Şimdi Ara

Pringles sıcak gibiii (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
6.908
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çöp. Ülkemizde zaten fahiş fiyata satılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -edited-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 4 Aralık 2014; 14:34:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talvehtia

    Sağlık ve Pringles'ın kalitesi konusundaki yazıları umursamayanlar mesajımın aşağıdaki kısmını okumadan geçebilirler.

    Kampanyayla ilgili yazayım, yurtdışında Pringles kampanyada olduğu zaman kutusu 1,5 ila 2 tl'ye satılır.
    Çok matah birşeymiş gibi 5 liraya 6'ya kakalıyorlar bize, 3-4'e düşünce indirim oldu sanıyoruz.

    Sağlık tartışmalarıyla ilgili:
    ------------------------------------------------------------

    Türkiye'deki cips markalarının (pazar liderleri dahil) neredeyse hepsi MSG kullanmaktadır. Sade cipslerde MSG kullanılmıyor genelde, fakat bunlarda da hidrojenize edilmiş bitkisel yağ, palm yağı gibi sağlıksız ama ucuz yağlar tercih edilmekte ancak hem MSG kullanım tercihinin hem de kullanılan yağ kalitesinin gelişmiş ülkelerde farklı olduğunu görüyoruz. Aşağıda açıkladım.

    MSG aroma arttırıcı ve sinir sistemine müdahale edici olduğundan yediğiniz şeyin müthiş lezzetli olduğunu zannedersiniz, halbuki yaşadığınız sadece kimyasal ve sinirsel bir reaksiyondur.

    Türkiye'deki uluslararası anlamda büyük markalar dahi UTANMADAN msg kullanmaya devam ediyor.

    Fakat bu markaların gelişmiş ülkelerdeki çeşitlerinde MSG kullanılmıyor, inanabiliyor musunuz? AYNI MARKA İngiltere'de daha sağlıklı şekilde cips üretirken, Türkiye'de tartışmalı maddeleri kullanmaya devam ediyor.

    1,5 sene İngiltere'de yaşadım. Patates cipsinin anavatanıdır İngiltere. İngiliz patatesi ve cipsleri çok meşhurdur, orada yediğiniz bir cipsten sonra, Türkiye'de yedikleriniz samanla eşdeğerdir. Hele Pringles'a kolay kolay bakılmaz bile. Fiyatı da oldukça ucuzdur Pringles'ın, gerçek patates cipsi değildir, işlenmiş, ezilmiş büzülmüş saçma sapan birşeydir.

    Ancak İngiltere'deki bu marka birçok çeşidinde MSG kullanmazken, aynı markanın Türkiye'deki üreticisi sanki Türk milletinin canı, sağlığı İngilizlerinkinden değersizmiş gibi her ürününe MSG ekliyor, palm yağlarını, hidrojenize bitkisel yağları dayayıp, duruyor.

    Adamlar patates cipslerinde ayçiçek yağı kullanıyorlar, bizimkiler hala en ucuz, en pis hangi yağ kullanabiliriz kafasındalar.

    Alın patatesinizi kendiniz yapın kardeşim, başka bir çerez bulun, bu adamlara karşı tepki koymadığınız müddetçe, sağlık konusunda protestolarınızı dillendirmediğiniz müddetçe her türlü kimyasalı dayayacaklar, biz bunların gözünde gelişmemiş bir pazarın, bilgisiz, duyarsız, değersiz tüketicileriyiz.

    @nokmen: MSG'nin zararları veya bilimsel araştırmalar konusuna girmeyeceğim. Kimyasal bir madde olduğu, sinir sistemine müdahale ederek çalıştığı bilinen bir madde, zararlı ya da zararsız orası tartışmalı fakat bir patates cipsinde tüketici açısından olması için hiçbir sebebi olmayan bir madde. Yukarıda yazdığım gibi aynı global marka bazı ülkelerde kullanmazken burda kullanmayı tercih ediyor. Burda başka faktörler var demektir. Masrafları düşürme, tüketiciyi bağımlı hale getirme, yapay/kimyasal madde kullanarak ve sağlığı riske atma pahasına aromayı daha da kuvvetlendirme, daha çok satma gibi...

    Yurt dışında kullanılmıyorsa, burda da kullanılmasın efendim, ben bir Anglosaksondan daha değersiz değilim, endüstriyelleşmeyi kontrolsüz bırakırsanız masraf kısmak için her yolu mübah görecektir. Burda tüketicilerin bilinçli olmaya çalışmasında bir mahsur göremiyorum zira firmalar beni düşünmüyor, ben kendimi ve sevdiklerimi düşünmek zorundayım.

    Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum, konuyu başka bir yönden ele almışsın. Ben de 10 yıl Avustralya'da yaşadım, biliyorsunuz İngiltere'nin sömürgesidir. Ancak son 3-5 yıldır cips yemediğim için (çok seyrek yerdim eskiden de) arada lezzet farkı var mı yokmu, ona birşey diyemeyeceğim.

    İstiyorsanız , eğer işe yarayacaksa, orada bir tene aldırıp içindekiler kısmının fotoğrafını burada paylaşabilirim.

    Ancak ürünlerin ülkelere göre farklı üretilmesi, küresel ölçekte faaliyet gösteren firmaların insanlar üzerinde ne dümenler çevirdiğini, nasıl bir gücü elinde bulundurduklarını düşündüğümüzde ve siyasilerle de nasıl bir al gülüm-ver gülüm ilişkisinde oldukları düşünüldüğünde hiç de yabana atılacak bir husus değil.

    Aklımızdan çıkarmayalım, artık savaşlar eski klasik düzende karşı karşıya dizilip at bombayı, salla tüfeği şeklinde yapılmıyor.

    Not: Bu kadar yorum yapıyoruz ama alıp yemek isteyenlere de sözümüz yok, afiyet olsun. İnşallah bugünün ve geleceğin nesilleri hiç bir zarar görmez de biz haksız çıkarız.




  • Ona bakarsanız halk cahil bim denilen kurumun içindeki herşey kimyasal bomba yapamında bile kullanılabilir
    ama millet bimden cıkmıyor.

    MSG cok cokda kötü olduguna inanmıyorum ama su var kendi ülkelerinde gelişmiş ülkelerde parabenli msgli bişey satamazlar


    mesela cola amerikada satılan kolada glıkoz syrubu yoktur buradaki mallarında var o bi gerçek
  • errorman_cem kullanıcısına yanıt
    -edited-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 4 Aralık 2014; 14:33:58 >
  • Aslında o dediğiniz tarzda bir bilinçlenme -yetersiz olsa da- son yıllarda başladı gibi, o yüzden artık markalar "annenizin yaptığı gibi", "ev yapımı", "anne eli değmiş gibi" ifadelerini kullanmaya başladılar. Her ne kadar "doğal", "koruyucu içermez", "hiçbir katkı maddesi içermez" ifadelerinin içi boşsa da tüm ürünlerin üzerinde yazıyor.

    Demekki biraz daha bilinçlenirsek o ifadelerin içini de doldurmak, gerçekten "katkısız" ürünler yapmak zorunda kalacaklar.

    Gerçi maliyetler biraz yükselecek (depolama, nakliyat, üretim, işçilik vs. maliyetleri artar) ama o şekilde üretim de arttıkça belli zaman sonra normalleşmesi gerekecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 3 Aralık 2014; 16:19:09 >
  • -edited-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 4 Aralık 2014; 14:33:32 >
  • Migrosta 2 tanesi 7.5tl.bir kutu icinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.