Şimdi Ara

**Toyota Verso,Mitsubishi Lancer,Citroen C4 Dizel** arasında seçim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    Yeni bir araç alma aşamasında bir çok test sürüşü yaptım.Fakat henüz marka ve modelde karar kılamadım.Fiyat aralığım 30-40 bin 2.elde olabilir..Baktığım modeller chevrolet cruze,skoda octavia,Mitsubishi lancer,Ford fokus,Toyota verso,Mazda 3 ve en son olarak citroen c4 1.6 dizel dir. Bunlardan yakıt tasarrufu bakımından elediklerim mazda3 ve cruze. Fiyat aralığıma uymaması ve kalite-performans ederi bakımından octavia'yıda eledim fakat test sürüşünde 122bg motor ve dsg şanzıman gibi özellikleriyle aklımdan silinmeyecek bir model olarak kaldı.Ford fokus için km yaptıkça ortaya çıkan ses problemleri ön konsol ve yürüyenlerden şikayetleri okudum.Bu durumda geriye kalan 3 araç verso,lancer ve c4 arasından tercihde bana yardımcı olmanızı istiyorum.Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Lancer için, mitsubishi bölümüne uğrayarak bilgi edinebilirsiniz...

    Fakat genel olarak;
    -Otomatiğindeki düşük performans/yüksek yakıt tüketimi
    -Uygun fiyatı
    -Karizması/az bulunması
    -Mükemmel yol tutuşu

    gibi özellikleri göze çarpıyor.


    Hocam 35-40 bin lira arasına çok temiz Honda Civic Elegance'ler bulunabilir.Denemeden karar vermeyin
  • Bence birinci el Lancer alın, alt donanım seviyesi 37000 TL ve üst donanım seviyesi ise 41000 TL.

    Lancer güvenlik, yakış ekonomisi, ferahlık ve konfor açısından sizi memnun edecektir.

    Diğer güçlü alternatif Cruze. Marka olarak Mitsubishi kadar iddialı değil ne yazık ki ama epey para harcanarak geliştirilmiş bir araç. Unutmayın Lancer model olarak kaç yıldır piyasada ve dayanıklılığı ve az sorun yaratması ile bilinir. Cruze daha yeni çıktı ve bu hususta bir verisi yok.

    Bence Verso'yu boşverin derim. Bir Toyotacı olarak Versonun pek de başarılı bir model olduğunu düşünmüyorum. Hatta yeni Verso epey kalitesiz duruyor, dıştan süper ama içten bambaşka ve kötü.

    Ben olsam Fransız araçlarından fersah fersah kaçardım.

    Diğer araçlar hakkında bilgim ve görüşüm yok.
  • Verso da yakıt olarak sizi üzecektir...
  • Bu arada almak istediğim araçta olmazsa olmazlardan bir tanesi ESP dir.Verso yu listeme alma sebenim Toyota'nın kalitesi ve aracın genişliği idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogmatik -- 24 Ocak 2010; 13:21:30 >
  • Bunların içinde en az yakanı C4'tür. Fransız diye uzak durmanıza gerek yok. Yol tutuş, donanım, yakıt ekonomisi olarak bakıldığında iyi bir araçtır. ESP standarttır.
    Benzinli alacak olsaydım Skoda Octavia DSG alırdım. Olmadı arkadaşın dediği gibi HB Civic lere bakardım.
  • Citroen c4 de yol tutuş ve ileride araçtan gelebilecek sesler ve parça kalitesizliği gibi etkenler beni düşündürüyor.Fakat 1 depo benzinle 1000-1300 km yol gitmekte beni cezbediyor , üstelik araçta ne ararsan var.
  • Bakınız efendim genelde(benim karşılaştığım)

    Mazda
    Toyota
    Mitsubishi
    Honda

    firmalarının ortak özellikleri başta SORUNSUZ olmaları,diğerlerine nazaran...

    Fakat konfor,sessizlik,iç mekan kalitesi olarak Almanlara göre mesela düşük kalıyorlar...

    Benim kriterlerime göre,alacağın araba ekstra lüks olmayacaksa,Japon olmalı.


    Geleyim sadede... Şimdi , Civic 4 yıldız almış.8 tane airbag koymuşlar araca.İç mekanı çok çok geniş.iç tasarımı çok çok muhteşem ve bir çok araca nazaran çok daha iyi...Fakat,bagajı küçük...Boyası da ince ...


    Lancer 5 yıldız almış.İnvite donanımında diz airbag'i de var sanırım(8+1=9 airbag) .Bagajı geniş.Fakat özellikle arka bölümü Civic'e göre dar.Sade bir ön konsol'u var.Kaportasını bilmiyorum nasıldır.Yol tutuşu hakikaten sınıfının en iyisi bence.Motoru bana göre performanssız.Fakat cimri Civic'e göre.Civic'e göre daha bir genç arabası gibi duruyor.Daha sert bakışları var o kadar.


    Lancer Japonya'dan geliyor,Civic Kocaeli'de toparlanıyor.Civic'de isterseniz 6sene/150.000 km garanti yaptırabiliyorsunuz araca.

    Parça fiyatları konusunda sanırım Civic bir adım daha ucuzdur Lancer'a göre.Fakat,sanmıyorum artık Fiat,Renault falan hariç çok ucuz parçası olan araçlar yoktur piyasada.


    Bir de ikinci el konusuna değineyim.Malumunuz,Mitsubishi ikinci el bakımından biraz negatif bir firma.BENCE lancer'ın kaderi de colt gibi olacak.Millet aracın ne olduğunu anlayana kadar ,yok pahasına satacaklar araçlarını köpekbalıkçılar..Fakat değeri anlaşılınca toparlayacak.

    Ama Civic her türlü kârlı Lancer'a göre...Forumda örnekleri çok.Mesela ben aracımı 14.000 km'de 36,500 liraya aldım,37 ye 38 e satmaya kalksam alıcı bulabilirim ..


    Özellikle Civic kullanıcısı olarak,Civic'le ilgili sorularınızı yanıtlamaya hazırım.




  • Fiat Bravo 1.6 105 HP veya 120 HP Multijet Dynamic
    Hyundai İ30 1.6 115 HP CRDi Style Plus ( veya Kia Cee'd )
    Opel Astra 1.3 90 HP CDTi Enjoy
    Peugeot 407 1.6 110 HP HDI Comfort veya Premium
    Volvo S40 1.6D 109 HP Premium

    Bu araçlarada bakabilirsiniz ..
  • C4 ün yol tutuşu sizi hiç üzmez ve düşünmenize gerek yoktur. C sınıfında focustan sonra gelen en iyi yol tutuşuna sahip araçtır. Parçaları ve işçilik abartılacak kadar kötü değildir. 2007 ve sonrası c4 lerde hiçbir kronik sorun yer almamıştır. Citroen forumlarına bir gözatmanızı öneririm. Evet 1 depoyla 1000km üzeri yol gidebilirsiniz. Ve dolu bir araçtır. Heryerinden ses geliyor diye söylentilere inanmayın. C sınıfında yeterli kaliteye sahip bir otomobildir. Ancak tabiki de bir golf ile mukayese etmemek gerekiyor. Fiyat olarak çok farkları var zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fleetwood

    C4 ün yol tutuşu sizi hiç üzmez ve düşünmenize gerek yoktur. C sınıfında focustan sonra gelen en iyi yol tutuşuna sahip araçtır. Parçaları ve işçilik abartılacak kadar kötü değildir. 2007 ve sonrası c4 lerde hiçbir kronik sorun yer almamıştır. Citroen forumlarına bir gözatmanızı öneririm. Evet 1 depoyla 1000km üzeri yol gidebilirsiniz. Ve dolu bir araçtır. Heryerinden ses geliyor diye söylentilere inanmayın. C sınıfında yeterli kaliteye sahip bir otomobildir. Ancak tabiki de bir golf ile mukayese etmemek gerekiyor. Fiyat olarak çok farkları var zaten.

    Efendim,Lancer'in yol tutuşunu test etmeden Focus'u ilk sıraya koymayınız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

    Lancer 5 yıldız almış.İnvite donanımında diz airbag'i de var sanırım(8+1=9 airbag) .Bagajı geniş.Fakat özellikle arka bölümü Civic'e göre dar.Sade bir ön konsol'u var.Kaportasını bilmiyorum nasıldır.Yol tutuşu hakikaten sınıfının en iyisi bence.Motoru bana göre performanssız.Fakat cimri Civic'e göre.Civic'e göre daha bir genç arabası gibi duruyor.Daha sert bakışları var o kadar.

    inform donanımında da var diz havayastıkları fikret abi.

    biraz kafanız karşışık sanırım. İsteklerinizin tam olarak ne olduğunu iyi belirleyemediniz sanırım.

    eğer geniş aileyseniz bagajınız dağ gibi oluyorsa geniş aileyle uzun yolculuklara çıkıyorsanız mpv olan corolla verso ve muadillerine bakılabilir.
    eğer sürekli şehiriçinde uzun kmler yapacaksanız hergün dizel c4 veya 308 dizel olabilir. motorları ödüllüdür. alternatif olarak fiat bravo da başarılı bir model.
    eğer sporif görünümlü sorun daha az çıkaran bir sedan düşünüyorsanız lancer veya civic'e bakılabilir.




  • Lancer'ı hiç kullanmadım ama yapılan karşılaştırmalı testlerden dolayı o şekilde yazdım. Demek istediğim aslında şuydu C4 ün yol tutuşu kötü değildir aksine iyi bir yol tutuşa sahiptir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogmatik

    Bu arada almak istediğim araçta olmazsa olmazlardan bir tanesi ESP dir.Verso yu listeme alma sebenim Toyota'nın kalitesi ve aracın genişliği idi.



    Bende henüz çiçeği burnunda bir Lancer sahibi olarak senin şu an içinde bulunduğun sarmalı 1 ay önce yaşadım .Ancak cebimdeki paranın azlığı nedeniyle son anda Toyota Corolla 4D- Elegant yerine Lancer aldım ve hakşkatten aracın yol tutuşu,görseli her nekar mükemmel de olsa çok sık akaryakıt için istasyona gidiyor olmak insanın içini burkuyor.

    2.El deki üstünlüğü,yol tutuşu,sorunsuzluğu,9 airbag dahil hertürlü güvenlik donanımları ile eksiksiz,hele hele 15-20 kuruş arasında yakıyor olması yemede yanında yat cinsinden ir şey bu.
  • C4 olması halinde 2. elde 33-34bin Tl aralığında otomatik vites özelliğinde bir araç almamda mümkün olabilecek.Benim için bagaj genişliği önemli etken verso da seçeneklerde o yüzden var.
    Kriterlermi sıralayayım.

    1-az yakan bir araç
    2-esp özellği
    3-Bagajı geniş aile otomobili
    3-Otomatik vites olması tercih sebebi(6 vitesli az yakabilmesi için)
    4-Yol tutuş ve fren mesafe
    yağmur sensörü, kararan aynalar vb gibi özellikler önemli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogmatik

    C4 olması halinde 2. elde 33-34bin Tl aralığında otomatik vites özelliğinde bir araç almamda mümkün olabilecek.Benim için bagaj genişliği önemli etken verso da seçeneklerde o yüzden var.
    Kriterlermi sıralayayım.

    1-az yakan bir araç
    2-esp özellği
    3-Bagajı geniş aile otomobili
    3-Otomatik vites olması tercih sebebi(6 vitesli az yakabilmesi için)
    4-Yol tutuş ve fren mesafe
    yağmur sensörü, kararan aynalar vb gibi özellikler önemli değil.

    Hocam forumda ve dışarıda görüyoruz,C4 çok problemli bir araç olarak gözüküyor.Elektronik parçaları,iç mekanındaki sıkıntılar çoğunlukta...

    Lancer;
    Az yakıyor
    ASTC(ESP-TCS) var
    Kocaman bagaj.
    Otomatiği 8 küsür litre yakıyorMUŞ İst.trafiğinde(Bkz:Sinir Küpü'nün invite otomatik Lancer'ı)
    Yol tutuşunu test edebilirsiniz.Hakikaten mükemmel ötesi.Fren mesafesini bilmiyorum.

    Bakınız, bir kaç ilan da sıralayayım..Fikir olması amacıyla;

    http://www.sahibinden.com/kopekbaligi_11000_km_de-64WQQaXQQ20716911WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/orjinal_lancer_invite_6700_km_de-25WQQaXQQ20509675WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/fullll_orjinallllll-29WQQaXQQ20471176WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/sehrin_yeni_kurali_2009_model_lancer_1_8_tiptronik_f1_sanzi-28WQQaXQQ20403655WQQpXQQdisplayitem (1.8 intense.. fiyat iyiymiş)

    http://www.sahibinden.com/memurdan_temiz-27WQQaXQQ20388497WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/17binde_09_mod_mitsu_lancer-83WQQaXQQ20309864WQQpXQQdisplayitem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaf_kaftr -- 24 Ocak 2010; 14:01:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogmatik

    C4 olması halinde 2. elde 33-34bin Tl aralığında otomatik vites özelliğinde bir araç almamda mümkün olabilecek.Benim için bagaj genişliği önemli etken verso da seçeneklerde o yüzden var.
    Kriterlermi sıralayayım.

    1-az yakan bir araç
    2-esp özellği
    3-Bagajı geniş aile otomobili
    3-Otomatik vites olması tercih sebebi(6 vitesli az yakabilmesi için)
    4-Yol tutuş ve fren mesafe
    yağmur sensörü, kararan aynalar vb gibi özellikler önemli değil.

    Bu saydığınız kriterleri C4 1.6 HDİ MCP karşılayabilir.
    http://www.sahibinden.com/22_000_km_de_2009_model_citroen-89WQQaXQQ20767282WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2008_model_110_bg_triptronik_c4_1_6_hdi_siyah_-66WQQaXQQ20758812WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2007_citroen_c_4_1_6_hdi_sx_pk_triptronic-91WQQaXQQ20734930WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/_2008_citroen_c4_1_6_hdi_smg_f1_25_000_km_de_-51WQQaXQQ20731818WQQpXQQdisplayitem




    Ayrıca C4 çok problemli diyen insanlara inanmayın, sadece gidin kendiniz bir test sürüşü yapın.




  • bagajın büyük olması önemli ise sedan daha iyi olacaktır.
  • Bence dizel olacaksa Fiat Bravo C4'ten çok daha iyi bir seçenek. En azından çok daha yeni bir model ve donanım olarak da üstün. Açıkçası hiçbir konuda C4'ten geride kalmayan bir araç.

    Benzinli alacak olsam düşünmeden Lancer tercih ederdim. Muadilleriyle karşılaştırıldığında fiyatı uygun, Sabancı güvencesi var ve safkan Japon sapasağlam bir araç. Görüntü, performans, yol tutuş, yani teknik olarak gayet güzel bir araç.

    Lancer'ın diğer bir artısı, alt takım da diğerlerinden daha sağlamdır
  • Lancerdaki otomatik 4 vites ve hızlanması 0-100 14sn ye yakın bir süre bu aracı test ettim ve alırsam invite düz vites düşünüyorum.Fakat aracı hanımda kullandığından düz vitese alışması biraz zaman alacak. Şu an mitsubishi colt 1.5 at kullanıyoruz.Benim araç 10sn gibi bir sürede 0-100km ye ulaşıyor.14 sn olayı bana çok ağır kalır araç sollama yaparken tedirgin olmaktan hoşlanmıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.