Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.813
Cevap
114
Favori
118.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar türkiyeden alınan kartlar için herhabgi bir yere garanti kaydı gibi bir sey yapıyormuyuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whitelated kullanıcısına yanıt
    Dilerseniz Evga hesabınızı yaratıp kayıt altına alabilirsiniz ürününüzü lakin garanti işlemleri için Türkiye'de bir gereklilik değil. Yaşanan sorunlarda diğer ürünlerde olduğu gibi satın aldığınız yere ya da ithalatçı firmaya fatura ile başvurmanız yeterli.

• EVGA 750 GQ 80+ GOLD olan daha iyi. buraya uygun fiş yollamıyorlar, buradan alabilirsiniz.
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    Fiş buradan satın alırsam sorun çıkarmaz mı? ve bilindiği gibi türkiye'de elektrik sürekli gidip geliyor. Bu psu'lar elektrik dalgalanmalarına karşı korumalı mıdır?
  • sorun çıkmaz ve PSU'lar dalgalanmalara karşı korumalı.
  • Peki arızalandığında yurtdışına mı göndermem gerekiyor?
  • evet, EVGA EU'ya Almanya'ya.
  • O halde alamayacağım.. Gümrük vergisi gidip geliş kargo ücreti falan zarar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 1080 almayı planlayan insanlar var mı acaba yurtdışından? Onlar yazmadan bir yazayım dedim.

• buradan alınmaz ki o zaten hocam, forum gençleri yurt dışı fiyatlarını görünce iyice heyecan yaptı.
    gelsin kart TR'ye ve Vatan Bilgisayar fiyatları açıklasın bak nasıl herkes Amazon'da sıraya girecek, mevburen.
    Aynen öyle görünüyor. Ben bu alım olayınada kısıtlama gelebilir diye düşünüyorum vestel vergisi gibi. Umarım öyle bir durum olmaz.

Hocam karta birşey olunca garantiye gönderme kısmında bildiğiniz gibi evga gümrüğe takılsın diye birdaha fatura kesiyor ve türkiyeyle aynı paraya geliyor hemde vakit kaybına uğruyorsunuz. Mesela bende bf4'te artifact oluyor göndermeye kalksam 600-800 tl kazıklı girecek bi tarafıma o yüzden 2 elim bağlı kaldım bir daha amazondan kart almam, alırsamda avrupada garantisi geçen bir kart almam en azından amazona gidip "bu kart avrupada garanti vermiyor" der ürünü amazona iade ederim.

Amazon'dan evga almak pişmanlıktır bu zamanda.
  • Evganın 1080 lerini bekleyenler kimler
  • hocam, kim Amazon'dan aldığı EVGA kartını Almanya'ya göndermiş ve vergi ödediği için kart buranın fiyatına mal olmuş?
    gerçek yaşanmış bir olayın rakamlarını paylaşır mısınız?

kartlar TR'ye göre modeline bağlı olarak neredeyse 1000TL'ye kadar daha ucuza geliyor.
    o kart için tekrar %19 gümrük ödeseniz dahi bu fiyat farkı kapanmaz, hatta 2-3 kez gönderseniz bile.
    tabii garanti için yurt dışına ürün göndermek alışılmış bir durum değil bir çoğu kullanıcı için.
    ama işiniz buna rağmen daha hızlı ve daha güvenilir bir şekilde halloluyor.

ben şahsen yeni nesil kartlardan alacak olsam hiç düşünmeden tekrar Amazon'dan alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Mayıs 2016; 8:07:14 >
  • Aynen öyle.

Genelde bilinmeyen insanı hep ürkütür ve çekimser kalmasına yol açar; Türkiye'deki firmalar da bu avantajı kullanmayı çok iyi biliyorlar. Alternatifimiz yok kafasıyla yapılan fiyatlandırmalar siz tepkinizi koymadığınız sürece değişmeyecektir. Bu yüzden o tarz firmaları ve ürünlerini kara listeye alıp yurt dışından satın almalısınız. Bırakın ekran kartını ben monitörlerimi bile yurt dışından alıyorum. Defalarca açıkladım gerek bu başlık altında gerek diğer başlıklarda; üst düzey kartlarda/ürünlerde durduk yere ithalatçı firmaların cebine 1000 TL ve üzerinde para koymaya gerek yok, onun yerine o 1000 TL'yi kartınız bozulursa gönderim masrafları için kullanırsınız ki çoğu zaman ürün takılmadan geçebiliyor. Evga bu konuda hukuki adımları neticelendirip gümrük tarafında işi çözdüğünde bu da artık bizim için bir sorun olmaktan çıkacak.

Olur da takılırsa ve tekrardan gümrük vergisi ödememiz gerekirse bile en üst düzey ürün grubu için 250-300 tl civarında bir ücret ödenmesi gerekir ki çok şanssız olmadığınız sürece kullanım ömrü içerisinde en fazla bir kez arıza yaşarsınız. Satın alma sürecinden sonraki 30 gün boyunca ve olası bir rma sürecinin sonunda yine 30 gün boyunca bütün ücretler zaten muafiyet kapsamındadır. Hal böyleyken bu noktaya çok da fazla takılmamak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

hocam, kim Amazon'dan aldığı EVGA kartını Almanya'ya göndermiş ve vergi ödediği için kart buranın fiyatına mal olmuş?
    gerçek yaşanmış bir olayın rakamlarını paylaşır mısınız?

kartlar TR'ye göre modeline bağlı olarak neredeyse 1000TL'ye kadar daha ucuza geliyor.
    o kart için tekrar %19 gümrük ödeseniz dahi bu fiyat farkı kapanmaz, hatta 2-3 kez gönderseniz bile.
    tabii garanti için yurt dışına ürün göndermek alışılmış bir durum değil bir çoğu kullanıcı için.
    ama işiniz buna rağmen daha hızlı ve daha güvenilir bir şekilde halloluyor.

ben şahsen yeni nesil kartlardan alacak olsam hiç düşünmeden tekrar Amazon'dan alırım.

Hocam yapmayın sizde o konuda mesaj atmıştınız nasıl unutursunuz bir arkadaş ekran kartını gönderiyor gtx980 miydi neydi evga'ya, dönüşte evga birdaha fatura kestiği için yine vergiye düşüyordu adam hem gönderirken kargo parası ödedi (dhl'den başkasınıda kabul etmiyorlar) hemde dönerken gümrük parası verdi. Aynı kartta birdaha sorun çıkmayacağının garantisi var mı?

Konu bu olması lazım zaten bu konuyu açan arkadaş oradada açıklama yapmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_111367520//tm.htm

• hocam, ben o konuyu okuyunca hatırladım tabii de siz o konuyu baştan sona okudunuz mu?

o konuyu baz alıp "Amazon'dan alınan kartlar bir kere RMA için Almanya'ya gidince Türkiye fiyatına geliyor" demek bence fazlasıyla yanlış olur.

daha detaylı açıklama isterseniz onu da yazarım, şimdilik bununla yetiniyorum.

şu alttaki mesajdan sonrasını gözden geçirin ne demek istediğimi anlarsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: NeoAnderson
    Abi yaptığım hatanın haddi hesabı yok zaten bunu ömür boyu unutmam artık. Söyleyebileceğim pek bir şey yok bu konuda aceleciliğim başıma iş açtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Mayıs 2016; 23:06:33 >
    Hocam orada arkadaş amazon'a aldığı zaman göndermiyor evgaya gönderiyor.

Amazon 1 aydan sonra zaten ürün kabul etmiyor kaç kere contact'ten iletişime geçtim alın siz gönderin diye "bizim gönderme sistemimiz yok" dediler, hatta birini yarım saat tuttum kardeşim yollayın nolur gümrük parası vermek istemiyorum diye adam en sonunda "tamam gönderin iade alalım" dedi yani amazon 1 ay geçtikten sonra gerçekten aracılık yapmıyor çünkü ürüne evga eu bakıyor diyor eğer bakmazsa bize gelin diyor e zaten evga bakıyor yani sorun yok ortada aslında bize giren gümrük dışında.

Adam 480 tl ödemiş, classified'i gümrük dahil 2400'e almış olsa 2880 düz hesap 2900 ödemiş, vatan satış fiyatıda 3000 tl civarıydı. Kaldı ki bu kartı birdaha göndersek tamamen zarara girmiş olacağız. E vektron kazıkçısıda almak için çözüm değil.

Yani bu sorun çözülene kadar evga'dan uzak durmak lazım.

• ben bu işleyişleri zaten biliyorum hocam, Amazon'un bu konuda tutumu gayet açık.
    arkadaş isteseydi Amazon'a kartı iade edebilirdi zira CW sorununu fark ettiğinde daha iade süresi dolmamıştı.
    daha bilgili olanların tavsiyesini dinleyip kartı hemen Amazon'a gönderseydi kuruşuna kadar parasını alırdı.
    ya da Amazon kendisine sıfır kart gönderirdi, burada alınan bir üründe bunlar ne mümkün.

bu kadar zincirleme kullanıcı hataları olan bir olay emsal teşkil edemez.
    bu olaya emsal olarak bakarak anca kendinizi ve okuyanları yanıltabilirsiniz.

ama herkes kendi şahsi seçimini yapar, gerçekler ortada o konu sahibi arkadaş da yaptığı hataları itiraf etmiş zaten.
    ben o konuyu tekrar okurken EVGA'dan uzak durulması sonucu çıkarmıyorum ama başka okuyanlar çıkarabilir ve ona göre hareket eder.
    isteyen yurt içinden alsın, isteyen EVGA'dan uzak dursun veya burada servise verip 3-5 kez kez sorun yok diye kartları geri gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 21 Mayıs 2016; 9:43:22 >

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.