Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.634
Cevap
34
Favori
277.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar burası araç satış ilan yeri değilki. herkes ilan vermeye başlamış. ilan vermek isteyen 2. el ilan yerine ilan verebilir. bu konuya insanlar bu model araç hakkında bilgi almak için geliyorlar. buraya bilgi almak için gelen kişi, burada herkesin arabasını satmaya çalıştığını görünce, alacağı olsa bile bu araçlara yaklaşmaz. bide son olarak 10000 tl gibi rakamlar solenzalar için artık hayal. 8500 tl nakit veren olursa verin. takastada 9000 tl çok iii rakam. gerçekten solenzaların piyasasınıda, her türlü derdinide iii bilirim. zaten bu konudada yazılmış onlarca msjım var. 2004 ilk çıktığında alanlardanım. daha sonra kaza yapıtım gittim yine solenza aldım. şu andada 2006 dacia logan 1.5 dci klimalı aracım var. onuda 3 ay önce orjinal 75000 km de 9750 ye aldım. varın gerisini siz düşünün. eşe dosta binicisine iyi fiyata gidebilir ama internetten zor gidiyo. neyse hepinize kolya gelsin.
  • evet arkadaşlar redcheek doğru demiş bizim solenzaların değeri 9000den fazla değildir. ben daha öncede yazmıştım tokatta reno servisinde 3-4 tane solenza vardı 8.500 e satıyorlardı. araç çok harika ama fiyatı nedense çok düşük geliyor bana. belki o araçlarda klima yoktur emin değilim. ama 9-9,5 arası satılıyorsa gayet iyidir bence.
  • solenzacı abilerim bi sorum olacak;
    bizim solenzaların pandizotundan bulabilirmiyim?
    pandizotu kesip hoparlör takma ihtimalim olabilir, kesilince de ilerde yenisi gerekebilir. bilen ya da daha önce alan varmı. bulunması zorsa dokunmayım hiç.
  • Selamlar,

    Arkadaşlar merhaba, benim solenza da söyle bir problem var, daha önce bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı bilmiyorum, araba 60-70 de giderken ön takımdan hiç ses gelmiyor ama nezman yavaşlıyorum süratim 20 lere 30 lara düşüyor ön taraftan gacur gucur sesler geliyor, birde ayağımı debriyajdan çekip ilk hareketi verirken, cat cut sesler geliyor bu tip sorunlarla karşılaşanlar oldumu olduysa nasil cözdüklerni anlatabilir mi?

    Simdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cubido32 -- 8 Mayıs 2009; 17:38:54 >
  • quote:

    Arkadaşlar merhaba, benim solenza da söyle bir problem var, daha önce bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı bilmiyorum, araba 60-70 de giderken ön takımdan his gelmiyor ama nezman yavaşlıyorum süratim 20 lere 30 lara düşüyor ön taraftan gacur gucur sesler geliyor, birde ayağımı debriyajdan çekip ilk hareketi verirken, cat cut sesler geliyor bu tip sorunlarla karşılaşanlar oldumu olduysa nasil cözdüklerni anlatabilir mi?

    Simdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

    Saygılar


    mrb cubido. solenza ve ses ayrılmaz bir ikilidir :) ben alt takımın elden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. rot kolları ve başlarının kontrol edilmesi , gerekirse değişmesi lazım. debriyaj seti hala değişmemişse zamanı gelmiştir benim aracınki 3 yıllıkken bitmişti. baskı balata hepsi değişmişti. ama bi usta 2 dk binse arabaya;sana net bilgi verecektir. bu şartlarda bence aracın üstüne daha fazla gitme, şimdi 100 tl ye halledeceğin iş daha sonra 200 tlye olmaz. kolay gelsin.




  • slm arkadaşlar ilan verdiğim için biraz kızmışlar ama araç bacanağımın gercekten çok temiz bir araçtı değerini bilene gitsin demiştim zatende sattı bendede var ben çok melunum son zamanlrda alt takımdan çok ses geliyodu önleri değşittirdim fakat arka amortisör lastiklerinin yıprandığnı söylediler fakat lastıkler piyasada tek satılmıyo yani amortisörler kople değşimesi lazım dediler Toktta bitane rot balanscı yolunu bulmuş ve hatırmyrm ama bi araba modelinin lastiği bizimkine uyduğunu keşfetmiş ve değşttrdim gerçek şimdi çok sesiz yapan yapıyo abi servis ustalğını yenisini alıp takmak zanlediyo...
  • merhaba ERDAL 00037 AMORTİSÖR LASTİKLERİNİN HANGİ MARKA ARAÇ İLE UYUMLU OLDUĞUNU HATIRLARSAN BİZEDE SÖYLE BİLGİMİZ OLSUN
    AYRICA BAŞKA BİLDİĞİN VEYA DUYDUĞUN PARÇALARINDA HANGİ MARKA ARAÇ VEYA ARAÇLAR İLE UYUMLU OLDUĞUNU PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİM




  • Herkese merhaba arkadaşlar...
    Ben solenza klübünü yeni gördüm aslında uzun zamandır bu foruma üyeyim ama.
    Neyse konuya gireyim ;Ben bir araba almayı düşünüyorum ve solenzada karar kıldım 8900 tl ye bir solenza buldum sanırım rapsodi modeli.
    Fakat kafama takılan tek şey oldu baktım bu araçlar 8 valf ve 8 valf araçların dezavantajlarını düşünmeye başladım acaba sizin de fikrinizi bu konuda alailirmiyim.
    Yani 8 valfin dez avantajlarını yaşayan arkadaşlar yazabilirmi.Birde klima aracın performansını çok etkiliyormu.
    Herkese tekrar iyi akşamlar.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Aracı alırsam sanırım burada sık sık görüşücez.
  • 8valf olmasının çok da dezavantajı olduğunu sanmıyorum. tabi clio 1.4 16 valf motor 98 beygir güç üretiyo aynı seride, ona bakarsak biraz dezavantajı var ama serilik, yakıt sarfiyatı, ataklık olarak gayet yeterli.
    klima tabi etkiliyo ama uzun yolda ben çok farkını hissetmiyorum açıkçası. klima kullanmaya değmeyecek bi fark yok. arabanın biraz ağırlaşabiliyor ama çekilmeyecek kadar da değil. mesela geçenlerde ankara tarafından elma dağa çıkıyorum, arabada 4 kişiyiz klima açık ve 4ten aşağı düşmedim. normaldede 4e düşüyodum zaten orda yüke göre.
    alacağın aracın kilometresi uygunsa, temizse alınıp gönül rahatlığıyla binilebilir, başını ağrıtmaz kolay kolay. aynı fiyata 99 model broadway satıyolar. aynı fiyata alınabildiğini düşünürsek solenza çok daha mantıklı bi seçim.
  • İlgilendiğiniz için teşekkür ederim sayın Tural.i.
    Alacağım araç 73000 de.Acaba bu krştşk bir kilometre midir solenzalar için.Yani masraf çıkartmaya başladı diye satıyor olabilir mi.
    şimdiden iyi akşamlar...
  • benim arabam 63binde arıza çıkarmaya başlamadı. sağından solundan sesler falan da gelmiyor. sadece arada kontak okuma sorunu yapıyor. ya da ben öyle olduğunu zannediyorum marş basıp da araba çalışmayınca. başka da bi sorunu yok. bu yönüyle değerlendirirsek araba temiz kullanıldıysa arıza yapmaya başladığını falan sanmıyorum. siz arabaya güzelce bi baktırın. adam gibi ustalar arabanın ne durumda olduğunu söylüyorlar bakar bakmaz.
  • araba 300 000 km yi rahat görür ne 75000 i, 75 000 çok komik bir rakam.
    ben solenzayı 180.000 kmde aldım şu an 200.000 hiç bir sorun çıkarmadı, bir kere bile yolda bırakmadı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aaykun

    araba 300 000 km yi rahat görür ne 75000 i, 75 000 çok komik bir rakam.
    ben solenzayı 180.000 kmde aldım şu an 200.000 hiç bir sorun çıkarmadı, bir kere bile yolda bırakmadı.


    maaşallah
    solenza bu kadar yol gidip de yolda bırakmıyosa dacia'ya kalitesiz diyenler utansın. zaten kullanıp da kalitesiz araba diyenini görmedim ya. hep bilmeden görmeden konuşanlar laf söylüyo
  • Selam Arkadaşlar,

    Zaten Renault un kullandığı motorlar sorunlu motorlar değil, ben servise gittiğimde bu motor sizi 400 bin km götürür dedi usta. Benim motorla ilgili bir sorunum oldu onuda sizle paylasayım belki bir gün işinize yarar, benim arabam sabahları rahatlıkla calışıyordu, belli bir mesafe yol yaptığımda motor ısınınca arabayı durdurunca bir daha çalışmıyordu, mesela benzinliğe giriyorsun benzin alıyorsun arabayı bir daha calıştıramıyorsun benzinlikte iki kere kaldım ve cekiciyle servise gittim biri pazar günüydü sabahleyin beni aradılar arabanın ne sıkıntısı var diye :) bende calışmıyor dedim ilk marşta aldı dediler. Sonra bir gün bu sebepten dolayı ustama gittim orada aynı şeyi yapınca hemen ağrızayı tespit ettiler, arabanın volan sensörü ağrızalanmış, bu parça kömürlü bir parça ısınınca görevini yerine getirmiyor ve yolda bırakıyor. Aklınızda olsun...
    Bir konuyu daha sizinle paylaşayım, yağmurlu bir havada birden sileceğiniz durdu, silecek motoru yandı diye düşünebilirsiniz ama bazen öyle olmuyor, kenera cekiyorsunuz arabayı silecek kollarının bağlantı noktasında bir somun var onu sıkıştırıyorsunuz silecekler calışmaya devam ediyor :) aklınızda olsun. Onun icin arabanızda anahtar takımı bulunsun :)
    Arabanızın çakmağı sigortayı mı attırıyor ayarı bozulmuş cok basit bir işlem serviste 2 dakikada çakmağı eğiyorlar büküyorlar halloluyor :)
    Hala ön takımlardan yavaş süratte giderken gelen ses olayın cözdüremedim, gerekte kalmadı müziği sonuna kadar açıyorum :)

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cubido32 -- 25 Mayıs 2009; 12:46:26 >




  • bu konu dacia markasına taşınmalı. kime nasıl haber verilecek bilen varsa bi el atsın.
  • Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Donanım Haber birinci Ankara buluşmasını 7 Şubat'ta yapmıştık. Şimdi ikincisini düzenlemeye geldi sıra. Sizlerinde desteğiyle düzenleyelim diyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

    7 Şubat'taki Ankara buluşmasının konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/mpage_1/key_/tm.htm

    Yeni yapmayı düşündüğüm buluşmanın konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32341909/mpage_1/key_//tm.htm#32341909

    Gelmek isteyen tüm arkadaşlara kapımız açık.

    Selamlar.




  • arkadaşlar babam bir araba alacak dacia düşünüyor eskidende 6 ay kadar kullanmış sonradan satmıştı(iş dolayısıyla)şimdi yine dacia düşünüyoruz bir araba buldum;dacia solenza 1.4 clima(modelinde clima ac yazıo) klimalı hidrolik diresiyonlu hava yastığı radyo kasetçalar merkezi kilit Immobiliser.özellikleri bu ve 8.500 tl istiyor sizce nasıl bir araç .Hemen cevap yazarsanız sevinirim çünkü yarın arabaya büyük ihtimalle gidip bakacağız.araç 42000 de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eymen4545 -- 23 Haziran 2009; 0:01:36 >
  • FİYAT uygun arkadaşım. boya darbe yok ise alınır bu fiyata. ama sen düz yapmaya bak fiyatı. 8000 süper olur.
  • arkadaşlar biz dacia solenza almayı düşünüyoruz ama etrafımızdakiler ford escort daha iyidir diolar.dacia çok sorun çıkartır falan filan diyolar şimdi arada kaldık ford escort kullanan varmı hiç veya beni solenza ile ilgili ikna edin:D
  • burda solenza klübünde yazılanları okudunmu. sorun olarak yazılan şeyler eften püften şeyler. çok büyük arızalardan bahseden ben görmedim. kendim de solenza kullanıyorum ve arızaları arıza denebilecek şeyler değil. taş gibi maşaallah. solenzalarla aynı kilometrelerde escort bulabiliyosan ( + kliması olan) neden almayasın. tabi bulabilirsen. solenza kullanmamış olanların düşüncelerini önemsememek gerek bence. çünkü tahmini konuşuyorlar. benim enişte de arabayı ilk aldığımda: bunlar uzun yola gitmez motor yakar demişti (ciddiye almamıştım tabi) ama ben hararetin yarıdan fazla arttığını görmedim, hele uzun yolda çeyrekten yukarı çıkmıyor.
    verdiğim örnek gibi görüşleri dikkate almamanı öneririm. kilometre, donanim, hatta belki en önemlisi yakıt değerlerini göz önünde bulundurarak karar vermeni öneririm.
    quote:

    Orjinalden alıntı: eymen4545

    arkadaşlar biz dacia solenza almayı düşünüyoruz ama etrafımızdakiler ford escort daha iyidir diolar.dacia çok sorun çıkartır falan filan diyolar şimdi arada kaldık ford escort kullanan varmı hiç veya beni solenza ile ilgili ikna edin:D




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.