Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.010
Cevap
21
Favori
133.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgi için. Benim için önemli olan Mayıs celbi yada bir sonraki celpte gitmek istiyorum. İşlerimden dolayı ne kadar geç gidersem benim için o kadar iyi olacak o yüzden soruyorum hocam tekrardan teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim hocam, hayırlı geceler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam hizmet tercihini güncellersek ( mesela yedek subay tercihini değiştirirsek) bu durum celp tercihimizi etkiler mi? Yani kasımda yoklamayı tamamladım şubata kadar ilişiği yoktur gözüküyor şuan, eğer yukarıda dediğim gibi bir değişiklik yaparsam mayısa atma gibi bir sıkıntı yaratır mı?

  • Hocam merhaba, ben 4 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum ve bu sene terfi durumum söz konusu. 31 Aralık’ta tecilim bitiyor. Yüksek lisans üniversite kayıtları hep Ocak-Şubat arasında başlıyor. 1 Ocak’ta eğer beklediğim yükselmeyi alırsam, yüksek lisansa kayıt olup 1,5 yıl tecil ettirmek isteyeceğim, Şubat sonunu bulabilir bu da. Alamazsam da mümkün olursa yaz sonrası gitmeyi tercih ederdim.
    - Bahsettiğim bu plan için için 31 Aralık’a kadar muayene olmalı mıyım? Ne yapsam sizce?
    - Sanırım Şubat celbi dolmuş, her halükarda en erken gidebileceğim tarih Mayıs oluyormuş hocam doğru mu? Muayene de olursam birden bana bir tarih ya da bir şey atanır, bir şey belirli olur gitmek durumunda kalırım diye endişeleniyorum.

    Hocam benim durumum bu şekil, olur da terfi alırsam belki işlerim biraz düzelirse kredi de çekip bedelli de yapabilirim. Beklediğim gibi gelişme olmazsa işimde, yaz sonunda gidebilmem için yapmam gerekenlere yönelik bir tavsiyeniz olur mu?
    Şimdiden çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @bosshsp
    Mayısa atabilir de atmayabilir de bilemiyorum. Ama nitelik güncellemesi de tamamlandıysa MSB "ben alacağımı aldım bundan sonra yapılan değişiklikleri dikkate almam" da diyebilir.

    Zaten tercih sıralamasına da %100 uyulmuyor. Başa er/erbaş yazıp istemediği halde yedek subay çıkan da oluyor. Ya da "2 lisans bölümü bitirdim, şöyle ortalamam var, şu kadar sertifikam var, komandoya da evet yazdım ama er çıktı" diye isyan eden de var.

    Aktif gemi kaptanı olup havacı yedek subay çıkan biliyorum.
    Babası subay emeklisi olup havacı kısa dönem er olan makine mühendisi biliyorum. Arkadaş çarşı izinlerinde subay kartı ile (babasından dolayı yararlanabiliyor) orduevine geliyor orduevi cafe'sinde laflıyorduk.
    Bahçe bitkileri bölümü mezunu havacı yedek subay biliyorum.

    O yüzden çok da takılmayın.

    @emremn2
    29 Aralık Cuma gününe kadar
    + Edevletten asal yoklama başvurusu
    + Aile hekimine gidip askerlik muayenesi olma

    İşlemlerini tamamlayınız. Bunları tamamladıktan sonra ocak-şubat ayında yüksek lisansa kesin kaydınız yapıldıktan sonra enstitü öğrenci işleri, kütüğünüzün kayıtlı olduğu askerlik şubesine tecil başvurusunu yapacaktır.

    1 ocak ve sonrasına yukarıda yazdığım 2 işlemden biri bile eksik halde kalırsanız yoklama kaçağına düşersiniz. Yüksek lisans kaydı da tecil hakkı sağlamaz.

    Eğer aile hekimi bir sebepten hastaneye sevk ederse hastanede geçen süreç de yoklamanın parçasıdır. Onu da hesaba katınız.

    Tecil etseniz de mayıs 2024 celbi sınıflandırmasında gideceğiniz birlik ve tarih açıklanabilir. Yaz döneminde askere gidecekseniz en yakın askerlik şubeye uğramanız gerekebilir.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe
    Burada celp duyuruları peyderpey açıklanıyor. Onları takip edersiniz. Sevk başvuruları, sevk tarihinden 10 gün önce açılıyor. Ona göre ya askerlik şubeden ya da edevletten sevk belgenizi alırsınız.

    Eğer bedelliye çevirme durumu olacaksa önerim paranız hazır olduğu gün tüm işlemleri tek seferde hallediniz. Tecil bozma + hizmet tercihini edevletten bedelli olarak güncelleme + ilgili bankaya para yatırma işlemlerinden hangileri olacaksa bir günde halledersiniz (gerekirse bir askerlik şubesinden yardım alıp işlemleri hızlandırabilirsiniz).

    Sınıflandırma olduktan sonra parayı ödemek için araya süre koyarsanız bakaya kalma riskiniz var. Daha fazla ödemek durumunda kalabilirsiniz.

    Eğer sistemde / edevlette ilerleyemediğiniz veya hata aldığınız bir yer olursa askerlik şubesine gitmekten çekinmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    İyi aksamlar. Hocam iki yıl geçtikten sonra askerlik muayenesinin geçerliligini kaybettiğini ve tekrar muayene gerektiğini duydum. Bu konuda bilginiz var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htsn H kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    3. Daha önceki sınıflandırma dönemlerinden haklarında sınıflandırma işlemi yapılarak ertelenenler hariç 31.12.2021 (dâhil) öncesinde yoklama işlemlerini yaptırdıkları halde çeşitli nedenlerle ertelenenlerden, 30.11.2023 (dâhil) tarihine kadar ertelemesi sona erenlerin yeniden yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihi yaptırmaları gerekmektedir.

    Doğrudur ama hakkında sınıflandırma işlemi yapılanlar hariç diye istisna konulmuş.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/cf3af398817b4f23b4fbf45e61e8aad3


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Özür dileyerek şunu da sorayım. O zaman şöyle bir durum oluşuyor. Muayene olsa dahi sınıflandırması yapılmadan erteleme alan bir kişi 2 yılın ardından tekrar yoklamaya tabi oluyor ve tecili bittiği yılın aralık ayına kadar yoklama yapması gerekiyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam y.lisans hali hazırda 2025 marta kadar tecilli birisi şuan 122 bin tl ücretle bedelliye başvurabilir ve bedelli yapabilir mi? Başvurabiliyorsa 28 günlük temel eğitime tahmini ne zaman gider?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    Evet, üniversitede okuyan biri de bedelli yapabilir.

    Eğer 29 aralığa kadar ücret yatırma dahil tüm işlemleri hallederseniz 2024 şubat - Aralık arası bir ay askere gidersiniz. Tabi, 2021 veya sonrası bir zaman yoklama yaptırdıysanız işiniz daha kolay.


    Celp tercihinde gitmek istediğiniz ayları başa alırsınız. İlk 3 sıradaki aylardan biri çıkar muhtemelen.

    Diyelim ki istediğiniz ay çıkmadı o zaman edevletten değişiklik yapabilirsiniz.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648


    Burayı takip edersiniz ocak ayında bedelli celp duyurusu açıklanır. Hangi tarihte sınıflandırma açıklanacak, hangi tarihlerde birliklere sevk yapılacak o duyuruda yazacaktır. Sanırım 24 ocakta sınıflandırma açıklanacak.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam son sorum hakkında bilginiz var mıydı. Bir degisiklik olmuş galiba. Ben de önceden farklı biliyordum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htsn H kullanıcısına yanıt

    Son zamanlarda gördüğüm yoklaman tamamsa tecilli olup olmadığına bakmadan sınıflandırmanı yapıyorlar. Tecilli isen gitmiyorsun ama tecil bitimini müteakip sıradaki grup veya celp ile askere alıyorlar. Yoklamasını yapıp da 2 sene boyunca sınıflandırılmama şansı düşük. Belki vardır bilemiyorum ama forumda denk gelmedim.


    2011 de askerlik şubelerine belli zamanlarda tabip teğmen veya asteğmenler gelir (muhtelemen o dönem askerliğini yapan doktorlar geliyordu) şube binasının alt katında yoklama işlemi yapılırdı. O dönem yoklama yapılmadan mezun tecilini de yapmıyorlardı. Ama tecilliyken de sınıflandırman yapılmıyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Ben sordum hocam sıniflandırma vs. görünmüyor. Zaten bu sebeple tsk sitesinde de sınıflandirma yapilan ve yapilmayanlar seklinde maddelerde ayrılıyor galiba. Şube de bize ayriyeten soruyor zaten yaptıniz mi siz diye. Yani galiba bizim sınıflandirma yapıp yapmadigimiz etkiliyor durumu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim.

    Bedelli askerlik seçimi ilerleyişinde karşılaştığım bir aşamayla alakalı yine bir yardımınıza ihtiyacım var hocam.

    Askerlik hizmetleri tercihleri başlığı altında sıralıyorum;

    -Askerlik hizmetinizi yedek subay olarak yapmak istiyor musunuz? Evet/Hayır

    -Yedek subay olarak seçilemediğiniz takdirde yedek astsubay olarak yapmak istiyor musunuz? Evet/Hayır

    “ (Yedek Subay ve Yedel Astsubay olarak seçilemediğiniz takdirde askerlik hizmetinizi Erbaş/Er (6 ay) olarak yerine getireceksiniz.) “

    -Erbaş/Er (6 ay) yükümlülük esasına göre askerlik hizmetinizi yerine getirmenizi müteakip ikinci 6 ay için istekli olarak askerlik hizmetine devam etmek istiyor musunuz? Evet/Hayır


    Hocam tırnak içine aldığım parantez içini görünce ne yapmam gerekiyor bilemedim.

    Lisans mezunuyum, önemli öncelliğim bedelli olarak askerliğimi yapmak, bu aşamada hepsine hayır mı demeliyim?

    Bu amaç doğrultusunda işaretlediğim seçenek beni nasıl etkileyecek anlayamadım. Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek hocam bir an önce bitirmek istiyorum başvuruyu. Bugün şubeye gittiğimde daha yoklama onay sürecindeydi o yüzden bunları soramadım, yarın işe devam edeceğim tekrar gitme şansım olmayacak. Şimdiden çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam tekrar rahatsız ediyorum. Bakaya veya yoklama kaçağı kalınması durumunda sicile bu durum işler mi ? AskerAlma Kanunu okudum ve içimin rahat etmesi için için size sorayım dedim. Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

  • @emremn2
    Şu videoya bir bakınız olmadı. Güncel çekim, sanki siz normal askerlik başvurusu yapıyorsunuz gibi duruyor.


    @Erno_nemecek1
    Mahkemelik bir durum KESİNLİKLE YOK. Sadece para cezası çıkıyor o kadar. O cezanın da tahsilatı için devlet çok diretmiyor.
    Şöyle diyim trafik cezası bundan daha ağırdır. Para cezası yetmez bir de ehliyetine ceza puanı işlenir ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar şöyle karışık bir süreç yaşamaktayım fikri olanlardan fikir rica etmekteyim.

    2021 haziran üniversite mezunuyum ve şu anda 96 doğumlu 27 yaşındayım. Ben hiçbir tecil işlemi şu ana kadar yapmadım ancak edevlette askerliğim kısmında 31/12/2024'e kadar tecil görünüyor. Bir kere bu durumda bir hata olabilir mi çünkü üniversite bittikten sonra bu tecil süresi 2 yıl değil midir?


    İkincisi benim gluten alerjimden dolayı beslenme uyguladığımdan muafiyet alma durumum var. Ben edevletten Aralık ayı başında tecilimi bozdum ve yoklama başvurusu yap dedim, aile hekimine gittim hastalıktan dolayı hastaneye sevk verdi, hastanedeki doktor ise özel hastane sonuçlarının kabul olmadığını prosedür gereğide olsa tetkikleri tekrar devlet hastanesinde istedi. İşlemleri yaptım ancak genetik testi patoloji testi sonuçları 2 ayı bulabiliyormuş.

    Ben bu durumda bakaya düşer miyim. Bunun için bugün doktordan bir yazı yazmasını istedim askerlik hastane işlemlerinin devam ettiğine dair bunu askeriyeye götürmeyi düşünüyorum. Bu yazıyı götürsem, bakaya düşmemen için süreyi erteleme yaparlar mı? Şubeyi aradığımda pek bir bilgi alamadım işten dolayı da pek fırsat bulamıyorum gitmeye. Yurt dışı giriş çıkışlarda bakaya düşersem sorun yaşamaktan korkuyorum.


    Son sorum ise ben muafiyet alacağıma garanti olarak baktığım için başvuru sırasında bedelli seçmedim ama olaki muafiyet alamazsam tekrar bedelliyi seçip ödemesini yapabilir miyim çünkü uzun dönem diyete devam edememem benim için ciddi sağlık problemleri içeriyor.


    Karmaşık bir konu ancak bu durumların benzerini yaşayan ya da fikri olan varsa dinlemek isterim.





  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam gerçekten sistem çok güzel de olsa belki bilenler için nettir ama bilmeyenler için kafa karıştırıcı kısımları mevcut. Yoklama işlemlerim onaylandıktan sonra sordu bana hizmet tercihlerimi. Bedelliyi seçtim. Sıralamada en üstte bedelli askerlik seçimi yer alacak şekilde ve yanında sırası değiştirilemez notuyla, alt alta sırasıyla 1-2-3-4 şeklinde Astsubay, Yedekastsubay Erbaş/Er diye 4 madde vardı, devam et seçeneğinden devam ettim. 2, 3 ve 4 numaralı maddeleri, “aşağı yukarı” seçenekleriyle sırasını değiştirebiliyordum, ellemedim hiç.

    Bir önceki mesajımda yazdığım seçimlerin hepsine “hayır” işaretledim. Komando sorusuna da hayır dedim. Yeni bedelli başvurusu yapan iki arkadaşımla konuştum, bu seçeneklerden geçmişler ve aynı şekil işaretlemişler ama sadece onlar bunları başta yapmışlar. Bana yoklama başvuru kabulünden sonra açıldı bu ekran.

    Sonra IBAN yazıp şubemi seçtim. 12 ayı tercihe göre sıraya koydum. Sonra da bedelli askerlik başvurunuz tamamlandı dedi, başvuru kağıdımı yayınlayıp ödeme gün süresini 2 ay olarak yayınladı. Ödeme durumum “henüz yapılmadı” olarak da gözüküyor, birkaç güne halledeceğim.

    Bir de ek olarak, askerlik durum sorgulamasında Mayıs’a kadar ilişiği yoktur şekilde güncellenmiş hocam.

    Gerçekten biraz karışık geldi hocam. Anlattıklarımda bir pürüz görüyor musunuz acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emremn2 -- 20 Aralık 2023; 13:14:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba ben önlisans mezunuyum , askerlik tecil sürem bitti normalde bende lisans açıköğretime kayıt olup askerlik tecil süremi uzattım . Şimdi ise tecili bozmak istesem en geç ne zamana kadar süre verirler ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.