Şimdi Ara

oda için ses yalıtımı tavsiyesi ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
16
Favori
133.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaptırdınız mı? Bir sonuca ulaştınız mı?
  • Direkt 10cm tas yünü ve alçıpan yeterli ve düşük maliyetli olur bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ses olayını öğrenciler yapıyor.Gardaşım aileler hadi diyelim 12 ye kadar yaptı kabulüm.ama öğrencinin gecesi yok.gece 2-3 ağaların uykusu ne zaman gelirse ses o zaman kesiliyor.gittim uyardım.2 gün sonra yine aynıya döndüler.neden aile apartmanında öğrenciye bekara ev verilmediğini evlenince anladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercorem -- 29 Ekim 2019; 23:11:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intercorem kullanıcısına yanıt
    ahh abicim ahh neler çektim geçen sene .Bu sene de yine ev sahibi öğrenciye vermiş yatak odamızın üstünde kalan adam bildiğin gece 3 te gelip 5 e kadar uyumuyordu.Mırın Mırın konuşuyordu dedim heralde tıp öğrencisi falan ders çalışıyor eşiminde uykusu ağır neyse birşet demeyim dedim.Neyse diğer çocuklar Allah için sesleri çıkmıyor .Bir gün işten geliyorum taşınma var onların kapı açık dedim hayrola ben gidiyorum abi dedi.( Bir gece lamburtu koptu açtım camı bağırdım çıktı dedim sakin ol .Oda çamaşırlık düştü abi özür dilerim dedi ordan biliyordum çocuğu )

    neyse o gittikten sonra diğer Çocuk la konuştum bu cocuk uyumuyordu dedim abi o oyun oynuyor gece yayın yapıyor dedi.Şaştım kaldım.


    bugece de apartmandan giriyoruz valizli bir çocuk kapıyı açtım yardım ettim falan eşimde tahmin etti yeni üst kat komşumuz dedi .Sonra bizim kata geldi asansörle aynen yeni üst kat komşumuz Muş bakalım nasıl anlaşıcaz.


    benim anlamadığım ben üniversite zamanı gece 11 de uykum gelirdi koca gün bilgisayar başında kod yaz ders dinle falan .Bunlar okulda birşey yapmıyor da mı uykuları gelmiyor.

    Size katıldığım nokta gece 12 ye kadar katlanırsın da gece 3 te gürültü yapmak nedir yani..Zaten yeni binalar çok zayıf ses konusunda.yaza üst kat boşalsın kesinlikle parke altı ses yalıtımı yaptıracağım zaten topu topu 25 30 m2 bereket evin diğer yarısında teras var.

    araştırıyorum parke altı yalıtım hakkında da pek birşey bulamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Odanizin tavanina tasyunu kapatıp alçıpan cektirebilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sunshines35 kullanıcısına yanıt
    o daha maliyetli hocam ayrıca tavanım niye alçalsın.Ayrıca ses yalıtımlarında her zaman gelen taraftan müdahale daha başarılı sonuçlar veriyormuş.Ama hol üstü çok sıkıntı olursa o şekilde yapılabilir teşekkürler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ust tarafta cork mantarı kaplatabilirsiniz parkenin altına,pahali bir malzeme sökme takma vs derken daha maliyetli olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sunshines35 kullanıcısına yanıt
    link verebilir misiniz?Sökme takma kendim ve anlayan bir abi ile yapacağımıza sorun yok.
  • Komşu gürültüsüne tek çözüm müstakil evdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlayışlı komşu özellikle çalışan aile varsa inanın hiç sorun olmuyor.Hele birde samimi komşuyla seste çıkarsalar insan aldırış etmiyor.Önceden gelip gittiğimiz aile vardı seste çıkarsalar rahatsız olmuyorduk.
  • sunshines35 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler genelde hep mantar şilte öneriliyor.Bu biraz pahalıymış.Birde acaba parke altında zamanla ezilir incelir mi bu malzemeler?
  • Komşu gürültüsüne kesin çözüm arayanlar için tavsiyemiz ilgili siteyi inceleyin hem uygulama detayı'da verilmiş.

    Ortak komşu duvar ses yalıtımı nasıl olmalı hangi ürünler kullanılmalı
    https://www.akustiksungerfiyatlari.net/ortak-komsu-duvar-ses-yalitimi/
  • Bu yumurta süngerlerden birkaç tane alsam duvara taksam evdeki sesin komşuya gitmesini biraz olsun engeller mi? Çok büyük gürültü sıkıntım yok sadece evde ne yaparsam komşu da duyuyor biraz azaltsa işimi görür.
  • 2200 mesajı da benden gelsin. hedef 2023
  • Konunun üzerinden çok geçmiş ancak yeni binalarda mütahitlerin resmen malzemeden çalmak için şap altına yalıtım koymamamsından , ucuz olsun diye ytong yapıp incecik sıvalar çekip araya hiç bir yalıtım koymamasından dolayı ses problemi büyük bir sorun haline geldi binalarda . Strafor panelleri deneyen oldu mu ? Direk silikonla duvara yapıştırılan taş desenli vs binlerce deseni var . Hem ses hem ısı yalıtımı sağlıyorlar 2 cm -4 cm kalınlıkta çeşitleri var a . Bende evimde denemek istiyorum tecrübesi olan varsa bilgilendirirse sevinirim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Konunun üzerinden çok geçmiş ancak yeni binalarda mütahitlerin resmen malzemeden çalmak için şap altına yalıtım koymamamsından , ucuz olsun diye ytong yapıp incecik sıvalar çekip araya hiç bir yalıtım koymamasından dolayı ses problemi büyük bir sorun haline geldi binalarda . Strafor panelleri deneyen oldu mu ? Direk silikonla duvara yapıştırılan taş desenli vs binlerce deseni var . Hem ses hem ısı yalıtımı sağlıyorlar 2 cm -4 cm kalınlıkta çeşitleri var a . Bende evimde denemek istiyorum tecrübesi olan varsa bilgilendirirse sevinirim .
    max yalıtım için max yoğunlukta ve kalınlıkta malzeme kullanman gerekiyor, bahsettiğin malzeme çok ince ve yoğun değil. En azından yalıtım süngeri + alçıpan ile şansımı denerdim ben.
  • sunshines35 kullanıcısına yanıt
    Alçı ve sıvayı unutalım :) alçı sıva ve boya ustalarından nefret ediyorum . Eline mala alıp 2 haraket yapan ustayım diyor . Tamir alçısı yerine yanlış alçı kullanıyorlar , boyayı benekli benekli pütürlü yapıyorlar hiç uğraşamam o pislik adamlarla ( %90ı pislik temizleride var illaki )
    Şöyle bişey geldi aklıma . Ses yalıtım malzemeleri var 2 cm kalınlıkta şilte gibi . Hatta yere serilen spor mat ları gibi diyebilirim . Öncelikle duvara sıva yapar gibi ya da fayans yapıstırır gibi silikon çeksem her yerine ve kurumadan dediğim mat a benzeyen şiltelerden yapıştırsam , sonrada o şiltenin üstünede bu söylediğim panellerden yapıştırsam bir fark olur mu ses yalıtımı için ? Toplamda 4-5 cm kaybım olacak ve ses yalıtımım ne kadar olur ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mantıklı, yalitim sungerlerinin kendinden yapışkan olanları da var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sunshines35 kullanıcısına yanıt
    Evet ama yapıştırıcı kendinden olunca fiyat nedense uçuyor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.