Şimdi Ara

Ibiza Reference donanım 1.4 85ps almayı planlıyorum ( 2.ele sövme içerir )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 aydır 2.el piyasasıyla ilgileniyorum. Yollamadığım sms, bakmadığım araç türü, bakmadığım araç sınıfı kalmadı. Artık illallah ettim. 2. el araç satan insanları anlatan bir yazı yazsam nefretimi 2 sayfada kusamam sanırım. Yarın en son bir Kia Rio bakacağım dizel, ondan da hayır gelmezse gidip Ibiza 1.4 85ps referans donanıma kaporayı basacağım.

Sormak istediğim liste fiyatında gözüken 33700'den indirim yapıyorlar mı, son günlerde bu araç için seat bayileriyle görüşen oldu mu? Yapmıyorlarsa bir hediyeleri oluyor mu bu araca? Ne kadar indirebilirsem fiyatı o kadar kâr, çünkü en az 10bin lira kredi çekip alacağım aracı. Alır almaz da lpgmi takacağım, en az 5 yıl binmeyi planlıyorum.

Umarım hiçkimse Türkiye'de 2.el araç almak zorunda kalmaz, hem fiziken hem ruhen yoruldum. Kaç kere umutlanıp, kaç kere hayallerim yıkıldı anlatamam.

Orjinal, temiz, kazasız bir araba bulmak ne kadar zormuş meğer bu ülkede. İnsanlar ilkokulda kullandıkları silgi kadar değer vermiyorlar arabalarına, nitekim onları boynumuza asar gezerdik.

Saygılar, sevgiler.

edit: baktığım kia temiz çıktı ve aldım http://forum.donanimhaber.com/m_96139891/f_//tm.htm#96142144

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Thoth -- 19 Ağustos 2014; 16:56:50 >

• Etme eyleme arkadasim.ayni motora sahip 2010 25000 de poloyu 6 ay cekebildim.kazasi biseyide yoktu.31000 e verdm 2011 pejo 206+ yo 25000 liraya aldim.acik soyluyorum direksiyon sertligi disinda cok cok iyi.yakiti performansina gore cok fazla bezersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: santa FE

Pejo nun renonun 2012 2013 dizel arabalarina bak bence.yakit cok dert olur sana.

lpg uygulayacağım zaten hocam, haliyle dert olmayacak yakıt. 33bini çıkarıp koyacaksam 2.elin suratına bakmam hocam ben 20-22 bandında baktım 2.ellere, temiz bir şey de bulamayacak gibiyim; son arabalara bakıyorum artık buldum buldum bulamadım doğru seat bayiisine. yarın zaten bi gidip test edeceğim fiyat konuşacağım.

performansta biraz size bağlı, şehir içinde kullanacaksanız çok performans istemiyorsanız 1.4 85 hp ibiza yeter size.

hepsini geçtim böyle bir dönemde 33.700e ibiza gibi bir araba çok çok mantıklı bir seçim.

ayrıca bende biraz araştırma yapmıştım, alternatif isterseniz 0 km 1.2 puntolar 35.00 tl.

ya da 1.3 dizel fiorinoları filo indirimi ile alıp 33.000e satan galeriler var, onlarıda araştırabilirsiniz. en azından dizel bir araba almış olursunuz.

Orijinalden alıntı: r0x

alır almaz lpg takacağına göre "yakıttan bezersin" diyenleri pek dinlemesende olur hocam. 1.4 lpg li ibiza ile 20-25 kuruş çok kolay yakalanabiliyor.

performansta biraz size bağlı, şehir içinde kullanacaksanız çok performans istemiyorsanız 1.4 85 hp ibiza yeter size.

hepsini geçtim böyle bir dönemde 33.700e ibiza gibi bir araba çok çok mantıklı bir seçim.

ayrıca bende biraz araştırma yapmıştım, alternatif isterseniz 0 km 1.2 puntolar 35.00 tl.

ya da 1.3 dizel fiorinoları filo indirimi ile alıp 33.000e satan galeriler var, onlarıda araştırabilirsiniz. en azından dizel bir araba almış olursunuz.

Yok hocam ticari arac kesinlikle dusunmuyorum. Puntoyu da gordum de 68 beygir, biraz az geldi ne yalan soyleyim . 1.4 ibiza hem daha cigerli hem daha guclu hem de daha ucuz. Tek dezavantaji yillik vergisi :) 33700 den ne kadar inerler sizce? 32 ye biraksalar bir de boya koruma + park sensoru alsam seati operim operim

• quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

alır almaz lpg takacağına göre "yakıttan bezersin" diyenleri pek dinlemesende olur hocam. 1.4 lpg li ibiza ile 20-25 kuruş çok kolay yakalanabiliyor.

Yok hocam ticari arac kesinlikle dusunmuyorum. Puntoyu da gordum de 68 beygir, biraz az geldi ne yalan soyleyim . 1.4 ibiza hem daha cigerli hem daha guclu hem de daha ucuz. Tek dezavantaji yillik vergisi :) 33700 den ne kadar inerler sizce? 32 ye biraksalar bir de boya koruma + park sensoru alsam seati operim operim

istanbuldaysanız şöyle bir taktik vereyim :) öncelikle aygüvle görüşün, en çok indirimi onlar yapar heralde.

sonra ordan aldığınız fiyatı başka bir bayiye mail olarak yollayın daha iyi bir fiyat verip veremeyeceklerini sorun :) ordan aldığınızıda başka bir bayiye. 32ye kadar düşerse böyle düşer :)

bu taktikle 1-2 sene önce opel astraya 2.500 indirim, +%20 servis indirim çeki, +boya koruma +arabanın altına takılan bir koruyucu vardı adını unuttum, bunları koparmıştım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam testten sonra goruslerinizi burada bildirirseniz iyi olur.. simdiden kolay gelsin umarim iyi karar verirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

istanbuldaysanız şöyle bir taktik vereyim :) öncelikle aygüvle görüşün, en çok indirimi onlar yapar heralde.

sonra ordan aldığınız fiyatı başka bir bayiye mail olarak yollayın daha iyi bir fiyat verip veremeyeceklerini sorun :) ordan aldığınızıda başka bir bayiye. 32ye kadar düşerse böyle düşer :)

bu taktikle 1-2 sene önce opel astraya 2.500 indirim, +%20 servis indirim çeki, +boya koruma +arabanın altına takılan bir koruyucu vardı adını unuttum, bunları koparmıştım :)

valla supermis istanbullular icin. Ne yazikki konya-ankaradayim hocam. Ankarada da seat yoktu simdi acildi mi bilmiyorum.. Konyadakiler biraz saf aslinda babam da iyi pazarlik yapan birisi du bakalim

• Bu tsi motorlara tup takilamiyor diye biliyorum. Ibiza alayim tup takayim diyorsaniz tup olayini arastirin bence. Takilabiliyorsa da pahali olabilir. Dikkat edin

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bu tsi motorlara tup takilamiyor diye biliyorum. Ibiza alayim tup takayim diyorsaniz tup olayini arastirin bence. Takilabiliyorsa da pahali olabilir. Dikkat edin

TSİ motor değil, 1.4 atmosferik 85 beygirlik bir motor var bahse konu İbiza'da.
  • 33'e alacağınız ibizada sis farı Esp lastik basınç sensörü ve yokuş kalkış standart. Motor lpg ile tam uyumlu ve geleneksel ekonomik bir motor sorun çıkarmaz. alırken ayna ve kapı kollarını hediye olarak gövde rengine boyattırın. Zaten platform polo/audi a1/fabia ile ortak. Bu paralara araç kalmamışken lpg uyumlu ibiza çok ideal. Bagaj 295 lt. Sınıfının en uzun aracı bildiğim kadarıyla 405cm.
  • hocam paranız çok galiba, walla yazık günah, gidin bir 2011 ve üzeri bir colt alın, hem yakıt hem performans daha daha üstün, sadece tek sorun ikinci el, ibizanın da ikinci el konusunda pek avantajlı olduğu söylenemez, 25-30 arası düşük km birşey mutlaka vardır, ben de sizin gibi 2 el çok baktım ama hanımı razı edemediğim için corsa aldım, tabi bizim bütçemiz daha düşük
  • hocam test aracı 1.2 tsi otomatik sanırım, bende ankarada style paketlisini almayı düşünüyorum, fiyatı indirmediler hiç ne yazıkki, test sürüşünüz ve indirim hakkında bilgi verirseniz cok sevinirim.
  • araba güzel dostum lpg taktıracağım demişsin zaten mecbur taktırırsın yoksa km de 50 kuruş falan yakıyor, ikinci el aynı arabaya 34.000 çeken gördüm :) bayiler en en fazla 700 lira indirim yapar çünkü bende alacaktım oradan biliyorum,şimdi almak istesen 1 ayda falan elinde olur demişlerdi (temmuz ayındayken)
  • Bundan 2 yıl önce bende dizel kia rio'ya bakmıştım. Ben araç sahibine uyuz olduğumdan 20 lira demiştim adam ise 22 liradan bir kuruş inmemişti hem araba temiz değildi hemde masrafları vardı. Sonra 1-2 araç daha bakıp en sonunda sıfır seat ibiza aldım. Arabamdan memnunum. Hiç pişman olmadım. Ayrıca şu an senin alacağın araçta klima abs ebs yokş kalkış sistemi hava yastığı ve klima gibi donanımlar var. Bence gayet güzel.
    Lpg konusuna gelirsek de ben forumda kendi lpg deneyimim hakkında bir konu açtım linkini vereyim istersen okursun. Tabi yaşadığın şehir bulunduğun bölge ve senin sürüş stilin arabanın yakıtını etkileyen en önemli unsurlar. Bire bir aynı yakıt performansı olacak diye birşey de yok... linki vereyim :

http://forum.donanimhaber.com/m_91915353/tm.htm

Bayii ne kadar indirim yapar sorusuna da şöyle cevap vereyim 33.700 olan aracı ya 33.100'e ya da 33.200'e alırsın. Unutmadan park sensörünü iste kapı ve aynaları gövde rengine boyattır ayrıca boya koruma da iste hediye olarak. Çoğunlukla bunlara ses çıkarmıyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 18 Ağustos 2014; 10:06:14 >

• çok mantıklı bir seçim. vazgeçme. b segmentin en iyi fiyat/performans aracı ibiza

Orijinalden alıntı: trexin

çok mantıklı bir seçim. vazgeçme. b segmentin en iyi fiyat/performans aracı ibiza

teşekkür ederim bence f/p aracı. ancak lpg takılınca garanti bozuluyormuş şimdi ona takıldım..

quote:

Orijinalden alıntı: boraaaaa

Bundan 2 yıl önce bende dizel kia rio'ya bakmıştım. Ben araç sahibine uyuz olduğumdan 20 lira demiştim adam ise 22 liradan bir kuruş inmemişti hem araba temiz değildi hemde masrafları vardı. Sonra 1-2 araç daha bakıp en sonunda sıfır seat ibiza aldım. Arabamdan memnunum. Hiç pişman olmadım. Ayrıca şu an senin alacağın araçta klima abs ebs yokş kalkış sistemi hava yastığı ve klima gibi donanımlar var. Bence gayet güzel.
    Lpg konusuna gelirsek de ben forumda kendi lpg deneyimim hakkında bir konu açtım linkini vereyim istersen okursun. Tabi yaşadığın şehir bulunduğun bölge ve senin sürüş stilin arabanın yakıtını etkileyen en önemli unsurlar. Bire bir aynı yakıt performansı olacak diye birşey de yok... linki vereyim :

http://forum.donanimhaber.com/m_91915353/tm.htm

gördüm okudum hocam konunuzu abs hava yastığı ve manuel klima var dediğiniz gibi yeterli benim için bu donanımlar. zaten şehiriçi kullanacağım, cruise control'e ihtiyacım yok. hediye olarak da boya koruma ve arka park sensörü isteyeceğim. 9 litre yaksa 20-25 kuruş arasında olur o da benim için yeterli bir ekonomi.. ancak şu lpg'nin garantiyi bozuyor olması biraz sinir bozucu size ne arkadaş, araç benim size mi soracağım lpg takarken

quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

33'e alacağınız ibizada sis farı Esp lastik basınç sensörü ve yokuş kalkış standart. Motor lpg ile tam uyumlu ve geleneksel ekonomik bir motor sorun çıkarmaz. alırken ayna ve kapı kollarını hediye olarak gövde rengine boyattırın. Zaten platform polo/audi a1/fabia ile ortak. Bu paralara araç kalmamışken lpg uyumlu ibiza çok ideal. Bagaj 295 lt. Sınıfının en uzun aracı bildiğim kadarıyla 405cm.

ayna ve kapı kolları.. tamam hocam yazayım aklıma. dediğiniz gibi platform onlarla ortak, ve test verilerinde beğenilen bir araç. bagaj da kocaman, atmosferik motor zaten sorunsuz kafa rahat.. tek sorun lpg'nin garantiyi bozuyor oluşu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Thoth -- 18 Ağustos 2014; 11:38:53 >

• Üstad bu kadar neden illallah ettiniz pek anlayamadım, piyasanın altında bir değere mi almaya çalışıyorsunuz?
    Araç beğenilir, cepteki paraya uygunsa, expertize götürülür, onay gelirse araç alınır.
    Ama siz 35bin TL piyasası olan araca, 30bin TL'liklere bakarsanız, araçları tek tek geri çevirmeniz normal.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.