Şimdi Ara

Samsung'un yeni çipseti Exynos 2400 detaylandı: 10 çekirdeğe sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung'un bugün Galaxy S24 serisini tanıtmasıyla beraber Exynos 2400 çipseti de gün yüzüne çıktı. Ülkemiz de dahil birçok ülkede satılan Galaxy S24 ve S24 Plus'ta Samsung'un kendi çipseti Exynos 2400 kullanılıyor. Yeni işlemcinin özelliklerine göz atalım.



    10 çekirdekli yapıda olan Exynos 2400 çekirdek sayısı bakımında rakiplerinden ayrılıyor. İşlemci, 3,2 GHz hızında çalışan ultra güçlü bir Cortex-X4 çekirdeğine, 2,9 GHz hızında iki adet Cortex-A720 ve 2,6 GHz hızında üç Cortex-A720 çekirdeğine sahip. Ayrıca 2 GHz hızında çalışan düşük güç tüketimli dört adet Cortex-A520 çekirdeği bulunuyor.



    Çekirdek Exynos 2200 Exynos 2400 Snapdragon 8 Gen 3 Dimensity 9300
    Prime 1x Cortex-X2 @ 2.8 GHz 1x Cortex-X4 @ 3.2 GHz 1x Cortex-X4 @ 3.3 GHz 1x Cortex-X4 @ 3.25 GHz
    Büyük - 2x Cortex-A720 @ 2.90 GHz 5x Cortex-A720 @ 3.2 GHz 3x Cortex-X4 @ 2.85 GHz
    Orta 3x Cortex-A710 @ 2.50 GHz 3x Cortex-A720 @ 2.6 GHz - 4x Cortex-A720 @ 2.00 GHz
    Küçük 4x Cortex-A510 @ 1.8 GHz 4x Cortex-A520 @ 2.0 GHz 2x Cortex-A520 @ 2.3 GHz -


    Yeni çipsetini iki sene önce tanıtılan Exynos 2200 ile kıyaslayan Samsung, CPU performansına 1.7 kat ve yapay zeka performansında 14.7 kat artış sağladığını daha önce açıklamıştı. AMD'nin RDNA3 mimarisine sahip Xclipse 940 GPU'sunu içeren çipset, mobil ışın izleme, görüntü oluşturma ve yansıma desteğiyle önceki nesle göre önemli gelişmeler içeriyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S24 & Galaxy S24 Plus tanıtıldı: Dünyanın ilk yapay zeka telefonu



    Samsung'un 4nm LPP+ süreciyle üretilen Exynos 2400, yeni bir ISP, LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama desteğiyle birlikte geliyor. Daha önce ortaya çıkan test sonuçlarına göre rakibi Snapdragon Gen 3'ün bir miktar gerisinde kalan çipsetin, performans ve özellikle pil konusundaki sonuçları merak konusu.



     









  • Bende umutluyum özellikle 4nmLPP+ süreci çok daha iyi verimlilik sunuyor . Temcit pilavı gibi exynos deyip çöpe atılması sağlıklı beyinlerin işi değil , değişime yeniliğe açık olmak gerekiyor . Dimensity serisi snapdragona kök söktürürken hala dimensity için çöp diyen insanlar var sürü psikolojisi araştırmak bilgi edinmek yok neyse bu konu böyle uzar gider Exynos 2400 testlerini görürüz umarım güzel sonuçlar gelir.
    Exynos 2400 ve Gen 3 karşılaştırmalarında arada çok fark yok gibi duruyor. En azından teorik açıdan. Fakat ben olaya başka bir açıdan bakıyorum. Avrupa , Orta Doğu ve Türkiye piyasasında s24 ve s24 plus Exynos 2400 ile geliyor ve firmanın esas amiral gemisi ultra Gen 3 ile geliyorsa, firma Gen 3 işlemciyi demek ki daha üst bir seviyeye konumlandırmış demektir. Hal böyle iken esasında çokta fark yok demek bugün için çok iyi niyetli bir yaklaşım.

    Bir yandan şunu diyebilirsiniz Apple, pro serileri haricindeki telefonlarına bir önceki pro neslin işlemcisini kullanıyor. Exynos 2400 bu açıdan daha yenilikçi teknolojilere ve iyi bir gpu yapısına sahip. Son 2 senedir Apple gpu tarafında anlayamadığımız şekilde bekleneni de verememekte. Bu da başka bir açısı olarak görülebilir.


    Saygılar..
  • Kesinlikle güveniyorum bu işlemciye. inşallah samsung yanıltmaz.
  • Daha geçen gün mobil işlemci için çekirdek sayısı 12'ye yükselsin artık demiştim. İyi bir gelişme. 8 de çakılı kaldı firmalar.
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Neden 12 çekirdek olmalı sence. Apple iPhone A17 pro işlemcisi 6 çekirdek.
  • Samsung 2400 ve 9300 kötü işlemciler değiller sadece güç yönetimleri sd ailesine yetişmeli bu konuda gelişimlerine önem verirlerse saat hızları ve performans arge geçen zamanla mutlaka yakalanıp geçilir
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    A17 pro artık diğer üç işlemcinin çok gerisinde kaldı. Antutu skoru 1.500.000 gen 3 2.000.000 özellikle ray tracing ve gpu gücünde çok büyük fark var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 18 Ocak 2024; 7:58:6 >
  • Exynoslar da şebeke sorunu da var diğer rakiplerine göre sinyal alımı zayıf.

  • Sentilyon kullanıcısına yanıt
    Sd gen 3 güç yönetimi 8 gen 2 ye göre pek iyi değil keza dimensity 9300 de komplike bir çekirdek dizilimiyle geldi onda da güç tüketimi eh işte . Gen 3 2. Nesil 4nm ile üretiliyor 9300 ise 3 nesil 4nm ile dimensity son derece başarılı gen 3 ile 9300 arasında kayda değer hiç bir üstünlük yok
  • Windows 11 kullanıcısına yanıt
    Bende umutluyum özellikle 4nmLPP+ süreci çok daha iyi verimlilik sunuyor . Temcit pilavı gibi exynos deyip çöpe atılması sağlıklı beyinlerin işi değil , değişime yeniliğe açık olmak gerekiyor . Dimensity serisi snapdragona kök söktürürken hala dimensity için çöp diyen insanlar var sürü psikolojisi araştırmak bilgi edinmek yok neyse bu konu böyle uzar gider Exynos 2400 testlerini görürüz umarım güzel sonuçlar gelir.
  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Ferrarinin bagajı Egea dan küçük, 2 kişilik yer var, yakıtı çok fazla. Sence ücretsiz Egea ve Ferrari teklif etseler hangisini seçelim :)) hangisini tercih edersin. Ben 20 yıllık Ferrari yi 0 km Egea ya tercih ederim.
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Nasreddin hoca da demiş sende haklısın. İki taraf da haklı. Exynos bu sefer çok güzel bir işlemci yapmış olabilir ama geçmişte yaptığı kötü işlemciler insanların güvenini öldürdü. Ticarette en önemli şey güven. Güven gitti mi ağzınla kuş da tutsan artık çok geç. Acele edilmemesi ve hemen alınmaması taraftarıyım. Biraz zaman geçsin. Profesyonel test ve incelemeye tabi tutulsun bakalım bu sefer olmuş mu bu işlemci.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idrisezman -- 18 Ocak 2024; 11:20:50 >
  • Exynos 2400 ve Gen 3 karşılaştırmalarında arada çok fark yok gibi duruyor. En azından teorik açıdan. Fakat ben olaya başka bir açıdan bakıyorum. Avrupa , Orta Doğu ve Türkiye piyasasında s24 ve s24 plus Exynos 2400 ile geliyor ve firmanın esas amiral gemisi ultra Gen 3 ile geliyorsa, firma Gen 3 işlemciyi demek ki daha üst bir seviyeye konumlandırmış demektir. Hal böyle iken esasında çokta fark yok demek bugün için çok iyi niyetli bir yaklaşım.

    Bir yandan şunu diyebilirsiniz Apple, pro serileri haricindeki telefonlarına bir önceki pro neslin işlemcisini kullanıyor. Exynos 2400 bu açıdan daha yenilikçi teknolojilere ve iyi bir gpu yapısına sahip. Son 2 senedir Apple gpu tarafında anlayamadığımız şekilde bekleneni de verememekte. Bu da başka bir açısı olarak görülebilir.


    Saygılar..
  • Samsung uyanıklık yapıyor yetişmek için çekirdek sayılarını arttırıyor aynı Intel gibi ama bu verimliliğe yansıyacaktır mutlaka.
  • Ben diyeyim geekbench skorlarına güvenmeyin, insanlar internette direkt bu testi görüyor, kararını veriyor. Aşırı epıl yanlısı bir test aracı, artık yalayıcısılar mı yoksa epıl önlerine üç beş bir şey atıyor mu bilemem. Ben bu kanıya nereden vardım derseniz yıllardır yapılan x86 olsun, arm işlemciler olsun testleri incelerim, diğer diğer test programlarında önde olan işlemlemciler, iş geekbench testine gelince epıl toz yutturmaya başlar. Artık geekbench 6 bile yetmiyor epıla. internette, bilen herkes dalga geçiyor bu testle: "A new Geekbench version is coming, where Apple is 30% faster than other chips in specific tasks. 😂"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 18 Ocak 2024; 13:57:19 >
  • "Son 2 senedir Apple gpu tarafında anlayamadığımız şekilde bekleneni de verememekte." 2 senedir değil, a13'den beri özellikle cpu'da saat hızı artırarak devam ediyor. Bekleneni verememesi de anlaşılamaz değil, yine o yıllarda bünyesindeki bazı önemli isimleri kaybetmeye başladı iddiaları haber yapılıyordu.


    @___Lawyer___

  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    Biraz uçuk bir örnek olmuş sanki.
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt
    20 yıllık olması mı
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Gpu tarafını özellikle belirtmemin nedeni çok uzun yıllardır Android telefonların Apple karşısında en geri kaldığı konu bu idi. Bunu her açıdan hissederdiniz. Zaten optimizasyon sorunları birlikte kas gücü eksikliği de olunca Android tarafı bu açıdan çok verimsizdi. Fakat son yıllarda kas gücünde Apple'ın önüne geçmesi bakış açılarımızı temel açılarımızı yıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 18 Ocak 2024; 15:25:18 >
  • Samsung'un geldiği bir diğer durumla ilgili eleştirim de ekosistem konusunda. Yıllardır tüm Android piyasasını domine eden bir markanın hala ekosistem yaratamaması gerçekten üzücü. Örneğin doğru düzgün işinize yarayacak bir saat henüz hala üretemedi. Hala deneysel ve rakibinin verdiği deneyimin oldukça uzağında. Bunun yanında bilhassa laptop konusunda Samsung yıllarca dexe yatırım yaptı. Halbuki çok kullanışlı bir şey değildi. Özel bir arayüz kullanan sınırlı bir deneyimdi.

    Samsung gibi bir marka macbook kalitesinde içerisinde windows ve kendisine özel ayrıcalıkların bulunduğu kendi telefonları ile konuşan bir laptop neden üretemez anlamıyorum. Maalesef bunu göremedik.

    Yahu bunların ne önemi var diyebilirsiniz. Belli bir yaştan sonra iş hayatınızda herşeyin birbiri ile temasta olmasını ve size yardımcı olmasını istiyorsunuz. Bu yüzden birçok kişi göreceli istemeyerek Apple tercih ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 18 Ocak 2024; 15:36:38 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.