de gittim. İyi halinizi belli edin. sık sık beraatinizi talep edin sözlü olarak mahkemede söyleyin. birde olayda kasıt olmadığını da hakimin yüzüne karşı tekrarlayın ve en önemlisi doğruyu söyleyin. İnşallah bu durumda olan bütün arkadaşlarımız Beraat eder. çünkü hakikaten çok sıkıcı işler. Herkese hayırlı günler




  • geçmiş olsun alkan67,hayırlısıyla atlatmana sevindim

    seninle neredeyse aynı tarihlerde mezun olup aynı şekilde bu duruma düştüm,inşallah bizlerde beraat edebiliriz

    acaba senin mahkeme sonucunu benim davama örnek olarak sunmamın beraatim için bir faydası olur mu?
  • alkan67 kardeş geçmiş olsun darısı bize... birazda hakimin o günkü durumunada bağlı biraz yoğurtlu makarna arkadaşım.. ben 1 gün gecktim savunmamıda hazırladım çok şükür mahkeme kağıdı gelsin gereği olcak inş.. insanı askerlikten soğutuyorlar resmen ! böyle saçma sapan yasalarla yaşıyoruz işte.. ! tecili geçipte mahkemelik olan arkadaşlarında çoğu üniversite mezunu.. işte üniversite mezunu olan dersleri vermek için o kadar yıl kafa patlatıp sonrada böyle b...k tan şeylerle uğraştıran türkiye cumhuriyetimizin güzel yasaları... adam öldürenler elini kolunu sallaya sallaya gezerken .. bizim gibi temiz insanlardan ne koparsak kardır zihniyetini benimsemiş güzel yasalarımız... !!!!!! tebriklerimi gönderiyorum burdan .. !!! iyiki varsınız ! alkışlıyorum hepsini... !!!!
  • yoğurtlu makarna

    evet sizinle durumumuz benzer hatta aynısıda diyebiliriz. tabi ki bu dava sonucunu emsal olarak gösterebilirsiniz. Bence buna da gerek kalmayacak ve sizde beraat edeceksiniz. Mesela ben son duruşmaya katılırken 1 sayfa ek savunma dilekçesi yazmıştım. mahkemeye çıktığımda hakime daha önceden verdiğim savunamam ek olarak size bu savunmayı sunmak istiyorum dedi. hakimin dediği şu oldu gerek yok beraat yazacaz zaten sana dedi. bende hiç mırın kırın etmedim. hatta hakimle 10 sohbet ettik işler nasıl gidiyor falan hakikaten söylüyorum iyi haliniizi belli ettiğiniz sürece saygıda kusur etmediğiniz sürece hakim beraat için elinden geleni yapıyor. ben kesin ceza alırım diyordum neyse ki öyle olmadı. Hakimin o günkü psikolojik durumuda önemli tabi ki... Hakim birde kanun değişti zaten dedi. yani bu durumda olanların çoğu beraat alır dedi. beraat almayanlarda gerçekten ya kıl mı kıl bir hakime denk gelmiştir. ya da sakın beni yanlış anlamayın daha önceden sicili bozuktur. forumdaki arkadaşları bu ifademin dışında tutuyorum... ola ki ceza aldınız temyize gidiniz ve sonucu beraat olan davaları emsal gösteriniz. Kafanıza bir şey takmayın arkadaşlar içiniz rahat olsun. herkes beraat edecek inşallah. son olarak imkanlarınız dahilinde vaktiniz el veriyorsa davalara katılın hem tecrübe hemde iyi niyetinizi belli etmeniz açısından da çok önemli. mesela hakim bana daha duruşmaya gelmeyebilirsin dedi ama ben yine de gittim çünkü iyi niyetimi göstermek istedim. herkese hayırlı günler.




  • Bizim mahkemede yaklaşıyor.
    26 nisan' da

    Bakaya Kalıp 7 gün içinde Kendiliğinden Gelmek

    Beraat edermiyiz acaba
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben aynı sorunla karşı karşıyayım 2009 yılında mezun oldum ve 2 sene tecilli olucagımı düşünerek bikaç ay gimedim şubeye sonradan bana bir evrak geldi şubeden ve belirli bir tarih vermişlerdi o tarihe kadar şubeye gelip ya askerlik için karar aldırmamı yada tecil ettirmem gerektigi yazıyordu.Bende o tarihte gidip işlemlerimi yaptırmak istedim fakat diplomamdaki annemin içinci adı yazmıyor diye diplomayı kabul etmedi memur :) neyse bu arada ben acık ogretim mezunuyum ve diplomamın gelmesi 1 ayı geçti ve ben o tarihte karar aldıramamıs oldum ve nisan ccelp doneminidde kaçırmış oldum sonrasında diplomam elime gecince gittim ve kararımı aldırdım agustos ayında askere gittim 335.ksd olarak ..fakat askere gitmeden önce mahkemem oldugu ve 108 gündür kaçak oldugum söylendi mahkemeye gittim ve bu yasadıklarımın hepsini anlattım ve bence iyide geçmişti mahkemem ,bana ekimde karar mahkememin olucagı söylendi bende o sürede askerde olucagımı söyledim bana önemli degil gelmesenizde olur dendi ve bugun gelen habere bakın 2000 tl para cezası sonuuc:) anlıyamıyorum butun iyi niyetimle mahkememe gidiyorum askerligimi yapıyorum ve üstüne birde ceza ödüyorum savundukları seyde bu kanun degişikliginin TRT de duyurulmuş olması bizim bildigimiz anlamına geliyormus...muhtara bırakmıslar evragımı birazdan gidip alıcam arkadaslar gelişmeleri paylaşırım allah herkese sabır versin :))




  • 09/2009 tarihinde banada aynı şekilde dava açılmıştı.Yoklama kaçağı olup 3 aydan sonra gelmek diye.Ekim 2009 son yoklama tarihine ben temmuzun 6 sında vardım.İlk mahkemeye bizzat kendim gittim gerkenleri anlattım 6 kez mahkeme sürdü.Hakim 2 bin lira gibi cezadan bahsediyordu.Ama düzenleme olacak demişti.Mart 2011 de altıncı duruşmada karar beraat olmuş.Diyeceğim şudur ki siz Doğruları söylediğiniz sürece hakimde mümkün olduğunca anlayışlı olacaktır.Son düzenlemeyle de bu dahada kolaylaştı şu anda.
  • benimde başıma geldi yoklama kaçağı olup 3 aydan sonra gelmek diye mahkemeye vermişler 30 mart da bakırköy 1. sulh ceza mahkemesine ifade vermeye gittim hakimi beklerken katip geldi ifademi aldı olayı anlattım annemin sağlık durumlarıyla uğraştığımı ve okuldan mezun olduktan 3 ay sonra gideceğimi bilmediğimi bilsem kesinlikle gideceğimi kasti bi durumun olmadığını ayrıca sicilimin temiz olduğunu jandarma astsubay sınavlarına gireceğimi sicilimin kirlenmemesini ve beraatimi istedim bugün de memleketimde mahkemem vardı e-devletten bakıyorum ''nihayi karar verildi'' yazıyor ama herhangi bir ceza gözükmüyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi eğer ceza filan aldıysam çalışmayım artık jana sınavına
  • s.a
    ben bugun evde degılken bana resmi bir mektup gelmiş.


    Sayın .... .. . . .. ( 1 Nısan 2011 )



    1. Askerlik çağına girmenize rağmen 31.10.2010 tarihine kadar son yoklamanızı yaptırmamanız nedeniyle yoklama kaçağı durumuna düşmüş bulunmaktasınız.

    2. Son yoklama / sevk başlangıç tarihlerinden önce vatandaşlara TRT aracılığı ile tebligat mahiyetinde duyurular yapılmaktadır. Yapılan bu tebligatlara rağmen 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 63'uncu maddesi gereğince son yoklamasını 3 ay içerisinde yaptırmayanlar / bakaya sucunu ısleyenler adli yargı mercilerinde ağır hapis cezası ile cezalandırılmaktadırlar. Bazı mahkemelerce bu hapis cezalarının paraya çevrilmesi de söz konusu olabilmektedir.

    3. Bilggi eksikliği nedeniyle, ileride üzücü ve olumsuz durumlard karşılaşmamanız için ; öğrenci, hapis veya hastanede bulunuyor iseniz, yurt dısında işçi, işveren sttusunde calısıyorsanız durumunuzu belgeleyen evraklarınızı askerlık subesıne gondermenız, aksi halde son yoklamanızı yaptırmak uzere en kısa zamanda ıkametınıze en yakın askerlık subesıne asagıda belırtılen belgelerle bırlıkte basvurmanız gerekmektedır.


    Ne yapmam gerekır arkadaslar cıddı bır durum yoktur ınsallah :(
    Polislige hazırlanıyorum bu sene ygs karıstı felan sıcılım kırlenırmı bı dava acılsa felan allah korusun .S




  • AciLLLLL Arkdaslar ben 1987 doğumluyum 2006-2007de 2 yıllık üniye başladım sonra bazı sebeblerden dolayı okulu bıraktım son bir yıldırda harc yatırmadığım için galiba okulla ilişkimi kesmişler bu yüzdende bana bir hafta önce 15.10.2010dan beri muayene kaçağı olduğum söylenen bir mektub geldi askeriyeden Ben yeniden üniversite sınavına girdim ve sonucunu bekliyorum Şimdi ne yapmam lazım çalışdığım içinde memleketimdeki askeri şubeye gidemiyorum. öss tercihlerini beklesem kayıt yaptırdıktan sonra şubeye gitsem diye düşünüyorum ama herhangi bir ceza alırmıyım acaba Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeL_CaRMeN

    s.a
    ben bugun evde degılken bana resmi bir mektup gelmiş.


    Sayın .... .. . . .. ( 1 Nısan 2011 )



    1. Askerlik çağına girmenize rağmen 31.10.2010 tarihine kadar son yoklamanızı yaptırmamanız nedeniyle yoklama kaçağı durumuna düşmüş bulunmaktasınız.

    2. Son yoklama / sevk başlangıç tarihlerinden önce vatandaşlara TRT aracılığı ile tebligat mahiyetinde duyurular yapılmaktadır. Yapılan bu tebligatlara rağmen 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 63'uncu maddesi gereğince son yoklamasını 3 ay içerisinde yaptırmayanlar / bakaya sucunu ısleyenler adli yargı mercilerinde ağır hapis cezası ile cezalandırılmaktadırlar. Bazı mahkemelerce bu hapis cezalarının paraya çevrilmesi de söz konusu olabilmektedir.

    3. Bilggi eksikliği nedeniyle, ileride üzücü ve olumsuz durumlard karşılaşmamanız için ; öğrenci, hapis veya hastanede bulunuyor iseniz, yurt dısında işçi, işveren sttusunde calısıyorsanız durumunuzu belgeleyen evraklarınızı askerlık subesıne gondermenız, aksi halde son yoklamanızı yaptırmak uzere en kısa zamanda ıkametınıze en yakın askerlık subesıne asagıda belırtılen belgelerle bırlıkte basvurmanız gerekmektedır.


    Ne yapmam gerekır arkadaslar cıddı bır durum yoktur ınsallah :(
    Polislige hazırlanıyorum bu sene ygs karıstı felan sıcılım kırlenırmı bı dava acılsa felan allah korusun .S





    Aynı gün bana da geldi o kağıt. Ben şöyle yapmayı düşünüyorum:

    2010 Haziran'da mezun olduğum MYO'dan aldığım çıkış belgesi ve diğer belgeler ile yarın şubeye gidip 2 yıl tecil hakkımı kullanacağım. Bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyım acaba? "Son yoklama tarihi üzerinden şu kadar gün geçmiş, bu kadar ceza alırsın" gibi bir durum söz konusu mu?

    Aynı zamanda AÖF işletme hazırlık okuyorum. MYO'dan dikey geçiş yapmıştım. Tecil etmemiş AÖF sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rea-secret -- 10 Nisan 2011; 23:45:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FAÇALI

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeL_CaRMeN

    s.a
    ben bugun evde degılken bana resmi bir mektup gelmiş.


    Sayın .... .. . . .. ( 1 Nısan 2011 )



    1. Askerlik çağına girmenize rağmen 31.10.2010 tarihine kadar son yoklamanızı yaptırmamanız nedeniyle yoklama kaçağı durumuna düşmüş bulunmaktasınız.

    2. Son yoklama / sevk başlangıç tarihlerinden önce vatandaşlara TRT aracılığı ile tebligat mahiyetinde duyurular yapılmaktadır. Yapılan bu tebligatlara rağmen 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 63'uncu maddesi gereğince son yoklamasını 3 ay içerisinde yaptırmayanlar / bakaya sucunu ısleyenler adli yargı mercilerinde ağır hapis cezası ile cezalandırılmaktadırlar. Bazı mahkemelerce bu hapis cezalarının paraya çevrilmesi de söz konusu olabilmektedir.

    3. Bilggi eksikliği nedeniyle, ileride üzücü ve olumsuz durumlard karşılaşmamanız için ; öğrenci, hapis veya hastanede bulunuyor iseniz, yurt dısında işçi, işveren sttusunde calısıyorsanız durumunuzu belgeleyen evraklarınızı askerlık subesıne gondermenız, aksi halde son yoklamanızı yaptırmak uzere en kısa zamanda ıkametınıze en yakın askerlık subesıne asagıda belırtılen belgelerle bırlıkte basvurmanız gerekmektedır.


    Ne yapmam gerekır arkadaslar cıddı bır durum yoktur ınsallah :(
    Polislige hazırlanıyorum bu sene ygs karıstı felan sıcılım kırlenırmı bı dava acılsa felan allah korusun .S





    Aynı gün bana da geldi o kağıt. Ben şöyle yapmayı düşünüyorum:

    2010 Haziran'da mezun olduğum MYO'dan aldığım çıkış belgesi ve diğer belgeler ile yarın şubeye gidip 2 yıl tecil hakkımı kullanacağım. Bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyım acaba? "Son yoklama tarihi üzerinden şu kadar gün geçmiş, bu kadar ceza alırsın" gibi bir durum söz konusu mu?

    Aynı zamanda AÖF işletme hazırlık okuyorum. MYO'dan dikey geçiş yapmıştım. Tecil etmemiş AÖF sağolsun.



    aöfte okuduguna dair ogrencı bıldırgenıde yanına alıp askerıyeye gıdersen problem olucagını sanmıyorum. ceza konusunda bı fıkrım yok gıdıp askerlık subesınden ogrenıcez durumu ıste ama ne olursa olsun gerceklerı soyle gecerlı bır mazeretın olsun :)

    ben YGS gırıs kartlarımı okul diplomamı aldım
    birazdan askerlık subesıne gıdecegım...
    bi kaç saat sonra son durumu sana anlatırım :D




  • AÖF'den aldığım öğrenim belgesiyle ve MYO'dan aldığım çıkış belgesiyle şubeye gittim. AÖF öğrenim belgesi ile 31.10.2011 tarihine kadar tecil edildi askerlik. Bir sorun yok şimdilik. :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.