Şimdi Ara

oda için ses yalıtımı tavsiyesi ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
16
Favori
133.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • scatman85 S kullanıcısına yanıt
    Oda İçi Ses Yalıtımı İçin TURKİSH ACOUSTIC ve EMİN AKUSTİK firmasını Web Sitesi Çok Açıklayıcı Ses Yalıtım Sistemlerini Anlatan Makaleler ile Dolu Göz Atmanızı Tavsiye Ederim


    www.sesyalitimsungerleri.com/ses-yalitimi.html



    Oda İçi Ses Yalıtımı

     oda için ses yalıtımı tavsiyesi ??




  • Turkish Acoustic kullanıcısına yanıt
    siz temsilci misiniz? Yardımcı olabilir misiniz?Bende bu yaz üst katımdaki odaya yapıcam kısmetse parke altı yalıtım .
  • Merhaba,

    az da olsa sıcak-soğuk hava yalıtımı, dışarıdan gelen ses yalıtımı ve sinema sistemi ses akustiği için perde takmak istiyorum. piyasa hem akustik perde hem de karartma ( güneşlik ) perdeleri var.
    akustik perdeler pahalı oluyor, karartma perdeyi tercih etsem nasıl olur ?

    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-tekstili/pencere-tekstili/perdeler/20341036/majgull-karartma-perde2-kanat.aspx?recommended_by=dynamic&recommended_code=0e1a9eb58ee60dbf4a9ab070e02c6980

    bu tarz perdeler az da olsa işimi görür mü acaba ?




  • herkese merhabalar.Malum 11.11 geliyor.N11 den çek denklersem alıcam malzemeleri.

    Bugün ev sahibi ile görüştüm üst katın,izin verdi alan yaklaşık 20 m2 diye hatırlıyorum.

    Şimdilik zemin üstüne , yeşil kapron 3 mm

    n11.com'dan LAMİNAT PARKE ALTI KAPRON ŞİLTE LEVHA - 1. SINIF KALİTELİ seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    https://urun.n11.com/koruma-ortuleri/laminat-parke-alti-kapron-silte-levha-1-sinif-kaliteli-P377181807


    2. kat olarak 3mm folyolu şilte

    n11.com'dan FOLYOLU POLİETİLEN ŞİLTE 3 MM KALINLIK 50 M2 RULO .PARKE ALTI !!! seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    https://urun.n11.com/koruma-ortuleri/folyolu-polietilen-silte-3-mm-kalinlik-50-m2-rulo-parke-alti-P403153308

    3. kat olarak sert ses bariyeri 2.5 mm

    Ses Yalıtım Bariyer Çift Tarafı Keçeli (100cmx100cm) 2,5mm Kalın 45,00 TL yerine 29,90 TL
    https://urun.n11.com/ses-yalitimi/ses-yalitim-bariyer-cift-tarafi-keceli-100cmx100cm-25mm-kalin-P413497262


    4. ve son kat olarak mantar şilte 2 mm
    Veroxfloor Parke, Mantar Akustik Şilte 2mm Rulo 10m² 250,90 TL yerine 190,90 TL
    https://urun.n11.com/laminat/veroxfloor-parke-mantar-akustik-silte-2mm-rulo-10m-P440501737


    yaklaşık toplam 1 cm yükselti ile çözmeyi planlıyorum.İşçilik maliyeti yok gibi birşey olacak tanıdık bir abi ile.

    sizden tavsiye çökme ezilme olmadan uzun ömürlü ve max. ses yalıtımı olacak şekilde nasıl çözerim?




  • Merhaba yeni satın aldığım dairenin bir odasına yalıtım yapmak istiyorum tabi müteahhitle konuşup. Yalnız şöyle durum var daire de sıva yapılmış boya yok yerler henüz yapılmamış. Kısa yoldan ne gibi malzemeler le bu durumu çözerim. Müteahhitle görüşmeden elim sağlam gitmek istiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler
  • 5cm taş yünü yada akustik sünger üzeri alçıpan yapılabilir, tabi alçıpan üzeri tekrar sıva yapılaması lazım.

  • üst kattan gelen seslere karşılık , malzemeleri buldum n11 den 11.11 muhabbetine ucuz yollu alacaktım.Ev sahibi izin verdi ancak genç bir kiracı arkadaş var.Emlakçısına sormuş olmazmış falan ,izin vermiyor.İşin hukiki boyutu nedir? Eşyaların çıkarını yerleşimi, temizliği , parkelerin sökümü ,hasarsız tekrar takılımı , temizliği bize ait senlik bir olay yok 2 saat sürecek diyorum ,parkeler eskisi gibi olmazmış.Sanarsın kendi evi ,ev sahibi benlik sıkıntı yok diyor.Anlamadım gitti.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Sorun üst katınızda değil işini düzgün yapmayan müteahhitte . Üst katın parkesinin altına yalıtım koyacaksınız dediğinizden bu anlaşılıyor . Peki parke yükselecek evin yer bütünlüğü bozulacak neden kabul etsin ? Ben olsam bende kabul etmezdim . Sizin için en ucuz yöntem olduğu için üst kattaki rahatsız olmak zorunda değil . Ya müteahhite dava açıcaksınız ya da kendi tavan yüksekliğinizden feda edip 10-15 cm tavanı kartonpiyerle kaplatıp arasına yalıtım yaptıracaksınız .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    öyle değil işte hocam bütünlük bozulmayacak ,kilitli parke zaten.2. si müteahhit ler ses yalıtımı yapmak zorunda değil.

    3. sü ses yalıtımı kaynaktan yapılmak zorunda.

    4.sü madem yalıtıma izin vermiyor , gecenin 3 ünde arkadaşlarını toplayıp zart zurt sandalye sesi çıkarmayacak ,muhabbet etmeyecek.

    herşeyin kanuni boyutu var yok öyle 1 cm yükselecekmiş bilmem ne ...
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Sanırım sizde mühendissiniz :) iyi anlıyorsunuz ses konusundan :)
    1. bütünlük nasıl bozulmayacak 1 cm yükselmeyecek mi o oda ? Koridordan odaya geçerken ayağı takılacak .
    2. Bence yalıtımlarla ilgili yönetmelikleri okuyun 2018 de ses yalıtımıda zorunlu hale geldi . Öncesinde ses olarak geçmeyen başka yalıtımlar vardı onlarda sesi kesiyordu ( şap , şap altına lastik , keçe vs ) . 2018 de ölçümlenerek ve özellikle ses için yalıtım yapılması zorunlu hale geldi .
    3. Ses yalıtımı kaynaktan yapılmak zorunda değil yanlış bilgi vermeyin .
    4. Gecenin 3 ünde ses yapıyorsa çevre ve şehircilik bakanlığını ararsınız evinize desibel ölçer taktırırsınız , daha sonra söylediğiniz gibi yüksek ölçümler kaydedilirse dava açıp evden çıkarırsınız . Ama hiç bir ihtimalde o eve yalıtım yaptırmayı zoraki tutamazsınız bunu söylemeye çalışıyorum . Kanun dediğiniz şey üst kattan evinize su geliyorsa zorunlu olarak yaptırmak zorundadır biraz araştırıp yazın lütfen .




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    yahu amma da sallamışsın.

    1) bütünlük bozulmayacak çünkü koridor fayans ve zaten 1 cm den fazla şekilde alcakta.Parkeler kilitli sistem ve iyi bir usta ile defalarca kullanılabilir yapıda.Bina 4 2015 yapımı üst kat boş kaldı 3 sene kadar ,şuan ki öğrenci de çok kullanmasa da haftada 3 kere falan arkadaşları geliyor .Onlar aylak ben ise çalışanım haliyle iyi bir uykuya ihtiyaçım var.Onun odasının altı bizim yatak odamız.


    2) bina 2015 te yapıldı , 2018 deki yöneteliğin bağlayıcı bir tarafı yok ki zaten yeni yapılar dada ses yalıtımı yok , zaten dava edip haklı çıkanıda duymadım.


    3)sağlıklı bir ses yalıtımı mutlaa kaynaktan yapılmalıdır.boş konuşmayın lütfen.

    4) Çevre ve şehircilik bakanlığı na şikayet edecekmişimde gece 3 te ölçüme geleceklermiş?Pardon ama siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?İzmir depreminde ve günümüzde çarpık kentleşme hava kirliliğiinde görüyoruz senin çevre ve şehircilik bakanlığı....


    5)Terasa zaten kendim yaptırıcam derzleri , kaldı ki kanun şunu der üst kattan alt kata su ,ses , elektrik, veya her türlü hırsızlık , huzur gibi maddi manevi rahatsızlık durumlarında alt katı haklı kılar.




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Valla sallayan sizsiniz çünkü söylediklerinizin arkasında duramayıp lafı yuvarlamaya çevirmeye çalışıyorsunuz artık :)
    Evlerde şap atılırken heryer aynı hizada olur , koridora konulacak fayans parkeyle aynı kalınlıkta olur ve evde zemin bütünlüğü yani çıkıntı olmaması sağlanır . Hayatımda görmedim koridorla oda farklı yükseklikte olsun hemde 1cm farklı :)
    İlk önce zorunlu değil demiştiniz şimdi bağlayıcılığı yok bina 2015 yapımı diyorsunuz :) 2015 yönetmeliğine göremi yapılmış acaba onu aratırdınız mı ? Kat betonu kalınlığı , asmolense asmolen aralıkları va uygun mu ? Betonu korumak için yeterli şap atılmış mı ? Çünkü tüm bunlara uyulursada ses izolasyonu zaten sağlanmış oluyor %90 bina bu şekilde yapılır .
    Ses yalıtımı hakkında bilginiz gerçekten yok önce yukardan yapılmak zorunda dediniz şimdi sağlıklı diyorsunuz :) lafları yuvarlamaya devam :) oda içinde oda yaparsanız dışarıdanda ses almazsınız , içerideki sesinizde dışarıya çıkmaz . Siz en ucuza üst katla oynayarak yapabilirim demiyorsunuzda yok zorunluluk yok o bu şu diyorsunuz kendinizi haklı çıkarmak için :)
    Yazdığımı okuyup anlamıyorsunuz bilginizde olmadığı için sallıyorsunuz , çevre ve şehircilik bakanlığına normal saatlerde başvuru yapıyorsunuz evinize desibel ölçer bağlıyorlar cihaz belli bir süre sizde kalıp gürültü ölçümü yapıyor . Biraz araştırın . Çarpık kentleşmeyi apayrı nasıl bağlamaya çalıştınız anlamadım .
    Hangi kanun ses için alt katı haklı kılar diyor paylaşırmısınız :)




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    yahu niye polemiğe giriyorsun burası tavsiye bilgi paylaşımı konusu.

    Benim evin yarısı onların terası altında, bina statiğine uygun olsun diye (arkada çıkma yapmışlar) benim ön
    cepheye muftakta asmolen kullanılmış ama salonda kullanılmamış ,bu yüzden de koridor 1 cm kadar yüksekte olmuş.

    Kat malikleri kanuna aç bak.İstesem imza toplayıp attırırım bile.Binanın kurucu yöneticisiyim.Biz inşaattan 3 daire satın aldığımız için tesisatından tutunda elektrik hatlarına kadar gördüm zaman zaman dolaştığımız için.


    Ben başıma geleceklerini bildiğim için planlıyordum ancak benden habersiz müteahhit parkeleri döşetmiş bile , altına da incecik şilte sermişler.


    Ev sahibi zaten izin verdi aramızda iyidir zaten adamın evle alakası yokki dublex dairesini öğrenciye kiraya vermiş.

    Pürüz çıkartan emlakçı oldu.Kiracı kontratı emlakçı ile yapmış haliyle onu aramış. Bugün öğrendim zaten emlakçı da çok yakın ablamızın akrabası çıktı.Zaten hukiken bu memlekette işim olmaz.Ben şimdi hukiki yola başvursam bina yıkılır heralde sonuçlanıncaya kadar.

    Bilginiz varsa malzeme olarak tavsiye verin yoksa rica ederim polemik yaratmayın gerek yok.




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yine lafı dolaştırmaya başladınız . Kmk yı ezbere bilen hatta davalarını takip eden birisiyim . İlk başta yazdığınız üst kat yalıtımı yaptırmak zorunda dediğiniz için itiraz ettim ve sizin şu an söylediğiniz binadan bile attırırım işinide ben söyledim size , dava açarsınız ses fazlaysa kanıtlanırsa binadan atarsınız . Ama sesi kanıtlamazsanız hepinizde toplansanız kiracıyı oradan çıkaramazsınız .

    Asmolen demek betonermelerde düz zeminin yapısında kalıp çakılırken kullanılan strafor ya da benzeri tavan yükünü hafifletmek için kullanılan malzemelerdir bildiğiniz beyaz köpük straforların küp şeklinde ya da dikdörtgenler prizması şeklinde olanlarıdır. Asmolen kullanmamak imkansıza yakındır. Salonda asmolen kullanmayıp ne yapmış müteahhit çok merak ettim :) asmolen kullanmak ya da kullanmamak zeminin yüksekliğini değiştirmez . Sizin binada gerçekten böyle bir oda koridor arasında yükseklik farkı varsa bu şapın farklı yükseklikte atılmasından dolayıdır asmolenle alakası yoktur .
    Kmk yi bildiğinizi idda ediyorsunuz kurucu yönetici nerede yazıyor :) hiç rastlamadım siz sanırım holding ltd vs ile karıştırdınız .
    İlk söylediğimin tamamen arkasında olarak tekrar söylüyorum , üst katınızda sesten rahatsızsanız üst katın yalıtım yaptırma zorunluluğu yoktur bunu üst kattan gelen suyla aynı kefeye koymayın çok farklı şeylerdir . Üst katta gelen sesten rahatsızsanız şikayetçi olursunuz desibel ölçümleri yapılır 24/48/72 ya da 5 günlük ve çıkan kayıtların desibel seviyesi , yoğunluğu ve saat aralığı incelenip gerçekten dediğiniz şekilde ses varsa dava açıp ev sahibi ya da kiracı farketmeksizin üst komşunuzu daireden çıkarabilirsiniz ( çok uzun bir süreç ) ama asla ses yalıtımı yaptırması zorunludur diyemezsiniz çünkü öyle bir zorunluluk yoktur . Bu zorunluluk bina yapılırken müteahhite yüklenen bir zorunluktur .
    Bilmediğiniz konularda ortayı boş bulup biliyormuş gibi birde ters ters cevaplar yazarsanız münakaşayı siz başlatmış olursunuz .
    Lütfen bir önceki sorduklarımada cevap verin . Havada kalmasın :)
    Son olarak evet bilgim var ama tavsiye verilecek en son kişi olduğunuzu düşünüyorum .




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    masrafları ben karşılacağımı , tüm işçilik temizliği üstleneceğimi belirttim ama sizinle iletişim kurmak zor.Hiç bir şey bilmediğiniz gibi üslübünüzde hoş değil.Adamlar öyle yapmış işte yarısında asmolen kullanılıp yarısında kullanılmamış.

    Haydi gezmeye siz buralarda takılmayın.Block...
  • 2011 den beri üye olup aktif bir dh lı olarak ilk defa birini blokladım.bakalım daha neler göreceğiz bu ergenler yüzünden.Arkadaş kesin yeni mezun üniversiteli.😂
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hiçbirşey bilmediğimi söylüyorsunuz ama söylediğiniz herşeyin cevabını ayrıntısıyla veriyorum :) söylediğinin arkasında duramayıp konuyu saptırmaya çalışıp cevap veremeyen sizsiniz :) bir sürü soru sordum bilginiz olsa cevap verirdiniz ama nedense hiçbir soruya cevap veremediniz kurucu yönetici bey ahahaha gerçekten çok güldüm :) istediğiniz kadar bloklayın diğer kişiler cahil yazılarınızı ve zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalıştığınızı ama her seferinde daha da dibe batışınızı görecektir , yazık sizin adınıza üzüldüm bu şekilde yaşamaya çalışmak zor oluyordur . Ek bilgi asmolen kat betonunda araya konur :) asmolen koymamış o yüzden seviye alçak kalmış diye bişey olmaz .
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Herhalde bloklama işinide yanlış biliyorsunuz çünkü oda olmamış bilgileriniz gibi buda yanlış :):) ergen dediğiniz kişi sizden bile büyük olabilir . Yeni mezun yıllarım 10 seneden fazla geride kaldı saygılar sayın hiçbişey bilmeyen bina kurucu yöneticisi :)
  • Merhaba tavan için hava boşluklu yalıtım öneriliyor genelde biraz zahmetli bir şey ama yaptıran var mı acaba %100 kesiyor mu
  • eediz kullanıcısına yanıt
    %100 çok iddalı bir rakam , tam olarak ne sesi duyuyorsunuz ona göre yalıtım yapılmalı . Mesela üst kat süpürge yaparken süpürge makinasının sesini mi duyuyorsunuz yoksa makina sesi yok sadece başlığın parkeye sürtme sesimi ? yoksa her ikiside mi ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.