Şimdi Ara

Yatay geçiş ile ilgili çoğu kişinin merak ettiği sorular ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir kaç soru soracağım . Her yorum benim için kıymetli.

    1) 2. sene için üniversitemdeki aynı fakültedeki başka bir bölüme geçebilirmiyim.(taban puanı benim o yılki puanımdan yüksek)
    2) 2. sene içi başka bir üniversitenin aynı fakültesindeki farklı bir bölüme geçebilir miyim ?(taban puanı benim o yılki puanımdan yüksek)
    3) Mesela ben bilgisayar mühendisliği 2. sınıfa yeni geçtim .Başka bir üniversitenin , başka bir bölümünün 1. sınıfına yatay geçiş yapabiliyor muyum ? Bu yatay geçişin kabul edilmesi nelere bağlı ?(taban puanı benim o yılki puanımdan yüksek)



  • maalesef bolum degistiremezsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı universite icerisinde bölüm degistirebilirsiniz puan yettigi takdirde tabi. Ama farkli universitenin farkli bolumune olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-) Aynı üniversitede aynı fakültede farklı bir bölüme "Kurumiçi yatay geçiş esasları" çerçevesinde geçebilirsiniz.(Kontenjan açılması halinde tabii ki) Bunun için not ortalaması vb. şartları sağlamanız gerekiyor. "Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş" kısmında bölüm değiştirilmiyor. Ancak eski usül yatay geçiş halen yönetmelikte bulunduğu için not ortalamanızı yapıp başka bölüme başvuru yapabilirsiniz üniversitenizde.

    2-) Başka bir üniversitenin aynı fakültesindeki başka bölüme bildiğim kadarıyla eski/yeni usül hiçbir şekilde geçiş yok.(yanılıyor olabilirim ama sanmıyorum)

    3-) Bu sorunun yanıtı 2.soruda var. Başka üniversitede başka bölüm olmuyor ama aynı bölüme geçebilirsiniz. Taban puan kısmı yüksekse, merkezi puanla yatay geçiş değil not ortalaması esaslarıyla yeterlilik sağlayarak eski usül yatay geçiş için başvurmanız lazım. Bunların başvuruları yaz döneminde yapılır.




  • çok teşekkür ederim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.