Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
997
Cevap
21
Favori
130.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Desanthos kullanıcısına yanıt

    2024 Aralıkta belli olur. Bir sürpriz olmazsa 31.12.2025e atar. Öyle olursa üniversite kaydı için sorun olmaz.

    Bu duyurunun 2025 olanı 2024 Aralık ayında çıkacak. Sizi ilgilendiren duyuru o olacak.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Tamamdır teşekkür ederim, eğer çok problem olursa 2024 YKS ile AÖF önlisans yapıp 2 sene sonra yani mezun olunca 4 yıllık örgün eğitim lisans olarak bir üniversite kazanmak. Bu şekilde yine tecil alabilirim, doğru mudur? Ama beni yaş endişelendiriyor, "Erteleme 28 yaşını tamamladığı yılın sonunu geçemez." diyor ya, bu tam olarak ne demek? 28/01/2003 doğumluyum. 2 sene AÖF ile geçse, 5 yıl da örgün lisans ile geçse (1 hazırlık + 4 normal) 7, 21 olunca 21+7=28 oluyor.


    Benim anladığım bu hesapla gidersem mezun olduğum yılın sonuna kadar yoklama için vaktim olacak, doğru mudur? 28 yaşıma girip bu yaşı tamamlayacağım yıl 2031, bu hesaba göre mezun olacağım tarih de 2031 Haziran - Temmuz oluyor. 31 Aralık 2031'e kadar yoklama işlemleri tamamlamalıyım, doğru mudur?


    Yaş sınırı olduğu için normalde lisans mezuniyeti sonrası verilen 2 yıl ertelemeden de yararlanamam galiba, tam sınırdan yetişeceğim için. Anladıklarım doğru mudur hocam?


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Edit: Hocam şöyle bir şey gördüm, bu benim senaryomu kapsar mı? Daha önce hiç yoklama yaptırmadım. Hem yazılı hem görsel olarak atıyorum, aşağıya link olarak kaynağı atıyorum:


    1. Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

    d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.



    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desanthos -- 28 Aralık 2023; 6:12:42 >




  • @a-f-h Hocam merhaba: Milli Savunma Bakanlığı'nın sitesinde yüksek lisans mezunları için 1 yıl tecil hakkı verildiği yazıyor. Bu durum UZAKTAN tezsiz yüksek lisans yapanları da kapsıyor mu? Şubat'da mezun olabilirim. Eğer uzaktan okuyanlar için tecil hakkı yoksa kaydımı silip yeni bir programa kayıt yaptırmak istiyorum. Mutlaka 2025 yılına kadar 1 yıl daha tecil almam gerekiyor. Herkes tezsiz tezli 1 yıl tecil verir demiş ama bu durum UZAKTAN tezsizler için de geçerli midir? Yanlışlıkla mezun olup tecil alamazsam çok zor durumda kalırım. Bir de size danışmak istedim bu durumu.

  • jfowless J kullanıcısına yanıt

    Yasada, tezli / tezsiz, Örgün / 2. Öğretim veya uzaktan / yakından ayrımı yok. Hepsine tecil olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    @a-f-h Hocam merhaba, ben 12 aydır yoklama kacağıyım şimdi bugün askerlik işlemlerini yaptırırsam sanırım Mayıs celp döneminde askere gideceğim doğru mu ? benim de aklımda Nisanın 3 nci hafta tercihi mi bedelli askerliğe çevirebilir miyim? Buna hakkım var mı nisanın 3 nci haftasında bedelliye basvurursam kaç ay içinde ödemem gerekiyor parayı böyle bir şey mümkün mi aydınlatırsanız sevinirimm şimdiden çok teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkann10 -- 29 Aralık 2023; 13:33:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkann10 S kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    c. Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanlardan, bedelli askerliğe müracaat edip de seçim öncesi vazgeçenler veya müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemelerini yapmayanların bedelli askerliğe müracaat hakkı bulunmamaktadır.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/7d9be9f9e41c477ab782d733e6649df4

    Yoklama kaçağı olana ödeme için max 2 ay süre veriliyormuş. Eğer bu süreyi geçirirseniz bir daha bedelli hakkı tanınmıyor denmiş.


    En son hatırladığım, yoklama kaçağı olanlar edevletten durum belgesi sorgulama veya yoklama başvurusu yaptığında sistem hata veriyordu. Yani mecburen şubeye gitmek gerekiyordu. Tabi değişmiş de olabilir bilemiyorum.

    Şubeye gittiğinizde de yardımcı olurlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    2024 aralıkta tecil bozup 2025 ağustos celbinde askerlik yapabilir miyim? Yoklama kaçağı olarak full time sigortalı çalışabilir miyim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @a-f-h Hocam merhabalar geçen ay itibariyle 28 yaşıma girdim 2 ve 4 yıllık diplomam mevcut bugün itibariyle tecilim bitti sorum şu ceza almadan en geç ne zamana kadar yoklama başvurusu yapabilirim yoksa şuan ceza işleniyormu veya 2024 yıl sonuna kadar bir şansım varmı ? cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler

    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?




  • furking16 F kullanıcısına yanıt

    Lisans mezuniyetiniz üzerinden 2 yıl geçmediyse mezun erteleme hakkınız var. Ama arada 2-3 farklı lisans bölümü okuduysanız, ilk önce hangisinden mezun olduysanız onu dikkate alırlar. Mesela birinden 2019da birinden 2021de mezun oldunuz diyelim, 2019u dikkate alırlar.


    Hali hazırda yüksek lisans öğrenci kaydınız ya da mezuniyetiniz yoksa bir askerlik şubesiyle görüşünüz. Muhtemelen yarın askerlik şubesi de duruma uyanacak. Akademik geçmişinizi bir kontrol edeceklerdir. Belki sağlam bir yoklama kaçağı cezası da çıkarabilirler.


    Daha önce de bu durumda olanlar görmüştüm, forumda konu açmışlardı. YÖK'e göre mezun; MSB'ye göre hala okuyor görünüyorsunuz. Sistem hatası mı memur ihmali mi bilemiyorum. Mahkemeye verseniz muhtemelen kazanırsınız ama mahkeme ne zaman sonuçlanır kimbilir. Bir de dava açabilmek için ilk önce cezayı ödemeniz de istenebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Merhaba 2022 haziranda liseden mezun oldum şuan 19 yaşındayım. Askerliğime baktığımda 1 ocaktan itibaren yoklama kaçağı gözükmektedir yazıyor. Askerliğimi mezuniyet belgem ile erteletme imkanım var mı ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz lütfen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseeyyiinn12 H kullanıcısına yanıt

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

    Sayfanın ortasına doğru mezunlar için erteleme şartları var. Mezuniyet belgenizle gidip erteleme yaptırabilirsiniz. Lise mezunlarına, 22 yaşını geçmeyecek şekilde 3 yıl erteleme veriliyor. Mesleki ve teknik lise mezunlarına 6 yıl erteleme hakkı veriliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @a-f-h


    Merhaba benim tecilim 31.12.2023 tarihinde bitti. E-devlet üzerinde kontrol ettiğim zaman yoklama kaçağı gözüküyorsunuz dediği için bugün yoklama işlemi yaptım ama muayane falan olmadım.

    Bu açıklamaya göre 31/12/2024 tarihine kadar yoklama işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.

    ben nasıl hareket etmeliyim? 1 ay içerisinde Aile hekimi muayene işlemlerini tamamlamam gerekiyor mu yoksa 1 yıl içinde istediğim zaman muayene olabilir miyim?

    Asıl amacım askere biraz daha geç gitmek yani 1 yıl içerisinde istediğim zaman işleme devam edebilir miyim? Konu hakkında desteğinizi rica ederim.

    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?




  • @a-f-h


    Merhaba,

    Mayıs 96 doğumluyum, lisans mezunuyum ve 2022 yılında mezun oldum. 2 yıl tanınan tecil hakkı 17/06/2024 tarihinde bitiyor. Bu tecil tarihi bittiğinde 28 yaşında olacağım. Anladığım kadarıyla 31 Aralık'a kadar yoklama yaptırmak için süre veriliyor. Bu 28 yaşındakiler için de geçerli mi?


    Eğer geçerli ise güz döneminde (yani ekimde) başlamak için yüksek lisans başvurusu yapmak istiyorum, uzamıyorsa şubatta başlayacak bahar dönemi başvurularını şu an yapmam gerekecek.


    Bir de yüksek lisansa başvurmayıp, bedelli parası biriktirmiş olduğum bir senaryoda bedelli ücretini hangi ayda ödemem gerekir? Zam gelmeden önce biriktirebilmem pek mümkün durmuyor o yüzden ödeyebileceğim en son tarihi öğrenmek istiyorum. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.





  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim güncelleme yaptılar edevlette 01/01/2024 itibarı ile yoklama kaçağısınız şeklinde sanırım geçmişten herhangi bir sorun yok bende daha sonra yoklamamı yaptım ve yaptıktan sonra resimdeki gibi bir yazıyla karşılaştım. Şimdi 2024 yılı sonuna kadar istediğim zamanda muayeneye gidebilirim anlamınamı geliyor bu yazı yardımcı olurmusunuz bana :)

    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?




  • @Niko97
    Günlük para cezası işliyor. Çıkacak para cezasına razıysanız isterse Aralık 2024 yoklama yaptırınız. 2023 yılı için günlük 20.48 TL idi. 1 ocakta ona da zam gelmiştir.

    @globherman
    31 Aralık 2024 tarihine kadar ister yoklama yaptırıp askere gidersiniz ister yüksek lisansa kaydolup tecil alırsınız. Size kalmış.

    Aralık 2024te yoklama (aile hekimi muayenesi de dahil) işlemlerini tamamlamak kaydıyla ocak - şubat 2025te de yüksek lisansa kaydolup tecil alabilirsiniz.

    Bedelli ücreti 1 ocak ve 1 temmuz olmak üzere yılda 2 kez zamlanıyor. Yarın (3 ocak) memur maaş zam oranı belli olunca yeni bedelli ücreti de belli olacak.

    2024 içinde istediğiniz zaman bedelliye başvurabilirsiniz. Ödemeyi 1 temmuz sonrasına bırakırsanız bir zam daha gelecek, ödeyeceğiniz parayı ve kendi bütçenizi düşünerek başvurunuzu yaparsınız.
    Ekleme: bedellide başvurular 1 ocak - 31 Aralık arası alınır, ertesi yıl 24-26 gün askerlik görevi yerine getirilir.

    @furking16
    Yoklama kaçağı yazdılarsa muayene olana kadar günlük para cezası işler. Yukarıda Niko97'ye yazdıklarım sizin için de geçerli.
    Olmadı bir şubeyle görüşünüz.

    Ekleme: 2024 için günlük yoklama kaçağı cezası 32.18 TL olmuş.
    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 2 Ocak 2024; 22:2:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkür ederim. Son bir sorum olarak; Muayene işlemini bu ay sonu yada şubat başında yapsam sizce ne zaman askere giderim?

  • Niko97 N kullanıcısına yanıt

    En erken mayıs 2024 celbiyle gidebilirsiniz. 2024 takvimi açıklanmış

    https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba şu an bedelli ücretini yatırsak zamsız fiyattan yatırabiliyor muyuz? Yoksa imkanı yok mu artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolcia kullanıcısına yanıt

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/7d9be9f9e41c477ab782d733e6649df4

    29 Aralık sondu. Ki 1 ocaktan sonra bedelli zammı belli olana kadar hizmet tercihi kısmını kapatıyorlar. Zam oranı 3 ocakta belli olacak. Ondan sonra sistemi açarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.