Şimdi Ara

Official SONY PS3 Wireless 7.1 Surround Sound Stereo Headset deneyimim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
902
Cevap
4
Favori
49.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maalesef haberim var zaten kablolara katlanmamın tek sebebi de o, iki tane adaptör fişi var maşallah aletin odanın her yerinde kabloları sarmış vaziyette fiyat performans konusunda haklısın gayet iyi ama ne biliyim yine uygun fiyatlı daha kalitelı bir şey bekliyordum ps 3 ve sony kelimeleri yan yana gelince. mesela basları zayıf demişsin, şimdi sony nin kendi oyunları var infamous gibi, elektrik bombalarını falan attığınızda sharkon ile mükemmel bir bas vuruyor çok etkileyici, sırf o ses için durduk yerde attığım oluyor. yani ben sadece bu oyunu yapan firma yine bu oyunun oynandığı konsol için zayıf bir ses sitemini piyasaya sürmemeli diye düşünüyorum . birde şimdi sadece ebay ve amazona baktım ingiltere ve amerika da sitelerinede bu kulaklık kargo dahil 250 tl veya altında bir fiyat göremedim ama çok fazla araştırmadığımı da söyleyeyim vardır belki de. ve kesinlikle ama kesinlikle bir oyunu kulaklıkla oynandığında farklı bir deneyim ve tat alıyorsun




  • Hepsisony ve btsony gozumde bitmi$tir.sony urunu almak isteyen her tanidigimi bu ikisinden uzak tutacagim.
  • Gelecek olan parti kulaklıkların fiyatını merak ediyorum. 250TL'den yukarı olursan, yurt dışından alacağımdır.
  • eline saglık bende yarın fln incelememi görüşlerimi bu başlık altına yazacağım
  • "Böyle gelmiş, böyle gider" demeyin... İlker'in paylaştığı bu olay hepimize ders olsun.
    Bu forumda sayfalarca konuşulmasına rağmen çok şey unutuldu, bu konu unutulmasın!
  • Hepsisony, btsony benım içinde bitmiştir hatta morfare fıyetı dusurmezse oda bıtmıstır. Ellerine saglık ilker abi
  • İnceleme verdigin bilgiler için çok teşekkür ederim
  • kara listeye alındı
  • Ürünle ilgili detaylı incelemem 2


    Arkadaşlar deneyimlerimi ve kulaklıkla ilgili keşfettiğim yeni şeyleri bir kaç gündür kafamda toparlamaya çalışıyordum. Biraz toparladım ve sizlerle paylaşıyorum. Biraz hızlı yazacağım imla hatalarım olabilir. Tekrar okuyup düzeltecek vaktim yok idare edin.

    1-) Daha öncede belirttiğim gibi kulaklığın yan tarafında ön ve arka cephede olmak üzere iki tane ses ayar düğmesi var. Bu ses ayar düğmelerinin ön cephedeki olanı (voice-sound) arkadaşlarınızın konuşma sesinin size gelme oranını ve oyunun seslerinin size gelme oranını ayarlıyor. Arka cephede ki ayar düğmesi ile de hem bu konuşma seslerinin alçak ve yüksek sesli olma ayarı hemde oyunun kendi seslerinin alçak yada yüksek sesli olma ayarı yapılıyor. Kısaca volume münü ayarlıyorsunuz.

    Demek istediğim; ilk anlattığım ön cephede ki yukarı aşağı ayar düğmesini aşağıya (voice e doğru) çektikçe oyun sesinin baskınlığı azalıp konuşma sesinin baskınlığı çoğalıyor. Hatta bu ayar düğmesini en aşağı dibe çektimi klik ediyor ve oyun sesi tamamen kapanıp sadece konuşma sesi size geliyor. Unutmayın siz bu ön cephede ki düğme ile baskınlığı ayarlıyorsunuz.

    İşte tam böyleyken hangi sesi (voice veya sound) baskın olarak seçtiyseniz. Arka cephedeki volume ayar düğmesiyle o baskın olan sesin alçaklık ve yükseklik miktarını ayarlıyorsunuz. Kısaca volume münü ayarlıyorsunuz.

    Örnek verecek olursak;

    -Öncelikle her iki düğmeyi de en yukarı yani en yükseğe getirin. (sebebini daha sonra açıklayacağım)
    -Diyelim siz konuşma seslerini daha net ve oyunun kendi sesleri içinde kaybolmadan duymak istiyorsunuz.
    -Ne yapacaksınız o zaman ön cephedeki düğmeyi (ben buna baskınlık düğmesi diyorum) yavaş yavaş kademe kademe milim milim aşağı indireceksiniz. (Tabi arkadaşlarınızı bu arada konuşuyor var sayıyorum.)
    -Konuşma seslerini artık oyun sesinden ayırt eder oldunuz mu o zaman bırakıyorsunuz. Daha sonra arkada cephede ki düğmeden oyunun kendi seslerinin volume münü yavaş yavaş aşağı indirerek kısa bilirsiniz.

    Aynı mantığı konuşma sesleri yerine oyunun kendi sesleri içinde yapabilirsiniz. Aslında olay tam olarak şöyle
    Bu iki düğme arasında değişik bir terazi dengesi var.

    Hani dedim ya ön cephede ki düğmede aşağı tarafında voice yukarı tarafında sound yazıyor diye birde bu iki terimin ortası var. Düğme tam bu iki terimin ortasındayken arkada ki voice düğmeside en yukarıdayken yani en yüksek volume de iken hem konuşma sesleri hem oyun sesleri eşit geliyor. Siz arka cephede ki düğmeye hiç dokunmadan ön cephede ki düğmeyi voice e doğru (yani aşağı yöne) kademe kademe yaklaştırırsanız. Voice (konuşma sesleri) nin çok yüksek olduğunu oyunun kendi seslerinin yok olmaya başladığını anlayacaksınız.

    Çünkü arka cephede ki genel volume düğmesi en yüksek ayarda ve siz ön cephede ki düğmeyi voice doğru çekerek konuşma seslerinin baskın olmasını istiyorsunuz. Kulaklıkda konuşma seslerini size en yüksek volume de veriyor. Tabi oyun sesini kısarak

    Yani diğer bir değişle arka cephede ki genel volume ayar düğmesinin ne için çalışmasını istiyorsanız ön cepheden onu baskın yapıyorsunuz. Eğer arka cephede ki genel volume ayar düğmesinin; oyunun kendi sesleri için iş yapmasını istiyorsanız ön cephedeki düğmeyi yukarı sound a doğru kaldırıyorsunuz. (Hatta en üste kaldırdı mı klik sesi gelir ve konuşma (voice) sesleri size gelmez artık sadece oyunun sesleri size gelir.

    Şayet arka cephede ki genel volume düğmesinin konuşma sesleri için görev yapmasını istiyorsanız; Ön cephedeki düğmeyi voice e doğru indiriyorsunuz ve siz aşağı indirdikçe özellikle de orta seviyeyi geçip iyice voice yaklaştıkça artık arkadaki volume düğmesi konuşma seslerini daha çok artırıp azaltmaya yarar oluyor.



    Yani arkada cephe de ki volume düğmesinin ne için ağırlıklı olarak görev yapmasını istiyorsanız. Ön cephede ki voice-sound ayar düğmesini ona yakın tutacaksınız.

    Düğme voice e yani aşağı tarafa yakınsa; volume düğmesi oyunun kendi seslerinden çok konuşma seslerini azaltıp çoğaltmaya yarıyor.
    Düğme sound a yani yukarı tarafa yakınsa; volume düğmesi konuşma seslerinden çok oyunun kendi seslerini azaltıp çoğaltmaya yarıyor.

    Ön cephede ki voice-sound düğmesi her iki dip noktada da (aşağı dip-yukarı dip) en yüksek performansını veriyor. Klik i hissedersiniz zaten

    Benim kulaklığı ilk kullandığım günler tüm bunları keşfetmediğim için bana son sesi az gibi gelmişti. Arka cephede ki volume ayar dümesi en yüksek de olsa bile oyun seslerinden patlamalardan yeteri kadar haz alamıyordum. Az ve kısık geliyordu bana

    Sonradan çözdüm olayı meğersem ön cephe de ki voice-sound ayar düğmesi orta ayarda duruyormuş, onu en yukarı bir ittim. Aman Allahım kulaklık tüm performansını sergiliyor. Birde BF3 ü options audio ayarlarından HEADPHONES yerine WARTYPE a aldım. Of Of oda ne güm güm sesler beynimin içinde artık kulaklık titriyor kafamda ve arkadaşlarımın konuşma seslerini de duyamaz oldum. Hemen ön cephede ki düğmeyi sound dan voice doğru biraz kaydırdım. Arkadan da volume ufacık kıstım. Kendime göre ideal ses iletişimi ve oyun sesini buldum.

    Bu arada BF3 audio menüsünde her seçeneği günlerce denedim. En çok headphones ve wartype dan memnun kaldım. Aslında hi-fi çok daha güçlü ses veriyor ama hoparlörlerin gücü yetmediği için büyük patlamalarda cızırdıyor. Patlayacaklar diye korkuyorum.

    Bazen headphone da bazen de wartype da oynuyorum kafama göre

    Ama unutmayın; kulaklığın en iyi performansını görmek istiyorsanız her iki ayar düğmesinide en yukarı sona dayayıp menüden wartype ı seçin. Titreşimden kulağınız acıyacak.

    Ben bir arkadaşımla aynı takımda değilsem konuşacak da kimse olmadığı için ön cephede ki düğmeyi hep sound da en yukarda tutuyorum. Arkada volumeden oyun sesini azaltıp çoğaltıyorum. Bir arkadaşım takımıma girdiği zaman hemen ön cephedeki düğmeyi sounddan kademe kademe aşağı çekiyorum onun sesini yeterince duyarsam bırakıyorum. Eğer arkadaşlarımın sesi çok baskın olsun dersem oyun sesleri ve dolayısıyla da patlama efektleri, ayak sesleri, vs kayboluyor iyice

    Ha bazen arkadaşla önemli bir şey konuşacağız ön cephede ki ayar düğmesini voice e en alta çekiyorum. Oyun sesi falan kalmıyor arkadaşımı çok net ve temiz duyuyorum.


    Kulaklık bu yönden fevkalade kullanışlı.




    2-) Birde kulaklığın açma kapa düğmesi var yanda UZUN BASINCA kapalıysa açılıyor açıksa kapanıyor. Ama kulaklığı açtık dan sonra o düğme başka bir işe de yarıyor. Mikrofonu açıp kapatabiliyorsunuz.

    Bir kere kısa bastı mı mikrofon kapanıyor (ekrana sağ köşeye kapandı simgesi geliyor) ve tekrar bir kere kısa basınca mikrofon açılıyor (ekran bu simge kayboldu bilgisi gözüküyor)

    Bunu oyun menüsünden de yapıyorsunuz ama uzun iş böyle çok pratik. Diyelim ev halkından birisiyle bir şey konuşmanız gerekiyor arkadaşlarınızı konuşmanızla rahatsız etmek istemiyorsunuz. Bir basıyorsunuz mikrofon kapanıyor ve artık sesiniz karşıdakilere gitmiyor. Tabi bu arada siz onların sesini duyuyorsunuz. (Onuda duymak istemezseniz ne demiştik bunun için voice-sound düğmesini en yukarı sound un dip noktasına getireceksiniz.) Yani hem sound da dipde hem mikrofon kapalı olunca kimseyle ses iletişimiz olmaz ne duyarsanız nede sizin sesiniz gider.

    Yani demek istediğim mikrofonu donanımsal olarak çok hızlı bir şekilde aktif-inaktif etme, bu eylemin ekranda simge olarak görünmesi ve kulaklığın üstünde ki led in de renk değiştirerek görünmesi çok güzel bir özellik

    Bu kulaklık bu yönlerden iyi güzel de BF3 ün takım içi ses iletişim problemini düzeltemediler. Takımda iki kişiyi geçtimi konuşmak ve konuşulanı anlamak yalan oluyor. Ben bu saat den sonra dice ın düzeltebileceğine de inanmıyorum.




    3-) Kulaklığın yan tarafının üstünde küçük bir düğme var. O düğme virtual 7.1 surround ile stereo mod arasında geçişi sağlıyor. Basılı tutarak yapılıyor bu ve yapıldığında simgesi ekranda sağ köşede gözüküyor.

    Stereo moda geçtiyseniz simge ekranın da kulaklık resmi çıkıyor.
    Virtual 7.1 surround a geçtiyseniz simge ekranında bu kulaklık resminin etrafında bir de daire resmi çıkıyor. Daireli kulaklık simgesi diyebiliriz.


    4-) Her ne kadar sağ ve solunuzdan gelen silah, araç ve ayak sesleri stereo mod da çok net anlaşılabiliyor olsada

    Sağ, sol yönleri dışında ön, arka ve çapraz yönleri de anlamak için virtual 7.1 surround mod çok daha iyi iş çıkarıyor. Üstelik bu mod da patlama ve silah sesleri çok daha iyi

    Ben sağ ve sol yönünde ki ayak seslerini net olarak anlayabileyim bana yeter diyorsanız stereo mod kullanın. Ama yok ön-arka ve çaprazları da az da olsa zor da olsa anlayım derseniz virtual mod kullanın.

    Virtual surround u anlayabilmek biraz antrenman yapmanızla ilgili
    Bir yerlere çöküp sürekli etrafınızdan geçenleri dinleyin. Zamanla sanal yön duygunuz gelişiyor. İşte gerçek 5.1 kulaklık olsa sanalın mantığını çalışma prensibini kavramak için uğraşmadan hemen yönler anlaşılır. Üstelik kulak başına çok daha fazla hoparlör olduğundan baslar, tizler ve son ses çok daha iyi olur.


    Arkadaşlar şimdilik aklıma gelen bunlar yoruldum valla
    Aklıma gelen olursa toparlar yazarım bir ara
    İmla hatalarım varsa kusura bakmayın yazdıklarımı tekrar okuyup düzeltecek enerjim kalmadı.




  • Hocam eline, emeğine sağlık.
  • Off başim agirdi okurken ama cok guzel anlattin klavyene saglik... Bende sony centerdan pc alirken pazarlik yaptim adam 2599 tl diyodu ben 2400 uzadikca uzadi pazarlik fakat karttan 2599 tl cekti faturayi kesti eleman bi baktim 2400 yaziyo faturaya neden diye sorunca; kusura bakmayin yanlis oldu fakat duzeltme yapamam, peki o zaman islemi iptal edip 2400 cekin dedim kabul etti 2599'luk islemi iptal edip 2400 tl yeniden cekti... Bende anladimki bunlarin karı epeyce var o kadar direnmesine ragmen yinede yanlisliklada olsa benim dedigim oldu:) piyasada ise nasil olduysa en ucuz Sony Centerda idi aldigim Vaio
  • 1.Mor farede fiyat 295 gözüküyor :(
    2.başka bir arkadas versiyonlar arasında farklılıklar oldugunu söylemis asagı kopyalıyorum tam olarak anlayamadım ben acıklayan olursa sevinirim.


    alıntı.

    İki hayal kırıklığım var, birisi CFW 3.55 PS3 kırıklığı dolayısıyla yaşanıyor.. Sanırım FW 3.70 veya üzeri ile çalışıyor ancak.. daha aşağısı için menülerde aktif hale getirme seçeneği açılmıyor.. Sadece mikrofonu ayarlayabileceğiniz menü var, mikrofon sesini ayarlarken sesinizi duyup ayarlayabiliyorsunuz fakat menüden çıkınca tekrar kapanıyor.. Ne Mp3 dinlerken ne oyun oynarken, olması gereken menü olmadan çalışmıyor malesef.. Umarım yakında bir fix çıkar bunun için yoksa satmak zorunda kalacağım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan

    1.Mor farede fiyat 295 gözüküyor :(
    2.başka bir arkadas versiyonlar arasında farklılıklar oldugunu söylemis asagı kopyalıyorum tam olarak anlayamadım ben acıklayan olursa sevinirim.


    alıntı.

    İki hayal kırıklığım var, birisi CFW 3.55 PS3 kırıklığı dolayısıyla yaşanıyor.. Sanırım FW 3.70 veya üzeri ile çalışıyor ancak.. daha aşağısı için menülerde aktif hale getirme seçeneği açılmıyor.. Sadece mikrofonu ayarlayabileceğiniz menü var, mikrofon sesini ayarlarken sesinizi duyup ayarlayabiliyorsunuz fakat menüden çıkınca tekrar kapanıyor.. Ne Mp3 dinlerken ne oyun oynarken, olması gereken menü olmadan çalışmıyor malesef.. Umarım yakında bir fix çıkar bunun için yoksa satmak zorunda kalacağım..


    Versiyondan kastı makinenin sürümüyle alakalı. 3.70 ve altındaki bir sürümdeyse ps3, kulaklı çalışmıyor. Ancak 3.70 ve üzerindeki bir sistemde tam olarak çalışabiliyor. Kafanızı karıştıran bir durum olmasın. Eğer 3.70 altında bir sürümdeki ps3 kullanmıyorsanız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jerichocan

    quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan

    1.Mor farede fiyat 295 gözüküyor :(
    2.başka bir arkadas versiyonlar arasında farklılıklar oldugunu söylemis asagı kopyalıyorum tam olarak anlayamadım ben acıklayan olursa sevinirim.


    alıntı.

    İki hayal kırıklığım var, birisi CFW 3.55 PS3 kırıklığı dolayısıyla yaşanıyor.. Sanırım FW 3.70 veya üzeri ile çalışıyor ancak.. daha aşağısı için menülerde aktif hale getirme seçeneği açılmıyor.. Sadece mikrofonu ayarlayabileceğiniz menü var, mikrofon sesini ayarlarken sesinizi duyup ayarlayabiliyorsunuz fakat menüden çıkınca tekrar kapanıyor.. Ne Mp3 dinlerken ne oyun oynarken, olması gereken menü olmadan çalışmıyor malesef.. Umarım yakında bir fix çıkar bunun için yoksa satmak zorunda kalacağım..


    Versiyondan kastı makinenin sürümüyle alakalı. 3.70 ve altındaki bir sürümdeyse ps3, kulaklı çalışmıyor. Ancak 3.70 ve üzerindeki bir sistemde tam olarak çalışabiliyor. Kafanızı karıştıran bir durum olmasın. Eğer 3.70 altında bir sürümdeki ps3 kullanmıyorsanız.

    sürüm yükselebiliyor dogrumudur,hatta online oynayan yani bizler icin mecbur! yanılmıyorum dimi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: jerichocan

    quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan

    1.Mor farede fiyat 295 gözüküyor :(
    2.başka bir arkadas versiyonlar arasında farklılıklar oldugunu söylemis asagı kopyalıyorum tam olarak anlayamadım ben acıklayan olursa sevinirim.


    alıntı.

    İki hayal kırıklığım var, birisi CFW 3.55 PS3 kırıklığı dolayısıyla yaşanıyor.. Sanırım FW 3.70 veya üzeri ile çalışıyor ancak.. daha aşağısı için menülerde aktif hale getirme seçeneği açılmıyor.. Sadece mikrofonu ayarlayabileceğiniz menü var, mikrofon sesini ayarlarken sesinizi duyup ayarlayabiliyorsunuz fakat menüden çıkınca tekrar kapanıyor.. Ne Mp3 dinlerken ne oyun oynarken, olması gereken menü olmadan çalışmıyor malesef.. Umarım yakında bir fix çıkar bunun için yoksa satmak zorunda kalacağım..


    Versiyondan kastı makinenin sürümüyle alakalı. 3.70 ve altındaki bir sürümdeyse ps3, kulaklı çalışmıyor. Ancak 3.70 ve üzerindeki bir sistemde tam olarak çalışabiliyor. Kafanızı karıştıran bir durum olmasın. Eğer 3.70 altında bir sürümdeki ps3 kullanmıyorsanız.

    sürüm yükselebiliyor dogrumudur,hatta online oynayan yani bizler icin mecbur! yanılmıyorum dimi

    Online oynuyorum diyorsun, yani makinen son sürüm. O yüzden hiçbir sorun çıkartmaz. Sürüm yükselebilir.




  • Sonuç: arkadaş tam bilgi sahibi değil yada eksik bilgi

    iyi bari alalım kulaklıgımızıda oyunumuza bakalım
  • "ilker_xxx" kardeşim öncelikle yüreğine, emeğine sağlık... Vicdanından başka hiç bir karın olmayacak onca mücadelen ve yorgunluğun için kendi adıma teşekkür ederim. Çok uğraştın, bir sürü dil döktün, başını parmaklarını patlattın... Fakat hepsine değdiğine eminim. Umarım yaptıkları ayıbı bu kadar net görünce yüzleri kızarmıştır diyeceğim, fakat hiç sanmıyorum... Olsa olsa kaybettikleri imajlarına kara kara yanmışlardır.
    Bundan sonra gelecek ikinci partide fiyatlarını düşürseler bile, kesinlikle bu bahsi geçen sitelerden bu kulaklığı almam! Böyle bir şey gerçekleşirse o zaman gider (gerçek fiyatından satmalarına müsade etmedikleri) morfareden alırım... Kesinlikle birini her ne kadar tanımasam da (hepsisonyden daha önce alış-veriş yapmış biri olarak) bu iki sitede gözümden düşmüştür, bendeki yerlerini yitirmişlerdir.
    Bu olaylarla ilgisi var mıdır bilmiyorum fakat daha dün gece sahibinden de bu kulaklığı araştırmıştım. (gireceğimiz hafta içi bende edinmeyi düşünüyorum) 280 ve 270TL fiyatları olanlarını gördüm. Hatta en son 250TL lik olanını görünce hemen favorilerime ekledim. Biraz daha araştırdıktan sonra yatmaya karar verdiğimde, daha uygun fiyatını bulamayacağıma emin olduğumdan, satılır mı ki korkumla almayı da düşünmüştüm. Sonra alsam bile kargoya ya pazartesi verilecekti ya da en iyi ihtimalle elime pazartesi ulaşacaktı. Ve kredi kartımın kesim tarihi salıydı. Acele edip bu ay kendimi bir gün için yormamaya karar verip, yattım. Şimdi bütün bu yazdıklarınızı okuyunca hemen aklıma benim ilanım geldi ve hemen ilana doğru yöneldiğimde ise "ilan yayından kalkmıştır" yazısını görünce soka uğradım ve hemen satıcıya mesaj attım. Bakalım ne cevap gelecek. Umarım dün almadığım için pişman olmam...
    İnanın kulaklığın bendeki değeri daha fiyatları belirlenmeden bu yana hep 250TL idi. Birde bu kulaklığın 250TL lik ilanını görünce. Üstüne sizin yazdıklarınızı okuyunca... Ben bu kulaklığa 300TL vermem, veremem... Bu fiyata da bulamazsam kesinlikle bir kuruş fazla ödeyip satında almayacağım. Çünkü, kendime bu saygısızlığı kesinlikle yapamam.
    Bütün bunların dışında yazdığınız incelemelerin de tamamını okudum. Konunun bir tarafı böylesine sıkıntılı bir durum olunca o da havaya gitmemeli kesinlikle. Gayet açıklayıcı, kafamızdaki tüm soruları cevaplar nitelikte, direk birinci ağızdan tertemiz bir inceleme olmuş. Bunun için de ayrıca teşekkür eder, tekrardan bütün bu konu için minnetlerimi sunarım....




  • iPhone şarj aletiyle 1 saatte %100 şarj edip 7 saat kullanabilirsiniz ben 2-3 gündür bu sekilde kullanıyorum şarj ederken 4-5 saat bekleme sıkıntım kalmadı
  • Emegine saglik guzel inceleme guzel tespitler. bu zihniyetinden arinana kadar ben hepsi ve btsony defterini kapattim. bizi aydinlattigin icin tekrar tesekkurler.
  • voice-sound tarafınfa sound a tam getirdiğimizde arkadaşlarımızı duymadığımız gibi bizim sesimizde karşı tarafa gidiyormu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.